Log in

View Full Version : София - градът с най-ниско качество на живот в ЕС

Димо
11-06-2008, 09:51
:twisted: :twisted: :twisted: На печeлившите, честито ! Цък (http://dnes.dir.bg/2008/06/11/news3091139.html)

Alexanderbb
11-06-2008, 10:03
Е че то като държавата е такава друго не може да се очаква

pent
11-06-2008, 10:28
ае не е вярно... супер си е софето! кво ми я сраваняват със скучната Виена? където прескачам турци и сърби? едно пиене няма къде да изпия като хората... цюрих... женева... дървета секви аре нема нужда :lol:

Бобби
11-06-2008, 11:38
Качеството на живот сам си го праийш :wink: ...та кой как може :!:

rapid_boy
11-06-2008, 12:10
оставете си ги да плямпат квото си искат бе :gives[1]: ... Много хора казват че и немските коли са по-хубави от италианките ма ние всички си обичаме алфите (или каквито и да е италианки) и си знаем че от тях по-хубави няма... :Yeeeehaaa:

nikolaaaay
11-06-2008, 16:03
Много си е вярна класацията. Чудя се на хората, които плащат луди пари за жилище тук. Тука един сняг не могат да изчистят зимата, а дупките са по 2 метра в диаметър и половин метър дълбоки. Ебаси града, столица на мизерията.

Kuku
11-06-2008, 16:19
Представи си, ако всичко беше както трябва, колко повече хора щяха да напъват за София :lol:
Само НЕ искам темата да се превръща пак в спор :idea:

търтей
11-06-2008, 16:20
Представи си, ако всичко беше както трябва, колко повече хора щяха да напъват за София :lol:

you made my day bro :evil: :lol: :lol: :lol:

pent
11-06-2008, 16:25
утре вечер .. ще се напия пак за ваше здраве :lol: нека ми е зле :lol:

+ това те тия класации ги пишат без да са стъпвали в син сити или най.. затова знаят толкова :) няма друго такова място където имаш хем социален живот, хем евтино, хем си близо до европа и като ти кефне си за 2 часа в париж ;)

Kuku
11-06-2008, 16:38
Мноо ясно - има нискобюджетни авиокомпании и за 50 Евро мое пиеш кафе на Сан Марко през деня пък вечерта у СинСити на ВИПа 8)

pent
11-06-2008, 16:58
Мноо ясно - има нискобюджетни авиокомпании и за 50 Евро мое пиеш кафе на Сан Марко през деня пък вечерта у СинСити на ВИПа 8)

е това са наште хора 8)

Orm
11-06-2008, 18:16
[quote="pent"]утре вечер .. ще се напия пак за ваше здраве :lol: нека ми е зле :lol:

Горкия , на какви жертви е способен само за наше здраве :D :tequilla:
Айде и аз ще се прежаля :not-fair:

Stoyan Georgiev
11-06-2008, 18:23
приятелите ми ме познават като самоотвержена личност, и аз ще се прежалим за вазе :lol:

pinko
11-06-2008, 18:57
Много си е вярна класацията. Чудя се на хората, които плащат луди пари за жилище тук. Тука един сняг не могат да изчистят зимата, а дупките са по 2 метра в диаметър и половин метър дълбоки. Ебаси града, столица на мизерията.

София не е само центъра или големите комплекси като Младост и Люлин. Там е гадно, много гадно, спор няма :lol:

Аз живея на 20 минути с кола от Орлов мост и хич, ама хич не се оплаквам от качеството на въпросния живот. Съседите са относително дървени шопи, но иначе качествотооооооо...

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/IMG_1883s.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/IMG_3514.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/IMG_3526.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/BMW%20120i%20Cabrio/IMG_6086.jpg

П.П. Сивата сапунерка не е моя, тестдрайФ

:lol:

Satanism
11-06-2008, 19:04
@pinko, евалла, колега...имаш си страхотна къщурка... :clap:

Mury
11-06-2008, 21:03
Само незнам кога ще ни покани на гости :bounce8: :cheers:

nikolaaaay
11-06-2008, 21:09
Супер си си го направил, но качеството на живота се измерва по много критерии. Не можеш да си живееш само в твоята къща. Всичко е важно просто, и отношението на хората и корупцията и още хиляди неща.
На мен града не ми харесва и гледам всеки възможен момент да се махна оттук с 200, а когато може с 800 още по-добре :D

Orm
11-06-2008, 22:11
Да , като си вдигнеш погледа ( дори и в центъра ) тия сиви грозни згради с паднала мазилка... си е направо подтискащо........ А в крайните квартали има такива сгради ужас.... в "Гео Милев' има една сграда дето направо ме е страх от нея :Bolt:

jorko
11-06-2008, 23:22
А защо според линка в началото - И за двете класации за отправна точка е взет град Ню Йорк, който получава 100 точки. :?:

Тоя Ню Йорк за къв се има ве ? :?

Stoyan Georgiev
12-06-2008, 00:15
100 точки е голямата ябълка, ама тез на първо място имат 250 сиг :lol:

milenamr
12-06-2008, 02:17
Е аз пак ще засегна моя мотив за ниско качество на живот в столицата и той е свързан най -вече с тоталното унищожаване на ценно житейско време по пътищата(особено при задръствния).Всяко придвижване от точка А до точка Б ни е свързано с много време ,а покрй това време отиват и много нерви на вятъра(пък нервните клетки не се възстановяват)
Та толкова е важно за мен времето, защото всички сме временно на този свят( на граждански договор сме :twisted: ),тоест тук сме ограничено време и за мен е безумие да се прахосва и без това ограниченото ни време по пътувания из града в изнервяща обстановка (което ограничено време на всичкото отгоре дори не знаем и колко е).Та затова за мен лично качеството на живот се свежда до голяма степен до възможността да разполага човек с личното си време и да прахосва колкото се може по малко време в инзервящи градски пътувания(задръствания )
За пример:
предимството според мен на Пловдив пред София е ,че от която и да е точка на града , до която и да е друга точка времето за придвижване е 10 мин, а в най-тежки пикови моменти при по далечни разстояния може да стигне до 15,20 -не повече:)

fred
12-06-2008, 13:31
Мда, аз също смятам, че задръстванията, мръстоията, унищожаването на зелените площи, безконтролното строителство, мръсотията от Кремиковци са най лошите черти на София, а иначе града е хубав, с малко повече пари, воля и санкции на простаците ще се оправи.

миро
12-06-2008, 14:06
Оправия скоро няма да има. Селяндурите продължават да идват с пълна сила у градО и мизериите стават все повече.
Истината е като pinko - близо до центъра, далече от простотията. :)

pr_00f
12-06-2008, 14:10
Селянче да се наричам - първа радост е за мене.

И аз си взех вчера нотариалното актче за земята.

БЛАГОДАРНОСТИ НА АВТОРА НА ТЕМАТА !!!

Бобби
12-06-2008, 14:53
Оправия скоро няма да има. Селяндурите продължават да идват с пълна сила у градО и мизериите стават все повече.
Истината е като pinko - близо до центъра, далече от простотията. :)
Истината е в парата :wink: ...а за някой във виното :D

Димо
13-06-2008, 14:14
Селянче да се наричам - първа радост е за мене.

И аз си взех вчера нотариалното актче за земята.

БЛАГОДАРНОСТИ НА АВТОРА НА ТЕМАТА !!!

Че стана селянче, туи убуу, даже похвално ! Ама коеуо купи ли ? Или с Алфето ще газиш у калта. :wink:

pr_00f
13-06-2008, 15:40
Е като истинско селянче ще си купя и гумени ботуши и цървулки както си му е реда :)

Derry
14-06-2008, 01:57
Е като истинско селянче ще си купя и гумени ботуши и цървулки както си му е реда :)

каручка с магаренце също си вземи

virusalfa
14-06-2008, 12:19
ае не е вярно... супер си е софето! кво ми я сраваняват със скучната Виена? където прескачам турци и сърби? едно пиене няма къде да изпия като хората... цюрих... женева... дървета секви аре нема нужда :lol:Да,а в София по центъра какви прескачаш?Айде да не ги споменавам да нема дискриминация.Предпочитам да живея на село отколкото в София :idea:

pr_00f
14-06-2008, 12:21
Ами от село съм дошъл бре :)
А с тези цени на горивата не само магаренце и конче ще си взема.
Хем ще има када да си ги паса :)

virusalfa
14-06-2008, 12:22
Истината е като pinko - близо до центъра, далече от простотията. :)Ха задай си въпросО как и защо и ти си у градО!Щото като гледам в петък следобед гражданите одат да пунат буркани в посока София-Прованса!Връщат се в неделя надвечер и карат безумно!

Derry
14-06-2008, 18:27
И аз си живуркам на село всичко си ми е добре, няма в какво да се блъснеш най-много в някоя крава, няма движение дупките ми се струват по малки от софийските, спокойно като цяло, престъпност нула за сега.
Тука основния трафик е от каручки, предимството е, че като се напиеш до безсвяст трябва само да се опнеш на каручката и добичето само си отива до вкъщи.

morfius
16-06-2008, 12:03
По едно време правеха хубаво винце в Карайсен... :lol:
Явно традицията се е запазила 8)

Derry
16-06-2008, 23:24
Те пак правят хубаво вино, само дето млако трудно може да се докопа човек до него. :wink:

AlfaRomeo
16-06-2008, 23:56
Те пак правят хубаво вино, само дето млако трудно може да се докопа човек до него. :wink:

Е ти си вътрешен,ще ни уредиш там за винцето ;)

Не е лошо на село както спомена ти.Спокойно,хладно,далече от всичките идиоти и простаци ;)