Log in

View Full Version : турбо и разход на гориво

hunter1989
06-07-2008, 02:10
Здравейте колеги. Имам един малък вапрос.Искам да знам едно турбо горе долу с колко вдига разхода :D

nikolaaaay
06-07-2008, 10:48
Здравейте колеги. Имам един малък вапрос.Искам да знам едно турбо горе долу с колко вдига разхода :D
А защо да го взига?! Би трябвало да го сваля. Зависи от двг.
BTW на новата Алфа МиТо с 1.4 Турбо бенз й дават 6.9 градско, а на 1.6 Турбо дизел - 6.5 :) :shock:

WhitePower
07-07-2008, 00:31
27/100 бензин като го газиш
пунто турбо с достатъчно конье под капака

jorko
07-07-2008, 00:42
За мен турбомотора харчи повече , като оправдава този разход чрез вървене , но си е много относително все пак :? , при което може да бъде достатъчно икономичен при галене на педала :roll: ... изобщо мътна тема , пълна с въпросителни , непредставителни извадки от мненията на псевдо-рацери и откъслечни наблюдения върху количеството на зареждането на горива , докато независимите наблюдатели пият кафе на бензиностанцията :)

hunter1989
07-07-2008, 20:25
един приятел се е замислил да слага турбо на фиат темпра 1.6 и си мислехме колко ли ще вдихне разхода ама сме боси в тази насока та за това питам :D

ninormal
07-07-2008, 20:35
BTW на новата Алфа МиТо с 1.4 Турбо бенз й дават 6.9 градско, а на 1.6 Турбо дизел - 6.5 :) :shock:
Но тия стойности са при скорост 50 км/ч ... На безина турбината едва ли се включва :) Ако се настъпи както трябва ще отиде на 10 :) Колега,ако искате темпрата да върви какво ви притеснява турбината :) Колата няма ли даси харчи същото с и без турбина,когато не е в обороти за турбото :)

WhitePower
08-07-2008, 02:16
един приятел се е замислил да слага турбо на фиат темпра 1.6 и си мислехме колко ли ще вдихне разхода ама сме боси в тази насока та за това питам :D
ако от сега си правите сметката за горивото похубаво не слагаите нищо а сложете гас
щото турбо чаркалъците излизат бая скъпи за и ако си преглътнете тая цена , значи бензина ще е поносим

abart_
08-07-2008, 13:13
... На безина турбината едва ли се включва :)
:shock: това да не е мигач ,че да го включиш!! инъче съм напълно съгласен с мнението ан колегата УайтПауър :wink:

hunter1989
08-07-2008, 20:40
аз просто питам как се променя разхода с това турбо , а вие веднага ме нападнахте :D

soldier
08-07-2008, 22:24
Най-общо ти давам пример. При 110 на 5та харчи примерно 10л при 130 пак ще харчи 10л. защото навлизаш в оборотите на турбото, което всъщност е въздух впръскан в двигателя, а както знаеш кислорода гори. Цифрите, които споменах не са така, но просто за сравнение стават.

pr_00f
09-07-2008, 09:02
A викаш кога има повече въздух подаването на гориво може даже и да се намали че да стане по-икономична колата?

drigata
09-07-2008, 09:10
:shock: ,колега,нещо си се объркал,когато турбината влезе в буст не е само кислород,а цялостният състав на въздуха плюс гориво

когато вкарваш повече въздух за еденица време,трябва и повече гориво

jorko
09-07-2008, 09:25
Най-общо ти давам пример. При 110 на 5та харчи примерно 10л при 130 пак ще харчи 10л. защото навлизаш в оборотите на турбото, което всъщност е въздух впръскан в двигателя, а както знаеш кислорода гори. Цифрите, които споменах не са така, но просто за сравнение стават.
По тази логика бихме могли да си караме колите само на кислород , защото гори :roll:

Stoyan Georgiev
09-07-2008, 11:39
По тази логика бихме могли да си караме колите само на кислород , защото гори :roll:

теоретично, всъщност е възможно , просто ти трябва нещо малко , което да гори, което кислорода да възпламенява още повече :P

PEPI-2ALFA
09-07-2008, 13:07
...теоретично, всъщност е възможно , просто ти трябва нещо малко , което да гори, което кислорода да възпламенява още повече :P

Така (почти) работят ДВГ с директно впръскване на горивото- с променено съотношение гориво/въздух , ама колко точно беше съотношението не помня.

aex
09-07-2008, 13:18
За старата темпра не знам, но новите турбо бензини се правят с цел икономия. Добър пример е БМВ. .3.0 атмосферка е 270 коня, битурбо е 300. Предполагам е ясно на всички, че едно охлюфче не качва има няма 15 коня :P

ninormal
11-07-2008, 01:36
... На безина турбината едва ли се включва :)
:shock: това да не е мигач ,че да го включиш!! инъче съм напълно съгласен с мнението ан колегата УайтПауър :wink:
Прочети малко какво съм написал !!!! Писах ,ако няма обороти за турбината!!! Нали се сещаш ,че неработи постоянно....

nkn66
11-07-2008, 02:42
Ако имаш пари за турбо конверсия, едва ли те притеснява горивото! Темата е напълно безмислената или казано по друг начин "семкарска" :twisted: