Log in

View Full Version : Едно въпросче относно пепелниците :)

Corwin
30-06-2008, 00:38
Прегледах темите за пепелниците :) И определено реших,че си имат някакъв проблем.Та исках само да питам дали е нормално да си отворя пепелника и ако реша да го затворя веднага да не иска а чак след 10-на минути да се затваря(демек да си изпушиш цигарата и тогава :) ).Нормално ли е това и ако не е,да си играя ли да го оправя :)

trouble
30-06-2008, 00:59
Не е нормално, трябва да се затваря по всяко време...

ivo_red
30-06-2008, 12:46
цаката е много лекичко и плавно да го затвориш, ако го бацнеш рязко, няма да иска да са затвори, негувътъ семкъ. Ако пак не ще, начи си е таковал мамата

kalata8
30-06-2008, 13:54
С моя пепелник също имах проблем в началото ама после му хванах цаката. Значи затваря се и хваща винаги като го затвориш бавно и затваряйки го го натискаш леко в дясно, тоест към пасажерската седалка. :D При мен действа безотказно незнам обаче дали при друг ще действа.

fifo
30-06-2008, 19:36
да да... има некъв проблем с тая пружинка и при мен

SigSauer
30-06-2008, 21:11
С моя пепелник също имах проблем в началото ама после му хванах цаката. Значи затваря се и хваща винаги като го затвориш бавно и затваряйки го го натискаш леко в дясно, тоест към пасажерската седалка. :D При мен действа безотказно незнам обаче дали при друг ще действа.

Да така е поради причината че там са му водачите и като го натиснеш в дясно по лесно си изпълнява "командите" :lol:
Разглобих си моя и му смених механизма и сега всичко е ок - но и с притискане в дясно пак става номера. Ако си разглобите вашите и сложите една малка шайбичка на оста на механизма ше се затваря по мазно и безотказно още доста време :)

Corwin
30-06-2008, 23:39
Благодаря ви много за отзивчивостта ! Сега остава и данамеря време да го разглобя за да го оправя ако не стане номера с бавното,плавно дясно :) А сега ще пусна и една нова тема малко запитване пак :) Но преди това ще видя дали няма писано вече за него.

KoRny
01-07-2008, 19:24
Просто като го затваряш самия капак го издърпваш към скоростния лост и леко нагоре,поне при мен така се затваря винаги

Adolf
02-07-2008, 02:29
Аз също имах тоя проблем.Мога та ти кажа как да го оправиш но трябва да го разглоби6(целия панел с запалка и т.н.)
после сваля6 и самия капак на пепелника ,като го сжали6 внимавай с пружинките да не ги изгуби6 :wink: после 6те видиш самия механизъм на затваряне(едно малко улейче на капака в което влиза метално Г-образно пал4е(то е на на панела))Има няколко варианта 1улея да се е "изял от мн работа :D 2 като при мен пал4ето не жлиза то4но в улея(просто го изкривяваш леко към пепелника и това е!)
сам внимавай щото сглабянето е малко кофти с тия пружинки.
Успех!

n.ianev
02-07-2008, 08:40
и аз го мах този проблем но го реших като го побалгарих .разглобяваш го кадето са вода4ите има една ост и на нея има прожинка ,както каза колегата или слагаш шаиби4ка или няква тел варзваш.проблема е решен

tifoza
02-07-2008, 23:36
и аз го мах този проблем но го реших като го побалгарих .разглобяваш го кадето са вода4ите има една ост и на нея има прожинка ,както каза колегата или слагаш шаиби4ка или няква тел варзваш.проблема е решен Аз бих добавил само-или тази ост я закривяваш съвсем малко(поне аз така направих) и вече си се затваря без проблем.

reptli
02-07-2008, 23:42
:shock: :shock: :shock:

StarChild
03-07-2008, 00:04
Абе аз въобще не пуша в колата и съм забранил да се пуши и нямам този проблем :wink:

reptli
03-07-2008, 00:44
Абе аз въобще не пуша в колата и съм забранил да се пуши и нямам този проблем :wink:

ма това проблем ли е бе колега :shock: по каква логика се е водил колегата :hmm: че се е изморило механизалчето и че 10 мин. по късно е събрало ПОВЕР и е успял да го затвори :gruebel: