PDA

View Full Version : търся много помощ...

kolatafan
13-07-2008, 23:09
колеги,имам 33ка 1.7 16v i.e.137h.p та скъсах биела и .... помагаите с информация къде и какво да правя please...please :?: :?:

mitaka_cs
13-07-2008, 23:42
колеги,имам 33ка 1.7 16v i.e.137h.p та скъсах биела и .... помагаите с информация къде и какво да правя please...please :?: :?:

Ами предполагам, че вече е отвотен мотора та провери всичко за износвания и поражения след това скъсване. При каква скорост стана тая беля :?: (200+ :?: ) Разкажи по-подробно :!: Дано се размине само с нова биела, която задължително трябва да балансираш с другите 3. Аз не съм имал 33 с такъв мотор, но си спомням, че "drigata" беше писал, че на всички 33 биелите са еднакви :roll: Представям си клапаните какво са видели :(
Знам за един Мерцедес 190, който скъса биела на 1-ви цилиндър и не се размина с друга биела, а получи нов мотор :!:

mitaka_cs
14-07-2008, 00:09
Колега прочетох ти мненията и ми стана ясно какво търсиш :!: Търсиш блок и колянов вал, а не биела :? Ще ти свършат работа и от 1.7 8V :wink: На този етап кажи какво здраво имаш :!: Глави? Клапани? Съмнявам се, че ще сложиш буталата от твоя мотор на това, което евентуално ще купиш :?

mordohy
14-07-2008, 06:50
колега,ако беше мотор от трактор или комбайн,щях да ти кажа един куп начини да оправиш мотора,но при твоя случай няма мърдане.Двигателя става само за резервни части.Каквото и да го правиш няма да излезе нищо свястно.Търси друг мотор и го ремонтирай.Тоя вече е разбалансиран.Гадно е,но това е пътя.Успех! :comphits:

Stoian_wolf
14-07-2008, 12:32
прав си колега тоя мотор да си даржи за части.и аз не бих го ремонтирал след такава повреда...ако няма вреди по цилиндъра мойе да се със смяна на вал, биели и бутала но да са комплект.щото иначе мноо лошо се нарошава хармонията на мотора... :roll: