View Full Version : инициатива
Rider_alfa155
17-06-2008, 15:29
Мото Клуб "ВОЙВОДИТЕ" съвместно с обсщина Сливен и С подкрепата на кат Сливен ще проведе мероприятие във връзка с ужасяващо големия брой катастрофи с мотористи и велосипедисти по пърищата на страната, смятаме да проведем ществие в рамките на град Сливен под надслов "Пaзете двуколесните на пътя" Като същото мероприятие ще съвпадне с програмата на МВР "Убий скороста, спаси дете" призоваваме всички който имат желание да се включат в шествието да ми пишат за по подробна информация за уточняване на датата и часа на срещата
може да пишете и на имейл "Ghost_rider_alfa155@abv.bg"
А инициатива за мотоциклетисти - километража не е за напълване, особенно в града... или на 1 гума не изглеждате по-интересни, а по-опасни?!?
Днеска един такъв герой щеше да се натресе в мен отдясно, пред мен кретен прави ляв, а мигача след като е спрял :smackbum: поглеждам в дясно огледало наблизо никой... мигач и тръгвам да го заобикалям и само чувам изрязването до дупка на мотора, ако не бях скочил на спирачките тоя беше мъртвец... мина поне със 120 - 140 на сантиметри от мен :Suicide:
Rider_alfa155
18-06-2008, 13:10
е виж колега аз не защитавам камикадзетата
нали ме разбираш
а инициативата се отнася не само за мотори ако не си забелязал а за всички двуколесни в това число са колела и скутери дето ен могат да минат покраи теб със 140...........
Май не схвана идеята.
Подобни инициативи имат смисъл ако касаят и адресират всички участници в движението, а не противопоставят една група на друга.
Не, че с инициативи нещо се променя де... но ако ще правите нещо правете го като хората.
Rider_alfa155
18-06-2008, 13:14
именно за това се обръщам и към водачите на леки автомобили защото никога ен деля хората а напротив идеята е да се пазим взаимно аз като шофьор от 10 години винаги давам път на останалите без значение дали са с предимство или не...
и не деля коли моториама се оказва че са много малко хората дето правят като мен
Violator
18-06-2008, 13:18
Вчера едно двуколесно как ме изпревари на знак с ограничение 50 мина със 100 поне, направо си го бях отнесъл добре, че каруцата беше 50-60 метра по напред. Ако те не се пазят сами няма кой
Ранобудниче
18-06-2008, 13:32
честно казано, има какво да се променя в поведението на всички водачи - както на автомобили, така и на мотоциклети.
дадените по-горе примери са показателни за това как келешлъкът надделява над разума понякога.
това, обаче не е причина да се поставят всички мотоциклетисти под общ знаменател.
и аз не се кефя на минаването между автомобили - особено от тихо работещи двуколесни.
но и водачите на 4-колесни има над какво да се замислят.
не може да се възприеме като адекватно поведение да избуташ движещ се мотор в бордюра, само защото не е достатъчно широк, за да заема цяла лента или просто за кеф.
не ми се струва адекватно също така 10 метра пред движещ се мотоциклет от паркирано в дясно положение да се прави обратен завой, само "за да го видя как ще се задържи на двете си колела".
общият знаменател, обаче и при автомобилистите е тъпа работа.
та ние дори помежду си не се уважаваме по пътищата (говоря за каращите возила с еднакъв брой колела), какво остава за уважение към предпочитащите различен от нас тип МПС?
в по-общ план, дори правото си на различно мнение трудно признаваме един на друг (ако и да декларираме противното).
в този ред на мисли, смятам, че всеки трябва да започне промяната първо от себе си.
груповите инициативи са хубаво нещо - ще се радвам, ако постигнете някакъв по-добър ефект от пиенето на бира в крайна сметка.
Mind_Control
18-06-2008, 14:08
честно казано, има какво да се променя в поведението на всички водачи - както на автомобили, така и на мотоциклети.
дадените по-горе примери са показателни за това как келешлъкът надделява над разума понякога.
това, обаче не е причина да се поставят всички мотоциклетисти под общ знаменател.
и аз не се кефя на минаването между автомобили - особено от тихо работещи двуколесни.
но и водачите на 4-колесни има над какво да се замислят.
не може да се възприеме като адекватно поведение да избуташ движещ се мотор в бордюра, само защото не е достатъчно широк, за да заема цяла лента или просто за кеф.
не ми се струва адекватно също така 10 метра пред движещ се мотоциклет от паркирано в дясно положение да се прави обратен завой, само "за да го видя как ще се задържи на двете си колела".
общият знаменател, обаче и при автомобилистите е тъпа работа.
та ние дори помежду си не се уважаваме по пътищата (говоря за каращите возила с еднакъв брой колела), какво остава за уважение към предпочитащите различен от нас тип МПС?
в по-общ план, дори правото си на различно мнение трудно признаваме един на друг (ако и да декларираме противното).
в този ред на мисли, смятам, че всеки трябва да започне промяната първо от себе си.
груповите инициативи са хубаво нещо - ще се радвам, ако постигнете някакъв по-добър ефект от пиенето на бира в крайна сметка.
Станното е че никога не съм виждал кола да избутва мотоциклетист :lol: , докато мотоциклетисти да се бутат във колите всеки ден вижам :evil: Да си правят сметката те! По- малките на пътя се съобразяват с по- големите, както е и в природата! Колите с риск за собствената си кожа, гледат да избягват мотоциклетистите, а на тях им е през оная работа за другите! Ако си карат с 50 няма проблеми- хем спирачния им път е по- малък, хем са по маневрени :wink:
Ранобудниче
18-06-2008, 14:33
Станното е че никога не съм виждал кола да избутва мотоциклетист :lol: , докато мотоциклетисти да се бутат във колите всеки ден вижам :evil: Да си правят сметката те! По- малките на пътя се съобразяват с по- големите, както е и в природата! Колите с риск за собствената си кожа, гледат да избягват мотоциклетистите, а на тях им е през оная работа за другите! Ако си карат с 50 няма проблеми- хем спирачния им път е по- малък, хем са по маневрени :wink:
това, че не си виждал, означава ли непременно, че не се случва, според теб?
в двете, описани по-горе ситуации (които са просто 2 примера сериозно количество налични), съм била на мястото на "пасажера" върху двуколесното.
уверявам те, усещането не е никак приятно.
още повече, наблюдавайки дебилно ухилената физиономия на изпитващия превъзходство, поради броя на колелата, обема на ламарините и липсата гънки между ушите си, въртящ геврека съсед по шосе.
но, както е известно, всеки гледа от собствената си камбанария.
в този смисъл, разбирам младежа, автор на темата, но съм песимист за резултата.
Mind_Control
18-06-2008, 14:50
[quote="Mind_Control":3jt9hevb]
това, че не си виждал, означава ли непременно, че не се случва, според теб?
в двете, описани по-горе ситуации (които са просто 2 примера сериозно количество налични), съм била на мястото на "пасажера" върху двуколесното.
уверявам те, усещането не е никак приятно.
още повече, наблюдавайки дебилно ухилената физиономия на изпитващия превъзходство, поради броя на колелата, обема на ламарините и липсата гънки между ушите си, въртящ геврека съсед по шосе.
но, както е известно, всеки гледа от собствената си камбанария.
в този смисъл, разбирам младежа, автор на темата, но съм песимист за резултата.[/quote:3jt9hevb]
Ами от статистическа гледна точка, щом виждам много по- често обратното, то това означава, че много по- често мотористите са виновни! Така че да не плачат другите да ги пазят!! Не са малки деца, за да ги пазиме ние! Естествено, че няма да мина пред него или да го засека нарочно...
Абе вие не разбрахте ли, че българите сме най-големите шофьори?! За тва мрем кат псета по пътищата. Все ние сме супер, все някой ни е виновен и ни се набива под гумите. Гнусната истина е, че в БГ 75% от хората са непредсказуеми на пътя и не знаеш от къде ще тръгнат да изпреварват - от ляво, от дясно, не знаеш как ще спрат, ще дадат ли мигач, или ше си завият като пичове, не знаеш ще спрат ли на пешеходна пътека. Всички сме дейби и гъзариете с лъснатите Голфове, Алфи, изгнили БМВ-та и тем подобни гробници на колела. Мислете на пътя! Аз за себе си си взех поука, надявам се и всички останали да го направят
Много добра инициатива сте поели колеги, браво.
Rider_alfa155
19-06-2008, 00:17
в интерес на истината същото може да се направи и за колите не е кой знае какво но това се говори постоянно от всички хора по телевизии радиа и т.н. но когато има една организация като нашата ( защото държа пак да кажа че това не се отнася само за моторите а и за колела и скутери) те не изпреварват с 200 и не секат пътя, колеги целта на тази наша инициатива е да накараме хората зад волана да осъзнаят че двуколесните са страшно уязвими а това че сред тях има камикадзета не означава че всички са такива....
за това се и обърнах към вас защото една подкрепа от н.. количество коли ще направи нещата доста по значими, и в краина сметка всички ние делим един и същи път и ако не се пазим взаимно ще продължаваме да се избиваме по пътищата
Ранобудниче
19-06-2008, 05:22
Ами от статистическа гледна точка, щом виждам много по- често обратното, то това означава, че много по- често мотористите са виновни! Така че да не плачат другите да ги пазят!! Не са малки деца, за да ги пазиме ние! Естествено, че няма да мина пред него или да го засека нарочно...
това е твоята статискическа гледна точка и ако за теб да не минаваш пред него и да не го засичаш нарочно е естествено поведение, то, ако се опиташ да погледнеш от една друга `статистическа` гледна точка, ще установиш, че екземплярите с естествено поведение, противно на твоето, не са един и двама.
нали знаеш - човешкото око е настроено да забелязва предимно нещата, които го интересуват, а и.. които иска да види :)
така че, понеже имам щастието (или нещастието) да мога да гледам и от двете страни на барикадата, твърдо мога да ти кажа, че и в двете стада си има `овце`, както навсякъде.
Rider_alfa155, Сливен ми иде леко далеко, за да се включа, но ви желая успех!
Инициативата, която сте подели е похвална!
Друг е въпроса колко хора ще се отзоват и ще има ли ефект цялата работа. Аз ще дойда.
Rider_alfa155
19-06-2008, 10:33
благодарско жоре,
ранобудниче тази инициатива може да бъде проведена на всякуде стига да има мераклии естественно, нашата цел е това да стане нещо като традиция защото най много проблеми стават именно летния сезон
аз също съм от двете страни на барикадата и на две гуми и на 4-ри
най пресния пример който мога да ви дам е как едно пишлеме с пежо 205 засече едно момче от нашия клуб в понеделник
както си карал в дясната лента в 2 през ноща и изведнъж решил че другата лента е по привлекателна
и блъснал Кайо( така се казва момчето) и му потроши мотора
за щастие на него нищо му няма ама то това не е единичен случай
и оправданието на онова говедо било ами аз 500 метра те наблюдавах и баш сега не те видях................
тъпо а???