Log in

View Full Version : 145 1.3 boxer'94 - Съединител - down :( :?:

neva_kee
14-07-2008, 15:48
Здравейте колеги,

съединителя ми е почти мъртъв :( Преди няколко дни в движение изведнъж омекна и започна да зацепва много по-ниско. Мисля, че не буксува, обаче са нужни по-високи обороти за нормално потегляне. Първа влиза по-трудно, задната си е направо пилене на зъбни предавки ( и многократно натискане/отпускане на педала)
Освен това, при минаване на по-висока предавка, в момента когато съединителя е натиснат се чува много странен стържещ звук, който е в синхрон с нивото на оборотите.

Пределно е ясно, че нещо по "комплект съединител"/помпи е сдало багажа и ходенето в сервиз е неизбежно, но все пак ако на някой ситуацията е позната няма да откажа съвети/информация...

a еднакви ли са съединителите за 145 TS и 145 boxer ? :roll:
btw ...да ви се намира съединител :)

Благодаря

EiJei
14-07-2008, 16:27
Кофти и успех в сервиза...
По принцип тфа със задната го имам и аз тряя да натискаш до край и понякога задната влиза добре, но понякога стърже зъбите... за това, когато неще да влезе отпускам и натускам пак и обичайно става, може би и аз тряя сменям съединител след някое време. Дано да не е скоро. За другото нищо не мога да кажа. Успех!

kolev
14-07-2008, 16:46
май имаш теч на спирачна течност или помпата или буталото на съединителя. виж първо какво ти е нивото в казанчето.

alfozo
14-07-2008, 16:51
да не би да ти е помпата на съединителя,при мен това се оказа,ремонтираха я,и отново потеглих. педала ми беше потънал кат на тебе,задна невъзм. за вкючване. пгледни помпата да ли е умаляла. :!: :idea:

kolchev
24-07-2008, 19:15
а къде е това казанче за съединителя и какво се налива вътре

tonov
24-07-2008, 20:14
казанчето за спирачната течност :) общо е за спирачките и съединителя.

аз залагам на помпа като възможен виновник.

kolchev
24-07-2008, 20:25
благодарря

kolchev
26-07-2008, 15:12
благодарря

а мойта има и друг проблем освен че трудно влиза задната, като тръгвам и ако искам да ускорявам по-бързо в момента, в който пускам съединителя се усеща едно подскачане на предницата придружено от топуркане. от какво миже да е това?

Mury
26-07-2008, 15:59
а мойта има и друг проблем освен че трудно влиза задната, като тръгвам и ако искам да ускорявам по-бързо в момента, в който пускам съединителя се усеща едно подскачане на предницата придружено от топуркане. от какво миже да е това?

Притискателен диск,демек съединител за смяна:priest: