View Full Version : Стоповете не светят на Алфа 145
kateto_86
20-06-2008, 00:30
Колеги здравеите!Карам Алфа Ромео 145 1.3 Бокссер не ми работят стоповете на спирачките,какво ли не и проверикс вече и нищо.Бошони,лампички какво ли още не всичко е в изправност.Моля ви ако някои знае какво да правя и или от какво мойе др. да е нека ми пише.Благодаря ви предварително!!!!!
tokata_pz_flex
20-06-2008, 00:38
Катенце , добре дошла в форума . Пиши на кирилица , пък мигача остави на нас ;) Може кабелите да са се прокъсали ;)
kateto_86
20-06-2008, 00:50
Здравеи.Кажи ми как да разбера кад е проблема точно за да го отстраня от скоро имам колата и почти ништо не и раэбирам.
tokata_pz_flex
20-06-2008, 08:17
Отвори задния капак , и погледни горе в ляво , има едно гумено съединиение точно кадето се съединяват края на задния капак и тавана на колата . Издърпай го смело ! Вътре има кабели , провери дали някой от тях не се е прокъсал . Напиши от каде си , за да те насоча към добър сервиз .
А провери ли стоп-машинката? Намира се точно над педала на спирачката.
DerMeister
20-06-2008, 09:55
Бушоните са първото нещо за проверка...
машинката е най-вероятно.набила се е надолу. намира се на една планка над педала на спирачките. аз какви ядове брах с тия стопове,май си е дефект при 146 боксерите. настройката за включване е супер тъпа и левия стоп работи когато си поиска.едни пластмаси са там....
Sergey_gigov
20-06-2008, 10:23
а замерено ли е дали стига напрежение до стоповете - след като са изправни предпазителите ?- ако не свалете кръшките и с мултицета проверете дали има
машинката е най-вероятно.набила се е надолу. намира се на една планка над педала на спирачките. аз какви ядове брах с тия стопове,май си е дефект при 146 боксерите. настройката за включване е супер тъпа и левия стоп работи когато си поиска.едни пластмаси са там....
И аз мисля че е машинката,и аз имах проблеми с нея,ту работеше ту не,и след като щяха да ме смажат 2-3 пъти я смених,струва 15 кинта :wink: :wink: :wink:
kateto_86
20-06-2008, 12:01
Благодаря на всички които ми рисаха!Да от машинката беше но аэ си я оправих днес и вече всичко работи беэ проблеми :D :wink:
tokata_pz_flex
20-06-2008, 14:09
Браво Кате ;) Може да метнеш 1-2 твой снимки , и на колата в раздел " Представете се "
тя може да работи, но вземи и я фиксирай със силикон и си наглеждай стоповете да не ти паркира някой на багажника, че и АБС-а взима сигнал оттам.
Тази машинка като реле ли е,смисъл на този принцип ли се слага и маха че и на мене единия стоп не свети.Не си спомням какво ставаше като замервахме с мултицета и го оставих този проблем за след време,но мисля вече да го отстраня.
не е реле и не ти е там проблема. това е бутон който дава контакт при оттворено полужение. да позная, левия стоп не ти работи. това е от лоши контакти на буксата на стопа. голяма играчка е. аз си калайдисах пластините.
Точно левия не ми свети,та става въпрос за пластините дето контактуват с крушката ли.Ако е така май и аз ще си поиграя с поялника :roll: .
не, буксата която се закача към тялото на стопа. при мен ми се губиха и масата и + и калайдисах всички връзки да не се занимавам повече.