View Full Version : Кое излиза по евтино!!!!!!
Кое излиза по евтино да си купиш Алфа и да й пада цената бързо или да си купиш БМВ , Мерцедес или Ауди да не им пада бързо цената но на всяка смяна на консумативи да олекваш с 1000 - 2000 лева, а не дай си боже ако се счупи нещо по сериозно......????
аз мисля да сменям мойта 145-ца с 318 и цеите на чатите наистина са малко плашещи. Всичко е чувствително по скъпо, но според мен е по добре да вземеш кола, която след време да може да продадеш. А с алфите кво се получава- цените летят надолу, докато си я карал си налял достатъчно пари и накрая не множеш да и земеш и половината. А и все пак разликата между 145 и 318 е огромна. Така че според мен си заслужава по скъпата поддръжка. Пък ако човек има късмет да уцели читава кола, само сменя консумативите и си свирка :D
DanewRomeo
14-06-2008, 11:33
Абсолютно малоумна тема! Все едно да питам с какво да си бърша задника - с Белана, щото е бяла или с НаМайкаСиМинджерицата, щото мирише на ягоди, ама е по-скъпа. Цените за части на 156 и Е36 примерно, са, в общи линии, еднакви. Караш това, което може да си позволиш, като по възможност гледаш да ти носи максимален кеф.
Взимаш, което ти харесва и не мислиш за парите... Ако се притесняваш за $ наистина най-добър вариант си остава градския транспорт... :)
градски транспорт
Гений :D
Не ме разбрахте май , мене ако ме интересуваше финансовата изгода щях да съм на Горубляне и да продавам коли нов внос чисто нови без забележка на 10 години с пробег 45 000 . Въпроса е съвсем друг , просто ми е интересно ............. :wink:
Mind_Control
14-06-2008, 11:44
градски транспорт
Не ме разбрахте май , мене ако ме интересуваше финансовата изгода щях да съм на Горубляне и да продавам коли нов внос чисто нови без забележка на 10 години с пробег 45 000 . Въпроса е съвсем друг , просто ми е интересно ............. :wink:
Не забравяй, че алфата я взимаш на доста по-ниска цена!!! Демек , за да можеш да си продадеш БМВ-то по скъпо после, си го плащаш по- скъпо в началото :D така че е се тая...
Все едно да питам с какво да си бърша задника - с Белана, щото е бяла или с НаМайкаСиМинджерицата[quote]
Хахахахахах тва е жестоко :D
DanewRomeo
14-06-2008, 12:01
градски транспорт
Не, колега, просто ти е скучно и пускаш кухи теми. Не се сърди, но е така. Поддръжката на Алфа Ромео 156 всички модели, GTV&Spider (916) всички модели, 164 2.0 V6 Turbo, GT и прочее, е безусловно скъпа, при това доста. А фактът, че не си особено наясно с отделните модели, личи от темата, пусната от ваше благородие в раздел 156/147/199 блабла, която по подобие на тази, задава излишни въпроси и прави странни твърдения, като примерно това, че 145 била доста по-лека от 156 и т.н. И за куриоз още нещо - преди 3 години поддръжката на 145 и БМВ 3-ка Е36 е кажи-речи една и съща като цени на части. Сега това е абсурд. Защо? Защото тогава Алфа Ромео си беше жива екзотика, а пазарът определя търсене, цени и т.н. Сега 145 съперничи на Голф 3-ка и цените паднаха неимоверно. Поздрави!
Иначе най евтино ще ти излезе един гоуф 2. Това ми беше първата кола, още се търкаля, и за две години по тази кола са дадени най-много 200-300лв. То като си го сметнеш по евтино и от градския излиза, ама караш каручка :D
градски транспорт
Не, колега, просто ти е скучно и пускаш кухи теми. Не се сърди, но е така. Поддръжката на Алфа Ромео 156 всички модели, GTV&Spider (916) всички модели, 164 2.0 V6 Turbo, GT и прочее, е безусловно скъпа, при това доста. А фактът, че не си особено наясно с отделните модели, личи от темата, пусната от ваше благородие в раздел 156/147/199 блабла, която по подобие на тази, задава излишни въпроси и прави странни твърдения, като примерно това, че 145 била доста по-лека от 156 и т.н. И за куриоз още нещо - преди 3 години поддръжката на 145 и БМВ 3-ка Е36 е кажи-речи една и съща като цени на части. Сега това е абсурд. Защо? Защото тогава Алфа Ромео си беше жива екзотика, а пазарът определя търсене, цени и т.н. Сега 145 съперничи на Голф 3-ка и цените паднаха неимоверно. Поздрави!
:clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:
А не ти ли идва на ум че не всички искат да са наясно с всички технически характеристики на всички модели , просто защото това не им е работата?????
А бе хора що пускате тъпи теми само пълните форума с глупости :)
ами аз когато се качих в първата си алфа слязох от 325-ца. удоволтвието да караш алфа за мен не е оценимо в цифра.
Темата не е куха, напротив много си е хубава и на мене ми е интересно кое е по-скъпо за поддръжка. Аз като си купувах кола се чудех между 156 и А4. Алфата ми се струва далеч по симпатична и малко по-пъргава. Колкото до подръжката на 156 ми се струва скъпа ама засега се справям, на БМВ и Ауди не вярвам да е по-евтина даже напротив.
На зима вероятно ще се разделя с Алф и в тази връзка ме интересува сравнение на 156 1.8 с Стило 1.9 JTD 115 к.с. , ускорение, цени на части и въобще впечатления.
За парите с които си купуваш Алфа ще си вземеш БМВ кошник с поне 5г по-старо. Иначе БМВ-то си е по-имиджова кола, но че ще я продадеш след време без загуба са глупости. Поддръжката и на
А не ти ли идва на ум че не всички искат да са наясно с всички технически характеристики на всички модели , просто защото това не им е работата?????
Такива хора не си купуват Алфа, а Опел
:wink:
На зима вероятно ще се разделя с Алф и в тази връзка ме интересува сравнение на 156 1.8 с Стило 1.9 JTD 115 к.с. , ускорение, цени на части и въобще впечатления.
Тая постъпка е лишена от всякаква логика, по-грозна, :shock: по-слаба :shock: кола на ДИЗЕЛ!?! :shock: а модела е всепризнат провал и спрян от производство :shock:
Модела с две врати не ми се вижда грозен, незнам дали е провал ама ако още две мнения го повторят приемам мнението, колкото до дизела ми газя в нафта и се чувствам много зле с бензинова кола.
Иначе имам желание за 156 след фейслифта 2003 2.4 дизел ама малко не съм пораснал още за такава кола. В крайна сметка само обмислям замяната не е решено я :wink:
По добре си карай алфата, за стилото и аз не съм чул добра дума. По-добре събирай за дизелова 156 фейслифт
След фейс-лифта 2.4 дизела е 175к.с. и акциза му струва 4500лв. - пари на вятъра :roll:
За Стило попитай колегите във форума на ФИАТ (http://www.fiat-bg.org/forum) - собствениците на Стило са доволни от автомобила ;)
Да знам колко коня е то затова засега е мечта, а фиат форума го четох добри впечатления добих, пък какво ще е божа работа.
StarChild
16-06-2008, 00:02
за мен стилото е симпатична колица но сектата си казва друго :wink:
Все едно да питам с какво да си бърша задника - с Белана, щото е бяла или с НаМайкаСиМинджерицата
Хахахахахах тва е жестоко :D
:D :D :D ...май и ти зададе подобен въпрос..... :roll: ...в създадена от теб тема!......направо си е жестоко :D
нали за тва са общите приказки, да си чешем езиците, да си коментираме. Който не го кефи да не ги чете тия теми :D
нали за тва са общите приказки, да си чешем езиците, да си коментираме. Който не го кефи да не ги чете тия теми :D
Да не би да се засегна нещо?...ако е така смени хартията :D
netsurfer
16-06-2008, 10:55
Кое излиза по евтино да си купиш Алфа и да й пада цената бързо или да си купиш БМВ , Мерцедес или Ауди да не им пада бързо цената но на всяка смяна на консумативи да олекваш с 1000 - 2000 лева, а не дай си боже ако се счупи нещо по сериозно......????
Ти какво искаш да си купиш??
SLR, R8 ... че то й при тях консумативите не са толкова пари.
А окачването на 156 е доооста скъпо като чета по форума.
Това си е въпрос на личен избор,
но като си купувах либрата за 15к лева, 3-ките същите години и екстри бяха по около 20к лева,
сега либрата е 8-9к лева, а тройките са 16-17к лева ...
ами аз когато се качих в първата си алфа слязох от 325-ца. удоволтвието да караш алфа за мен не е оценимо в цифра.
Бензин или дизел?
е30 или е36?
А не! Аз сым си доволен от беланата :D
Със скутерче е най ефтино от моторните, даже и с рейсо вече е по скпо :lol: , зимайте колелата хем здравословно хем изгодно.
А точно с бмв-та не сравнявайте защото преди 2 години читава 156-ца беше около 12000лв а Е46 под 20 000 нямаше а сега 156-ци са по 8000 а е46 средно е 14000 незнам тия 18000 от къде ги взе, та излиза че на бмв-то е паднала средно повече цената :shock:
Не знам защо спорите , Алфа излиза по евтино от BMW и MB .....
Ако беше обратното никой нямаше да си купи Алфа
Не знам защо спорите , Алфа излиза по евтино от BMW и MB .....
Ако беше обратното никой нямаше да си купи Алфа
Мислиш ли? :?
аз като гледах выв форума цените за 166 не ми се стори да е много по ефтина поддръжката
аз като гледах выв форума цените за 166 не ми се стори да е много по ефтина поддръжката
е не е евтина , ама я виж на някое BMW/MB от тоя клас колко е поддръжката
е не е евтина , ама я виж на някое BMW/MB от тоя клас колко е поддръжката
И при поддръжката зависи от конкретни модели и години, защото Ауди А6 2.5 тди е доста скъпо за първоначално обслужване, докато МБ С-320 не е въобще скъпо, даже някои неща са му по евтини от на 156 например преден носач на МБ е 170лв а на 156- е поне 190, и като сметнеш че на МБ е мнооого по здрав.......абе в общи лини 156 и 166 са си скъпички за потдръжка а пък и все имат по нещо. От Алфите най евтино излиза 155 с 8-клапановите мотори :wink:
[.
От Алфите най евтино излиза 155 с 8-клапановите мотори :wink:[/quote[/quote]
И това е самата истина :wink:
От всичко изписано тук става ясно че се тая какво ще караш разходите в зависимост от класа на колата и годините излизат горе долу еднакви.... :?: :!: :?:
Но май не е точно така защото преди 2 години взех алфата за 4000 а бмв 3-ка със същите екстри струваше 6000 . До сега съм изхарчил за подръжка около 2000лв 800 от които заради това че си спуках картера и ми изтропа двигателя ( демек по моя вина ) . В момента моята алфа струва около 2500 а бмв-то около 3500 - 4000. Не знам колко пари ти трябват за да издържаш едно бмв 2 години.....
netsurfer
16-06-2008, 18:39
Със скутерче е най ефтино от моторните, даже и с рейсо вече е по скпо :lol: , зимайте колелата хем здравословно хем изгодно.
А точно с бмв-та не сравнявайте защото преди 2 години читава 156-ца беше около 12000лв а Е46 под 20 000 нямаше а сега 156-ци са по 8000 а е46 средно е 14000 незнам тия 18000 от къде ги взе, та излиза че на бмв-то е паднала средно повече цената :shock:
гиги бате осъзнай се малко,
къде ги тия 156 за 8к, като има над 50 обяви за 156 до 6к лева ...
Абе хора автомобила не е инвестиция, а разход.
И тук вече важи простото правило, след като ще го правите този разход избирате автомобила според това което е най-важното оправдание за вас да го направите този разход и изискванията които имате за да не се чуствате зле в това което карате.
Риск винаги има, котката в кутията не знаете дали е жива или мъртва.