PDA

View Full Version : Гениален план !!!!

Orm
16-06-2008, 17:43
Айде да обсъдим едно нещо за корупцията!!!!

Представете си закон по който на чиновник , който издаде човек опитващ се да го подкупи , се полага премия в размер на подкупа който му се предлага ...... Парите за подкупа се конфискуват в полза на чиновника....... Какво ли ще стане ???????? :roll: :roll: :roll: :roll:

търтей
16-06-2008, 17:44
нищо

Orm
16-06-2008, 17:45
нищо

Никой няма да го приеме нали ?

BO
16-06-2008, 17:45

Представете си закон по който на чиновник , който издаде човек опитващ се да го подкупи , се полага премия в размер на подкупа който му се предлага ...... Парите за подкупа се конфискуват в полза на чиновника....... Какво ли ще стане ???????? :roll: :roll: :roll: :roll:

Ще стане така, че ако не си му "симпатичен" на чиновника, винаги и да не искаш ще ти вземе парите, като каже, че са били за подкуп и ти ще го :Tease:

jorko
16-06-2008, 17:47

И кой ще му дава премията ? Щото може некой полицай :lol: да спусне инфо , че се опитвам да го подкупя със 100 долара и после да речем едно 20% от тези пари аз ли ще му ги дам или държавата ? :?

Orm
16-06-2008, 17:49
Не става на думи , трябва да се хване на място при предаване на парите примерно.....

jorko
16-06-2008, 17:51
Не става на думи , трябва да се хване на място при предаване на парите примерно.....
Скрита камера ? :shock:

Orm
16-06-2008, 17:53
Скрита камера ? :shock:

Защо скрита камера ??? Чиновника предупреждава там кадето трябва че на тази дата в толкова часа ще го подкупват :D :D :D И от там вече и скрита камера и подслушватели , абе те хората с маските знаят как......

DerMeister
16-06-2008, 18:04
Най-якото ще е двойната корупция.
-Пич, ето ти 5000лв., за да ме пробуташ по-бързо и без проблем.
-Ааа, така ли, дай 10000лв. иначе ще те издам, че ми предлагаш 5000лв. и пак ще ти ги взема. :lol:

Orm
16-06-2008, 18:07
Най-якото ще е двойната корупция.
-Пич, ето ти 5000лв., за да ме пробуташ по-бързо и без проблем.
-Ааа, така ли, дай 10000лв. иначе ще те издам, че ми предлагаш 5000лв. и пак ще ти ги взема. :lol:

Първо това няма да стане ,защото просто няма да му ги дадат , и защото ти ако знаеш че има риск да те издадат ще тръгнеш ли да даваш подкупи???

1) Рискуваш да не свършиш работата си
2) Рискуваш си парите
3) Рискуваш да те заключат

Stoyan Georgiev
16-06-2008, 18:13
ако чиновника не му откаже може да се тълкува и като подстрекателство , което ако се не лъжа също е подсъдимо ;)

DerMeister
16-06-2008, 18:15
Първо това няма да стане ,защото просто няма да му ги дадат , и защото ти ако знаеш че има риск да те издадат ще тръгнеш ли да даваш подкупи???

1) Рискуваш да не свършиш работата си
2) Рискуваш си парите
3) Рискуваш да те заключат

То сега няма ли риск да те издадат? Незаконно е да се дават подкупи и всеки момент може да те издадат. Просто с твоето предложение има още един вариант, да не те издадат, ако предложиш повече, иначе си изгаряш с парите и ги взима чиновника. А ако в последствие се откажеш, върви доказвай, че чиновника ти е искал подкуп, след като ти си му предложил на първо време. :lol:

Orm
16-06-2008, 18:34
Абе май не е много гениален този план , защото тия чиновници трябва да са безстрашни като рамбо за да издадат някой който дава 1000000-2000000 подкуп. Щото после ще има :smackbum:

AlfaRomeo
16-06-2008, 18:47
Лелел,хората си седят и се чудят какви глупости да пишат....

code
16-06-2008, 19:28
Къде по-лесно е който вземе подкуп да го обесят на видно място, двама трима ще паднат за идеята, след което корупцията ще секне :twisted: и е по-евтино :wink:

това е майтап за който не е разбрал

не че няма да проработи!!

Stoyan Georgiev
16-06-2008, 19:39
Абе май не е много гениален този план , защото тия чиновници трябва да са безстрашни като рамбо за да издадат някой който дава 1000000-2000000 подкуп. Щото после ще има :smackbum:

то май нещо друго ще става с клонката :lol: :lol: :lol:

BaiJedi
16-06-2008, 19:54
Китайците са измислили по-добър план за борба с корупцията. Наказанието за това престъпление там е само едно-публична екзекуция. Блестяща идея,нали?

Pinky
16-06-2008, 20:10
не

Orm
17-06-2008, 08:52
Както и да е , според мене има как да се спре корупцията ( щом ние тука измислихме толкова ГЕНИАЛНИ НАЧИНИ ), само че хората които могат да го спрат са КОРУМПИРАНИ!!!!! :frown: Единствения начин е да подкупим някой да я спре :idea:

Mind_Control
17-06-2008, 09:41
Както и да е , според мене има как да се спре корупцията ( щом ние тука измислихме толкова ГЕНИАЛНИ НАЧИНИ ), само че хората които могат да го спрат са КОРУМПИРАНИ!!!!! :frown: Единствения начин е да подкупим някой да я спре :idea:

Най лошото е, че си прав :D как може хората да са толкова лакоми.. да имаш няколко милиона и да ламтиш за още- е тва не мога да го разбера.. На запад хората също са корумпирани, ама като се наядат и спират, за да не рискуват да ги хванат и започват да вършат полезни неща за обществото. А тука няма такъв филм- ядът до пръсване в буквалния смисъл (пръскат им кратуните с оловни парчета) :lol:

Orm
17-06-2008, 11:36

Що не вземеш да напишеш ти някоя умност???

morfius
17-06-2008, 11:42
За съжаление нищо гениално.
С подобни ходове само ще се засили корупцията, защото дават на и без това управомощения да изнудва още един механизъм за целта.
Има 3 начина за намаляване на корупцията.
- Намаляване лостовете даващи подобна възможност.
- Стриктни и прилагани санкции за двете страни във конкретна корупционна схема.
- Гражданско общество.
А познайте кога ще се случи това у нас...

Orm
17-06-2008, 11:51
За съжаление нищо гениално.
С подобни ходове само ще се засили корупцията, защото дават на и без това управомощения да изнудва още един механизъм за целта.
Има 3 начина за намаляване на корупцията.
- Намаляване лостовете даващи подобна възможност.
- Стриктни и прилагани санкции за двете страни във конкретна корупционна схема.
- Гражданско общество.

Нека позная .... 2059 ??

Stoyan Georgiev
17-06-2008, 11:52
нене, втората четвърт на 2060 :roll:

:oops:

търтей
17-06-2008, 11:53
- Гражданско общество.

Нека позная .... 2059 ??

мнеее

9502 :evil:

AlfaRomeo
17-06-2008, 11:56

Що не вземеш да напишеш ти някоя умност???

Когато трябва съм писал.

Orm
17-06-2008, 11:56
- Гражданско общество.

Нека позная .... 2059 ??

мнеее

Бате Търтей , ако си прав да ходиме да се замразим като стволови клетки :D :D :D . Ама до 9502-ра няма да издържи фризера :D :D

gigi
17-06-2008, 12:05
- Гражданско общество.

Нека позная .... 2059 ??

мнеее

Бате Търтей , ако си прав да ходиме да се замразим като стволови клетки :D :D :D . Ама до 9502-ра няма да издържи фризера :D :D
За фризера незнам ама земята ще е гръмнала :lol: :lol:

търтей
17-06-2008, 12:06
фажно е фризеро да е здраф :lol:

Orm
17-06-2008, 12:10
фажно е фризеро да е здраф :lol:

И мръвка да има вътре!!!!

ivo_red
17-06-2008, 14:48
Само ще кажа, че тая тема е в топ 3 на най-тъпите, които съм чел. Повече няма да пиша, за да не обидя някой...
p.s.: Тоя форум на нищо не прилича вече, отчаях се

BatVas
17-06-2008, 14:49
Ще ми посочите ли държава без корупция. сега ше ми кажете някоя която примерно няма начин пенчо да бутне подкуп. Ама това не е държава без корупция. Просто там няма равенство - там корупция се позволява само на богатите корпорации - спонсорират партии, изграждат заводи на определени места , фондации на корпорации обучават хора който стават после еди какви си и ..уреждат разни неща. Да бай Пенчо няма да може да бутне 20 кинта на ченгето - ако бутне пандела - ама Бизнесмена Гошо пак ще е недосегаем - не е дал подкуп - той е лобирал, спонсорирал , даряват и т.н.т.
Посочете ми държава ????

П.П Идеята ако издаде тоя дето предлага подкуп да получи още толкова не става . Издавам един дето ми предлага хиляда за да получа две хиляди - и после още сто човека дето чакат да ми дадът по 1000 се отказват и вместо сто хилки аз вземам 2 хилки, повече никой не ми предлага щото ми се носи славата на порта, намират си друг човек дето си трае, а аз ако съм и настъпил нечии интереси го отнасям - колко си мислите че струва да очистят един чиновник с професионалист, ама що да го чистят - случайно ще го бутне нещо вечер и просто ще остане инвалид или с лице разядено от киселина.

Единствения начин е точна и ясна процедура - всяка стъпка да е ясна, точно регламентирана, с точни срокове и точни задължения - и цялото това нещо да е прозрачно . Системата предотвратява корупция - не наказанията.
Наказанията вдигат разходите по корупционни практики - респективно дигат мизата на подкупа и разходите за криене и съответно пък и разходита на органите за залавяне.

Според вас намалява ли корупцията като вдигнаха глобите от КАТ - НЕ

mim
17-06-2008, 14:53
едно време "тарикатските" регистрационни номера се получаваха май само по рушветския начин
сега като са официално платени, на кого да буташ и що да буташ
плащаш си, получаваш си 6-цифрения номер по тарифа

Бобби
17-06-2008, 16:42
.. :roll: ..и сега намират начин! казват - твоя номер го дадохме на "Репата"...но ако искаш с други буквички...мое и да стане, ама....сещаш се :roll: