PDA

View Full Version : K&N Въздушни Филтри

p3shku
10-06-2008, 20:06
Колеги, някой от вас дали не е с такъв филтър на 166цата? Моля споделете някакви впечатления! И ако някой от вас знае и е изпробвал различните варианти (Stock Replacement Air Filters, K&N High Performance Air Intake Kits, Universal, Custom & Racing Air Filters) или някаква алтернатива и разясни малко ще съм му много благодарен.....

pinko
10-06-2008, 20:33
Колеги, някой от вас дали не е с такъв филтър на 166цата? Моля споделете някакви впечатления! И ако някой от вас знае и е изпробвал различните варианти (Stock Replacement Air Filters, K&N High Performance Air Intake Kits, Universal, Custom & Racing Air Filters) или някаква алтернатива и разясни малко ще съм му много благодарен.....

Пари, хвърлени на вятъра. По-добре за същите или малко повече пари един чип - и по-честа смяна на оригиналния въздушен филтър. Лично аз го сменям на 10 000 км заедно с маслото.

търтей
10-06-2008, 20:35
Лично аз го сменям на 10 000 км заедно с маслото.

ъъ
ако я ръчкаш е добре на около 8 да сменяш
пълна или полусинтетика караш?

pinko
10-06-2008, 20:44
Лично аз го сменям на 10 000 км заедно с маслото.

ъъ
ако я ръчкаш е добре на около 8 да сменяш
пълна или полусинтетика караш?

Полю

Лики Моли 10-40 MoS2

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _1091.html (http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/e_1091.html)

търтей
10-06-2008, 20:47
ликито е убаво нещо ама бая са 10 км на печката ако я ръчкаш а на полусинтетика ептен
поне според мен де

pinko
10-06-2008, 20:51
ликито е убаво нещо ама бая са 10 км на печката ако я ръчкаш а на полусинтетика ептен
поне според мен де

Аз не я ръчкам бе...Съвсем пенсионерски я карам - среден разход на градско 7,3-7,8 :lol:

Пък в Гърция, дето навъртам основно километри, разхода ми пада до 5,4-5,6 - знаеш кви са глобите там. Като се спазват ограниченията, тоя матор гори толкова. Факт.

Е, отвреме на време я подпетвам здравата, да се попродухат саждите, но не повече от 10% от тия 10 000 км :lol:

p3shku
10-06-2008, 20:52
Аз карам с Selenia TD 10w40, но какво значение има? Пинко ти с такъв филтър ли си? Гледах отзиви по американските сайтове там са много доволни хората.... ама то никога не знаеш... чип не искам да слагам още защото спестявам за чип + Q2 ... И още нещо... тия дето ги внасят K&N са луди за нашите коли 201 лева е филтъра аз го зимам за 78 лева.. Дали си заслужава при това положение.. И има ли наистина дори минимално по добри характеристики от оригиналния/обикновенния?

pinko
10-06-2008, 20:55
Аз карам с Selenia TD 10w40, но какво значение има? Пинко ти с такъв филтър ли си? Гледах отзиви по американските сайтове там са много доволни хората.... ама то никога не знаеш... чип не искам да слагам още защото спестявам за чип + Q2 ... И още нещо... тия дето ги внасят K&N са луди за нашите коли 201 лева е филтъра аз го зимам за 78 лева.. Дали си заслужава при това положение.. И има ли наистина дори минимално по добри характеристики от оригиналния/обикновенния?

От ТНкар си зимам филтрите - не знам кой колко точно струва. Но всичките - въздушен, нафтов, маслен и поленов са около 50 лева общо.

p3shku
10-06-2008, 21:38

От ТНкар си зимам филтрите - не знам кой колко точно струва. Но всичките - въздушен, нафтов, маслен и поленов са около 50 лева общо.

Съжалявам не съм се изразил добре. Цената която цитирам (200лв) е за филтър K&N Stock Replacement Air Filters... Има ли някои които кара с такъв или подобен филтър за да ми каже какви са му впечатленията. Изобщо има ли някакви разлики в качествата на КиН и обикновенния филтър. Благодаря

valjo
10-06-2008, 23:17
аз карам с риплейсмънт JR от Хеед91 - към 60тина лева

с едничката мисъл че филтрира по добре от хартиените филтри

дотук имам ок 18к км с него, незнам дали съм доволен, но не съм недоволен, така да го кажем:)

gigi
11-06-2008, 04:37
Аз карам с филтър като на бат Валъо. Та мойто наблюдение е следното. По един и същи маршрут София Бургас, с чист хартиен филтър разход по4ти винаги 6.8, с измърлян хартиен филтър разход 7.4, със ЖР-а разход 6.5 . Това е засичано многократно става въпрос поне по 3 пъти, винаги пътувам вечер тръгвам към 10 и карам почти еднакво демек магистралите на автопилот със 160км а на нормалния с около 120км, зареждам на еко-то на магистралата. Това обаче са показанията на бордовият кампютър та незнам реално дали е така. По принцип и на мен ми се вижда странно 1 литър разлика ама колко е верно не е ясно. Та аз съм доста доволен или поне така си мисля нямам ядове а пък туй с разхода ме кефи макар и да не е ясно пколко е верно :roll: