View Full Version : при проблеми или въпроси относно новия форум
Редактирането на поста не е проблем, има си бутон под поста
Говоря за заглавието, ако си сложил такова. Не за текста в поста.
P. S. Видях откъде, да. Извинявам се. МАли ква съм уфсъ. :)
PEPI-2ALFA
09-12-2008, 15:20
В раздел "Алфа Ромео" има една стара тема подновена вчера.
Ето я.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12224
Та там на първа страница всички постове са дублирани заедно със снимките. Може и следващите стр. да са така - отидох направо на новото мнение. Много дълга тема става.
Поради някаква непонятна за мен причина, форума е нагласен така, че трябва да си модератор или член на клуба, за да можеш :hmm:
Могат да се трият постовете.
Като натиснете "Редактиране" на поста ви има бутон "Изтрий" ;)
Ае ся си помисли дали не спадаш към някоя от двете групи, които могат.
Две-три страници по-напред (на 15 стр.) съм обяснил как става изтриването, НО както вече казах не всички имат тази опция :idea:
Защо не мога да се абонирам за тема без да съм писал в нея. Тракам горе от менюто да се абонирам ,показва ми ,че е ОК ,но не е ?
Защо не мога да се абонирам за тема без да съм писал в нея. Тракам горе от менюто да се абонирам ,показва ми ,че е ОК ,но не е ?
Абе тая тема май никой не я чете ?
От известно време опитвам да изтегля устав и молба за членство в клуба. Нещо не става обаче. При мен ли е проблема? :bg:
Не, не е при теб.
Временно не се приемат нови членове.
Абе тая тема май никой не я чете ?
:drinking:
Я обясни по-подробно. Как е точно в единия случай и в другия случай.
Малеиййй колко съм зле ,извинявайте не знаех ,че трябва да се даде потвърждение "добави абонамент" чак сега го забелязах тоя бутон :Suicide:
Само некой да не каже после, че не решавам бързо проблемите :strong:
Идея докога ще е така? Без прием? :)
PEPI-2ALFA
15-12-2008, 12:37
Идея докога ще е така? Без прием? :)
Поне до Общото Събрание :roll:, което е скоро. А бе , брой го след Нова Година.
pacho_kardana
10-01-2009, 12:59
Някой ще може ли да ми каже защо аватара ми не се променя....?Новият ми аватар отговаря на всички критерии и успешно се качва...но когато напиша някой коментар ми излиза стария аватар.На какво може да се дължи това?Благодаря предварително!
Някой ще може ли да ми каже защо аватара ми не се променя....?Новият ми аватар отговаря на всички критерии и успешно се качва...но когато напиша някой коментар ми излиза стария аватар.На какво може да се дължи това?Благодаря предварително!
Променил си картинката на профила, а на теб ти трябва смяна на аватара. Цъкни на "промени аватара" и ше се смени.
pacho_kardana
10-01-2009, 15:48
Променил си картинката на профила, а на теб ти трябва смяна на аватара. Цъкни на "промени аватара" и ше се смени.
Мерси колега живи и здрави... :drunk:
pacho_kardana
10-01-2009, 15:59
Сега ще си се кефя с новия аватар... :drunk: :drunk: :drunk:
PEPI-2ALFA
20-01-2009, 02:34
Проблемът ми не е точно с форума ,но е с достъпа ми до него. Предполагам , че са си направили шега с мен колегите ( тук в работата ) и са ми "забранили" форума. От вчера (неделя) не мога да вляза от служебния компютър. Днес през деня от домашния си влизам. Тая вечер с помощта ва Вальо съм вътре през "...-bg.com" , ето:
http://alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=30184
Но като се опитам да отворя линк към тема без "...bg-com" не се получава. Пример със снимките от темата "Среща на 155"
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=8159&d=1232297910 Това не го виждам.
Още преди Вальо да помогне пробвах през контрол панел -> интернет опшънс -> секюрити -> рестриктед сайтс ... и няма никакви сайтове вписани.
Явно clubalfaromeo.com не може да го отвори. Отваря само clubalfaromeo-bg.com
Междувременно деинсталирах мозилата и пак я свалих , но не помогна. Утре и вдруги ден (вторник и сряда) съм си у дома и там нямам проблем. Дайте акъл за в четвъртък като дойда на работа да мога да оправя нещата. Иначе без проблем отварям други сайтове - фиат-форума , ланча-форема , фейсбук...
Та така. Ако се сещате нещо -помагайте.
Ако си с бозица - Отвори дос и нашиши
ipconfig /flushdns
Така както ми го описваш ми звучи като ДНС проблем, а и е напълно въьможно да са ти резнали достъпа от службата към clubalfaromeo.com
PEPI-2ALFA
21-01-2009, 14:12
Ако си с бозица - Отвори дос и нашиши
ipconfig /flushdns
Така както ми го описваш ми звучи като ДНС проблем, а и е напълно въьможно да са ти резнали достъпа от службата към clubalfaromeo.com
"бозица" какво е?:dunno:
Какво е ДНС ?:dunno:
Утре като съм там ще питам как да отворя "дос" :dunno:
Достъп нямах и от компютъра на шефката , който е на съседното "бюро" , и от който по кабел получавам нет. Вързани са в мрежа. На моя съм с мозила , на нейния с ИЕ.
П.П. Общо взето , по-сложно става
бозица = уиндоус
натискаш старт, от там run, пишеш cmd (ентер). в черното прозорче пишеш, каквото те е инструктирал профа. Макар че едва ли ще сработи, според мен. Но пробвай, ако не сработи, ще пробваме още нещо.
DerMeister
21-01-2009, 14:36
Да не са ти бърникали колегите в hosts и да ти сочи домейна към несъсществуващо IP примерно. Щом се съмняваш в тях... :dunno:
седи, нека пробва да флъшне днс-а, после ше го занимаваме с по-сложните истории.
PEPI-2ALFA
21-01-2009, 14:48
бозица = уиндоус
натискаш старт, от там run, пишеш cmd (ентер). в черното прозорче пишеш, каквото те е инструктирал профа. Макар че едва ли ще сработи, според мен. Но пробвай, ако не сработи, ще пробваме още нещо.
С уиндоус съм ама не знам кой точно.
Това го направих тук на домашния -един вид суха тренировка. След мен "компа" сам си написа още 2(така мисля) реда и това е. Нещо още трябва ли да правя , или само това и после да пробвам дали е станало?
PEPI-2ALFA
21-01-2009, 14:51
Докато писах последния си пост не бях затворил онова черното квадратче, в което писах ...
Като кликнах изпрати и ...бял екран и после съобщение :
Грешка при обработка на XML: не е добре оформен Местоположение: moz-nullprincipal:{09fba29d-48a8-472b-b6ae-70ec5223c83f} Номер на ред 23, Колона 78: <p><a href="http://clubalfaromeo.com/forum/newreply.php?do=postreply&t=23874">Blocked Page</a></p>
страничен ефект :)
затваряш всички браузъри и отваряш наново.
PEPI-2ALFA
22-01-2009, 07:58
...натискаш старт, от там run, пишеш cmd (ентер). в черното прозорче пишеш, каквото те е инструктирал профа. Макар че едва ли ще сработи, според мен. Но пробвай, ако не сработи, ще пробваме още нещо.
Добро утро. Не сработи. Направих го , рестартирах , но нищо не става. Дали не трябва да я направя тая процедура и на другия комп. , от който през кабел получавам нет?
П.П. Направих го и да другия - без промяна.
PEPI-2ALFA
22-01-2009, 14:34
:please::comphits:
Kолега отвори пак ДОС ( надявам се си го усъвершенствал вече :) )
Напиши следните 2 команди
nslookup www.alfaromeo-bg.com
nslookup www.clubalfaromeo.com
И напиши какво точно ти е изкарало.
Също намери файла hosts който се намира в
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
И на 2-те машини и го отвори и copy/paste тук
PEPI-2ALFA
22-01-2009, 17:55
Kолега отвори пак ДОС ( надявам се си го усъвершенствал вече :) )
Напиши следните 2 команди
nslookup www.alfaromeo-bg.com
nslookup www.clubalfaromeo.com
И напиши какво точно ти е изкарало.
Не знам дали е това ...ще опитам да кача снимка на това което ми изписа
Направих снимка но не мога да я кача.
ето какво ми изписва:
Server: sws-ha-3.btc-net.bg
Address: 212.39.90.42
Non-authoritative answer
Name: www.alfaromeo-bg.com
Address: 89.190.194.3
Non-authoritative answer:
Name: www.clubalfaromeo.com
Address: 89.190.194.3
Това ми изписа ако съм го преписал правилно.
На моя комп отворих ..... систем 32 ..... и има някакви документи вътре копнах ги , ето:...не мога да ги пейстна.
Другия сега не мога да го отворя. Вяобще малко жега стана тук в работата.
PEPI-2ALFA
22-01-2009, 18:15
Сега видях , че искаш - хост. Ето какво има вътре:
"# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
192.168.2.122 www.clubalfaromeo.com
127.0.0.1 clubalfaromeo.com
"
Това е само на моя комп.
PEPI-2ALFA
22-01-2009, 18:21
Ето товае от другия компютър:
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
198.162.2.126 www.clubalfaromeo.com
Не знам за вас , ама на мен ми е доста сложно. Утре вечер съм пак на работа цяла нощ , след малко приключвам. Ако нещо дадете пак да правя , утре ще е. Дано да има някой на линия - петък вечер е все пак.
ДНС сървъра работи правилно.
Някой е бъзикал хост фаила
Сложи едно # пред тези 2 реда
198.162.2.126 www.clubalfaromeo.com (http://www.clubalfaromeo.com/)
и запиши хост файла - най-добре работи с notepad - трябва да стане така.
#198.162.2.126 www.clubalfaromeo.com (http://www.clubalfaromeo.com/)
#127.0.0.1 clubalfaromeo.com
Някой колега ти е вдигнал мерника - явно много време висиш по форума
Ето това е адреса на форума 89.190.194.3
А в хост файла има указани други 2 - да те гъбаркат.
Успех.
Може да се наложи рестарт на бозата след като запишеш хост файла с промените който ти казах.
PEPI-2ALFA
22-01-2009, 18:42
Сега трябва бързо да изчезвам, утре вечер ще го направя това. Благодаря ти още един път:big_beer:. Благодаря на всички:big_beer:. Дано се справя утре вечер.
virusalfa
22-01-2009, 19:03
Сега трябва бързо да изчезвам, утре вечер ще го направя това. Благодаря ти още един път:big_beer:. Благодаря на всички:big_beer:. Дано се справя утре вечер.
Пепи,нещо или те сапунисват или те плакнат...:bath:
PEPI-2ALFA
23-01-2009, 15:46
Пепи,нещо или те сапунисват или те плакнат...:bath:
Прав си. Довечера ще го оправя- демек ще си се изплакна.:doctor:
PEPI-2ALFA
23-01-2009, 20:04
...Някой колега ти е вдигнал мерника - явно много време висиш по форума...
Така си е , ама на никой не преча. Най-малко на тоя идиот , който го е направил това.
Вече всичко е наред. Направих ,както ми каза и е ОК. Благодаря още един път.
:) Ходи черпи сега Вирусо една бира за мое здраве че се е газирал :) белким му мине.
Радвам се че успяхме да решим проблема.
PEPI-2ALFA
24-01-2009, 03:32
:) Ходи черпи сега Вирусо една бира за мое здраве че се е газирал :) белким му мине...
Не знам дали ще му мине само с бира.
хехе, проклятието е вече изречено и няма връщане назад. според мен, по-добре направо ангажирай румен за основен ремонт суедващата седмица.
virusalfa
24-01-2009, 09:11
:) Ходи черпи сега Вирусо една бира за мое здраве че се е газирал :) белким му мине.
Радвам се че успяхме да решим проблема.Не съм се газирал.Безразлично ми е.Виж,ако бях член...бира не знам,ама на таверна с гръцките колеги ще идем.А за проклетията-боксер биели ще завлече...
ама като пророк не ставаш
и бутало, и глава
PEPI-2ALFA
25-01-2009, 08:26
...Радвам се че успяхме да решим проблема.
Въпрос: тая забрана е направена и на 2-та компютъра. И на 2-та по отделно ли е направена или може да се направи само от компютъра-майка? Питам за да огранича заподозрените до 1 , то не че ...
Промяната е направена и на 2 та компа.
Ако това ти помага :)
virusalfa
25-01-2009, 09:28
Въпрос: тая забрана е направена и на 2-та компютъра. И на 2-та по отделно ли е направена или може да се направи само от компютъра-майка? Питам за да огранича заподозрените до 1 , то не че ...Да не си клел и ти некой?
PEPI-2ALFA
25-01-2009, 11:20
Да не си клел и ти некой?
Аз ли? "Няма нишшщо подобно горски" - ти поне ме познаваш - аз съм душичка. А тоя идиот си е запазил в компа съветите ,дето му е давал някой през скайп , как точно да направи поразията. Тая сутрин в 6,11 за последно. Нищо чудно даже и тук да се е регистрирал , за да следи какво пиша нещастника му с нещастник.
Едно бързо въпросче. Има ли ограничение в броя на абонаментите за теми ?
аве логото са подпали бе:???:
Немога да получявам лични съобщения защо ?
Имам 33 писма писмата ми излизат като непрочетени в Проследяване на съобщенията !
Помагайте гледам опциите 100 пъти вече и всичко уж е точно ама явно не е !
Едно бързо въпросче. Има ли ограничение в броя на абонаментите за теми ?
Абе какъв е смисълът от тая тема след като никой не я чете ?
Здравейте,
потребител suscrofa (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3396) има проблем с достъпа до форума.
Изписва му грешка "The server is too busy at the moment. Please try again later.",
като това е независимо кой доставчик използва.
За него не фигурират текущи наказания ( поне според темата ).
Моля за съдействие!
PEPI-2ALFA
14-03-2009, 21:25
Странно нещо наблюдавам от няколко дни. От служебния компютър не се виждат зелените детелинки преди "Член на клуба", а от домашния си ги има. И на двете места съм с Мозила и редовно чистя кукита. Не ми е проблем, просто ми е интересно.
Една питанка - защо най-долу излизат като рожденици хора, които ще празнуват на следващия ден?
Иначе казано - изписва ги един ден предварително. И май само на моменти става това.
Няколко от най-старите теми в Общ Технически раздел могат да бъдат разгледани, но когато разглеждаш темата няма постове в нея, но примерно има номерацията на страниците.
Темите, за които става дума са следните:
Турбина за 156 - 1.6, 120 кс
Спортен филтър
След смяна на термостата пак седи на 65-70 ?
Блъснах си алфата :(
Скърцане на предница от дясно. Алфа 156 1.8 ТС
Оценка на тонколони
симулатор
PEPI-2ALFA
02-08-2009, 11:35
Да не би да са променяни някакви настройки за време във форума. Обяснявам проблема. Четвъртък и петък по цял ден съм вътре, но ми се налагаше да влизам по 20-ина пъти. Както си минавам от тума в тема и хоп - "разлогнал" съм се. Тия дни имахме проблем с нета и с това си го обяснявах, но преди малко пак ми се случи. Вчера у дома набързо влязох и не мога да кажа дали е от проблем с доставчика (с различни доставчици съм тук - на работа и у дома).
В темите "ИЗПОВЕДАЛЯ" и "Селски тунинг" ми показва ,че има следваща старница ,но като тракна на нея ми зарежда текущата старница и отново си пише ,че има следваща старница.... !?
Забелязах ,че това се получава само когато текущата старница понатрупа повечко постове.
PEPI-2ALFA
02-02-2010, 08:05
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35492
2 твои мнения са оценени и си получил точки, в зависимост от това, колко точки могат да дават оценяващите.
Тааа какво е това наказателни 17 или ?
Ако са зелени кадратчетата пред темите за които си бил оценен значи са + положителни точки , а когато са отрицателни са с червени квадратчета .
А в ето тази тема може да прочетеш повече подробности
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35492
plamen76
15-02-2010, 11:03
Още един въпрос:
При мен за да се покаже нов отговор по някоя тема,или че имам получено лично съобщение,трябва да презаредя сайта наново,докато съм онлайн-може и с часове да е,не се променя нищо?
Нормално ли е това?
Да.
Браузъра по подразбиране не прави автоматично обновяване на заредените страници.
Трябва ръчно да го направиш.
plamen76
16-02-2010, 22:03
Още един въпрос:
Защо гостите във форума са повече от регистрираните(в повечето случаи) и къде е логиката и скритите маркират ли се като гости?
Логиката е, че повечето само влизат за информация.Освен това,като попаднат на някоя добре :dyrvo_v_kenefa:тема и ни видят как се храниме един друг и им се отщява да се регистрират.За това има регистрирани ,мисля около 9 000 члена,а реално във форума има активни не повече от 200-300 души.Тия по търговския раздел изобщо не ги броя!
Щом си се логнал с потребител и парола - форума те отчита за регистриран потребител.
Иначе относно статистиката :
Регистрирани участници: 12 867, Активни членове: 2 301
Активни са мисля хората които са се логвали през последната седмица
Логиката е, че повечето само влизат за информация.Освен това,като попаднат на някоя добре :dyrvo_v_kenefa:тема и ни видят как се храниме един друг и им се отщява да се регистрират.За това има регистрирани ,мисля около 9 000 члена,а реално във форума има активни не повече от 200-300 души.Тия по търговския раздел изобщо не ги броя!Тия от търговския раздел не са ли хора?:lol:
Опера браузер понякога се държи странно, при отваряне на страница в нов таб ми дава, че не съм логнат... а в съседния таб си седи статус логнат... идеи?
Опера браузер понякога се държи странно, при отваряне на страница в нов таб ми дава, че не съм логнат... а в съседния таб си седи статус логнат... идеи?
На мен откакто го има форума експлорера ми ги прави тия ;)
Експлорера съм му патил номерата и за това се ползва само за сертифицирани сайтове за които ActiveX е наложителен.
Този проблем не е само при Операта. При мен се случва на Хрома, имам спомен, че преди го правеше и на Мозила :chair:
Това го прави и с Firefox, но мисля, че проблема не е от браузърите, а от форума или по-точно от домейните.... на едното място е clubalfaromeo.com на друго alfaromeo-bg.com...
Вижте какво ми излиза когато вляза в темата "Видях те ти ли беше".Що така?
Вижте какво ми излиза когато вляза в темата "Видях те ти ли беше".Що така?
Случката с mim.cult.bg беше вече веднъж описана, трябва да видя какво пак е станало с cult.bg
Edit: cult.bg не се репортва, изпищява само от подсайта... mim.cult.bg а на него няма нищо опасно поне за Мозила.
Във форума ни пищи заради сигнатурата на колежката mim чийто е сайта, самата картинка е на същия сайт.
Едит2: и в Опера и в ИЕ няма нищо нередно в сайта.
PEPI-2ALFA
02-11-2010, 15:53
Може ли информацията от линка в тая тема http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10026
да се вижда отново.
nblagoev
02-11-2010, 18:19
Може ли информацията от линка в тая тема http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10026
да се вижда отново.
Пробвай на този адрес: http://kgb.clubalfaromeo.com/gotcha/147%20On-board%20Instruments%20Instalation%20Guide.pdf
:)