Log in

View Full Version : Кои модификации на 145цата са с ABS

ganjs
10-10-2005, 11:24
Интересува ме, точно кои модификации на 145цата са с ABS, зашото мисля да си взема алфа, но повечето, които гледкам (за двигатели 1.6 говоря) са без ABS. Все пак това е високооборотна кола и мисля, че ABS е нужен, кажете вашите мнения, тези които разбирате и тези които карате 145 как е ABS. Освен това имам и един такъв въпрос - боксеров двигател или не, чувам за боксеровите че трудно се оправят ако им стане нещо, дали да е Twin Spark или... Вие какво ще кажете? А и още нещо, Алфата ако не е с климатроник, а само с климатик, това означава че ще духа студено само лятото, зимата топлото ще си духа през парното ? 8)

Venci
10-10-2005, 15:51
Каква е пряката зависимост между оборотите, при които един двигател постига максималната си мощност и ABS-a :gruebel: ?

hf hpe
10-10-2005, 16:29
както е написал и Внеци, наличието на АБС-система, не зависи от модела на двигателя(с малки изключеният де)
както е ставало на въпрос и преди, за да се продава една кола от среден клас в Германия, след '93г, то тя задължително е трябвало да има АБС-система, без оглед на двигателя и мощността му. За страни като Италия, не е имало токова изискване. За това и коите вкарани от Германия имат АБС, а тези от Италия, по-често нямат.
Изключенията са модификацийте с най-мощни мотори, като 2.0 16V и 1.7 16V, които за всички пазари са били оборудвани с АБС система.

Lucky
10-10-2005, 17:18
Преди да взема нойта гледах една от Швейцария 1.4 боксер
беше с възглавница, четири дискови спирачки и ABS.
Но не мисля, че е нужен на по нормалните АЛФИ {доколкото има такива :D }те си спират добре и без таквоз нещо.

ganjs
10-10-2005, 19:54
Нека задам въпроса другояче, нужен ли е на 1.6 ABS

Ако може да ми отговорите и на тази част от поста:

Освен това имам и един такъв въпрос - боксеров двигател или не, чувам за боксеровите че трудно се оправят ако им стане нещо, дали да е Twin Spark или... Вие какво ще кажете? А и още нещо, Алфата ако не е с климатроник, а само с климатик, това означава че ще духа студено само лятото, зимата топлото ще си духа през парното ? 8)

търтей
10-10-2005, 19:58
дали ти трябва абс или не си решаваш сам
абс е полезе само на мокър/заледен и т.н път
на нормален спира по бързо без него - ноо трябва да можеш да караш
иначе казано - за по-неопитни шофьори абс 101%
боксер "теоретимно" се прави по-трудно ама пък не се разваля
тс на 145 е в пъти по-скъп за поддръжка
само климатик - да топлото е през парното

Mury
10-10-2005, 21:24
Нека задам въпроса другояче, нужен ли е на 1.6 ABS

Ако може да ми отговорите и на тази част от поста:

Освен това имам и един такъв въпрос - боксеров двигател или не, чувам за боксеровите че трудно се оправят ако им стане нещо, дали да е Twin Spark или... Вие какво ще кажете? А и още нещо, Алфата ако не е с климатроник, а само с климатик, това означава че ще духа студено само лятото, зимата топлото ще си духа през парното ? 8)За абс не е нужен според мен поне де мойта няма абс и спира доста добре :wink: :wink: :wink: а колкото до мотора това че боксера трудно се прави незнам кой ти го е казал но този мотор ако се поддържа като хората е вечен :wink: :wink:

ganjs
10-10-2005, 22:36
Ориентирал съм се към такава кола и искам информация от Вас - хората, които ги карате, а не от Пешо...за който френското е бокук и си знае само немско... видях във форума има много теми, но все пак аз искам да си поразпитам...това е 8) Като двигател съм се ориентирал към 1.6 (може и боксер). Не съм капризен откъм екстри, само да има климатик че да не умря лятото, за ABS не бях наясно, защото имаше теми във форума за проблем със спирането и затова исках да чуя мнения 8)

Поправка - за "ПешоЩ - исках да напиша Италианска, не знам що напиах френска :oops:

umax
10-10-2005, 23:35
... а не от Пешо...за който френското е бокук и си знае само немско...

Абе той Пешо може и да е прав за френското :pfbbt:
Виж италиянското е :firstprize: :twisted:

koolio
11-10-2005, 00:02
... а не от Пешо...за който френското е бокук и си знае само немско...

Абе той Пешо може и да е прав за френското :pfbbt:
Виж италиянското е :firstprize: :twisted: Е айде сега и от френските коли има нелоши- на Ксантията например кво и е. Ама да твърдиш, че Опел или Форд са коли...

pent
11-10-2005, 00:30
До колегата който пита, аз карам ТС 1.6и 16V , колата ми е внасяна от Италия и имам ABS... честно да ти кажа няколко пъти ми е спасявал кожата.... не бих могъл да си представя как иначе се спира рязко с голяма скорост!

е,аз определено не спадам към опитните шофьори, затова и толкова държа на ABS-а!

съвет от мен ABS е задължителен!

Поздрави на всички!

hf hpe
11-10-2005, 08:45
относно климатика
ще може да ти духа студено или топло независимо дали е лято или зима, това ще си зависи единственно от теб и това което си нагласил на вентилацията
145-ци с климатроник намя(освен ако не е монтиран допълнително), има такива с автоматична вентилация, разликата е в това че като зададеш определена температура, системата се опитва да я поддържа сама(управлението на клпата топло/студено е с моторче)

BatVas
11-10-2005, 10:17
Колега, относно АБС-а мога да кажа че не е задължителен(по принцип колата спира много добре) - при мен са 4 месеца е влизал в действие само два пъти, като единия път не беше задължително, ама втория беше на дъжд и макар и с не голяма скорост ме спаси от смяна на предна броня и фарове-може би. Абе като се замисля по-добре е да има, даже и веднъж да се наложи да спираш екстремно - а за зимата ще видим (ама като се има впредвид че не се считам за професионален шофьор сигурно ще ми е полезен) :?

ganjs
11-10-2005, 10:37
Благодаря на всички за отговорите, дано скоро и в моя подпис пише спецификацията на моята Италианска Красаваица... 8)