View Full Version : Чистене на бензинови дюзи?
Vankata85
05-07-2008, 16:57
Колеги някои знае ли как да си изчистя бензиновите дузи аз 4е ми писна давам по 40лв през 6 месеца.И ако мога и сам как стажа какаж препаратда купя ,смисал не добажка за бензина непомага искам да ги сваля но незнам кжо да им 4истя то4но.Благодаря предварително.Колата е 146 2.0 Ти
Оффф, имаше една много подробна тема, ама не мога да се сетя даже в кой раздел беше. Потърси я. Там колегата обясняваше точно това - как сам си е изчистил дюзите. Май имаше и линк към някакъв руски сайт.
едит: ето я (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=25923&highlight=%F7%E8%F1%F2%E5%ED%E5+%E4%FE%E7%E8)
Vankata85
05-07-2008, 22:31
Мерси колега.
GammaRay
06-07-2008, 10:44
Хващаш си един прилеп - по едър, насочваш го срещу дюзата и ползваш ултразвука който излъчва муеехехе.
...в кръга на майтапа.Ако можеш да си позволиш нови, си ги смени!
ivan dimitrov
06-07-2008, 17:20
---
щото с трансформатора ги държиш постоянно отворени и кореселина може да ги промие хубаво.
WhitePower
07-07-2008, 00:47
така с трафа ми се струва че ще ги прегрееш и ще изгорят
те за това го знам защото ако ти тунинговал колата и си напънал дюзите на 100 % - демек постоянно отворени за да държиш смес те изгарят и за това се лагат големи дюзи
моите обаче не изгоряха и тоя начин за чистене не съм го измислил аз, а отворени се държат докато се изпразни спринцовката което е максимум 2 минути ако се мотаеш много.
ето на какво подлагат дюзите
http://www.youtube.com/watch?v=kHJSRpE5 ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=kHJSRpE5ok4&feature=related)
ПП
ако държиш да ти щракат дюзите докато ги чистиш, ползвай адаптер с променливо изходно и един диод свързан последователно на единия проводник. примерно 1N5400 , 1N5408 или друг. ако не искаш да надуваш със спринцовка, ползвай стара бензинова помпа.
Vankata85
07-07-2008, 19:45
Последно какав трансформатор става ли от тея за телевизионите игри те са на 12волта и са на 1А. сас такав адаптер 6те стане ли?
Христо_Сираков
07-07-2008, 23:22
Последно какав трансформатор става ли от тея за телевизионите игри те са на 12волта и са на 1А. сас такав адаптер 6те стане ли?захранване от компютър става идеално
Последно какав трансформатор става ли от тея за телевизионите игри те са на 12волта и са на 1А. сас такав адаптер 6те стане ли?захранване от компютър става идеално
Става, но ако ще ползва идеята на kolev, му трябва променливо напрежение! А захранването за компютър е с право.
Идеята на kolev е много добра, виждал съм я реализирана, но използвайте диод за да не се повредят дюзите. Трябва ви просто трансформатор, 9V е достатъчен и един диод, може и едно R от 10-20ома последователно ако ще пуска само по една дюза.
аз имах същият проблем - задръстените дюзи... ходих по майстори като гламав... всеки ми вика по 20 кинта на дюза и незнам си кфо и още двойно за ремонта... Колата наистина си личеше, че беше много зле, задънена от всякъде. На последният майстор, където ходих (Велико Търново за инфо) ми каза, че в бензиностанции OMV има спец добавка за чистене на газови инжекциони Fuel Injection Cleaner. Аз си викам, че тфа е неква прустотия, но се оказа че е ПЕРФЕКТНО. Дюзите се отдръстиха, дигна се мощността и кфо ли още не! Не можах да повярвам но стана.
Добавката е в черна тубичка по 350ml. Третира се първоначално на 30 литра бензин и ако не се оправи още една. Номера е да се рендосва постоянно, тоест на не по-малко от 3/4000 оборота на двигателя. За да има ефект. Та така чистенето на дюзите ми струваше 9.80лв. ;)
ivan dimitrov
08-07-2008, 20:56
---
Vankata85
09-07-2008, 15:54
Последно прав или променлив ток ,че се обърках вече.Моля да пишат хора които са правили тази маниполация ,благодаря на всички колеги за вниманието.
прав ако искаш дюзата да е постоянно отворена, но да речем не повече от 2 минути въпреки че аз не виждам какво може да и стане.
променлив ако искаш да симулираш реалната работа на дюзата.
ми например да изгори соленоида,и при пускането на дюзи на променлив ток е нож с две остриета,при движението на котвата нагоре надолу се получават остатъчни токове което може да доведе до горното
принципно може да си направите от реле за мигачи,с малки промени по кондензаторите(да може да си нагласите честотата),става изпитано
ми например да изгори соленоида,и при пускането на дюзи на променлив ток е нож с две остриета,при движението на котвата нагоре надолу се получават остатъчни токове което може да доведе до горното
принципно може да си направите от реле за мигачи,с малки промени по кондензаторите(да може да си нагласите честотата),става изпитаноТочно,поради тая причина всяко уважаващо себе си реле има по един шунтов диод,за да не смущава работата на електрониката.За това е редно да се сложи един такъв и да окъсява тия токове.Тока е незначителен,но напрежението е до около 200 волта.може и повече.
Vankata85
01-08-2008, 09:24
Здравеите колеги,метода работи без гре6ка аз използвах захранването на телевизионата ми игра прав ток 10В на 850 Мач. коресилин спринцовки и няма6е никакъв проблем.дузите като ги отжоря праскам коресилин със спринцовката и сега си ба4кат супер.Благодаря на колегата Колев
Moris_zh
01-08-2008, 10:54
Колеги, сигурни ле сте че ECU -то подава 12V към дюзите по време на впръскване. Да не стане така че човека да ги изгори при тези манипулации с чистенето. Казвам го защото мой познат опита тази процедура и добре че само първата сдаде багажа и той се отказа веднага. Аз пробвах с едно почистващо средство дело на химик /наистина компетентен/ което се налива в 20 л. бензин. Ефекта беше доста добър. Скоро пак ще си поръчам и ще ви кажа резултата.