Log in

View Full Version : Относно покупка на 145-поддръжка

valioboy
09-07-2008, 20:21
Здр. на всички.Въпроса ми е следния: искам да си купя 145 алфата,но незнам въобще как са като здравина,поддръжката,цените на частите как са им.Интересуваме по скоро далии им е скъпа поддръжката,често ли създават проблеми,окачването държи ли ,въобже ме интересува като цяло скъпо ли е да караш алфата 145 примерно 1.3двигател искам до 100 коня макс,тъй като в момента нямам много високи доходи и неискам да ме набутва често,колко горе долу на месец ходи за поддръжка в пари,абе такива работи ме интересуват.Иначе мога да дам до 4000лв за кола

trouble
09-07-2008, 22:16
Ама то кой знае каква голяма разлика при мотор 1.3 1.6 1.8 няма в поддръжката....Нито в разхода на гориво....Кво друго да ти кажа има толкова мн изписано по тая тема.....Дори да не ровиш в търсачката.....Просто сядаш пред компа и си цъкаш 1,2,3 теми...те водят към други, те пък към други...на следващия ден пак така и полека лека научаваш много неща и едновременно и мн глупости :lol: .... Надявам се скоро да се присъединиш в отбора :)

П.С. "често ли създават проблеми"
Ей на тоя въпрос колега.....отговор за никоя кола втора употреба няма :)......КЪСМЕТ....

Примерно аз имам моята кола от повече от 9 месеца и нищо не съм поправял по нея (живот и здраве).....и да речем утре я продам за да си купя друга...ами практически аз ще съм на доволния потребител на тази марка, защото не ми е създавала проблем никога докато съм я имал....Други пък си ремонтират Алфите често и изказват негативни мнения....Общо взето всички си мислят че Алфите се трошат (тва е тайна разработка на военните)...........Ама може и да не се строшат....Нали ти казвам..КЪСМЕТ

diapper
09-07-2008, 22:16
Тук ще добиеш представа за цените
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2521

tonov
09-07-2008, 22:53
Здр. на всички.Въпроса ми е следния: искам да си купя 145 алфата,но незнам въобще как са като здравина,поддръжката,цените на частите как са им.Интересуваме по скоро далии им е скъпа поддръжката,често ли създават проблеми,окачването държи ли ,въобже ме интересува като цяло скъпо ли е да караш алфата 145 примерно 1.3двигател искам до 100 коня макс,тъй като в момента нямам много високи доходи и неискам да ме набутва често,колко горе долу на месец ходи за поддръжка в пари,абе такива работи ме интересуват.Иначе мога да дам до 4000лв за кола

За всички тия неща дето си питал еднозначен отговор никой не може да ти даде. Седни и попрочети малко из раздела, ще добиеш представа за модела. Такива теми има поне 50.

marrrto
09-07-2008, 23:12
Колега аз карах 145 1.6 ТС близо една година. За тази година мога да кажа че извадих късмет с колата, не съм имал никакви проблеми. За смяна на масло към 80 лв мисля че беше. Ангренаж към 400лв(ролки, работа и т.н) Предни и задни накладки ми излязоха към 100лв, предните дискове към 50-60лв. По окачването съм сменял един носач за 70лв и тампон на амортесьор-25лв. Разхода ми беше м/у 11 и 14 градско в зависимост от задръстване и настъпване.
Всичко си е до късмет да уцелиш читава кола и да нямаш проблеми. Иначе си правиш обслужването и само караш.
Успех с покупката:)

Tsetso
10-07-2008, 12:12
Ако ти трябва 1.3 95 година, аз мисля да се разделям с нея срещу 2000 лв.

EiJei
10-07-2008, 12:49
Успех, аз за сега да се нарече "големи" проблеми нямам ;) Окачването е здраво и стегнато... често се износвали задните тампони на предния носач (така казаха при реглажа), тфа е за окачването. Иначе другото са си консумативите. Успех!

Vatev
10-07-2008, 17:49
145 1.6 взех я обслужена и вече15000 клм. без ремонти

zaryto
10-07-2008, 18:39
имаш ЛС

popasl
28-07-2008, 21:02
Идеални размери,много нервна,никак не отстъпва по динамика и аеродинамика на автомобили от по-високи класове-дори се гаври с тях,чуството е уникално.Това е автомобил с темперамент и характер.Ходовата част е сравнително издръжлива и не много скъпа за подръжка/личен опит/.Вземи и усети!!!

145 1.6 TS - 119 000 km.:drunk:

gorbi
28-07-2008, 21:17
ако искаш да не даваш много пари за гориво - вземи си 1,9jtd - в най-лошия случай харчи 7/100. Иначе с климатик, смесено градско/извънградско - 5,6/100. Аз като купих моята сммених всички консумативи и сега само карам. Вече 5000 км за два месеца и половина - никакви проблеми. Относно возията - лекичка, бързо се набира, бързо спира, доста си друса. Не е за дълги пътувания, но за къси и средно дълги (100 - 200 км) разстояния си е ОК. Единствено не знам, дали ще ти стигнат паричките за 1,9 jtd....

ivo_red
29-07-2008, 12:38
Здр. на всички.Въпроса ми е следния: искам да си купя 145 алфата,но незнам въобще как са като здравина,поддръжката,цените на частите как са им.Интересуваме по скоро далии им е скъпа поддръжката,често ли създават проблеми,окачването държи ли ,въобже ме интересува като цяло скъпо ли е да караш алфата 145 примерно 1.3двигател искам до 100 коня макс,тъй като в момента нямам много високи доходи и неискам да ме набутва често,колко горе долу на месец ходи за поддръжка в пари,абе такива работи ме интересуват.Иначе мога да дам до 4000лв за колаМисля, че отговора за теб е 1,9ТД, щото за 1,9ЖТД не ти достигат около 2- 3 бона. От бензиновите мотори няма икономичен. Ако си мислиш, че 1,3 боксер или 1,4 ТС харчат по-малко от другите, сериозно се лъжеш. Нема начин да слезеш под 10 радско, освен ако не слезеш да я буташ. ТД-то май е идеално за "муле" - по-евтинко обслужване, по-иконом., но е пълен мъртвец в сравнение с ЖТД и бензините. Ти си решаваш кво искаш - да върви, или да не арчи:bored:

gaidata
29-07-2008, 15:00
Ама то кой знае каква голяма разлика при мотор 1.3 1.6 1.8 няма в поддръжката....Нито в разхода на гориво....Кво друго да ти кажа има толкова мн изписано по тая тема.....Дори да не ровиш в търсачката.....Просто сядаш пред компа и си цъкаш 1,2,3 теми...те водят към други, те пък към други...на следващия ден пак така и полека лека научаваш много неща и едновременно и мн глупости :lol: .... Надявам се скоро да се присъединиш в отбора :)

П.С. "често ли създават проблеми"
Ей на тоя въпрос колега.....отговор за никоя кола втора употреба няма :)......КЪСМЕТ....

Примерно аз имам моята кола от повече от 9 месеца и нищо не съм поправял по нея (живот и здраве).....и да речем утре я продам за да си купя друга...ами практически аз ще съм на доволния потребител на тази марка, защото не ми е създавала проблем никога докато съм я имал....Други пък си ремонтират Алфите често и изказват негативни мнения....Общо взето всички си мислят че Алфите се трошат (тва е тайна разработка на военните)...........Ама може и да не се строшат....Нали ти казвам..КЪСМЕТ

я кажи за тия 9 месеца колко хиляди километра си минал с нея щото и това е много важно и на дедоо ладата не се чупи

drumi1
29-07-2008, 20:37
Мисля, че отговора за теб е 1,9ТД, щото за 1,9ЖТД не ти достигат около 2- 3 бона. От бензиновите мотори няма икономичен. Ако си мислиш, че 1,3 боксер или 1,4 ТС харчат по-малко от другите, сериозно се лъжеш. Нема начин да слезеш под 10 радско, освен ако не слезеш да я буташ. ТД-то май е идеално за "муле" - по-евтинко обслужване, по-иконом., но е пълен мъртвец в сравнение с ЖТД и бензините. Ти си решаваш кво искаш - да върви, или да не арчи:bored:

ЖТД за 5-6 може да се намери .За 3месеца успях да строша само компресора на климатика.РАЗХОД-6,5 с въпросния климатик преди ОБД намесата.Сега може да гори мноооооооооого нофта , може и малко, така че много късмет - бензин , дизел ,важното е да е читав
:rosso_racers: