PDA

View Full Version : от къде може да си поръчам ремонтен комплект за вариатора.

NBG
30-06-2008, 18:06
ако може да ми кажете ще се радвам много,и още един вапрос имам чувството че когато се чува при палене колата пали по бавно вазможно ли е или е от нещу друго.

Satanism
30-06-2008, 18:32
TиН Кар, 15лв :)

Христо_Сираков
30-06-2008, 19:39
TиН Кар, 15лв :)ето и от тук може

http://axm-auto.com/

NBG
30-06-2008, 20:45
немога да намеря в тоя саит от каде да го поръчам кажете ми точно моляви.

Христо_Сираков
30-06-2008, 23:28
немога да намеря в тоя саит от каде да го поръчам кажете ми точно моляви.колега ето номера 0888515974 на собственика кава се Христо (много разбран човек) обади му се и направо говори с него

Corwin
01-07-2008, 22:49
Добре,за ремонтния комплект разбрах.В Пловдив в ДинЕкспрес го имат пак за 15лв.Само не ми е ясно как може нов да струва 480лв и да се чака 20 дни доставка,а ремонтния комплект да е само 15лв ?! Или то с тоя ремонтен комплект може само да си .......... задника ?! А тъй като не съм много запознат точно с италианските автомобили особенно пък с Алфа Ромео(но пък ми е любимата марка :) ) някой ако обича,и ако може да ми обясни какво точно представлява и за какво служи този вариатор ? Благодаря Ви предварително !!!

BlueStorm
01-07-2008, 23:33
Вариатора ( или "вариатор на фазите" ) е навит на всмукателния разпределителен вал, а от другата му страна му се намира ангренажното колело. Управлява се от електрически клапан, който пък се задейства от ЕКУ-то на автомобила. Работата му е при различни обороти да отваря всмукателните клапани по различно време ( най-голямото мисля, че беше 27 градуса ) най-грубо казано и по този начин увеличава КПД-то на мотора по цялата му честота на въртене.

Много отгоре-отгоре, това е! :idea:

Corwin
02-07-2008, 13:21
Вариатора ( или "вариатор на фазите" ) е навит на всмукателния разпределителен вал, а от другата му страна му се намира ангренажното колело. Управлява се от електрически клапан, който пък се задейства от ЕКУ-то на автомобила. Работата му е при различни обороти да отваря всмукателните клапани по различно време ( най-голямото мисля, че беше 27 градуса ) най-грубо казано и по този начин увеличава КПД-то на мотора по цялата му честота на въртене.

Много отгоре-отгоре, това е! :idea:
Благодаря много за инфото.Това ми стига.Сега остава да видя дали да го сменям целия или да търся къде би могло да се позакрепи.

georgyg
02-07-2008, 13:38
А и нов струва 327 лв :paddle: А не 450, но въпреки това пак болиииииии...................

dimo
02-07-2008, 14:39
аз имам един чисто нов оригинален неупотребяван вариатор и един ремонтен комплект с който ако ти се занимава можеш да си направиш стария вариатор след смяната.Който се интересува да пише на лично .От пловдив съм .

dimo
02-07-2008, 14:40
немога да намеря в тоя саит от каде да го поръчам кажете ми точно моляви. имаш лично съобщение прочети го