Log in

View Full Version : осветление в купето

ENERGOTEAM
07-07-2008, 14:32
Колеги.
От няколко дена имам проблем. Осветлението в купето не ми гасне. Свети и при запален двигател, и при изгасен с изваден контактен ключ, и при затворени врати, абе постоянно... Чек панела си реагира нормално на отворени и затворени врати. Явно не е от контакторите по ключалките. Предполагам, че трябва да има някакво реле за време, което обаче нямам идея къде се намира. Някой ще помогне ли.

pr_00f
07-07-2008, 14:42
Сичкото ламба ли свети ?

Че аз съм имал пробелми примерно с плафона който е над оглеалото.
Сваля се за 10 сек и копченцата обилно се пръскат с вд40 и от 3 години няма проблеми.

търтей
07-07-2008, 14:43
под задната седалка провери има една мистериозна черна кутия :lol:

Cuore_Sportivo
07-07-2008, 16:09
Аз имах абсулютно същия проблем до скоро - при мен проблема се оказа лесен за решение - свалих плафона който е над огледалото и там понеже пистите са метални и вървят една над друга и се оказа че се са опряли и за това свети постоянно . . . може би и при теб се е получило така - свали го плафона и като го видиш как е напраена цялата работа ще разбереш бързо проблема и неговото решение

Успех за сега
ако има нещо пиши

ENERGOTEAM
07-07-2008, 18:34
Колеги,
благодаря за помощта. Намерих релето /червено е :wink: /.
След като го разкачих, лампите си угаснаха и вече се пускат само от бутана на плафона. Сега остава да намеря такова реле и съм готов.
Не съм проверявал пътечките на самия плафон, тъй като ако е от там, мисля трябваше да продължи да свети и след като разкача релето.

Cuore_Sportivo
07-07-2008, 21:40
Дано е от релето - обаче само да вметна че дори и да сложиш здраво реле ако пистите са се опраяли пак ше свети сичко . . . прегледай преди да търсиш реле за да не се окаже че ше си имаш резервно такова :)