Log in

View Full Version : Бензинова помпа

Orm
01-07-2008, 20:34
Така, от 2 дена се занимавам с бензиновата помпа беше ми се спукал пластмасовия кожух на помпата залепих я работеше 2 дена и реших да й сложа все пак нов кожух( в темата "Цапа свещи" има и снимки) и от тука ми започнаха проблемите . ПОнеже нов кожух не се продава никаде , купих втора ръка от арабите на Цар Симеон. Смених горната част на кожуха , монтирах помпата , всичко ок , но като загрее до 90 градуса и почва да се дави да предърпва и се чува едно съскане от помпата , аз подозирам че не се затваря херметично, някой да се е срещал с подобен проблем ????
Дали всъшност придърпването идва от помпата ( 99 процента съм сигурен че е от там проблема ). Ако някой може да ми подшушне нещо ще съм благодарен.

bobi_kz
02-07-2008, 09:41
според мен колега смени помпата.По това което си написал възможно и да е от нея.Няма смисал да си играеш да я лепиш и т.н. купи една и нова и дано се оправи :)

Orm
02-07-2008, 11:20
А възможно ли е самата
помпата да работи зле или тя като не работи спира???

kolev
02-07-2008, 14:45
може ако не може да качи достатъчно налягане.

Orm
03-07-2008, 16:51
A колеги да ви питам този регулатор на налягането .... едно малко нещо през което минава бензина а отгоре има една тръбичка която май прави вакум , стои под колекторите в дясно . Дали трябва да има разлика в работата на двигателя като извадя маркучето за вакум ? Как се проверява дали работи или не????

kolev
03-07-2008, 17:15
на мен точно тоя вакум ми се беше извадил. ако го извадиш, качва оборотите на празен ход малко над 1000 и гори много бензин, а двигателя не отговаря рязко. стягай ги хубаво че.....
а да те питам, как най-лесно се стига до ангренажните ремъци.

Orm
03-07-2008, 18:58
на мен точно тоя вакум ми се беше извадил. ако го извадиш, качва оборотите на празен ход малко над 1000 и гори много бензин, а двигателя не отговаря рязко. стягай ги хубаво че.....
а да те питам, как най-лесно се стига до ангренажните ремъци.

При мене няма никаква разлика като го извадя .... придърпва ли двигателя като не работи регулатора?

До ангренажните ремъци се стига много лесно , като извадиш маската и радиатора се отваря голямо пространство . Единственото гадно упражнение е че трябва да се завреш отдолу , за да извадиш 2-та болта на капаците на ангренажния ремък ама те излизат лесно (поне при мене)

ivan dimitrov
03-07-2008, 23:58
---

kolev
04-07-2008, 10:26
ами това нещо е някакъв смотан клапан без електроника и почти без механика до колкото видях. май лесно се сваля. той връща излишния бензин от рейките обратно към резервоара. може да пробваш да го извадиш и промиеш с вд40 и надуеш с уста. значи ако е запецнал отворен, може помпата да не успява да качи нужното количество бензин т.е. бедна смес при високи обороти и това придърпване да ти идва от там. при мен с изваден вакум не връщаше бензин към резервоара и имах високи обороти на празен ход висок разход, лоша динамика, странния шум откъм 2-ри цилиндър и нещо което може да се каже че е придърпване.
виж дали самото маркуче не се е скапало.

Orm
05-07-2008, 09:11
Абе не знам , сутрин я паля работи перфектно първите 8-10 км , след това почва на празен ход да играят обороти , да не й достига бензин при тръгване , след това се оправя и пак същото , не мога да разбера какво й става . Завчера пеимерно беше много зле , вчера много рядко го правеше .... Направо не знам .... Не вярвам да е от това ама аз да питам . Помпата не мога да я стегна както трябва защото пласмасовата хълка която я стяга все не се напасва , не пропуска бензин но не е и както трябва стегнато може ли това да е причина???

Satanism
05-07-2008, 09:38
Абе не знам , сутрин я паля работи перфектно първите 8-10 км , след това почва на празен ход да играят обороти , да не й достига бензин при тръгване , след това се оправя и пак същото , не мога да разбера какво й става . Завчера пеимерно беше много зле , вчера много рядко го правеше .... Направо не знам .... Не вярвам да е от това ама аз да питам . Помпата не мога да я стегна както трябва защото пласмасовата хълка която я стяга все не се напасва , не пропуска бензин но не е и както трябва стегнато може ли това да е причина???

Ламбдата проверявал ли си?Защото тя не работи отначало.А после може да не достига бензин точно от нея :)

Orm
05-07-2008, 12:20

Ламбдата проверявал ли си?Защото тя не работи отначало.А после може да не достига бензин точно от нея :)

Абе на 3 диагностики казаха че няма проблем с нея

Orm
05-07-2008, 12:30
Някой да знае ориентировъчна цена на този регулатор на налягането?

Orm
05-07-2008, 17:06
Нормално ли е да мога да спра потока от бензиновата помпа с пръст ??? Щото я извадих включих към акумулатора в една кофа вода почна да хвърля водата ама с пръст като затворя тръбичката и до там... До колкото знам помпата трябва да прави над 3 атмосвера налягане които едва ли просто с пръст може да се спрве .... Прав ли съм или не????

RUSEV-BGR
05-07-2008, 17:20
прав си.помпата триабва да прави до към 5,6 атмосвери което е доста трудно да се спре с пръст,а регулатора на налиагането служи да го свали до около 3 атмосвери......

Orm
07-07-2008, 16:08
А гарнитури на колектора ( всмукателния ) може ли да го правят тоя номер ???? Щото веднъж ми е разглабян и сглабян колектора без да се сменят гарнитури.....

Orm
08-07-2008, 18:45
Айде де колеги !!! Че тоя моя проблем стана неразрешим

ivan dimitrov
08-07-2008, 21:00
---

Orm
10-07-2008, 14:15
Айде , колата е при Бобо , да видим какъв ще е отговора на гатанката

Mury
11-07-2008, 21:39
Не много хубав е отговора :oops: :oops:

Sergey_gigov
11-07-2008, 21:46
и къв е той ?

Mury
11-07-2008, 21:51
Има някакъв проблем с маховика,требе да се свалят скоростите и маховика :cry: :cry: Бат Боби 33 издаде диагноза :wink: :wink:

Orm
14-07-2008, 09:44
Да , оказа се че маховика ми е от боксер само че от 1.3 :frown: .
Колко неща съм сменил ако знаете и колко диагностики съм минал не е истина.......

Orm
14-07-2008, 09:49
Баси тоя човек като се качи да подкара колата и тя литна .... Не подозирах че може да се засилва така и да спира също толкова бързо :D

Orm
25-07-2008, 13:32
да , става ми все по неясно какво й става на моята ........

Mury
26-07-2008, 15:52
шсе опраи споко:afro:

Orm
26-07-2008, 22:18
шсе опраи споко:afro:

Абе не знам станаха 3 седмици вече :dunno::dunno:

Litex
27-11-2009, 18:26
Моята помпа спря снощи....а е има няма на по-малко от година...мисля,че е Бош....
Та вече въпроса ми е...каква помпа да си купя и на какви пари вървят в тези тежки времена....

Благодаря Ви предварително:)