PDA

View Full Version : Няколко въпроса

Orm
15-06-2008, 16:39
Искам да задам няколко въпроса приятели!!!!
1 Какво е това нещо , което се намира под моторчето за празния ход ( автоматичния смукач доколкото разбирам ) и много прилича на него ама е малко по малко като размер ?
2 Свещите ми са денсо , някой знае ли дали са добри?

3 Какво се прави при пълна диагностика на колата , защото 2 пъти съм ходил закачат само кабели на свещите и край това е , мисля че и друго трябва да правят .... :frown:

Mury
15-06-2008, 17:03
1.Поясни за кой мотор става въпрос,но по-принцип самото моторче за празен ход,зимата играе ролята на смукач :idea: :idea:
2.Добри са но не се знае на колко км. са :wink: :wink:
3.Със сигурност не това което казваш,звънни на 0888 232 484 Бобо,за качествена диагностика :wink: :wink:

Speeder
15-06-2008, 18:20
1. Мисля , че ти следи позицията на дроселовата клапа.
2. И аз съм с денсо и за сега работи колата, и разхода е приличен
3. Според мен пълна диагностика няма да е с компютър ;) По-скоро да се провери работата на основните агрегати. Ако някой ти казва, че ти прави пълна диагностика с компютър :pfbbt: смях

Orm
15-06-2008, 21:09
Колата е 1.6 BOXER. А каква е функцията на дроселовата клапа и каде се намира .... Задавам тези въпроси защото колата на ниски обороти ми тресе , като вкарам 2-ра и пусна газта ми придърпва (но върви) , преди няколко дена ме дръпна една алфа 145 1.3 Boxer , на магистралата за Варна на излизане от София има нанагорнище та там и на 4-та колата не ще да набира повече от 110- 120 не й стигат силиците (при положение че бях сам в колата) , иначе на обратния път на същото това място само че вече нанадолнище дигнах 180.... и все си мисля че нещо не й е наред иначе расхода на гориво е нормален освен потрисването нямам проблеми не знам направо какво й е .... свещи, кабели, делко са сменяни скоро ( преди 1 месец )

Mury
15-06-2008, 21:28
3. Според мен пълна диагностика няма да е с компютър Wink По-скоро да се провери работата на основните агрегати. Ако някой ти казва, че ти прави пълна диагностика с компютър pfbbt смях

Това което казваш не е баш така :idea: :idea: модерните диагностични уреди могат да правят тест на почти всики агрегати,например-тестват дюзи,бубини,вариатори и т.н. :idea: :idea:

Speeder
16-06-2008, 19:19
3. Според мен пълна диагностика няма да е с компютър Wink По-скоро да се провери работата на основните агрегати. Ако някой ти казва, че ти прави пълна диагностика с компютър pfbbt смях

Това което казваш не е баш така :idea: :idea: модерните диагностични уреди могат да правят тест на почти всики агрегати,например-тестват дюзи,бубини,вариатори и т.н. :idea: :idea:

Това е така, но визирах боксера. Повечето нямат , въздушни възглавници, АБС и ти остава инжекциона и даже не знам дали може да се хване ламбдата.

А и тука е мястото да питам, защо като закачих алфата на един стар елкон и показваше два пъти повече обороти?

Speeder
16-06-2008, 19:27
Колата е 1.6 BOXER. А каква е функцията на дроселовата клапа и каде се намира .... Задавам тези въпроси защото колата на ниски обороти ми тресе , като вкарам 2-ра и пусна газта ми придърпва (но върви) , преди няколко дена ме дръпна една алфа 145 1.3 Boxer , на магистралата за Варна на излизане от София има нанагорнище та там и на 4-та колата не ще да набира повече от 110- 120 не й стигат силиците (при положение че бях сам в колата) , иначе на обратния път на същото това място само че вече нанадолнище дигнах 180.... и все си мисля че нещо не й е наред иначе расхода на гориво е нормален освен потрисването нямам проблеми не знам направо какво й е .... свещи, кабели, делко са сменяни скоро ( преди 1 месец )
Дроселовата клапа ти е на всмукателния тракт , преди алуминиевите колектори. Жилото на газта ти е закачено на клапата и управлява притока на въздух в двигателя. Като даваш газ се отваря повече и обратно.
Щом е 1.6 трябва да си върви бодро колицата. Макар и над 3000 оборота ;) Да те мине 1.3 боксер значи ти има нещо невредно.

Orm
16-06-2008, 20:50
Дроселовата клапа ти е на всмукателния тракт , преди алуминиевите колектори. Жилото на газта ти е закачено на клапата и управлява притока на въздух в двигателя. Като даваш газ се отваря повече и обратно.
Щом е 1.6 трябва да си върви бодро колицата. Макар и над 3000 оборота ;) Да те мине 1.3 боксер значи ти има нещо невредно.

И аз така мисля , странното е че нито ми харчи повече , нито има пушеци отзад....... Явно ще трябва да отида при клегата Бобо както ме посъветвахте... Проблема е че той е много далеч и трябва да намеря време за да отида....

JORDI
16-06-2008, 21:00
И аз така мисля , странното е че нито ми харчи повече , нито има пушеци отзад....... Явно ще трябва да отида при клегата Бобо както ме посъветвахте... Проблема е че той е много далеч и трябва да намеря време за да отида....
Обади се на Lisan! Той ще ти реши проблемите на боксера 100%! :D

ivan dimitrov
16-06-2008, 22:19
---

tonov
16-06-2008, 22:26
Не забравяйте че разликата в мощността мужду 1.3 и 1.6 боксерите не е голяма,ако едната кола е 146(1.6) а другата 145(1.3) то не е много чудно това което се е случило.Освен това и от маниерът на шофиране може да се получи.За придърпването и тресенето причини много.Слагате ли присадка за почистване на инжекциона в горивото?Колата не би трябвало да има делко - как така е сменяно :shock: .

Не е голяма разликата в конете, но във вървенето е голяма. Карал съм и двете. А и разликата в теглото на 145 и 146 с еднакви мотори е към 20-30кг (по спомени)

ivan dimitrov
16-06-2008, 22:37
---

Orm
16-06-2008, 23:24
Извинявам се бобина не делко . Колите и двете бяха 145 . Но неговата по негови думи беше и с някъкъв проблем , защото на следващия светофар го питах дали колата му е 1.6 или 1.3 както пишеше на нея. Нещо определено й има на моята . Не е нормално 103 коня да не може на лек баир ( магистрала хемус на излизане от София ) да не може да набира повече от 110 -120 на четвърта , при положение че съм сам в колата без багаж даже.

ivan dimitrov
16-06-2008, 23:53
---

tonov
17-06-2008, 00:12
Извинявам се бобина не делко . Колите и двете бяха 145 . Но неговата по негови думи беше и с някъкъв проблем , защото на следващия светофар го питах дали колата му е 1.6 или 1.3 както пишеше на нея. Нещо определено й има на моята . Не е нормално 103 коня да не може на лек баир ( магистрала хемус на излизане от София ) да не може да набира повече от 110 -120 на четвърта , при положение че съм сам в колата без багаж даже.

Аз с мойта (боксера) там съм излизал със 150... И то на пета (май на 4-а не може да вдигне толкова). Газ до дупка естествено

Orm
17-06-2008, 08:58
Добре ще е да отидете на диагностика в такъв случай.Колата скоро ли сте я взели,ангренажни ремъци сменяни ли са?Попитах слагали ли сте присадка за инжекционни системи в горивото защото аз съм на газ и като не я карах на бензин известно време ми се наложи да и слагам ,взе да претриса и да придърпва на бензин.

Не съм слагал добавки щото тука някаде имаше тема за добавките че ставало с тях по зле . При вас помогнаха ли добавките ??? Колкко сте слагали и каква марка ( ако се сещате де )????

ivan dimitrov
17-06-2008, 12:48
---