PDA

View Full Version : За скоростите...

robertov
09-07-2008, 00:17
Туко нема, нема и 2 и 4 едва, едва влизат и то некво изчанчено. Случва се рядко. Смених маслото в скоростната кутия, но пак се случва. През останалото време превключването си е ОК. Някои да се е сблъсквал с подобен проблем или предположение защо е така?!

robertov
09-07-2008, 20:20
Help!

phoenix
09-07-2008, 22:12
Колега....
това се оказва често срещан проблем при тези зверчета. Затова и около 60% от потребитлите на ТС мотори са сменяли скоростна кутия. ...... писах писах ама който не си отваря очите.. го изтрих. Щом си сменил маслото, предполагам с каквото трябва, и пак не влизат лесно, може да имаш синхронизатори за смяна.
Друга честа причина е доколкото съм чувал, износен механизъм, този който е под лоста.... според мен си струва първо там да провериш, че другото си е сложно и скъпо.
Успех

ssveto
09-07-2008, 22:28
Е, той е с jtd. Поне така пише в подписа му, а не с ТС ?
А за какво става въпрос, защото аз съм с ТС :shock:

tonov
09-07-2008, 22:49
При колегата проблемът е по-скоро в механизма на лоста

robertov
09-07-2008, 22:51
Благодаря за отговора колега. Все пак ако някои има още нещо да сподели нека го направи :roll: Познат ми каза че имало някаква ябълка на скоростния лост която може би трябва да се смаже. Вие какво мислите по въпроса. Утре ще я карам някъде да я погледнат де.

tonov
09-07-2008, 22:55
Тая ябълка е ПОД скоростния лост и е пластмасова. Обикновено се нуждае не от смазване, а от смяна, понеже просто се чупи.