View Full Version : черно масло
dimitrios_d
05-07-2008, 14:33
колеги вчера оставих колата в сервиз за смяна на консумативи,ремаци,ролки,филтри и масло.днес си я взех и проверих щеката за масло и кво да видя маслото много черно,звъннах на майстора а той вика това било нормално за дизел,на две три паления и маслото почернявало.вапроса ми е това така ли е?
Зависи колко ти е стара колата.
Един познат с Темпра още на 1вото палене ставеше черно, сега си взе Стило 2005г. и след няколко паленета си беше ОК.
Ас мисла че нема шанс маслото да е черно след 2 дни, ако е менен и филтера за масло!
Аз съм чул, че на дизел много бързо почернява маслото.
Щом почернява значи чисти :idea: Дизелите са така, маслото чисти печката :lol:
Случая, който споменах е точно с дизелови коли.
аз сменях маслото на 2-ри и чак днес 6-ти беше сменило цвета ,почнало е леко да почернява
При по старите дизели след смяната на маслото, след първите 50км. вече сменя цвета, това си е съвсем нормално.
на дизелa много бързо почернява
То много зависи и от самото масло. Няма да се плашиш, това са стари коли. Важното е да не го гори :idea:
това е нормално не се притеснявай ;)
това е нормално не се притеснявай ;)
Не се притеснявай - все пак освен че дизела черни не забравяй че при смяна не може да се източи всичкото масло и остава на дъното на картера. Аз затова като вземах дизела преди смяна на маското источих старото с което е дошла от Италия - сипах ново наливно масло за дизел - карах го 20 километра да промия(не вярвам на някакви добавки и други простотии не знам кво ще направят) и чак тогава го смених с WR 5-40 . То пак почернява ама поне махнах стари утайки и нагари с първото масло за промивка.