Log in

View Full Version : Евала на наш'та полюция

Bella
14-07-2008, 02:00
Ей утре ако не ида да ги почерпя пък на ...
Имаме едни съседи ... живеят в квартала от има няма 4-5 години ... страшно нагли парчета ... дойде лято и през вечер без значение дали е средата на работната седмица те си канят гости на двора , говорят на висок тон , карат се , надуват телевизора който седи през цялото лято навън и от 7 сутринта всички около тях сме принудени да слушаме сутрешният новинарски блок,всички сапунерки и каквото там ви падне плюс рекламите за космодиск ... обаче никой не казва нищо на тез цървули , а къщите ни са непосредствена близост ... с извинение мога да ги чуя дори когато си попръцкват ... Та майка ми утре е първа смяна на работа и носи отговорност за 30 деца , има адски зъбобол и стаята и гледа към двора на ония ... също както и моята !
Чувството е да си като на пазар в 12 часа по обяд.

Писна ми ... опитах се през джама да ги помоля да пазят малко по - тихо , но дори не ме чуха !

Обадих се на Полюцията ... дежурният каза че колата е в близко село и няма да може да дойде веднага , но като се върне ще я прати ......... и викам си аз ... айде е..ха майката на доверието ми на органите на реда!
Е да ама не,след 20 мин дойде патрулка и им написа актче на тия селяндури....забравих да кажа че са собственици на някаква кръчма и явно като се съберат с хора се унасят и забравят че това не е кръчма , а жилищен квартал!

БРАВО чичко Полицай , Благодаря ти!

Това с акта обаче не накара маймуните да млъкнат,сега се чудят кой е подал сигнала и са още по - шумни от преди половин час! Та ... явно на такива като такива като тях трябва веднага да им се взима парична глоба ... ужасТ...тъпаци!

Имаме съседи с малки деца,стари хора,болни такива,работещи ... ама те понеже са баровци сега ги слушам да си обсъждат как нищо не е станало и как те имали право да вдигат шум като всички останали ... само дето никой друг не шуми по това време на ноща!

tokata_pz_flex
14-07-2008, 08:45
При мен положението е същото , само че не се събират семейства , а едни малки нагли наркомани . 3 пъти съм викал полиция , пишат има актове , но ефект никакъв . Та до преди 2 седмици когато най-културно си свалих мрежата в 3 сутринта и изпразних 1 пълнител халостни . От тогава не са вдигали шум .

koolio
14-07-2008, 10:18
Да се изкажа като юрист - само бой ги оправя такива :twisted: ! За съжаление са прави, че ще им пишат актчета, а те ще си ги слагат на оная работа :x . Да ги осъдиш - не можеш, процедурата по изваждане от дома е дълга и сложна, а даже не съм сигурен дали е приложима в случая, защото както разбирам, не сте етажни собственици. Така че, най-добре се съберете с другите пострадали и ги респектирайте :lol: . Разбира се,без да нанасяте средни и тежки телесниповреди.

търтей
14-07-2008, 10:24
кольо демек викаш да ги наритат по бъбреците
ем не остават много следи ем пикаят кръв?
ебати лошия човек дето си
това ли те научиха в уни-то бе мамин златен :tongue:

koolio
14-07-2008, 10:31
кольо демек викаш да ги наритат по бъбреците
ем не остават много следи ем пикаят кръв?
ебати лошия човек дето си
това ли те научиха в уни-то бе мамин златен :tongue:
Начи, първо, тва не се учи в унито, а в училището на живота :grandpa: :lol: .
Второ, тва с бъбреците е точно средна телесна повреда - член сто двайсе и ебемтикой от НК.
трето, сички знаем, че СУ-то е пълен тестис. :lol:

FreeStyler
14-07-2008, 10:58
При мен положението е същото , само че не се събират семейства , а едни малки нагли наркомани . 3 пъти съм викал полиция , пишат има актове , но ефект никакъв . Та до преди 2 седмици когато най-културно си свалих мрежата в 3 сутринта и изпразних 1 пълнител халостни . От тогава не са вдигали шум . :sniper: :lol: :lol:

Orm
14-07-2008, 11:41
Според мене има два варианта .... или тампони за ушите за вас или тампони за устата за тях :D

Bella
14-07-2008, 13:08
Ситуацията има развитие....ония се вкиснаха яко след като им връчиха акта ... и ги чувам как бясно коментират с приятелите си до 2 и половина ... след като си тръгнаха половината селяндури ония започнаха да си говорят помежду си на още по-силен децибел,увеличиха телевизора си и започнаха да крещят:
"Така е тука....разберете го", " Така е тука" , "Ти мъжко ако искаш на луди,на луди ше ги напрайш ама нямаш време това е то , ше ти козитуват " , " И на тях ще им се случи,кво толкова говорили сме малко , ми всеки вгига шум " , " Ше ми козирувате всички " ............
Според мен тези освен че са върли просто селяндури,са алкохолици и кретени взети заедно!
Одисеята завърши към 3 часа когато най-демонстративно започнаха да си прибират посудата и тракат с каквото им падне по възможност по шумно да става :twisted:

Сега гледам колата им е отпред спят и пърдят най-вероятно от "кефа" който са си доставили със снощното Шоу!
Аз обаче им обещавам че няма да толерирам поведението им и следващият път пак ще се обадя в Полюцията!
Време е да ги глобят :twisted:

Stoyan Georgiev
14-07-2008, 13:21
можеш за тормоз една жалбичка да пуснеш според мен ;)

georgyg
14-07-2008, 13:23
На хората им липсват първите XX години.

Нормален човек поне би имал малко уважение. За тези само глоби и ако трябва да ги приберат в полицията за обяснение :dark2:

Bella
14-07-2008, 13:27
Времето ще покаже,но като ги чувам какви са просто най-вероятно още тази вечер ще вдигнат купон на двора :twisted:

А жалби ще има най-вероятно ... аз снощи мислите си не можех да чуя от тях ... :roll:

За жалост обаче простотията е масово явление и ходи главно по хора.
Аз на тяхно място доста бих се засрамила и не бих повторила това.

pr_00f
14-07-2008, 13:30
Почвате да викате полиция ВСЕКИ път.
Те са длъжни да дойдат, и повярвай ми като се разходят 4-5-6 пъти твойте съседи ще им станат любимци.

viki
14-07-2008, 13:33
Тц..викаш 4-5 яки "момченца" :wink: Няма да се наложи даже да ги шамаросват :lol: :lol: :lol: Изпробвано е :wink:

Stoyan Georgiev
14-07-2008, 13:49
Тц..викаш 4-5 яки "момченца" :wink: Няма да се наложи даже да ги шамаросват :lol: :lol: :lol: Изпробвано е :wink:

еи много се кефя така значи, на мен така са ми пращали 4-5 яки момченца и все много се смея :lol: :lol:

никога незнаеш тези насреща какви са и каква им е бригадата, нали се сещаш =]

представяш ли си те да имат пък 7-8 яки момченца :) тогава мач ли ше си правите :lol:

viki
14-07-2008, 13:57
Ти пък 'де са обаждаш сега ?Точно пък на 'некви турбо чобани ,както ги описва колежката ,мога си представя 'ква им е бригадатаhttp://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/K42.gif
п.п.
По принцип не участвам в инициативите ,не ме интересува 'кво ще правят !Искам на мен да ми е добреhttp://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/K142.gif :lol: :lol: :lol:

Stoyan Georgiev
14-07-2008, 14:00
това, че са чобани не означава, че бригадата им е по-слаба :lol:
даже бих казал, че е по-скоро обратното :lol:

аз го казвам , защото просто така може да се набута много яко и после да се чуди какво да прави ;)

viki
14-07-2008, 14:03
ОК,да не цапаме темата :wink:

Bella
14-07-2008, 14:08
Ти пък 'де са обаждаш сега ?Точно пък на 'некви турбо чобани ,както ги описва колежката ,мога си представя 'ква им е бригадатаhttp://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/K42.gif
п.п.
По принцип не участвам в инициативите ,не ме интересува 'кво ще правят !Искам на мен да ми е добреhttp://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/K142.gif :lol: :lol: :lol:'

Абе ние сме културни хора...аз съвсем културно подадох сигнал в Полицията и те съвсем културно си свършиха работата!
Ако ония не се осъзнаят ще ми се налага все по-често да бъда културна :lol: :lol: :lol:

Едни други съседи вече кихнаха 300 левчета за неспазване на други едни закончета :lol:

Тъй че да живее културата :headbang:

viki
14-07-2008, 14:17
Хи-хи-хи,на мен една бабичка ми беше пратила един дооооста симпатичен полЮсай :spiteful: в 5 сутринта,понеже ми пищяла алармата на колатаhttp://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/foxes_12.gif
аз не сърдя де,да го прати пакhttp://img241.imageshack.us/img241/9528/300478kg9.gif

Bella
14-07-2008, 15:08
Хи-хи-хи,на мен една бабичка ми беше пратила един дооооста симпатичен полЮсай :spiteful: в 5 сутринта,понеже ми пищяла алармата на колатаhttp://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/foxes_12.gif
аз не сърдя де,да го прати пакhttp://img241.imageshack.us/img241/9528/300478kg9.gif

:oops: :busted_cop: :kissy: :hump: :sex: :whistle: :please:

Оги
14-07-2008, 19:02
Здрасти искам да опиша моята история.Живея в блок и съседите са същите тъпи селски пръчки.Всичко започна една неделя 12-30 през ноща с яко блъскане и тропане,аз излезнах на терасата и го викнах гомнара ,като му направих забележка ,а той взе да ми разправя как трябвала да закове един шкав и взе да ме убеждава ,че така трябва,предупредих го ,че ако продължава ще му ковна главата.Няколко седмици затишие и после пак викам чичко полицал пок няколко дни затишие и така на татъка.Сега съм се запасил с пиратки от най големите купих си и газеник ,който стреля автометично по 15 патрона ,специално за тях ,и вечер кат правят купона им пращам Чичко полицай а сутрин когата са изморени от купонясването и пиенето почвам да си гърмя пиратки на терасата и да си пробвам пистолета с халостни и така.Всеки път купона е по средата на седмицата или неделя задължително ,30-40 пъти съм ги предупреждавал ,че имаме малко дете ,и че ходим на работа ма на тъпака си е тъпак ,сега съм твърдо решен аз да ги тормазя сутрин когато им се спи на тях.Излизам на кафе в махалата ,след като ми свършат потроните ,но уредбата ми свири до дупка ,от тия новите сонита с баскасата дето са от по големичките,заради нея слагах и лаисни на секцията ,че чашите и квото е по секцията пада :D
Та на простака само по интелигентния начин го цакаш а когато можеш го обръщаш и на простащина да сърба две попари не една.

code
14-07-2008, 19:41
Имах едни такива съседи - музиката до дупка, пиратки и ревове щото ги било яд на някъв от нашта улица . . След като псуването на майка не помогна разходих полицаите два пъти и на третия спаха в районното :wink:

pr_00f
14-07-2008, 20:30
И да не е на 3-тия , на петият или шестият или на десетият- на полицията ще и писне да се зразкарва и да се занимава с глупости и ще ги прибере да са и под ръка.

Stefan Caromov
03-09-2008, 15:26
хи хи хи, аз к`во да кажа .... наистина и моите съседи преди се оплакваха от мен ,защото честичко вдигах шум вкъщи. Дори от районното са идвали да ми казват да намаля шума ,щото и при тях се чувало(живея залепен с пето районно-къща до къща) обаче ,когато са ми пращали съседи полиция в 12-01-02 през нощта ,имах лек и за тях ,а именно... музиката се намалява и след като ми кажат ,че била много силна музиката и ще ми съставят акт, учтивичко ги питах всеки път ,на какво основание ще ми съставят акт,отговора е бил винаги ,щото е много силна. Ето това е разковничето в закона ни ... Как те ще определят колко е силна музиката? Да не би да имат Децибеломер ??? Знам със сигурност ,че по районните нямат ,имат само в пожарната и мисля в СДВР. Та така ,идваха 4-5 пъти ,отшвохо си ,на съседите им стана ясно ,че няма как да ме озаптят и им мирнаха главите. От друга страна ,аз също мирнах ,защото няма смисъл да се създават комшииски конфликти. Но ,когато някой ми каже в 8 или 9 сутринта да намаля музиката ,направо му тегля майната и затварям вратата. След 06:00 ам до 14:00пм ако искам и на челна стойка ще застана .Между два и четири е тишина и след това до десет ,ако ми е кеф ще надуя и двете двд та . Това е ,трябва да се съобразяваме за часовете за почивка ,през другото време ,кой квот си иска да прави .
Е това ми е мнението по въпроса. АААА да допълня ,че над мен на третия етаж живеят две сестрички на по 20-25 години и още е в седмицата поне по един път у тях лудница. Свикнал съм им . АА и да , Софиянски ми е съсед ,но човекът един път не се е оплакал ,даже май май му е гот и покрай нас се връща 10тина години назад :)

Mind_Control
03-09-2008, 16:05
хи хи хи, аз к`во да кажа .... наистина и моите съседи преди се оплакваха от мен ,защото честичко вдигах шум вкъщи. Дори от районното са идвали да ми казват да намаля шума ,щото и при тях се чувало(живея залепен с пето районно-къща до къща) обаче ,когато са ми пращали съседи полиция в 12-01-02 през нощта ,имах лек и за тях ,а именно... музиката се намалява и след като ми кажат ,че била много силна музиката и ще ми съставят акт, учтивичко ги питах всеки път ,на какво основание ще ми съставят акт,отговора е бил винаги ,щото е много силна. Ето това е разковничето в закона ни ... Как те ще определят колко е силна музиката? Да не би да имат Децибеломер ??? Знам със сигурност ,че по районните нямат ,имат само в пожарната и мисля в СДВР. Та така ,идваха 4-5 пъти ,отшвохо си ,на съседите им стана ясно ,че няма как да ме озаптят и им мирнаха главите. От друга страна ,аз също мирнах ,защото няма смисъл да се създават комшииски конфликти. Но ,когато някой ми каже в 8 или 9 сутринта да намаля музиката ,направо му тегля майната и затварям вратата. След 06:00 ам до 14:00пм ако искам и на челна стойка ще застана .Между два и четири е тишина и след това до десет ,ако ми е кеф ще надуя и двете двд та . Това е ,трябва да се съобразяваме за часовете за почивка ,през другото време ,кой квот си иска да прави .
Е това ми е мнението по въпроса. АААА да допълня ,че над мен на третия етаж живеят две сестрички на по 20-25 години и още е в седмицата поне по един път у тях лудница. Свикнал съм им . АА и да , Софиянски ми е съсед ,но човекът един път не се е оплакал ,даже май май му е гот и покрай нас се връща 10тина години назад :)

Сложи си шумоизолация на къщата и нека музиката дъни денонощно ако искаш..

Stefan Caromov
03-09-2008, 16:12
вече ми мина възрастта за дънене::)) а и доста солено ще излезе ,гипсокартон вътре и вън да си сложа за купон един път у годината :)

mim
03-09-2008, 17:23
я си представи, съседът ти работи в болница нощна смяна, прибира се в 7 сутринта и е умрял за сън, ти му дъниш музика до откат, в 11 му звънят по спешност и той отива полумъртъв и вместо да отреже десния, отрязва левия крак на нещастния човечец, който няма никаква вина

Stefan Caromov
03-09-2008, 17:26
я си представи, съседът ти работи в болница нощна смяна, прибира се в 7 сутринта и е умрял за сън, ти му дъниш музика до откат, в 11 му звънят по спешност и той отива полумъртъв и вместо да отреже десния, отрязва левия крак на нещастния човечец, който няма никаква вина
веднага се съгласявам с теб ,че не е приятно,но в крайна сметка аз съм станал в 8 за работа и обичам докато се къпя да слушам музика. Аз каква вина имам ?
И в крайна сметка ,ако всеки се съобразяваше със ближния си ,нямаше да има толкова убииства,скандали,битови престъпления,изневери и кражби....щяхме да живеем в пълния рай... а това никъде го няма .

DerMeister
03-09-2008, 17:28
Евалата колега, по време на възрастта ти за дънене си бил истински герой. Вярно, че можеш да си правиш каквото си искаш, но винаги си има мярка и ниво на разума. И аз или съседа ти имаме права да дойдем и да ти се изсерем пред вратата, ако ни е кеф, но не го правим, нали? Общо взето разсъждението "шси права квот си искам, щото имам право и никой не мож ма спре" е в основата на цялата тъпанарщина в БГ. :big_bow_down:

търтей
03-09-2008, 17:29
Общо взето разсъждението "шси права квот си искам, щото имам право и никой не мож ма спре" е в основата на цялата тъпанарщина в БГ. :big_bow_down:

:clap2:

mim
03-09-2008, 17:30
има начин
комшийчето под нас сме го научили и сега като иска да му дъни чалгата, ни звъни и казва - днес ще имам купон, съответно на нас като не ни отърва се изнасяме и като се приберем към 23 е тихо, всички са доволни, той е имал купон, на нас ни е тихо, когато му е времето
съответно и ние не събаряме стени от 22 до 9 и от 14 до 16
за сега работещи нощни смени нямаме, но предполагам и с тях щяхме да се разберем

Stefan Caromov
03-09-2008, 17:32
мдааам ,така е . Не трябва нито едното,нито другото. Въпреки че примера е малко неуместен с изпражненията,защото това е подсъдно и за едно лайно пред нечия врата ,можеш да отнесеш една готина условна присъдка... мисълта ти е правилна. Трябва да има уважение и разбирателство ,но в рамките на нормалното . Не ти да се качиш на съседа на главата ,или той на твоята. Трябва да се правят компромиси ,за да е мирно поне там където живееш.
та нали "Моят дом е моята Крепост" :):):)

DerMeister
03-09-2008, 17:33
мдааам ,така е . Не трябва нито едното,нито другото. Въпреки че примера е малко неуместен с изпражненията,защото това е подсъдно и за едно лайно пред нечия врата ,можеш да отнесеш една готина условна присъдка... мисълта ти е правилна. Трябва да има уважение и разбирателство ,но в рамките на нормалното . Не ти да се качиш на съседа на главата ,или той на твоята. Трябва да се провят компромиси .
Баш тва ми беше мисълта, примера е за фън. :dyrvo_v_kenefa:

Stefan Caromov
03-09-2008, 17:37
Баш тва ми беше мисълта, примера е за фън. :dyrvo_v_kenefa:
всички сме се правили на герои,когато ни е тресъл пуберитета... това е въпроса - да ни е готина и спокойно на всички

koolio
03-09-2008, 17:43
Въпреки че примера е малко неуместен с изпражненията,защото това е подсъдно и за едно лайно пред нечия врата ,можеш да отнесеш една готина условна присъдка...
По кой член от НК, че ми е интересно? И ако да, що пък точно условна?

Stefan Caromov
03-09-2008, 18:26
По кой член от НК, че ми е интересно? И ако да, що пък точно условна?
начи подсъдно е по член 325 от НК ,в зависимост от това дали деянието ще се определи в съда като маловажно или не ,могат да се цитират законите за дребно хулиганство и едро хулиганство. Условна присъда казах ,защото този член няма долна граница на наказание за изтърпяване(мисля ,че беше до две години затвор) ,ако лицето извършило престъплението не е в изпитателен срок ,или не е имало предишни ефективни присъди,няма да му се наложи ефективна присъда.Дори може да мине с глоба - споразумение по член 78а,а именно парична санкция ,или пробация. Обаче ,ако лицето има предишо изтърпяване на условна присъда( деянието се извърши в изпитателен срок) ,в този случай ще излежава и условната си присъда,както и последвалата за хулиганство. Последното важи и ,когато лицето е излежавало ефективна присъда един или повече пъти и не е реалибитирано.
Мисля ,че бях достатъчно изчерпателен.

JAMAL
03-09-2008, 23:57
Ей този гуугъл:innocent:

Stefan Caromov
04-09-2008, 00:11
Ей този гуугъл:innocent:

гугъл в този случай не ми беше нужен . по един ,или друг начин съм изучил наказателно право ,и що годе се справям с него

fred
04-09-2008, 21:51
А в Гърция например са ми казвали, че когато извикат полиция, първия път те предупреждава, а вторият яка глоба и прекарваш ноща в участък, трети път обикновено няма, просто ред, това е, нищо сложно, ама у нас явно е доста сложно:innocent:

DerMeister
05-09-2008, 14:26
Е тука обаче верно си е за евалата. Най-накрая некво действие.
http://focus-news.net/?id=n1032948