View Full Version : от къде може да си поръчам ремонтен комплект за вариатора.
ако може да ми кажете ще се радвам много,и още един вапрос имам чувството че когато се чува при палене колата пали по бавно вазможно ли е или е от нещу друго.
Satanism
30-06-2008, 18:32
TиН Кар, 15лв :)
Христо_Сираков
30-06-2008, 19:39
TиН Кар, 15лв :)ето и от тук може
http://axm-auto.com/
немога да намеря в тоя саит от каде да го поръчам кажете ми точно моляви.
Христо_Сираков
30-06-2008, 23:28
немога да намеря в тоя саит от каде да го поръчам кажете ми точно моляви.колега ето номера 0888515974 на собственика кава се Христо (много разбран човек) обади му се и направо говори с него
Добре,за ремонтния комплект разбрах.В Пловдив в ДинЕкспрес го имат пак за 15лв.Само не ми е ясно как може нов да струва 480лв и да се чака 20 дни доставка,а ремонтния комплект да е само 15лв ?! Или то с тоя ремонтен комплект може само да си .......... задника ?! А тъй като не съм много запознат точно с италианските автомобили особенно пък с Алфа Ромео(но пък ми е любимата марка :) ) някой ако обича,и ако може да ми обясни какво точно представлява и за какво служи този вариатор ? Благодаря Ви предварително !!!
BlueStorm
01-07-2008, 23:33
Вариатора ( или "вариатор на фазите" ) е навит на всмукателния разпределителен вал, а от другата му страна му се намира ангренажното колело. Управлява се от електрически клапан, който пък се задейства от ЕКУ-то на автомобила. Работата му е при различни обороти да отваря всмукателните клапани по различно време ( най-голямото мисля, че беше 27 градуса ) най-грубо казано и по този начин увеличава КПД-то на мотора по цялата му честота на въртене.
Много отгоре-отгоре, това е! :idea:
Вариатора ( или "вариатор на фазите" ) е навит на всмукателния разпределителен вал, а от другата му страна му се намира ангренажното колело. Управлява се от електрически клапан, който пък се задейства от ЕКУ-то на автомобила. Работата му е при различни обороти да отваря всмукателните клапани по различно време ( най-голямото мисля, че беше 27 градуса ) най-грубо казано и по този начин увеличава КПД-то на мотора по цялата му честота на въртене.
Много отгоре-отгоре, това е! :idea:
Благодаря много за инфото.Това ми стига.Сега остава да видя дали да го сменям целия или да търся къде би могло да се позакрепи.
А и нов струва 327 лв :paddle: А не 450, но въпреки това пак болиииииии...................
аз имам един чисто нов оригинален неупотребяван вариатор и един ремонтен комплект с който ако ти се занимава можеш да си направиш стария вариатор след смяната.Който се интересува да пише на лично .От пловдив съм .
немога да намеря в тоя саит от каде да го поръчам кажете ми точно моляви. имаш лично съобщение прочети го