PDA

View Full Version : Airbag централа?Ел стъкла?Уиндшийлд за 146?

Satanism
13-06-2008, 18:47
Малко като Ники Кънчев се чувствам... :roll: :lol:

Та...
Въпрос N1
Къде се намира airbag централата на 146ците след 99г.?Мисля, че е кутийчето, което се намира под касетофона?

Втори въпрос...какво трябва да направя, за да е автоматичен и десния преден прозорец?Машинка и копче от ляв?

И третия въпрос...от къде мога да си купя Уиндшийлдчета за страничните прозорци за 146ца и колко парички горе-долу струват?
Става дума за това, естествено прозрачно и пластмасово:

http://toppertown.com/images/ronft.JPG

Благодаря предварително :)

ssveto
13-06-2008, 19:30
Въпрос1
Да.

Въпрос2
Не!!!!

Въпрос3
Очаквам помощ от публиката

:mrgreen:

Viktor_
13-06-2008, 21:23
Колега няма как да си направиш и десния прозорец да се дига/сваля с едно цъкане само. Левия го може, защото копчето му не комутира целия ток на мотора з апрозореца, а само изпраща сигнали до модула и той върши останалата работа, т.е. следи тока към мотора и изключва при дигнат/свален прозорец. Уви този модул е от стария тип ползван още от времето на Фиат Типо, а не е като на 156-ците. Нямя как да сложиш още един модул като за лявото стъкло само, че за дясното понеже тези модули имат само един чифт входове от едни копчета. А за десния прозорец имаш копчета и лявата врата и в дясната. При 156 пък модула е комбиниран с доста други неща и е значително по-модерен. На някой Бравота има модул за две ел.стъкла, но не на всички. Няма особен смисъл да ти обяснявам как и дали може да се пригоди. Не смятам, че е чак супер необходимо, иначе щях да си го направя при мен.

На илиенци в София съм чувал, че има такива ветробрани за предните врати на много коли. Отделно съм чувал за някаква фирма около Плиска, която само такива неща продава и ако намеря координатите и ще ги напиша тук.

Satanism
13-06-2008, 21:35
Хм..тея от илиянци...малко са ми съмнителни да ви кажа...да не стане да се счупят докато ги сложа?

Честно казано искам оригиналдъ...ама сигурно са цифромания :cry: :cry:

Както и да е, поне да са от фирма, която с това се занимава, а не от някой циганин....

БТВ..утре ако я сваля тая централа да не изцъфтят възглавничките?!

Viktor_
14-06-2008, 00:43
Няма как да се отворят без централката, не се притеснявай. За да се отворят трябва да получат от нея и + и -. Ако имаш някаква нужда от диагностика за централката свиркай. Тоест подозирам, че ще сложиш друга и се надявам да не ти светне лампата, но ако стане така може да се погледне.

Satanism
14-06-2008, 01:17
ми..аз имам пролбем с тая всъщност.. :)
Свети ми лампата, а с централата връзка няма...та мислех да я вадя да я ремонтират евентуално... :)

DerMeister
14-06-2008, 15:52
ми..аз имам пролбем с тая всъщност.. :)
Свети ми лампата, а с централата връзка няма...та мислех да я вадя да я ремонтират евентуално... :)
Ти да не си с мойта централа? :lol: Сподели ако намериш някакво решение. :wink:

rasho 33 imola
14-06-2008, 17:19
За ветробрани провери тукhttp://www.kalocom.com/category.php?category_id=10.Цената е около 50лв.За алфа 33 са 42лв :D
Качеството е добро(доста се огъват при монтажа)

didkoldihno
18-06-2008, 18:13
аз искам да попитам може да не е тук мястото но бих се радвал ако някой ми даде инфо.Та въпроса ми е от моята страна на вратата копчето за дясната врата за стъклото не работи вчера ей така реших пак да го натисна ии потрагна измачено нямаше и половината и спря и така и не проработи,пък е не у добно като караш да се пресягаш чак до другата врата за да отвориш джамека ако ми кажете каде мога да е закарам да отстранят проблема ще ви бъда благодарен колеги.

P.S Аз съм от ВАРНА :D

didkoldihno
21-06-2008, 11:57
:roll:

tonov
21-06-2008, 14:02
аз искам да попитам може да не е тук мястото но бих се радвал ако някой ми даде инфо.Та въпроса ми е от моята страна на вратата копчето за дясната врата за стъклото не работи вчера ей така реших пак да го натисна ии потрагна измачено нямаше и половината и спря и така и не проработи,пък е не у добно като караш да се пресягаш чак до другата врата за да отвориш джамека ако ми кажете каде мога да е закарам да отстранят проблема ще ви бъда благодарен колеги.

P.S Аз съм от ВАРНА :D

Можеш и сам да го оправиш при добро желание. Свали копчето, разглоби го и почисти контактните пластини.