Log in

View Full Version : Имам проблем с централното заключване

plamden
07-10-2005, 21:44
Имам алфа 146 2.0 ТI - алармата работи, но не може да заключва вратите - може само да ги отключва ако съм ги заключил на ръка. Същото се получава и ако ползвам ключа без алармата - не се заключват а могат да се отключват. Някой знае ли каде да търся проблема?

Spokz
09-01-2006, 19:32
за този проблем трябва да проверош како е полужението под кората на предната врата в която пробваш да вкараш ключа

Spokz
09-01-2006, 19:34
аз имам един друг проблем със централното за които и доста други са се оплаквали зимата явно нещо замръзва и неможе да се отворят вратите а ако се отворят немогат да се затворят ако някои знае с какво може да се подобри това да ме посаветва нещо било то да намажа със нещо...

pent
09-01-2006, 20:12
не съм спец, след мен спецовете ще ревнат да си пиша само в Общи приказки, но от колегиалност ще ти споделя моя опит!

1. има едни течности дето размразяват всякакви ключалки, замръзнали и тн, струва към 6-7лв, и се капват по няколко капки, мен лично ме е спасявало няколко пъти тази зима.
2. възможно е да имаш и друг проблем, които е в самия механизъм на заключването. за да не ти отваря централното е достатъчно само едната машинка да е слаба. да с ключ може, но от алармата да не ще, смяната на 1 такава машинка е 30лв включително с работата!

Spokz
09-01-2006, 21:58
ами най-вероятно е от зимата понеже като загреи колата и парното като обърне въздуха в колата и се оправя трябва да измисля нещо по така ако отворя кората и го увия в нещо (в дунапрен) ма то пак може да хване влага и не знам... дано устиска тази зима :)

pent
09-01-2006, 22:16
значи решението, което трябва да опиташ, а не да се надяваш да минеш метър се нарича Sonax, размразител на ключалки :)

Dodo 155
09-01-2006, 22:35
Имам алфа 146 2.0 ТI - алармата работи, но не може да заключва вратите - може само да ги отключва ако съм ги заключил на ръка. Същото се получава и ако ползвам ключа без алармата - не се заключват а могат да се отключват. Някой знае ли каде да търся проблема?
Това е едната машинка :idea:
Виж от коя страна ти прави проблема, извади буксата, за да не играе роля и пробвай. Ако всичко е ОК и на студено, отиди при някой алармаджия да ти сложи нова машинка :wink:

Spokz
09-01-2006, 23:53
направо ще я закарам да я прегледат там и да кажат ко и има :)

MONI
10-01-2006, 10:26
То и мойто централно не работи от доста време ама ся като ходя на жичкаджия за другия проблем ше ги накарам да проверят дали е от машинките.

rosku
10-01-2006, 19:33
проблема не е в ключалката,с каквото и да пръскаш няма да се оправи.замръзва машинката заедно с лостовия механизъм на нея.обикновенно се получава като измиеш колата и през уплатненията навлиза вода.не знам как се отича но моята след като я измия цялата машинка се обледява и се налага да я размразявам с пистолет за горещ въздух.напролет ще отворя кората и ще пръскам да видя откъде тече.

Spokz
10-01-2006, 20:09
може и от това да е защото съм забелязал, че когато беше топло доло вратата е влажна точно в средата нещо събира вода мисля че пропускат уплатненията...

ShoxXx
10-01-2006, 22:25
Нали принципно когато заключваш и ключалките правят цък и се заключват.
Ако когато заключваш вратата и ключалките започват да правят цък, но на средата се върщат, причините може да са две:
1 Моторчето ти е отишло на една от вратите или самото метално железце дето бута е замръзнало или моторчето е замтъзнало или железцето е мн мн мръсно или е криво.

Преди да кажа второто искам да попитам това винаги ли се получава или само понякога.

А ако се чудите с какво да си пръскате брави, уплътнения, панти, заключващи механизми и др. - силикон. Продава се на спрейчета - максимум 5лв е. 8)

Yon
11-01-2006, 09:20
проблема не е в ключалката,с каквото и да пръскаш няма да се оправи.замръзва машинката заедно с лостовия механизъм на нея.обикновенно се получава като измиеш колата и през уплатненията навлиза вода.не знам как се отича но моята след като я измия цялата машинка се обледява и се налага да я размразявам с пистолет за горещ въздух.напролет ще отворя кората и ще пръскам да видя откъде тече.

Доло ниско във вратите трябва да има отвор за оттичане на водата. Провери дали не се е запушило нещо.

rosku
11-01-2006, 18:45
колеги,имам приятел който е ключар от 13 години и казва,че е "престъпление"да се пръскат ключалките със спрей който съдържа силикон.има спрей който смазва и премахва влагата/повечето ключари го имат/ дано съм бил поне малко полезен.

BatVas
11-01-2006, 18:48
Вчера гледах в ОМВ течност(спреиче) за размразяване на ключалки

pent
11-01-2006, 20:09
ма трябва ли да се цитирам от по-горното мнение! сигурно 5 човека имаме едно мнение, че тези тубички за размразяване на ключалки ВЪРШАТ работа!
Да купете си, полезни са?

остава само колегата да каже, с това ли е решил проблема?

SFINKS
12-01-2006, 16:56
виж какжо е написал колегата ROSKU , проблема не е в ключалката че да я пръскаш , замръзва механизма :director:

pent
12-01-2006, 17:10
грешно се изразих, чак сега го видях, това за което говоря не е спрей, а е в тубичка... подведох се от предишните коментари и чак сега видях че пиша за спрей....

и аз имах съшия проблем, и с тези тубички, се оправя, та ако още не е, да бяга да купува!

Spokz
12-01-2006, 21:32
ами да ви кажа мисля да пробвам със антифриз да впръскам в ключалката... мисля че ще помогне...

Yon
13-01-2006, 12:46
ами да ви кажа мисля да пробвам със антифриз да впръскам в ключалката... мисля че ще помогне...

Ще се оправи ,... но имай предвид ,че антифриза е мазничък и събира прахоляк като магнит и после клеясва... :idea: