View Full Version : Джанти:Въпрос
Колеги,имам едно запитване...как мога и дали въобще може да се сложат джанти от 147(с 5 отвора) на 145(с 4 отвора) каква е процедурата и дали много скъпо излиза?
tokata_pz_flex
04-07-2008, 01:34
До колкото знам , неможе . Може да си поръчаш реплика на определените джанти , но с 4 болта , и междуболтово разстояние 98 .
Е що да не може,един колега на една 155 си я напрай с 5 дупки там май стааше въпрос за Q4 и си беше взел джанти на Allesio тия яките :D и беше сменил майче всички беше като на 156 и си сложи пича джанти на 5х98 ама там май беше смил цялата главина :P Говоря на изуст ако някой намери темата за една сива ударена Q4 там има цялата история на колата :P
tokata_pz_flex
04-07-2008, 09:53
Ако главината от 147 , може да се сложи , се сменя , както мисля и жилата за ръчната , и може и да стане . Няма да говоря на изуст повече , да не объркаме човека ;)
на барабана със четирите дупки се слага една джаджа не и знам името, някакъв преходник със 5 дупки за болтове аз имам такова на другата ми кола.но имай предвид че джантата щте излезе навън със около 20 мм.тва трябва да се съобрази за предните гуми за да не суркат при завъртане на волана.проблема се решава със по малки гуми.ако още ти се занимава ти желая успех.и ако стане качи снимки да видим как е.
1-во благодаря за мненията ви!
2-ро още проучвам нещата и нз кога ще имам възможността да го направя.Ще отида при някои "майстори" да поразпитам,но евентуално в бъдеще се осъществи,ще кача снимки... ;)
Фланец;-)
Добър стругар;-)
Фланец;-)
Добър стругар;-)
Няма нещо което да неможе да свърши един стругар :D
да не отварям друга тема...и моя въпрос е свързан с джантите.
едно време на ланчата много се кривяха, а изправянето всяка година излиза солено. как се представя speedline-a в това отношение? често ли ходите при гумаджиите да ви изправят джантите?
джантите тип "телефонна шайба" са доста здрави. Минавал съм през доста дупки - неминуемо по нашите пътища - и само веднъж съм изправял една джанта, заради наистина брутална дупка, пълна с вода, в която влязох със скорост.
Оригиналните алфови джанти са страшно здрави, аз съм пукал гума а джантата дори не се изкриви. на една гумаджийница ми казаха че едната ми е съвсем малко крива но тоя не искаше да я изправя защото вика че по скоро може да се счупи отколкото да се изправи. незнам дали е така
PEPI-2ALFA
13-07-2008, 11:53
Фланец;-)
Като в оная реклама - тука фланци има всякакви :lol:
http://adventurecar.com
П.П. Ето по-точно :wink:
http://adventurecar.com/catalogo.tuning.bl.php