Log in

View Full Version : 146, искам пръскалки на фаровете?

Satanism
12-07-2008, 13:20
Колеги, ако може да ми кажете какво ще ми трябва за тая манипулация...и може ли изобщо да се направи, все едно са фабрични изобщо?

tonov
12-07-2008, 14:36
Трябва ти броня с пръскалки (или само пръскалките с маркучите) и помпичка. Предполагам, че за токовете си е опроводено и просто трябва да се свърже.

И аз бях решил да се вкарвам в този филм, ама се отказах. Ако си решил да слагаш ксенони ще ти трябват пръскалките.

Satanism
12-07-2008, 14:50
Аз ксенони съм сложил вече...Въпроса ми беше дали ще ми трябва и броня или само пръскалките...и от къде се командват от купето...защото това май ще е най-трудната част за намиране.

tonov
12-07-2008, 14:58
Командването е от лоста за чистачките. Като пръскаш на предното стъкло, пръскат и пръскалките на фаровете. С едно малко допълнение, че това става само ако си пуснал фаровете :wink: Бедата е че помпата за пръскалките на фаровете вдига налягане към 5-6 атмосфери и затова не може да ползваш за целта помпичката за стъклата.

Satanism
12-07-2008, 15:00
Хм...някакви идеи къде да търся чарколяк?И въпроса с бронята...ще стане ли с рязане или трябва да търся такава с пръскалки....

Че...фейслифтова броня с пръскалки си е цял куест да намериш... :?

tonov
12-07-2008, 15:09
Ми освен да дебнеш по моргите за някоя ударена... Тъкмо ще можеш да пазариш пръскалките само и ще режеш твойта... Цяла броня си е скъпо удоволствие.

Да знаеш че с пръскалки се оборудват предимно коли с изпълнене за северните страни, напр. от Германия и Австрия.

vlahliev
12-07-2008, 16:10
Тук има описание на процедурата, но е на немски, обаче с достатъчно снимки.

http://alfa-power.de/thread.php?threadid=13367

Satanism
12-07-2008, 17:31
ММ...найс...значи трябват разширителен съд, пръскалките, помпата и въпросните маркучи?Нещо допълнителни бушони, релета или ново лостче ще трябва ли? :roll:

Някой да знае колко струва нова пръскалка...защото айде другото може и да го открия...ама пръскалките според мен освен от някоя изтаванена шанс няма.Или от две челастрени....ама то тва си е 100г. чакане.

vlahliev
12-07-2008, 19:25
Според неговото описание той е използвал:
-разширителен съд с 2 помпички, като тази за предното стъкло е същата, а за фаровете е на Hella и се слага на различни модели между които Audi 100, Fiat Bravo, Alfa 145. Ако наличната е дефектна;
-маркучи + дюзи(пише че се е спрял на оригиналните);
-реле за забавяне.
После описва смяната на разширителния съд, монтажа на дюзите и маркучите. После е направил проба като е вързал захранването на помпичката за предното стъкло към тази за фаровете. С релето за забавяне иска да направи така, че помпичката за фаровете да се включи чак след 3,4 секунди постоянен ток.

Mupo
12-07-2008, 23:14
При теб на тоталката нямаше ли?

Satanism
12-07-2008, 23:21
Хм..ако става дума за моята тоталка(която вече е в сервиз и пак ще се движи :love: ), няма...