PDA

View Full Version : Тампон - състояние?

bass
16-06-2008, 13:13
Ай тоз тампон според вас редовен ли е!?!?!

Преди седмица ходих на реглаж в Мотоексперт и помолих да погледнат по предницата дали има нещо за смяна, че почуква чат-пат.
Ония казаха "Сичко е наред".
Завчера обаче ходих да изправям джанта пак и докато колата беше вдигната, забелязах тва на снимката. От другата страна тампонът няма никакви луфтове, но пък видях скъсан маншон на вътрешно каре.

Та за смяна ли е според вас? "Тампон на биалетка"ли му викат?

п.с. Имаше преди тема с дивотиите по сервизи и магазина, ма не ми се търси, та пускам тук.
Излизам след реглажа в Мотоексперт, минавам 200 метра и установявам, че воланът ми седи силно надясно (а беше леко вляво след смяна на носач). Връщам се и съобщавам, а чичката вика
"Е те тоя модел са така..."
Аз изумявам, след няколко секунди се свестявам и решавам да го ударя на майтап с цел безпроблемна ревизия на положението:
"Ама мойта е модел след 95-а, на тях воланите им са наляво, не надясно"
Мълчание и качване на подемника, реглаж.
Двеста метра по-късно установявам, че човекът ме е взел насериозно. Воланът сега е леко наляво (а колата малко тегли надясно).
Но да видим дали няма още нещо за смяна преди поредния реглаж.

ALFA CORSE
16-06-2008, 13:18
Комплект са цяла биалетка, но са евтини, така че сменяй, на пирели май бяха 15-16лв.

pr_00f
16-06-2008, 13:40
В т+н бяха под 10 лева ако ме не лъже паметта :)

ksv55
16-06-2008, 13:49
Не съм специалист но за мен този тампон е напълно в ред.

bass
16-06-2008, 13:51
А ква е файдата да се сменя цялата?
Стинките не са проблем, просто не ща да си превръщам колата в афтърмаркет франкенщайн - гледам да е максимално близо до оригинала и напоследък си взимам оригинални части в рамките на разумното. Освен това ми се търкалят едни тампони за биалетки (които купих преди време - както се оказа тогава, без нужда).

Бобби
16-06-2008, 15:51
Това "Мотоексперт"...ми се струва доста "експертно" :roll: ...сигурен ли си, че там разбират?...ако не..смени сервиза :idea:..при реглаж на предница волана се застопорява в правилното положение...и няма на лево и десно :shock: шокиращо е да ти каже, че тоя модел са така :D говори зле за него! ...а за тампончето на биалетката, ако не тропа като го разклатиш ,когато колата е на крика...тоез няма луфт...според мен не го сменяй.....че новите няма да ти карат дълго...и ще ти остане само труда..

EiJei
10-07-2008, 13:09
Колеги, искам само да попитам нещо с риск да стана нахален защото съм пуснал същия въпрос в още една тема за тампони и тн. Оня ден ходих на реглаж, но пича каза преди да минеш на стенд тряя само да смениш двата задни тампона на преден носач. Отивам в магазина и там ми казаха, че имало малки и големи. Аз не знаех кфи тряя да бъдат. Отивам пак при майстора и той ми вика да ги измерели преди да отда да ги сменя и аз се ядосах и си тръгнах. Та исках да питам кфи са тия тампони, цена няква и така това е . модела е долу в подписа