PDA

View Full Version : проблем с волана- необичаен шум

Mind_Control
01-07-2008, 20:09
сега преди малко като се прибрах и започна да издава стържещ звук като въртя волана на ляво и дясно. Подозирам, че хидравличната течност е намаляла, защото в казанчето не виждам течност всъщност :) дали е от това и какво трябва да е нивото й? Мога ли да се придвижа до магазин за течност или по- добре да не я карам докато не налея? И каква трябва да е течността? А може ли от друго да се чува този шум?

kompir
01-07-2008, 20:34
Наливай по овреме че я помпата я рейката заминали ако я държиш без хидравлична течност.Па после виж къде е теча и го отстрани докъто не е станало късно.

Satanism
01-07-2008, 20:52
Oт хидравличната течност е.Аз имах подобен проблем с Делтата...

kalata8
01-07-2008, 22:27
То си има деление на казанчето мин и мах. А се налива масло за автоматична скоростна кутия.

Mind_Control
01-07-2008, 23:22
То си има деление на казанчето мин и мах. А се налива масло за автоматична скоростна кутия.

няма деление :( има една пластина по средата на казанчето и от нея не мога да видя до къде е нивото.. но е под нея де

kalata8
01-07-2008, 23:36
:x На моето си има деление и дори да е малко под мицимума си се чува тоя звук. Утре мога да ти го снимам да видиш за колко става въпрос.

Mind_Control
02-07-2008, 08:50
А колко течност събира казанчето? Между другото явно има разлика в казанчето между ТС и боксер.

Satanism
02-07-2008, 11:20
Доливай смело, щото на моята започна да й премигва ръчната(демек спирачна течност), а беше над макса....като долях до капачката спря да мига... :roll:

Mind_Control
02-07-2008, 13:06
Доливай смело, щото на моята започна да й премигва ръчната(демек спирачна течност), а беше над макса....като долях до капачката спря да мига... :roll:

Говориме за различни неща! Аз говоря за хидравличната течност на кормилната уредба!

LeoVin4i
02-07-2008, 15:52
На Твин спарка има деления, на боксера има едно като щека. Аз не бих я карал така. Сипвай хидравлична течност и както ти казаха отивай някъде да оправят теча.

tonov
03-07-2008, 00:03

няма деление :( има една пластина по средата на казанчето и от нея не мога да видя до къде е нивото.. но е под нея де

Е то тая пластина не трябва да се вижда. Нямаш течност. Нивото трябва да е в границите на средната по дебелина част на щеката на капачката.

Иначе най-вероятно ти тече рейката, и мойта течеше и омазваше скоростната кутия

reptli
03-07-2008, 00:49
а колеги каква горе долу е гъстотата на това масло :oops:

предполагам трябва да е доста по-рядко от това на двигателя :roll:

Mind_Control
03-07-2008, 08:49
Значи, днес след като долях течност установих проблема. Тече от маркучето точно под казанчето, даже направо се излиза бих казал, защото за 5 км течноста пак свърши и и долу носача беше мокър. Трябва да купя маркуре, от едната страна лесно ще се развие да се смени, но от другата въобще не ми е ясно как ще стане. Сигурно ще се помъча сам да го сменя, ако не стане на сервиз...

Nasko_77
03-07-2008, 11:23
Идеален си... малкия Дявол :twisted: