View Full Version : Алфата отказва да запали!
Здравейте!
Колата е 146 1.3 boxer, онзи ден както си я бях паркирал на паркинга в центъра на Бургас и реших да се прибирам, качвам се и давам контакт но лампичката на инжекциона не изгасва свети постоянно и също и Code Key оранжевата свети постоянно, чува се че помпата бучи и като завъртя ключа двигателя върти но не може да запали.Оставих я в един сервиз но от там още и се чудят какво и е, казват че е възможно от алармата да е или нещо имобилайзера се е прецакал.Ако някой има идея или се е сблъсквал с това ще му бъда много благодарен да сподели с мен.
Поздрави!
щом ти свети кода нещата са кофти
на първо време провери антената(намира се около контактният ключ), замери и съпротивлението да не е прекъсната
след това провери всички бушони из двигателният отсек(там се намира този на кода)
провери си аларма или допълнителен имобилайзер да не прекъсват захранването на кутийката на кода
и ако всичко там е ОК, кофти(и на това има лек, но ти пожелавам да не е от това)
Alfamaniak
11-10-2005, 23:28
Ако се окаже проблема в компютъра аз имам такъв компютър и ключ и цялата конзола за ключа. Обади се. :wink:
Днес ходих до сервиза, казаха ми че не могат да се свържат с компютъра и се съмняват дали не е изгорял имобилайзера, понеже не може да разпознае ключа. Почнаха да проследяват и алармата да видят дали проблема не е от нея, но засега не са се обадили още. Тъй като не разбирам много бихте ли ми обяснили колко излиза смяна горе долу на имобилайзер да речем втора употреба понеже новия съм сигурен е много скъп, и покрай него трябва ли да се сменят ключове компютър...
Благодаря!
Днес ходих до сервиза, казаха ми че не могат да се свържат с компютъра и се съмняват дали не е изгорял имобилайзера, понеже не може да разпознае ключа. Почнаха да проследяват и алармата да видят дали проблема не е от нея, но засега не са се обадили още. Тъй като не разбирам много бихте ли ми обяснили колко излиза смяна горе долу на имобилайзер да речем втора употреба понеже новия съм сигурен е много скъп, и покрай него трябва ли да се сменят ключове компютър...
Благодаря!
ми цената е за колкото намериш
ако имаш възможност прати ЕКУ-то насам и ще го оправим
Работата е сериозна, никой в Бургас не можа да реши проблема, лошото е че нямам сервизния ключ и ми казаха че без него нищо не може да се направи по компютъра. Незнам вече се отчаях предложете нещо, май ще трябва да сменям целия компютър.
@Alfamaniak кажи това което имаш ще ми свърши ли работа и каква е цената която му търсиш.
Поздрави!
Работата е сериозна, никой в Бургас не можа да реши проблема, лошото е че нямам сервизния ключ и ми казаха че без него нищо не може да се направи по компютъра. Незнам вече се отчаях предложете нещо, май ще трябва да сменям целия компютър.
@Alfamaniak кажи това което имаш ще ми свърши ли работа и каква е цената която му търсиш.
Поздрави!
казах ти прати ЕКУ-то тук, и ще го оправим
за парите на ЛС
Alfamaniak
13-10-2005, 18:46
Виж Бат Еньо какво може да направи по-въпроса и после ще видим, мойте като ги сложиш с моя ключ палиш веднага. Всичко е пробвано :wink:. Ако искаш и за проба мога да ти ги пратя :idea:
Намерих човек който може да оправи проблема, оказа се познат от друг град само трябва да закарам колата дотам и да се надявам че ще стане, ще пиша след някой и друг ден за резултата. Благодаря на всички които откликнаха по проблема.
Намерих човек който може да оправи проблема, оказа се познат от друг град само трябва да закарам колата дотам и да се надявам че ще стане, ще пиша след някой и друг ден за резултата. Благодаря на всички които откликнаха по проблема.
Слушай HF FPE че после след намеса на некой хора да не требва да сменяш всички видове централи, аз знам поне 3 коли които беха с тоя проблем и той ги оправи :wink:
Съседа има 145 1.3, сложи газово и след 2 дни колата не ще да запали. Дръпнах го до един сервиз /само си представете гледката две алфи бордо а помежду им въже,голям срам/ и накрая излезе че компа се е задръстил от грешки. Откачи-закачи акумулатора и всичко се оправи
Съседа има 145 1.3, сложи газово и след 2 дни колата не ще да запали. Дръпнах го до един сервиз /само си представете гледката две алфи бордо а помежду им въже,голям срам/ и накрая излезе че компа се е задръстил от грешки. Откачи-закачи акумулатора и всичко се оправи
Колега в случая става въпрос за блокирал фабричен имобилайзер, с този проблем и фирмените сервизи не се справят :wink:
А мое ли нещо самия ключ да се е пре...бал :unsure: :unsure:
А мое ли нещо самия ключ да се е пре...бал :unsure: :unsure:
теоритично да, но аз още не съм се сблъсквал с такъв случай
[quote="Mury_alfata":1k3tx9xo]А мое ли нещо самия ключ да се е пре...бал :unsure: :unsure:
теоритично да, но аз още не съм се сблъсквал с такъв случай[/quote:1k3tx9xo]
Теоритично трябва да си умрял от радияция ти и тогава ключа да се скапе :lol:
[quote="Mury_alfata":vjubgj5l]А мое ли нещо самия ключ да се е пре...бал :unsure: :unsure:
Теоритично трябва да си умрял от радияция ти и тогава ключа да се скапе :lol:[/quote:vjubgj5l]
абе у тоя форум модератори нема ли бе
за администратори разбрах, че няма
Има много ясно кво те притеснява?
[quote="hf hpe":3nrxzab7][quote="Mury_alfata":3nrxzab7]А мое ли нещо самия ключ да се е пре...бал :unsure: :unsure:
Теоритично трябва да си умрял от радияция ти и тогава ключа да се скапе :lol:[/quote:3nrxzab7]
абе у тоя форум модератори нема ли бе
за администратори разбрах, че няма
Има много ясно кво те притеснява?[/quote:3nrxzab7]Мани го Бобо бре той самия си е радиоактивен така че....... :offtopic: :offtopic: а иначе просто предположих това ми хрумна след като бяхте написали всичко друго :new_Eyecrazy: :lupe:
Колата вече е запалена и работи, сменен е блока на компютъра и сега пали без проблем но без имобилайзера, след още ден два може да бъде оправено и това, наложи се да я закарам до Стара Загора и там я запалиха още първия ден, понеже тук в Бургас са много добри майстори стоя една седмица в сервиза, обиколих още 2/3 и казаха, че тази кола няма да запали или ще запали но с много пари :lol: А във Ванто Трейд в Бургас не знам колко е Ванто ми казаха, че поне 4/5000 лв ще ми трябват за компютъра :lol: Нямам думи какви професионалисти са тук. Скоро ще пиша окончателно какъв е бил проблема, благодаря на всички за помощта.
Взех си колата, вече всичко е наред. Още на втория ден след като я закарах беше готова. Проблема е бил, че имобилайзера си е 'забравил' кода, отново си е с моя блок и кода е бил свален от ключа и презаписан в имобилайзера. Ами това е, майстора е много добър ако някой има подобен проблем, не че му го пожелавам да се обажда ще му дам координати.
Браво колега радвам се всичко приключи благополучно да си караш със здраве :wink: :wink:
Взех си колата, вече всичко е наред. Още на втория ден след като я закарах беше готова. Проблема е бил, че имобилайзера си е 'забравил' кода, отново си е с моя блок и кода е бил свален от ключа и презаписан в имобилайзера. Ами това е, майстора е много добър ако някой има подобен проблем, не че му го пожелавам да се обажда ще му дам координати.
моля те сподели с нас какви пари ти излезе ? и какви манипулации са извършили, ако са ти казали де
таз тема с фиат код1 имобилайзерите е много интересна :)
[quote="Mury_alfata":2g28rjgm]А мое ли нещо самия ключ да се е пре...бал :unsure: :unsure:
Теоритично трябва да си умрял от радияция ти и тогава ключа да се скапе :lol:[/quote:2g28rjgm]
теоретично, а и на практика, и двамата сте неграмотни :tongue:
Ами честно да ти кажа и аз не знам какво точно е направил, чакаше някаква програма с която да успее да отстрани проблема.Знам само че е копирал кода от ключа и го е програмирал в имобилайзера.Иначе преди това беше сложил друг блок и заобиколил имобилайзера но не е работила добре с него вдигала е високи обороти при палене и не е вървяла както трябва. Ремонта ми излезе 300лв. смених и свещи и кабели при него на BOSH за 55 лв. Явно доста разбира момчето щом цяла Стара Загора вкл. автокъщите са му клиенти и винаги е пълно с коли, а и я оправи за 2 дни при положени че тука за една седмица нищо не направиха. Между другото и той кара Алфа :)