Log in

View Full Version : Смятам да си купя Алфа 145 :)

Mom4ilskY
06-07-2008, 13:45
Здравейте от мен, тъй като смятам да си купя Алфа 145 исках да се допитам до вас.За сега на прицел е една 145-ца в добро състояние 1997г. на пръв поглед всичко е наред.От автокъща във Варна.Ако може да ме посаветвате какво и каде да гледам до като я тествам и каде може да се открият проблеми....За първи път ще си копувам кола и съм доста развълнуван и да ви кажа не знам каъде и какво да гледам!Още нещо ако си купя тази алфа един приятел ще ми даде за 600лв. двигател, гуми с джанти, врати, спойлери, антикрило и други консумативи към рамата и окачването.Иначе другата оферта е Honda civic 1996г. за 3600лв с възможност да падне от цената.....

Satanism
06-07-2008, 13:55
На диагностика я караш, да й гледат дебитомер, ламбда сонда и чуй, дали трака като я запалиш отначало(тва, ако е бензинова де)...свещите погледни...дали гори масло.Иначе огледай за удари...виж картера в какво състояние е, ако можеш.
Ако е дизел, покарай я в турбинка хубаво, да видиш, да не е умряла...

vikoalfa
06-07-2008, 15:32
Недей,по-добре си вземи хондата.Те са по-здрави и по-бързи от Алфите.Само се чупят,харчат много и т.н.Хондата най-добре :D

kalata8
06-07-2008, 16:28
Здравейте от мен, тъй като смятам да си купя Алфа 145 исках да се допитам до вас.За сега на прицел е една 145-ца в добро състояние 1997г. на пръв поглед всичко е наред.От автокъща във Варна.Ако може да ме посаветвате какво и каде да гледам до като я тествам и каде може да се открият проблеми....За първи път ще си копувам кола и съм доста развълнуван и да ви кажа не знам каъде и какво да гледам!Още нещо ако си купя тази алфа един приятел ще ми даде за 600лв. двигател, гуми с джанти, врати, спойлери, антикрило и други консумативи към рамата и окачването.Иначе другата оферта е Honda civic 1996г. за 3600лв с възможност да падне от цената.....

Колега покажи някоя снимка ако има на колата или ако е пусната в мобиле.бг , не е лошо някой колега да дойде с теб дето по разбира, или ако имаш приятел

Mom4ilskY
06-07-2008, 16:53
Благодаря ви, еми сега като ходия ще огледам всичко, Алфата ме привлича повече от Хондата само да се поправя Алфата е 1998г. 1.4к.с. 105к.с. а хондата е доста по стара маи и раздрънкана......Алфата е в перфектно състояние не съм я палил ама няма удряно , няма драскано и не е пребоядисвана!А и на сичкото отгоре и тези допълнителни консумативи дето ще ги даде приятеля ми ще доидат добре според мен.Само исках да разбера какво да гледам като отида Благодаря :)

Mom4ilskY
06-07-2008, 16:55

Колега покажи някоя снимка ако има на колата или ако е пусната в мобиле.бг , не е лошо някой колега да дойде с теб дето по разбира, или ако имаш приятел

Еми аз отидох на място, сега гледах в Mobile ама не я видях.Какво да ти кажа братле значи сив металик Алфа Ромео Джуниор 1.4 105к.с. 1998г.На пръв поглед е добре ама нямам познат с когото да отида авера ми дето е с алфа не е в българия :frown: Ще се опитам сам да се оправя! Мерси

Mom4ilskY
06-07-2008, 17:03
На диагностика я караш, да й гледат дебитомер, ламбда сонда и чуй, дали трака като я запалиш отначало(тва, ако е бензинова де)...свещите погледни...дали гори масло.Иначе огледай за удари...виж картера в какво състояние е, ако можеш.
Ако е дизел, покарай я в турбинка хубаво, да видиш, да не е умряла...

Май наистина ще трябва да взема някой който повече разбира :oops: Половината неща не са ми ясни :roll:

kalata8
07-07-2008, 00:05
Тая алфа някъде по автокъщите до метро ли е?
Ако е там и си решил да я вземаш питай ги да отидеш да направят една диагностика за 20лв. в киров, човека там разбира от алфи и ако нещо не е в ред ще ти каже

StarChild
07-07-2008, 18:32
само, че е 103 коня :wink: инак сега за два коня отгоре добре дошли :) късмет с количката момче! :wink:

Mom4ilskY
14-07-2008, 11:15
Има ли възможност да се сложи газов инджексион на такава алфа, разбрах че гори много.Сигорно няма да е много добре за двигателя ама познавате ли или има ли някой, който да е слагал газова уредба?

Satanism
14-07-2008, 11:20
Може, разбира се...а иначе, ако я натискаш, гори ;)

alfozo
14-07-2008, 15:44
Здавей настоящ алфист,първо успех при покупката, :th_up: може да се сложи газ инжекцион,няма да ти гори много около 10,11 газ градско но без мачкане на газта. Като я купиш пиши да се похвалиш. 8)