View Full Version : Оптимална температура ТС 1.4 двигател
Здравейте Колеги,
Не ме линчувайте за темата вярвам, 4е има много писано по въпроса, просто не си намерих конкретна тема.
Интересува ме оптимална температура на работа за 1.4ТС.
При мен в градски условия (София) в почивен ден (без натоварено движение) вдига между 90 и 100 градуса (ако приемем, че чертичката преди 120 градуса е означението за 100). Не съм сигурен но температура от порядъка на 90 градуса минимум ми се струва множко.
Какво е вашето мнение? Благодаря предварително.
Според мен 90 градуса за минимум също ми се струват множко, макар че е нормално през по-горещите дни, тръгне ли да качва вече над 100 без да се охлажда е опасно...
Моят държи златната среда (80-90), рядко скача малко повече, но се охлажда бързо ;)
П.С. Сменях термостат преди 2 месеца, поради обратната причина, не вдигаше над 50 градуса :P
то и аз смених термостат по същата причина и до преди 2 дена и при мен беше така 80-90, но днес го раздава 90 - 100. Хм, ще я видим тази работа. Хубавото е, че не качва над 100
StarChild
08-06-2008, 20:47
80-90 градуса е нормална температура!
Тука става въпрос за колите с малките двигатели :wink:
За 1.8 и 2.0 90 градуса на таблото е на средата, при нас е 80 :!:
При мен нормално е много леко под 80 а в горещо време и в задръстване стига максимум 90.Мотора е 1.4ТS ,термостата е сменен зимата.
90 градуса е нормална температура !
90 градуса е нормална температура !
Точно толкова е, който е сменял термостат защото му качва до 90, нещо се е побъркал
Грешка, при 2.0 и 1.8 е 80 средата :!: Не знам при фейслифнатите как е. :wink:
Satanism
09-06-2008, 09:05
Грешка, при 2.0 и 1.8 е 80 средата :!: Не знам при фейслифнатите как е. :wink:
При фейслифта е 90 средата...ама то май при всички ТС преди 99та е 80 средата ;)
И бтв...моята си седи на 90 в града и между 80 и 90 извън града, зависи как се кара...
А моята като загрее седи винаги на 90 и нито по-малко нито повече. Независимо в града ли карам или не, с климатик или без, топло ли е времето или студено, или как се кара.
Играе ли стрелката, според мен термостата е за смяна!
Айде стига вече за тая температура, има достатъчно теми!