View Full Version : Вапростче колеги?!
alfa155-1.7TS
01-07-2008, 15:14
ИСкам да питам нещо защото наистина се чудя....но дано никои не се заяде и няма от кофти писанията....
Скоро си продадох Алфичката 155.....не бях много доволен от нея.....но останах фен на марката.....искам да ви попитам
Алфа 166 или БМВ 5 2000г
Е алфата струва на половина. Трябва да кажеш , кое по-точно те интересува в двете коли. Бензин, дизел, акциз, задно , предно автомат, ръчка, година на производство....
Не съм запознат с БМВ-то , но от опит мога да кажа , че съм много доволен от алфата ;) Нямам почти никакви проблеми с нея :wink:
spe4elist
01-07-2008, 17:22
Темата може да бъде озаглавена:
"Да си сменя ли вярата или не?"
Сори за офф-а :?
личното ми мнение е 166:
БМВ има всяко второ семейство или дупе :!:
кажи ми за цената на която ще купиш бмв-то , коя година ще вземеш?
а алфата коя година ще е?
карал съм такова бмв и за мене е страшно нестабилно,наистина трябва да си много добър шофьор за да го овладееш.(смисъм по екстремни ситуаций).
иначе признавам си едно нещо(въпреки че някой може да ме изяде) по-широко е от алфата.кефа от шофирането на Алфата е по голям казвам ти го с ръка на сърцето.
това е моето наблюдение върху нещата.
П.П Така и така си бил сектант що да не си останеш такъв,но от друго смейство :?:
alfa155-1.7TS
01-07-2008, 20:29
Значи за цената....двете коли са ми на една цена горе доло.....отивам до италия там имам познат и ми ги намира....прости искам да кажа че мног ме наплашиха за цената на частите на 166-цата....не казвам че на бмв-то са по евтини...а че ме ъверяват че се чупи по малко......а Алфичката...пирво че само като видя емблемата и настръхвам...а има и доста повече екстри.....а аз си умирам да има една кола много копчета :shocked: :shocked: а в алфата има доста....искам и кола да вози меко и комфортно....
Пак казвам много ме наплашиха с цените за чатите и здравината на Алфата
alfa155-1.7TS
01-07-2008, 20:34
Колеги ....ето това са мненията на БМВ феновете.......
колега и аз имах мераци на алфа 166,но имах вазможност да карам 5-ца за известно време преди да купувам...разликата е океан... взимаи 5-цата и не се замисляй за миг дори... ще се родиш да знаеш Very Happy Very Happy Very Happy Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Разгледайте галерията на потребителя Изпратете лично съобщение Skype username
pazokolarov
старши ентусиаст
Кара: иска Е39 525dA
Местожителство: София
МнениеПуснато на: 01 Юли 2008, 19:45 Заглавие: Отговорете с цитат
Алфата е от типа автомобили, за които 100000 км са преклонна възраст. Издържливостта е характерна за БМВ, МБ, ФВ, още някоя и друга немска марка и за голяма част от японските автомобили.
От друга страна Алфата имат много добър дизайн - външен и вътрешен, както и Е39, докато останалите им връстници, особенно МБ, са големи "дървета" в интериора!
Ако не си карал нито една от двете коли до сега, първо се качи на алфата, защото ще ти е за последно! Качиш ле се в бавареца и особенно на Е39, пвярвай ми, за друга кола няма да си помислиш!
Освен ако не си милионер, разбира се muhihihihi , защото съществуват и с една идея по-добри екземпляри, ама ....
младши ентусиаст
Кара: само с ляв мигач
Местожителство: София
МнениеПуснато на: 01 Юли 2008, 20:15 Заглавие: Отговорете с цитат
Много интересни колебания. Въобще не се заблуждавай с тези италиански курви. Ще ти изневерява ако не всяка седмица , то със сигурност всеки месец ... БМВ е истината.
мен дося БМВ на магистралата не ме е задминавало ... друго незнам :)
ауди S8 - да
мерцедес S500 - да
но бмв .... не ... ;) доста от колегите могат да помогнат с мнения ;)
иначе са класни автомобили, но твърде масови .... твърде, поне за моя вкус :)
Е ти пак нищо не каз, защото ако са ти на едни пари, вземи бмв-то продай го, вземи си алфа и ще имаш пара за скъпите части :lol:
Виж, питаш по сектантски форуми за мнение, без да си си задал коректно въпроса. Аз лично така и не разбрах ти какво търсиш от колата ? Скорос, икономичност, комфорт ? За алфата може да се каже, че е най-добрата алфа правена тези години, и което и е най-важното много ефтина на вторичния пазар. Основно предимство, което може да се изтъкне за бмв е автоматика. Другата голяма разлика м/у двете е разбира се задно предаване / предно. Ти си знаеш какво предпочиташ. Сега, честно да си кажа мнението, ако можеш да си вземеш 530д автомат примерно, няма алфа която да е на това ниво . Но тука да ти кажеме да си купиш бмв някак си не върви, а и 2.4 дизела е много добър. (колегите с бензините да не четата знам, че има такава тема :lol: )
Еми с една 525tds с един познат се дърпахме и на 450-500 метра някъде бях с почти кола пред него .. не знам от колата или от шофьора е , но мога да кажа , че алфата си върви достатъчно , комфортна е много , не дава кой знае какъв разход ... не казвам , че БМВ-то е лошо ... но главно зависи от това какво търсиш точно ;)
май има писано по тема :D
Ако е ТДС БМВ-то забрави ей на тука в халето имам едно такова здраво БМВ което е на 120 000 и прегря е няма оправия, на собственика му писна и кара няква стара 5-ца на жена му и не иска и да я прави тази тука. Та мисълта ми е всичко е до късмет и това със 100 000 са пълни глупости, особенно за жтд-то, от хора нямащи си никаква представа как седят реално нещата. И аз бях пред подобна дилема и доста проучих нещата. Та ТДС отпада, ако е новия мотор комънрейла вече нещата са накантар, но БМВ-то със сигурност е много по скъпо за потдръжка а далеч не е по здраво. Имам няколко познати и то фенове та си признават хората, че рейката например си им е консуматив на тия коли. За обобщение, БМВ-то със сигурност е по скъпо за потдръжка, най добре покарай и двете коли и прецени аз взех 166 щот съм и сектант и не искам и да чуя за друга щайга, и както казва бат Валъо доста малко коли могат да се опрат особенно ако е с по новия мотор.
при стари коли всичко си е до състоянието на колата :wink:
ако са в еднакво състояние и на една цена просто взимаш БМВ то , само дето няма как да стане да бъдат на една цена :wink:
мого ясно,че в форума на Бмв ще кажат така,просто никой от тях не е имал щастието да кара 166 и да я подаржа та да види. И кви са тия 100000,мойта е на 210000 по километраж нищо не съм пипнал само некав тампон на амортесьор , масло и филтри и механизам за задно дясно стъкло .
За мене истината е 166 2.4 JTD с 6 скорости независимо от нивото на обурудване на купето.
единственото предимсво на БМВ-то за мене е че има место за DVD. :lol:
Айде пак се почна със сектанството. 525тдс е 143 коня без да е комън рейл, което доказва двигателите на бмв на какво ниво са. Има и автоматик, което за 80% от хората, които копуват този клас кола е задължителна екстра. Аз не бих се замислил и бих търсил алфа като на Валджо :oops: , което според мен е перфектния избор. Но пак казвам, ако ти стигат парите 530д е клас над алфата като мотор. Но поне 2 класа отгоре като пари за копуване и поддържане. И тогава може да скочиш на 730д :lol:
bobbybg75
02-07-2008, 17:13
ако ме мине 5ца ще запаля алфата насред НДК :twisted:
просто такъв филм нема
bobbybg75
02-07-2008, 17:14
просто такъв филм нема
просто такъв филм нема
??? що си мислиш че не може да те мине ??
просто такъв филм нема
Ами колега не се изцепвай така защото 530д ще те смачка даже ако си с чип а бмв-то не е. Това е много як мотор, но е акцизен и почти ги няма в бг. :wink:
Е айде сега почти го няма ... От новия модел повечето са такива... може би го няма в Германия ,но тука С класа под 500 няма ,а сигурно половината са АМГ :lol Все едно де по темата , колегата така и не каза какво се търси в задачата, което предполагам говори и колко е сериозен към алфите :)
просто такъв филм нема
Ами колега не се изцепвай така защото 530д ще те смачка даже ако си с чип а бмв-то не е. Това е много як мотор, но е акцизен и почти ги няма в бг. :wink:
Айде бЕ ... нямало ги :wink: верно , че не са много но чак пък почти да ги няма :)
goldmark
02-07-2008, 22:49
Колега вземи си ALFA 156 :D
Stefan Caromov
06-08-2008, 22:50
четох ,четох и се окьоравих
Алфа на колега форумец в англииския форум е на МИЛИОН И ТРИСТА ХИЛЯДИ км , кега се вайкал ,че треа да сменягумички на клапани.
Карал съм и бмв 730 2000 година,ауди а8 3.3 битурбо 2000 година , а и ес класа 600СЛ и 166
За мен плюсове и минуси на колите са първо
цени= екстри.... демек това ,което коли за по 40-50К го имат като екстри , го има и алфата за 10К
Второ като возия , от аудито по добро нЕма ,и като удобства в интериора.. да не казвам как всеки път когато се облягам на подлакътника на бмв то ,всеки път ми звъни телефона ,или как треа си отворя прозорците в мерцедеса ..... треа съм около 3 метров .естествено ,правил съм ремонти на всичките коли = ауди 3.3 би турбо -кобилици (а бе глава) равно на 12 000 лв. (естествено всичко ново по поръчка,щот няма старо ,то има 10 такива сигурно у бг) на бмв то ремонт - 2 бутала със сегменти глава ,шлайф общо 3400 лева. Мерцедеса само накладки му смених ,ама 460 лева лелеееее. Я се сети за тия пари кво ще направиш ... ами още една афла същата за части и готово .Даже и бонуси ще имаш .
Stefan Caromov
06-08-2008, 22:54
Айде бЕ ... нямало ги :wink: верно , че не са много но чак пък почти да ги няма :)
Ако не те мине бмв 30 ка ,аз да не се казвам Стефан !
относно колко са в бг ,ами то почти всяка 7ца е 3 литрова = 184 кона
просто алфата няма абсолютно никакъв шанс там
Ако не те мине бмв 30 ка ,аз да не се казвам Стефан !
относно колко са в бг ,ами то почти всяка 7ца е 3 литрова = 184 кона
просто алфата няма абсолютно никакъв шанс там
Много ясно , но съм се пускал с 525 тдс и съм го бил :)
...Алфата е от типа автомобили, за които 100000 км са преклонна възраст. Издържливостта е характерна за БМВ, МБ, ФВ, още някоя и друга немска марка и за голяма част от японските автомобили....
Като изключим немаловажния факт, че в БМВ-форума е нормално да препоръчват БМВ, а в Алфа-форума - Алфа (искаш ли да позная какво ще препоръчат във форума на Ауди?), горното твърдение не е вярно:
1. 100 000 не са нещо особено за висок клас автомобил, още повече ако става дума за дизел;
2. Притежавал съм и съм карал немски автомобили, за които издържливостта била характерна - е, не издържаха. Имах Ауди 100, за което в сервиза ми викаха "имаш слънчев автомобил, сега не ги правят толкова здрави", след което му смених всичко по предницата (както и на Алфата), а накрая съсипах и задния мост (което още не се е случило с Алфата);
3. С един приятел си купихме колите горе-долу по едно и също време - той си взе БМВ 525д, автомат. Досега сме правили горе-долу еднакъв брой ремонти за горе-долу еднакви пари.
Еми с една 525tds с един познат се дърпахме и на 450-500 метра някъде бях с почти кола пред него .. не знам от колата или от шофьора е , но мога да кажа , че алфата си върви достатъчно , комфортна е много , не дава кой знае какъв разход ... не казвам , че БМВ-то е лошо ... но главно зависи от това какво търсиш точно ;)
Емо, ТДС-а е помпа-дюза - не може да го сравняваш с комън рейл. 525д вече е друго - комън рейл с 170 коня, ако не се лъжа. Ако нямаш чип, нямаш шанс! С чип обаче може и да го биеш, но не не съм пробвал.
Значи за цената....двете коли са ми на една цена горе доло....
Ако са на една цена, ше има разлика в годинките ;) Между млада италианка и дрът германец, без колебание бих избрал италианката :)
...прости искам да кажа че мног ме наплашиха за цената на частите на 166-цата....не казвам че на бмв-то са по евтини...а че ме ъверяват че се чупи по малко...
Пич, не може да сравняваш дрът пръч с млада девойка - като ше сравняваш двете коли, сравнявай ги да са на една възраст! Ако са на една възраст, БМВто ше ти над един път и половина по-скъпо - отвори мобилето и виж. А пък тия глупости за чупенето ми е писнало да ги слушам! Колкото ми се е чупило Аудито, толкова ми се чупи и Алфата - това е. Даже Ланчата (спалния вагон от подписа) не ми се е чупила въобще. Най-сериозния ремонт ми беше да сменя задните амортисьори, които струват 110 лева двата!
А най-парадоксалното в темата е, че обсъждаме сектантски призиви и противникова пропаганда, вместо факти. Например: Алфата е с предно предаване, БМВ е със задно. Двете имат предимства и недостатъци, въпросът е какво търси човекът. Алфата имала повече екстри - глупости! Почти невъзможно е да намериш 166 автоматик. Ако намериш, ще е акцизна. Има обаче доста 5-тици и Аудита А6-тици автоматик. Можеш да намериш екземпляри и от двата модела с три пъти по-голям списък с екстри, отколкото 166-тицата. "Алфата има екстри" означава, че понеже е по-евтина, за по-малко пари взимаш екземпляр с повече екстри от най-евтиното БМВ или Ауди.