PDA

View Full Version : странно скрибуцане 146 1.6ТС 120к.с. 1997г.

tj76
27-06-2008, 05:36
проблема се появи прди седмица хеи така от нищото! Като потегля и като спирам се чува едно скрибуцане (се едно е скасана заварка) :( като опана рачната и лашкам напред назад не се чува дразнещия звук! Само при потегляне и спиране. Чува се от шофиорската страна уж или от средата на купето трудно ми е да определя единия носач е сменен смених и биелетката от нея страна никакав ефект! иначе си вози перфекно няма тропане и др подобни! Някои да има идея че не ми се ходи по серви да слушам простотии от рода на "смени това ако не се оправи смени онова........"

NBG
27-06-2008, 11:35
на мен мискърца ключалката и на много други колеги скърца може и твоя проблем да е такъв но създава илюзия че скърца нещо друго.

StarChild
27-06-2008, 23:34
на мен ми скърцат капачките на джантите :D особено ако съм на паваж :)

BaiJedi
28-06-2008, 07:20
@ ti76 Повдигни и двете предни гуми с крикове и завърти на ръка колелата наляво-надясно. Така,че да се върти волана вътре. Ако така се чува скърцането,значи проблема е горе където е хванат амортисьора за бомбето. Мисля беше аксиален лагер там. Успех!

tj76
28-06-2008, 23:33
като сменях биялетката бях дигнал на крик 1 колело и вартях не се чуваше нищо :( чува се само като трагвам и спирам скрибуцане пукане като от скасна заварка ...................

tosharky
04-07-2008, 23:51
Аз като спирам и натисна по-здраво спирачките чувам яко скърцане. Някой да има представа каква е причината или трябва и аз да поразмърдам гумите на крик? Не разбирам много и за това питам.

tonov
05-07-2008, 21:23
като сменях биялетката бях дигнал на крик 1 колело и вартях не се чуваше нищо :( чува се само като трагвам и спирам скрибуцане пукане като от скасна заварка ...................

Може да ти се стори странно, но на мен ми се бяха разхлабили болтовете на носачите (на боксера). Правеше нещо подобно - при тръгване и спиране пукаше.
Завих ги по близо един оборот и изчезна.

HooL
08-07-2008, 11:04
... Не ми стига, че ключалката на багажника ми бърка в здравето с постоянно скърцане и щракане все едно се отваря и затваря постоянно ами сега и тва :(

RokFort
08-07-2008, 12:33
Имам абсолютно същия проблем :shock: май т'ва е фабрично :D :lol:

tonov
09-07-2008, 23:34
... Не ми стига, че ключалката на багажника ми бърка в здравето с постоянно скърцане и щракане все едно се отваря и затваря постоянно ами сега и тва :(

Колега, ключалката се регулира. Освен това се регулират по височина и двата гумени тампона в ъглите. Развий ги малко и ще спре да трака

filip_gad
10-07-2008, 09:01
Колеги как се регулира тази ключалка, че и на мен ми скърца. Тампоните които са на купето им сложих по една подложка за да са малко по-навън и засега спря тракането, но като гледам от толкова търкане на тампоните един във друг тези, които са на самия багажник са взели да се прокъсват.

HooL
12-07-2008, 12:13

Колега, ключалката се регулира. Освен това се регулират по височина и двата гумени тампона в ъглите. Развий ги малко и ще спре да трака

Неможе е мойте гумени тампони немогат да се развъртат :( я кажи как да си регулирам ключалката?

tonov
12-07-2008, 14:27
Е как да не могат да се развъртят :shock: Има контра-гайка, разхлабва се с прост гаечен ключ 17. После с въртене се ргулира тампона по височина ... Нагласяте го и гайката се стяга, за да фиксира. Просто е.

По същия начин като се развият болтовете на ключалката, тя може да се мести малко. В повечето случаи обаче не е достатъчно и си трябва въртене на тампоните.

HooL
13-07-2008, 00:13
Е как да не могат да се развъртят :shock: Има контра-гайка, разхлабва се с прост гаечен ключ 17. После с въртене се ргулира тампона по височина ... Нагласяте го и гайката се стяга, за да фиксира. Просто е.

По същия начин като се развият болтовете на ключалката, тя може да се мести малко. В повечето случаи обаче не е достатъчно и си трябва въртене на тампоните.

Неможе бе колега :( незнам как са при теб, ама тука са едни гумени работи дето немогат нищо да се правят...... Имам и снимки ама ми дава грешка и немога да ги кача

HooL
13-07-2008, 00:14
http://prikachi.com/files/236319G.jpg

http://prikachi.com/files/236320f.jpg

http://prikachi.com/files/236323c.jpg

tonov
13-07-2008, 23:11
Неее, не тези. На вратата има едни други цилиндрични тампони. Утре ще ги снимам.

HooL
13-07-2008, 23:55
Малеее или аз съм кьорав или незнам :shock: ама немога да ги видя ....