Log in

View Full Version : ндааа софето запада - урааааааааа

търтей
09-07-2008, 11:24
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1215688

животът в тези градове (Враца, Видин и Монтана) остава най-евтин, като покупателната способност на 1 лев там е с близо 40% по-голяма отколкото в София.

такаа
айде обратно :)

gigi
09-07-2008, 11:36
Бе тои по евтин ама и зимаш по малко кой в Монтана зима 2 бона заплата :roll:

PEPI-2ALFA
09-07-2008, 11:36
...такаа

Назад към корените :lol:

търтей
09-07-2008, 11:38
георгие

както пише за 1 лв там купуваш 40% повече :wink:

демек с по-ниска заплата купуваш пак толко неща :tongue:

valjo
09-07-2008, 11:47

животът в тези градове (Враца, Видин и Монтана) остава най-евтин, като покупателната способност на 1 лев там е с близо 40% по-голяма отколкото в София.

такаа
айде обратно :)начи аз съм в далаверата, си изкарвам парите в сф и си ги харча у роднио град, дет си плащам и данъците... ох кеф;)

Old Fox
09-07-2008, 12:02
Изхендрена раута е това, не се радвайте. Много чудно какво ли са включили в потребителската кошница та в Монтана да е с 40% по евтино.

Stoyan Georgiev
09-07-2008, 12:03
2 леба и одно куло думачи

Ранобудниче
09-07-2008, 12:52

такаа

язе па си мислим, че кореняци софЯнци, наместо да мрънкат срещу пришълците, просто доказват, че са по-кадърни от тях, вследствие на което се установява, че заслужават по-големи заплати и са доволни от живота :evil:

начи аз съм в далаверата, си изкарвам парите в сф и си ги харча у роднио град, дет си плащам и данъците... ох кеф

шъ тъ черпъ :lol:

robkobg
09-07-2008, 16:05
В БГ комуналните услуги без това ти взимат голяма част от заплатата, а те са почти еднакви в цяла България. Келепира, че хляба и сиренето ще са ми с 30% по-ниски, не е толкова голям.

Old Fox
09-07-2008, 17:18
Пък то и те не са по еФтини.

Crusader
09-07-2008, 17:52
По-тъпо твърдение не съм чувал, айде да спретнем една потребителска кошница и да сравним цените тук и в Сф. и ще се убедите че твърдението е или идиотско или целенасочено ...
BTW последното не е изключено, като се има в предвид как медиите лижат г$#за на правителството...просто се плаща на поредния продажен социолог, който ще Ви докаже с цифри каквото си поискате...

Stoyan Georgiev
09-07-2008, 17:59
По-тъпо твърдение не съм чувал, айде да спретнем една потребителска кошница и да сравним цените тук и в Сф. и ще се убедите че твърдението е или идиотско или целенасочено ...
BTW последното не е изключено, като се има в предвид как медиите лижат г$#за на правителството...просто се плаща на поредния продажен социолог, който ще Ви докаже с цифри каквото си поискате...

на медиите това им е работата, да обслужват интереси - те не са благотворителни институции

а социологията си е бизнес ;)

WhitePower
09-07-2008, 18:06

такаа
айде обратно :)начи аз съм в далаверата, си изкарвам парите в сф и си ги харча у роднио град, дет си плащам и данъците... ох кеф;)
еи врачанец ;))..

Sraaaaa
09-07-2008, 18:40
Наемите в провинцията са по-евтини, ама стоките не. Жилищата навсякъде са на отвратителни цени, така че тях няма какво да ги коментираме. Едно такси в Ямбол ми взима 3лв за 3-4км. Обаче храната, дрехите и стоките от подобен тип са на по-високи цени в провинцията! Родителите ми идваха наскоро в София и се хванаха за главата колко по-евтини неща има тук, а и още по-якото е, че разнообразието е в пъти по-голямо. Навсякъде е един и същи чеп, освен на село. :P

nikolaaaay
09-07-2008, 20:11
Миналата година ходих на море във Варна и ми се стори много евтино. Досега навсякъде в БГ, където съм ходил ми се струва чувствително по-евтино в сравнение със София (освен курортите). А иначе, ако отидеш във Франкфурт примерно ще ти се стори, че има 10 пъти по-голямо разнообразие, в сравнение със София и, че цените са по-ниски (особено на храните и дрехите). Например тениска Tom Taylor струва 10 евро, без да е на промоция, а тук почват от 40 лева. Храните и Бирата са малко по-евтини, но като цяло животът е мнооооооооооого много по-скъп.

търтей
09-07-2008, 20:15
я кажете в монтана или враца колко пари е ходене до работа и обратно с кола?
шото у наше село си е ебало мамата примерно
колко е наемът на 3 стаен апартамент?
колко пари е наливната бира?
едно кафе колко струва?
или кило домати?

Old Fox
09-07-2008, 20:47
А тъй транспорта е по-скъп и толкоз обаче. Наемите убу, а хората живеещи в собствени жилища?
Ама за доматите ни съ пръйти. :) Сичко дет са папа си е на същата цена.

Crusader
09-07-2008, 21:23
я кажете в монтана или враца колко пари е ходене до работа и обратно с кола
Ми около 6 км. по 10/10 разход и по 2.60 литър дизел, грубо около лев и шейсет

колко е наемът на 3 стаен апартамент?
Точно 392 лв. имам такъв 98 кв. м. и съм го дал под наем за по 4 лв на квадрат.

колко пари е наливната бира?
1.2-1.6 лв. не пия подобна пикня, но имам наблюдения

едно кафе колко струва?
0.6-2.0 лв.

или кило домати?
1-1.20 лв.
...и това е у нашето мижаво градче, кажи сега за Софето?

После аз ще ти спретна една потребителска кошница и да ги мерим пак :wink:

търтей
09-07-2008, 21:31
30 км * 10/100 на ден
бирата 2.5 лв
наем 400-500 евро
кафе 0.8-1.2
домати 1,4

lazy
09-07-2008, 22:33
После аз ще ти спретна една потребителска кошница и да ги мерим пак :wink:

Може да сложиш в нея един обяд близо до офиса / всеки ден /, излизане вечер на пица/кръчма/кино с гадже/приятели два пъти седмично ;) Ако това ти се стори глезотия неква, пробвай с монтаж/демонтаж на гуми 2 пъти годишно, смяна консумативи некви 1 път годишно, ремонт на ТВ да кажем или нещо друго в къщата ;) Ако и това е лукс некъв, пробвай с 1 път на зъбар годишно, дребно посещение при лекар, раждане на дете да го изпуснем засега ;)

търтей
09-07-2008, 22:34
е ти па обяд близо до офиса
гъзар :lol:
аз ходя пеша цели 5 мин до където ям :lol:

pr_00f
09-07-2008, 22:39
То ти зарад туй си се стопил.

Аз какво да кажа като бича по 50 км всеки ден работа/къщи ? при среден разход 8/100.

Хахаха мрете дизелджии :lol:

koolio
09-07-2008, 22:46
То ти зарад туй си се стопил.

Аз какво да кажа като бича по 50 км всеки ден работа/къщи ? при среден разход 8/100.

Хахаха мрете дизелджии :lol:
И ти ли Бруте :twisted: :lol: .

pr_00f
09-07-2008, 22:49
Оооо аз и газ ще си сложа :)
На новата кочина.

търтей
09-07-2008, 22:54
ти и на село ше идеш та изобщо не се обаждай :lol:

pr_00f
09-07-2008, 22:56
Еми баце аз на село ще ида - то е ясно.
И за това - виж си заглавието на темата.
След като виден мислител и хентилигент като моето скромно мене напусне красиФият и арен градец София - какво друго очакваш ?

търтей
09-07-2008, 22:59
нишо ма
чекам сички да си одат и разходът ми градско да падне на 6 :lol:

pr_00f
09-07-2008, 23:01
Може и да падне, кога си купиш чинко :!:

pinko
09-07-2008, 23:04
нишо ма

Днеска минах покрай едно ЕКО на Ботевградско и реших да напълня спалния вагон - събра 18,1 литра нафта, от последното пълнене догоре миналата сряда съм минал 268 км. - тоест 6,75 л/100 (мойто)градско.

Е па идеално :lol: :lol: :lol:

Пък и аз от 94-та година живея на село и ми е мноо добре. Пък и като гледам, в сравнение с търтея съм само мъничко по-далеч - 16,4 км пътувам в едната посока. 33 км общо ми е отиване и връщане. Ама не ходя всеки ден, а когато си поискам :D :D :D

Furious 155
09-07-2008, 23:30
16,4 км пътувам в едната посока. 33 км общо ми е отиване и връщане. Ама не ходя всеки ден, а когато си поискам :D :D :D
Е тука е ключа :)

Sraaaaa
10-07-2008, 01:42
30 км * 10/100 на ден
бирата 2.5 лв
наем 400-500 евро
кафе 0.8-1.2
домати 1,4

Шшшшш ей баровец! Я по-полека с цените! 5 години живея на квартира и вече сменям 3та, а последния месец обиколих сигурно 20 апартамента. Тея 400-500EUR са си баш лукс. Предната ми квартира беше супер свеж тристаен апартамент 100кв/м в Овча Купел за 450лв, a сега плащам 280EUR в идеален център за двустаен 70кв/м. Вярно, че в Ямбол цял етаж от къща е 100-150лв, ама заплатите да не мислите, че са 1000лв?

Бирата явно си падаш по скъпите марки. :P

Кафето е толкова наистина, че на места стига и до 2лв.

Доматите до нас са 0,99лв/кг а динята е по 0,40лв/кг (и стават за ядене!!! :P )

Дрехите тук са евтиния, стига да знаеш къде да пазаруваш. Хубавото е, че постоянно правят нови магазини, а стоките са винаги актуални. В Ямбол продават все още маратонки и дънки от 1999г с цени каквито са били тогава, че даже и по-скъпи. :lol: За 50лв тук мога да си взема две готини качествени тениски и къси дънкени гащи без никакъв проблем, а в Ямбол знаеш ли кога? Е, от битака може да се барнеш с един ADIBAS. :lol:

Наистина има и скъпи, но има и евтини неща в София. Много е относително всичко. :? Но транспорта наистина убива всичко живо тук. :(

Neokill
10-07-2008, 07:49
30 км * 10/100 на ден
бирата 2.5 лв
наем 400-500 евро
кафе 0.8-1.2
домати 1,4

Шшшшш ей баровец! Я по-полека с цените! 5 години живея на квартира и вече сменям 3та, а последния месец обиколих сигурно 20 апартамента. Тея 400-500EUR са си баш лукс. Предната ми квартира беше супер свеж тристаен апартамент 100кв/м в Овча Купел за 450лв, a сега плащам 280EUR в идеален център за двустаен 70кв/м. Вярно, че в Ямбол цял етаж от къща е 100-150лв, ама заплатите да не мислите, че са 1000лв?

Дрехите тук са евтиния, стига да знаеш къде да пазаруваш. Хубавото е, че постоянно правят нови магазини, а стоките са винаги актуални. В Ямбол продават все още маратонки и дънки от 1999г с цени каквито са били тогава, че даже и по-скъпи. :lol: За 50лв тук мога да си взема две готини качествени тениски и къси дънкени гащи без никакъв проблем, а в Ямбол знаеш ли кога? Е, от битака може да се барнеш с един ADIBAS. :lol:

Наистина има и скъпи, но има и евтини неща в София. Много е относително всичко. :? Но транспорта наистина убива всичко живо тук. :(

ШШШ кви са тия баровски кошери за по 400-500 евро бре. Той търтейот е бохем за това сигурно. :lol: :lol: :lol: И недей така с другите цени - Джак-а в Брилянта е по ефтин отколкото в бургаските кочинки :wink:

Kuku
10-07-2008, 09:28
Абееее, кво стааа бееее :shock:
Стигнах от "Надежда-4" до 5-те кюшета за 11 минути :?

bouncer
10-07-2008, 09:42
колега от къде си ги купуваш тези тениски и ДЪНКЕНИ гащи за 50 лв?!?!? една свестна тениска ти е 30-40 лв минимум при това от нисък клас марка. среден клас са по 70-90 лв, а висок клас марка са над 180 лв. къси кащи читави под 50 лв нема. наем на апартамент не знам колко е ама сипвам 50 лв бенц (20.5 л. някъде) и минавам 140 км с мноооого зор. едно излизане вечер на кафе/пица/бар за по сокче е минимум 5 лв. ако си с девойка става страшно. не знам за джака в Бургас но миналата седмица за голям двак и кола палтих скромните 15 лв. по спомени. въобще тука си е ебало майката. а относно коментара за доказването че сме по-добри от колегите от другите места - ми никой не го твърди това, но просто повечето хора идващи от други градове се навиват да работят за по-малко пари и подбиват пазара на труда. защо работодателя да ми плаща 3000 лв като може да плаща на някой 1000 и той да се напъва да се доказва защото в противен случай ще се върне на село а? нема логика. в стремежа си да останат тук колегите са склонни да правят компромис със заплащането. и нема смисъл да си говорим как в София било евтино защото с смешно!

Mind_Control
10-07-2008, 10:00
30 км * 10/100 на ден
бирата 2.5 лв
наем 400-500 евро
кафе 0.8-1.2
домати 1,4

Ако мислиш, че в София за 50 лв. си купуваш нещо марково (освен тениска) много се заблуждаваш! Много са ми смешни тия полу-легални магазини дето нямат табелки и се носи мълвата от уста на уста, че там се продават маркови дрехи :lol: или пък подобните на тях с надпис пред вратата- Маркови дрехи...

pr_00f
10-07-2008, 10:18
Мен пък са ми много смешни магазини който продават нещата на цена х3 а само етикета е различен.
На марки не робувам - избирам това което ме кефи.

bager
10-07-2008, 10:22
А бе кво се хванахте за това"марково". Айде кажете ми дали истински марково ще струва по-малко в друг град, отколкото е София. Факт е, че ако ставнявамв стоки с еднакво качество, цените са си почти еднакви. Тениска на някой пазар в София струва колкото такава на пазар в Благоевград, примерно. И ако влезнаш във Фирмените магазини на някоя марка, в който и да е град, цените са почти еднакви. Това е.
А иначе всеки пазарува според стандарта си.

Ранобудниче
10-07-2008, 10:50
Мен пък са ми много смешни магазини който продават нещата на цена х3 а само етикета е различен.
...

освен това, различният етикет рядко ти гарантира очакваното качество.

...
На марки не робувам - избирам това което ме кефи.

:th_up:

всъщност, може би само по отношение слънчевите очила се втелясвам и ползвам конкретна марка.

останалото е дрън-дрън.

pr_00f
10-07-2008, 11:00
Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.

търтей
10-07-2008, 11:03
Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.
бе ти си безумен, та не се давай за пример :tongue:

Ранобудниче
10-07-2008, 11:20
[quote="pr_00f":2nkimxgt]Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.
бе ти си безумен, та не се давай за пример :tongue:[/quote:2nkimxgt]

е, хайде сега.
как пък всички изведнъж се извъдихме от "големото добр`утро", не ми е ясно.

моите кумове имат фабрика за тениски и производни и трябва да ти кажа, че техните неща ме обслужват достатъчно време и дори сравнено с други, които по една или друга причина се намират в гардероба ми и носят етикет с гръмко име, са, ако не по-читави, то поне наравно.

така че, айде нема нужда чак па толко.

мигар, са ни повивали в пелени гучи или са ни пудрили бебешките задници с долче и габана, че да станем това, което сме.

търтей
10-07-2008, 11:30
[quote="търтей":21zmc58p][quote="pr_00f":21zmc58p]Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.
бе ти си безумен, та не се давай за пример :tongue:[/quote:21zmc58p]

е, хайде сега.
[/quote:21zmc58p]

маци как точно стигна со този извод :shock:

Ранобудниче
10-07-2008, 11:34
[quote="Ранобудниче":1v6rvqh9][quote="търтей":1v6rvqh9][quote="pr_00f":1v6rvqh9]Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.
бе ти си безумен, та не се давай за пример :tongue:[/quote:1v6rvqh9]

е, хайде сега.
[/quote:1v6rvqh9]

маци как точно стигна со този извод :shock:[/quote:1v6rvqh9]

маци, днес съм талантлива.

търтей
10-07-2008, 11:36
[quote="търтей":hwulgh9z][quote="Ранобудниче":hwulgh9z][quote="търтей":hwulgh9z][quote="pr_00f":hwulgh9z]Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.
бе ти си безумен, та не се давай за пример :tongue:[/quote:hwulgh9z]

е, хайде сега.
[/quote:hwulgh9z]

маци как точно стигна со този извод :shock:[/quote:hwulgh9z]

маци, днес съм талантлива.[/quote:hwulgh9z]
е само днес ли слънце мое :)

Ранобудниче
10-07-2008, 11:40
[quote="Ранобудниче":1u6ydprx][quote="търтей":1u6ydprx][quote="Ранобудниче":1u6ydprx][quote="търтей":1u6ydprx][quote="pr_00f":1u6ydprx]Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.
бе ти си безумен, та не се давай за пример :tongue:[/quote:1u6ydprx]

е, хайде сега.
[/quote:1u6ydprx]

маци как точно стигна со този извод :shock:[/quote:1u6ydprx]

маци, днес съм талантлива.[/quote:1u6ydprx]
е само днес ли слънце мое :)[/quote:1u6ydprx]

днес особено, да не кажа - изключително.

само не разбирам що оста`йхте спамерската тема да потъне.

Stoyan Georgiev
10-07-2008, 11:55
[quote="търтей":1d95yami][quote="Ранобудниче":1d95yami][quote="търтей":1d95yami][quote="Ранобудниче":1d95yami][quote="търтей":1d95yami][quote="pr_00f":1d95yami]Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.
бе ти си безумен, та не се давай за пример :tongue:[/quote:1d95yami]

е, хайде сега.
[/quote:1d95yami]

маци как точно стигна со този извод :shock:[/quote:1d95yami]

маци, днес съм талантлива.[/quote:1d95yami]
е само днес ли слънце мое :)[/quote:1d95yami]

само не разбирам що оста`йхте спамерската тема да потъне.[/quote:1d95yami]

пирамида

viki
10-07-2008, 13:05
такаа
и ако може да не ми се мъкнат във Варнаhttp://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/no8.gif

mim
10-07-2008, 13:43
то лятото сичко се замъква на обратно да вари компоти, че там зарзалийте по-тънкана
даже аз мисля да се върна къмто... Варната
Вики и мен ли ме не щеш, аз само за малко и пътьом :D

viki
10-07-2008, 13:50
А-а-а-а чакай сега,аз говоря за другите пришълци-'дет варят компоти пред блокаhttp://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/foxes_12.gifТях ако може си ги наринат обратно на село...да им е еФтинкУ :P

Ти идвай!
http://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/cheerleader3.gif

koolio
12-07-2008, 16:43
нишо ма
Аз па чакам да ми дигнат месечното трудово възнаграждение (а дай Боже скоро сам да си го определям :twisted: ) и да ме боли сфетофара колко ми е разхода градско :Tease: :pimp:

156
12-07-2008, 18:21
[quote="Ранобудниче":1vccjd9z][quote="търтей":1vccjd9z][quote="Ранобудниче":1vccjd9z][quote="търтей":1vccjd9z][quote="Ранобудниче":1vccjd9z][quote="търтей":1vccjd9z][quote="pr_00f":1vccjd9z]Абе за много неща може и да гледам марка , но за дрехи специално - за мен е безумно.
бе ти си безумен, та не се давай за пример :tongue:[/quote:1vccjd9z]

е, хайде сега.
[/quote:1vccjd9z]

маци как точно стигна со този извод :shock:[/quote:1vccjd9z]

маци, днес съм талантлива.[/quote:1vccjd9z]
е само днес ли слънце мое :)[/quote:1vccjd9z]

само не разбирам що оста`йхте спамерската тема да потъне.[/quote:1vccjd9z]

пирамида[/quote:1vccjd9z]
И то Джосерова :)