Log in

View Full Version : Свещи - какви и откъде?

koolio
10-07-2008, 17:12
Знам, че има 1568 теми по тоя въпрос, но така и не ми стана ясно какво точно да купя :roll: . Още повече, че в ТиН няма вече НЖК, за които имах добри отзиви. А трябва да пазарувам тия дни...

koolio
10-07-2008, 22:58
А кажете нещо да г'е :lol: !

virusalfa
10-07-2008, 23:14
шампион C6YCC ще ти върши идеална работа :idea:

Furious 155
10-07-2008, 23:15
Знам, че има 1568 теми по тоя въпрос, но така и не ми стана ясно какво точно да купя :roll: . Още повече, че в ТиН няма вече НЖК, за които имах добри отзиви. А трябва да пазарувам тия дни...
Ами аз си взех обикновено денсо от Ауто Плюс... случайно минавах оттам и реших да видя и си купих 8 броя - модела за нашите мотори е Q22P-U.
Сега се замислям за иридиеви, ама от ибей, че в БГ цените са им доста надути.... едната минава 30 лева!!!
Иначе хубави свещи са и NGK и Brisk!!! Според каталога взимаш модела за твоята кола! :lol:

VFTI
10-07-2008, 23:25
Аз съм вече 12 000км с Denso Q22P-U 4лв/броя и до сега не съм имал проблем... Че и алфата си бега прилично :P :twisted:

XaBu4ko
11-07-2008, 16:13
И аз съм от DENSO клуба само че са на 14000 и никакви проблеми

Mury
11-07-2008, 22:06
Денсо от Аутохит или Косер :wink: :wink:

fiore
12-07-2008, 10:35
голден лодж са свещите за този автомобил който и да говори друго. това се препоръчва и от производителите. при мен нито с шампион нито с нгк върви както с голден-а.

lulin racing
12-07-2008, 11:15
голден лодж са свещите за този автомобил който и да говори друго. това се препоръчва и от производителите. при мен нито с шампион нито с нгк върви както с голден-а.

:th_up: това е верния отговор

Mury
12-07-2008, 12:12
Само че в БГ няма истински Голден лодж,само зверски боклуци ментета :idea: :idea:

virusalfa
12-07-2008, 19:41
голден лодж са свещите за този автомобил който и да говори друго. това се препоръчва и от производителите. при мен нито с шампион нито с нгк върви както с голден-а....Силата на внушението е страшна...

Alfa User
13-07-2008, 00:29
За предната ми 155 купих Golden Lodge за 11.50 лв/бр , уж 100% оригинални - не мога да ви опиша що за лайна бяха тия свещи... Оригиналните свещи, които си бяха с колата, и сигурно бяха на над 100 000км, бяха цвете в сравнение с тези "оригинали" само след 1500 км...
Сегашната 155-ца я карам именно с Denso Q22P-U - след около 1000км свещите са с керемиден цвят на електродите - единственото условие е, да няма буква "R" в модела на свещта, защото тази буква е за модел с вградено допълнително съпротивление срещу електронни смущения, и заради това не е с необходимите параметри.
Щях да пробвам и NGK, но се оказа, че модела за моята кола е с несваляемо капаче на електрода, и лулите ми не пасваха :( та за тях не мога да дам мнение.

fiore
13-07-2008, 10:33
голден лодж са свещите за този автомобил който и да говори друго. това се препоръчва и от производителите. при мен нито с шампион нито с нгк върви както с голден-а....Силата на внушението е страшна... мдааааа, и робуването на марки също. както и мислиш ли че си внушавам за нещо което съм усетил и пробвал. все пак карам само алфа ромео и то не от вчера а от 15 години. мога да ти кажа и какъв проблем може да се яви при голден лоджа и как се преодолява, но това едва ли те касае за ВМ-а

Alfa User
13-07-2008, 15:14
Струва ми се на всички ни ще е интересно да споделиш какъв проблем се явява при Golden Lodge и как да го преодолеем :)

koolio
13-07-2008, 21:24
Д...а тая крива нива, пуснах темата да си изясня картината, вие още повече ме ошашавихте :evil: . Накрая ще взимам квото има в ТиН и те така те.

volkan
13-07-2008, 21:41
За Denso аз пък нищо хубаво не мога да кажа! След 2000км. проблеми с обороти, детонации при газовата а свещите ги вземах от Косер. Върнах си стария Golden и работата заспа! Сега съм с Brisk Extra DR15TC триполюсни за 3.50лв/бр. еми мога да кажа, че се представя по добре от денсото за сега.

Alfa User
13-07-2008, 21:44
Denso Q22P-U са необходимия минимум - евтини и качествени. Има вече над 4 гласа за тях - така че, градски, не се чуди и вземай. Само както казах, гледай да не са Q22PR-U - че на Милена се оказаха такива... Не че колата няма да върви с тях, но имат допълнително съпротивление, което ще пречи и мотора няма да е на 100% на пърформанса си.

koolio
13-07-2008, 23:03
Denso Q22P-U са необходимия минимум - евтини и качествени. Има вече над 4 гласа за тях - така че, градски, не се чуди и вземай. Само както казах, гледай да не са Q22PR-U - че на Милена се оказаха такива... Не че колата няма да върви с тях, но имат допълнително съпротивление, което ще пречи и мотора няма да е на 100% на пърформанса си.
На кви кинти са те?

Furious 155
13-07-2008, 23:11
На кви кинти са те?

Аз ги взех бройката на 3.90 бройката преди 4-5 месеца! Сега се замислям за иридиевата серия на денсо :) Много пара е бройката само... поне 30 лева... а имам 8 :roll:

Alfa User
14-07-2008, 06:52
За Denso аз пък нищо хубаво не мога да кажа! След 2000км. проблеми с обороти, детонации при газовата а свещите ги вземах от Косер. Върнах си стария Golden и работата заспа! Сега съм с Brisk Extra DR15TC триполюсни за 3.50лв/бр. еми мога да кажа, че се представя по добре от денсото за сега.

Колега, а твоите да не са били с "R" в спецификацията ? Че аз точно за това говорех, като казах че няма да работи добре колата с тях...
Иначе да, около 4 лв/бр се намира Денсото.

volkan
14-07-2008, 14:00
Не колега, бяха си точно модела Denso Q22P-U от официалния им дистрибутор Косер. А най интересното е, че на външен вид свещите изглеждаха добре а си правеха мизерията както си искат. От както съм си върнал старите Golden да чукна на дърво още не ми е гръмвала до сега. Същото положение е и с Brisk'а, няма детонации и темподобни проблеми, но за тях не искам да коментирам все още защото не съм минал достатъчно километри с тях. А и са триполюсни все пак за разлика от Денсото. Не можах да намеря статията която бях намерил за Brisk Extra където я сравняваха с доста по известни имена като Beru, NGK, Bosh и др. и на няколко теста даваше даже по добри резултати !!! :shock: Абе ще се експериментира пък каквото стане, поне ние с по евтините свещи можем да си го позволим. То е ясно, че от свещи за по 3-4лв. чудеса не трябва да се очакват пък!

WhitePower
14-07-2008, 16:41
Д...а тая крива нива, пуснах темата да си изясня картината, вие още повече ме ошашавихте :evil: . Накрая ще взимам квото има в ТиН и те така те.
само от там не си взимай ще страдаш

koolio
25-07-2008, 15:10
ми не пострадах - купих свещи шампион и кабели eps от магазина на "стамболийски". колата тръгна чувствително по-добре, за разхода скоро ще ви кажа :). мерси все пак на всички отзовали се!

koolio
03-08-2008, 22:35
Ъпдейтче - колата тръгна по-добре, но разходът си е същият. Нормално ли е това или има нещо?

dimo
06-08-2008, 23:38
мойта 155-ца е 96 г и още с заводските -ngk в книжката пише точно какви тябва да са мога да погледна ако някой се интересува за сега си бачка екстра но мисля да ги сменям че са на 130 000

Martini_Racing
07-08-2008, 12:02
моята 155-ца е с Denso и върви невероятно

Бобби
08-08-2008, 09:35
Скоро пуснаха шампионки специално за Алфа Ромео...с 0.50ст. са по скъпи от другите , шампионки....на кутйките пише Алфа Ромео....от скоро карам с тях и съм доволен....жалко, че изчезнаха голдън лоч....много ми допадаха.

koolio
08-08-2008, 12:29
Скоро пуснаха шампионки специално за Алфа Ромео...с 0.50ст. са по скъпи от другите , шампионки....на кутйките пише Алфа Ромео....от скоро карам с тях и съм доволен....жалко, че изчезнаха голдън лоч....много ми допадаха.
Браво бе,:tongue: като питах ти къде беше. Предлагаха ми такива в магазина на Стамболийски, обаче не взех - как да взема, като не съм чувал нищо за такива.

Бобби
08-08-2008, 16:39
Браво бе,:tongue: като питах ти къде беше. Предлагаха ми такива в магазина на Стамболийски, обаче не взех - как да взема, като не съм чувал нищо за такива.
Отпуска бях:tongue:....месец не се вясвах тук!....преди 3-4месеца от Стамболийски , дето си гледал малко пристрастено ги взех, заради надписа на кутийките...;-) ...но досега 5000км проблем няма!....с тях!

ParisWind
04-09-2008, 15:11
Още един глас за Denso Q22P-U!

Колата до миналата седмица беше само на бенДзин и при подаване рязко на газ се приплякваше и зачудваше. Другото, че ми свети лампата на впръскването - оказа се ламбда сонда за смяна, но можела да си чака реда, след като й сложих газов инжекцион. Веднага след монтирането на Фобоса проблемите се ЗАДълбочиха яко ;). Първите няколко дни се чудеше до 3ооо оборота, а вчера вече се чудеше и приглъхваше и до към 5ооо. Днес взех свещите по 3.90 лв /04.09.2008/ и след смяната остана само зачудването при рязко подаване от ниски обороти.

ГИ ми излезна 1150лв, монтира ми го Илия в Съединение, представителя на Фобос в Пловдив /Теодор Вендов/ ми писна да му звъня и да ме отлага, че даже и среща не можах да си направя с него, теглих му едни и намерих това момче в Съединение...
На газ сега ми върви както на бензин, може би с една идея по-високи обороти при висока скорост.

Furious 155
04-09-2008, 15:34
С денсото карам вече 8к км и тия дни ги оглеждах. Направи ми впечатление че една от свещите има потъмнял керамичен изолатор в основата откъм лулата. Та май и от тях може да има ментаци.... знам ли вече.... иначе са си бели в областта на искрата и палят нормално де ;)

TS
04-09-2008, 16:36
Наскоро си купих от Косер иридиумки. Преди това карах денсо с резистор.Не съм имал проблеми и с тях.

Бобби
04-09-2008, 17:44
Наскоро си купих от Косер иридиумки. Преди това карах денсо с резистор.Не съм имал проблеми и с тях.
..с резистора би трябвало е да имаш проблем!!!..при наште модели, май съпротивлението е в кабелите...и не ти тябват такива свещи...
...и още нещо за денсо...вижте да не ви се клатят изолоторите....имах такъв проблем с чисто нови свещи....след 60-80км, след като ги сложих..и след това като пипнах свеща отгоре се калтеше като пиян:)....явно съм попаднал на някакво зверско менте..:innocent:

nuvolari
04-09-2008, 17:47
Относно Голден Лодж,чувам ,че от доста време на нашия пазар не могат ,да се намерят истински,в момента и аз съм със денсо P-U22Q,за сега нямам проблеми с тях,но пък скоро видях такива -дефектирали.В сервизната книжка дават Шампион C6YCC и алтернатива Golden Lodge 25HD за 1.8 8v.В Ауто Италия оргиналните преди 2г.бяха13лв.бр.,но не пожелаха да ми кажат какви са???

Yureti
09-09-2008, 09:31
Denso Iridium и за мен...
Скъпички са - 280 и няколко лева...
за сега няма дертове
ама са на малко километри ...
Времето ще покаже дали изборът е добър...

toki4a
11-09-2008, 22:12
...Силата на внушението е страшна...

мислия че колегата е прав за голдена ама ко да се праи (българия)
иначе денсо менсо сичкото си е боклук;)

ALFA CORSE
12-09-2008, 02:20
В Ауто Италия оргиналните преди 2г.бяха13лв.бр.,но не пожелаха да ми кажат какви са???
Champion са в кутийка с надписи Alfa Romeo.

Бобби
12-09-2008, 09:00
Аз такива си взех - 6.50лв. за 1бр....от "Александър Аото"

toki4a
12-09-2008, 21:42
Още един глас за Denso Q22P-U!

Колата до миналата седмица беше само на бенДзин и при подаване рязко на газ се приплякваше и зачудваше. Другото, че ми свети лампата на впръскването - оказа се ламбда сонда за смяна, но можела да си чака реда, след като й сложих газов инжекцион. Веднага след монтирането на Фобоса проблемите се ЗАДълбочиха яко ;). Първите няколко дни се чудеше до 3ооо оборота, а вчера вече се чудеше и приглъхваше и до към 5ооо. Днес взех свещите по 3.90 лв /04.09.2008/ и след смяната остана само зачудването при рязко подаване от ниски обороти.

ГИ ми излезна 1150лв, монтира ми го Илия в Съединение, представителя на Фобос в Пловдив /Теодор Вендов/ ми писна да му звъня и да ме отлага, че даже и среща не можах да си направя с него, теглих му едни и намерих това момче в Съединение...
На газ сега ми върви както на бензин, може би с една идея по-високи обороти при висока скорост.

КОЛЕГА НЕКАКАВ ТЕЛ. НА момчето от съединение;-)