PDA

View Full Version : Чисто нова Алфа Ромео Заслужава ли си?

Pages : 1 [2]

Sm0k
08-08-2009, 20:11
Абе тая тема не се ли изчерпа, пусната е преди 1 година и мисля, че всичко е казано вече, разбра се че някои биха си купили нова, други биха си я купили същата на 2-3 години за наполвина по-малко пари, трети предпочитат да си купят по-стар модел на 10 или 15. И в края на краищата няма най-верен вариант от трите - въпрос на избор и на възможности е - и в трите случая имаш, кола, а всяко от трите си има предимства и недостатъци. В тоя смисъл, тия трите варианта са ясни на всички и преди да се пусне темата и няма много за казване.

Gran Turismo, виж сега, ти не знаеш кой модел искаш, през коя година искаш (и ще можеш) да си го купиш и даже не е сигурно дали не си по-навит да си купиш Fiat, че е по-евтин. Ти ако не знаеш, какво искаш и кога го искаш, няма как да ти решим проблема тук...

А и нещо в кръга на шегата, тия триста лева дето ти е обслужването на Киа-та на 15 000 км, с тая сума в тоя форум брат, просто куче с кокал плашиш ;) Алфистите 300 лева ги проверяват в кой джоб бяха, само докато от сервиза им кажат добър ден ;) Ама то като те хване мерака, пари ли да броиш...

digitalundgrd
08-08-2009, 20:48
тия триста лева дето ти е обслужването на Киа-та на 15 000 км, с тая сума в тоя форум брат, просто куче с кокал плашиш ;) Алфистите 300 лева ги проверяват в кой джоб бяха, само докато от сервиза им кажат добър ден ;)

Абе това не е много за хвалба ама айде :) :firstprize: :native:

Aleks_
08-08-2009, 21:34
.

fred
08-08-2009, 22:38

E не играем на дребно:laser::)

Stoyan Georgiev
09-08-2009, 00:34
А смятам че тук все пак болшинството са събрани РАЗУМНИ хора...

форумът на волво е натам ------->

Jivko7777
09-08-2009, 01:45

Хах най-точно казано :haha:

Sm0k
09-08-2009, 13:32

Абе вярно, ама пак е по-добре с това да се хвалим, отколкото с дежурното на Голфърите "Окакто съм я купил, нищо не съм правил по нея, един лев не съм дал"... Да е в идеално състояние да ми се хвали, че не е дал, ама тя прилича на кенеф и той се гордее, че не харчи пари по нея ;)

digitalundgrd
09-08-2009, 13:53

ей, ей...това, че карам Алфа не ми пречи да завърша 3 висши образования :big_flowers: :naughty:

diapper
09-08-2009, 15:49
Мисля,че темата се изчерпа на 100%,преди доста време,но ви оставих да се начешате :)

diapper
03-09-2009, 22:19
По молба на Gran_Turismo отварям темата отново,ще помоля да се придържате към нея.
Благодаря :)

Gran_Turismo
03-09-2009, 22:59
По молба на Gran_Turismo отварям темата отново,ще помоля да се придържате към нея.
Благодаря :)

Да точно така колеги темата е отворена благодарение на нашия скъп и уважаван Модератор Diapper! Искам да Ви кажа, че възможностите за закупуване на чисто нова Алфа Ромео са напълно реални след като Милано Моторс прави такива големи отстъпки в цените, които след остаряването на моделите с течение на времето цените им падат, а освен това Милано Моторс прави отстъпки от по 7000 - 8000 лева на модел! Така, че това е напълно постижима цел определено след като се разбра, че примиерата на Милано няма да е тази година във Франкфурт, а ще е през 2010 година във Женева на връх 100 - годишнината на марката! :thumbup: :firstprize: :respect:

Gran_Turismo
04-09-2009, 21:13
Ама, че хора! Горе пише, че бил Болен Арфист а плюе по марката и се ядосва и ме праща да ходя да е купувам със омраза и злоба като гледам какво чета ако не се лъжа! И не мога да разбера как може да има такива хора? Всъщност не работя драги колега Съфорумник в Милано Моторс, но като дойде за мен щастливия ден и миг в живота ми ако съм жив и здрав и господ е рекъл така да стане и господ е с мен, естествено, че ще отида в Милано Моторс, за да си е купя чисто нова!

ALFA ROMEO FOREVER!

koolio
07-09-2009, 12:08
По последните постове съм напълно съгласен със Сфинкс. И по тази причина твърдя, че италианците са пълни идиоти по отношение на маркетинга, като държат в производство модел, който вече се намира по 3-4 000 евро втора ръка.

Kuku
07-09-2009, 12:16
Едно предимство ми посочете на току-що пръкналия се нов модел, с високата му цена, с детските му болести, с ограничения избор на модификации, с липсващите все още части дори в официалния сервиз.... Един плюс ми посочете, освен чистата фукня да казвате - това е новия модел :?
Да, никой не отрича плюсовете в дизайна на новите модели и до там приключва всичко!
Вие ако си купувате колата по дизайн....

Gran_Turismo
07-09-2009, 19:57
Едно предимство ми посочете на току-що пръкналия се нов модел, с високата му цена, с детските му болести, с ограничения избор на модификации, с липсващите все още части дори в официалния сервиз.... Един плюс ми посочете, освен чистата фукня да казвате - това е новия модел :?
Да, никой не отрича плюсовете в дизайна на новите модели и до там приключва всичко!

Ми за липсващите части дори и в официалния сервиз като ги няма мога само да ти кажа, че от сервиза пускат заявка и те пристигат в сервиза най - късно до един месец предназначени точно за този клиент, който има нужда от тях и това е готово. Пито платено. Плащаш си после и това е!

koleff
07-09-2009, 20:17
Е ми не знам какво да кажа. Май най - добре е нищо да не казвам! Просто е безпредметно. Като си купя пак нова кола от магазина ще Ви е покажа тук във Форума а пък Вие си говорете и правете каквито и да било то заключения! Не знам наистина каква ще бъде, но честно казано ако сега Ви пратя и на новата ми Киа Сийд снимки на 2 години откакто съм е купил май ще се получи същата работа както и със снимките ми на следвещата нова кола от магазина. Аз лично не съм привърженик на коли втора употреба. А това, че съм нямал и пукната стотинка лев разбираш ли не знам как да го коментирем просто тогава откъде пък ще карам чисто нова Киа не ми е ясно ако разсъждавам и се водя по акъла на някои хора тук във Форума. А пък колата си е изцяло моя на 100 процента купих си е в КЕШ не съм привърженик и на лизинг. Винаги е обслужвам в оторизирания сервиз на Киа Моторс. Едно обслужване техническо на Киа е около 300 лв. с ДДС на всеки 15000 км. или 12 месеца. Не мога да разбера от човек на 31 години какво може да се иска, а мен хората ме знаят!

ее колко хора си купиха и не се хвалят като тебеее мога това оноваа абе купуваи и пускаи снимки тогава пиши :tongue2::spam_laser:
А за нова Алфа аз сам за купих и не съжалявам за миг дори
и стара бих си купил с кеф ако не можех нова

---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:13 ----------

Един плус е да РЕЧЕМ страхотните задни стопове
Друг плус е да речем волана
Трети удобните седалки
Е поимва си и хубави черти
Четварти плус е че е нова колицаа
:asthanos:

Kuku
07-09-2009, 20:21
Ми за липсващите части дори и в официалния сервиз като ги няма мога само да ти кажа, че от сервиза пускат заявка и те пристигат в сервиза най - късно до един месец предназначени точно за този клиент, който има нужда от тях и това е готово. Пито платено. Плащаш си после и това е!Това може и да става някъде по света, но не и в България, але пък в Ауто Италия :lol:

Koleff, тия незначителни плюсове в новия модел, струват ли 30% от цената, спорд теб? На фона на всичките минуси :?
Ако не си разбрал, говорим за стар и нов модел на чисто нови коли, а НЕ за нова и стара кола ;)

koleff
07-09-2009, 21:19
Това може и да става някъде по света, но не и в България, але пък в Ауто Италия :lol:

Koleff, тия незначителни плюсове в новия модел, струват ли 30% от цената, спорд теб? На фона на всичките минуси :?
Ако не си разбрал, говорим за стар и нов модел на чисто нови коли, а НЕ за нова и стара кола ;)

искаше едим плус поне :razz:

аз си намерих няколко дори а относно стар модел и нов немога да ги сравнявам понеже миткото е разл клас :wow:

инак се радвам за отговора мислех че никой не чете постовете

Gran_Turismo
07-09-2009, 23:35
Koleff на колко километра стана 147-цата?

Sm0k
08-09-2009, 00:51

Един плус е да РЕЧЕМ страхотните задни стопове
Друг плус е да речем волана
Трети удобните седалки
Е поимва си и хубави черти
Четварти плус е че е нова колицаа
:asthanos:

Има и някои по-сериозни плюсове. За 5 или 10 години са се развили всички технологии в автомобилите и то доста - системите за сигурност, двигателите, окачванията, електрониката и всичко останало. Аз и мойта кола си харесвам, но новите просто са други коли. Това е все едно да спорим коя стои по-добре на пътя - 156 или 159. Отговора е ясен и не е въпрос на сравнение, защото едната е много по-съвременна.

Така че, ако си купиш нова има голяма вероятност да е по-сигурна, по-икономична (или ако не е, ще е по-мощна при същия раход, като на старата), ще има по-добро управление и стоене на пътя и повече джаджи в салона (за тия които се кефят на джаджите, аз предпочитам без много копчета по таблото :) ). И сигурно ще има в стандартното оборудване тракшън, макшън, ABS, EBD и още 12 трибуквени съкращения ;)

Гледах по дискавъри скоро, как блъскат челно едно старо волво комби в някаква малка модерна кола, с много звезди за сигурност и с 20 години по-нова. Оказа се, че пораженията за пътниците в голямо и изглеждащо здраво волво, ще са доста по-сериозни, отколкото в малката и рехаво изглеждаща колица. Ето за това се продават новите коли :)

sen7
08-09-2009, 21:06
off the topic
Малката количка е смарт.Може да си пуснеш още доста нейни краш тестове.
/off the topic

Sm0k
08-09-2009, 21:20
:offtopic:Тц. Ако беше смарт щях да запомня - сега намерих видето, от Fifth Gear е, а дребната кола е Рено Модус:
http://www.youtube.com/watch?v=k3ygYUYia9I

Gran_Turismo
11-09-2009, 01:18
Има и някои по-сериозни плюсове. За 5 или 10 години са се развили всички технологии в автомобилите и то доста - системите за сигурност, двигателите, окачванията, електрониката и всичко останало. Аз и мойта кола си харесвам, но новите просто са други коли. Това е все едно да спорим коя стои по-добре на пътя - 156 или 159. Отговора е ясен и не е въпрос на сравнение, защото едната е много по-съвременна.

Така че, ако си купиш нова има голяма вероятност да е по-сигурна, по-икономична (или ако не е, ще е по-мощна при същия раход, като на старата), ще има по-добро управление и стоене на пътя и повече джаджи в салона (за тия които се кефят на джаджите, аз предпочитам без много копчета по таблото :) ). И сигурно ще има в стандартното оборудване тракшън, макшън, ABS, EBD и още 12 трибуквени съкращения ;)

Гледах по дискавъри скоро, как блъскат челно едно старо волво комби в някаква малка модерна кола, с много звезди за сигурност и с 20 години по-нова. Оказа се, че пораженията за пътниците в голямо и изглеждащо здраво волво, ще са доста по-сериозни, отколкото в малката и рехаво изглеждаща колица. Ето за това се продават новите коли :)

Много ми хареса коментара ти! Браво. Значи да разбирам, че според теб си заслужава човек да си купи чисто нова Алфа Ромео? Обаче според теб не смяташ ли, че в момента като, че ли най - добрия вариант при италианките е човек да си купи новия италиански СУВ на ФИАТ, който се казва Седичи и е 4х4 и т.н. И на всичкото отгоре базовата му цена е по - малко от 33000 лв. Какво ще кажеш по въпроса?

Kuku
11-09-2009, 01:41
.... Цитираш ме, но не си ме разбрал ;)
Говоря за две чисто нови коли - едната стар модел, другата нов модел.
Даваш за пример 156 и 159 - О'к!
При разлика от едни 20% в цената (10000-15000лв.) няма сила на земята, която да ме накара да избера новия модел... ако ще, каквото ще да има в него!
Най-малко половината от разликата в цената ще се стопи автоматично през първата година от съществуването на новия модел, докато излекуват детските болести и започне да се продава на реалната си пазарна цена ;)

Sm0k
11-09-2009, 04:02
Цитираш ме, но не си ме разбрал ;)
Говоря за две чисто нови коли - едната стар модел, другата нов модел.
Даваш за пример 156 и 159 - О'к!
При разлика от едни 20% в цената (10000-15000лв.) няма сила на земята, която да ме накара да избера новия модел... ако ще, каквото ще да има в него!
Най-малко половината от разликата в цената ще се стопи автоматично през първата година от съществуването на новия модел, докато излекуват детските болести и започне да се продава на реалната си пазарна цена ;)

Е ясно де. Но стария и новия модел, дори и чисто нови, купени от магазина, пак имат сериозни разлики:
Новата, дето е стар модел - стара като концепция, но с изчистени дефекти и вероятно доста подобрения от първите произведени бройки. Новата, дето е нов модел - нова като концепция, пълна със съвременни разработки, но пък с детските си болести.
Примера със 156 и 159 не беше удачен може би защото едната отдавна не се прозивежда, но същото важи и за 147 и Милано. Ей сега да идеш да си купиш чисто нова 147FL, тя никога няма да стои в пътя както Милано, нито ще получи такава оценка за сигурност като Милано (като излезе разбира се ;) ). Нищо, че и двете са от магазина. Това ми беше мисълта, като цяло ;)
Но очевидно и двете имат плюсове и минуси. Прав си, че при големите разлики в цените на двете нови, е нормално хората да предпочетат да изкупят последните бройки от старата, заслужава си от гледна точка на доста неща ;)

Gran_Turismo
11-09-2009, 18:55
Е ясно де. Но стария и новия модел, дори и чисто нови, купени от магазина, пак имат сериозни разлики:
Новата, дето е стар модел - стара като концепция, но с изчистени дефекти и вероятно доста подобрения от първите произведени бройки. Новата, дето е нов модел - нова като концепция, пълна със съвременни разработки, но пък с детските си болести.
Примера със 156 и 159 не беше удачен може би защото едната отдавна не се прозивежда, но същото важи и за 147 и Милано. Ей сега да идеш да си купиш чисто нова 147FL, тя никога няма да стои в пътя както Милано, нито ще получи такава оценка за сигурност като Милано (като излезе разбира се ;) ). Нищо, че и двете са от магазина. Това ми беше мисълта, като цяло ;)
Но очевидно и двете имат плюсове и минуси. Прав си, че при големите разлики в цените на двете нови, е нормално хората да предпочетат да изкупят последните бройки от старата, заслужава си от гледна точка на доста неща ;)

Ми нали и аз точно за това говоря вече от една година! И точно и така смятам да направя. Но ще видим кога ще стане това и с кой модел на Алфа. Обаче като, че ли положението при ФИАТ и Ланчиа не е същото както при Алфа относно този въпрос за двете чисто нови коли и дали старата нова или новата нова е за предпочитане. Аз съм, обаче за старата нова Алфа! И пак твърдя, че лично смятам, че при ФИАТ и Ланчиа не е така!

Kuku
11-09-2009, 22:29
Така е, така е ;)

Gran_Turismo
11-09-2009, 22:47
Така е, така е ;)

Е как ще е така? Как може новото МиТо да струва колкото един ФИАТ Седичи 4х4?

RPWWD
13-09-2009, 15:18
Много ми хареса коментара ти! Браво. Значи да разбирам, че според теб си заслужава човек да си купи чисто нова Алфа Ромео? Обаче според теб не смяташ ли, че в момента като, че ли най - добрия вариант при италианките е човек да си купи новия италиански СУВ на ФИАТ, който се казва Седичи и е 4х4 и т.н. И на всичкото отгоре базовата му цена е по - малко от 33000 лв. Какво ще кажеш по въпроса?

Човече, от толкова канене да си купиш "чисто нова Алфа Ромео" ще си останеш с корейското легенче ;-) Не се обиждай, но или работиш в Ауто Италия и правиш скрита реклама на дилъра, или си малко :screwy:, поне такова е впечатлението което правиш с постовете си. Плюс това Седичи хич не е нов вече, и даже му правиха фейслифт. Цената от 33000 лева може за едни да е малка, за други висока, а за трети може изобщо да не е вариант да си купуват кросоувър разработен от Сузуки и Фиат. На вкус и на цвят - "товарищи нет" ;-) Предлагам на модераторите да я заключат вече тази тема, щото се цикли на едно място от доста време.

Gran_Turismo
13-09-2009, 17:23
Човече, от толкова канене да си купиш "чисто нова Алфа Ромео" ще си останеш с корейското легенче ;-) Не се обиждай, но или работиш в Ауто Италия и правиш скрита реклама на дилъра, или си малко :screwy:, поне такова е впечатлението което правиш с постовете си. Плюс това Седичи хич не е нов вече, и даже му правиха фейслифт. Цената от 33000 лева може за едни да е малка, за други висока, а за трети може изобщо да не е вариант да си купуват кросоувър разработен от Сузуки и Фиат. На вкус и на цвят - "товарищи нет" ;-) Предлагам на модераторите да я заключат вече тази тема, щото се цикли на едно място от доста време.

Аз пък мисля, че тази тема трябва да остане завинаги отключена за всички нови собственици на Алфа Ромео купени от магазина чисто нови "ТОВАРИЩИ ЙЕС"!

Kuku
13-09-2009, 18:43
Е как ще е така? Как може новото МиТо да струва колкото един ФИАТ Седичи 4х4?Тоест? Кое те учудва?

Gran_Turismo
13-09-2009, 18:57
Тоест? Кое те учудва?

Учудваме това, че двата автомобила са от един и същ ценови клас, а са от два коренно различни автомобилни класове. Митото е в клас В, а Седечито е кросоувър в клас СУВ1!

godless
15-09-2009, 23:49
Моето скромно мнение е че който веднъж се е качил в Алфа Ромео (независимо от модела) всяка следваща кола му се струва като каруца :D

SFINKS
16-09-2009, 17:38
моето скромно мнение е че ти явно в друга кола не си се качвал и си най-много на 25

code
16-09-2009, 17:44
Тоест? Кое те учудва?

Мда и аз не разбрах :tongue: един вид Митото е евтино, май :firstprize: :tooth:

Gran_Turismo
16-09-2009, 19:07
Мда и аз не разбрах :tongue: един вид Митото е евтино, май :firstprize: :tooth:

А бе как бе точно обратното е! Излиза, че Митото е много скъпо.

Kuku
16-09-2009, 19:24
А "Мини" евтино ли е?

Jivko7777
17-09-2009, 00:48

А "Мини" евтино ли е?

Голям спор, голямо нещо...
Няма значение по скъпо ли е или не...
Който иска ще си купи нова Алфа и това, пък дали си заслужава, по-добре не си задавайте този въпрос :)

Sm0k
17-09-2009, 01:11

Ти хем се каниш от толкова време да си купуваш, нова Алфа, хем постоянно ги сравняваш с Фиат, Сузуки, Бозуки и кво ли още не. Ми скъпо е Мито и всички Алфи са скъпи. Мито не е конкурент на Пунто или Корса. Мито е конкурент на Мини и другите премиум коли в тоя клас. За това Кики те попита, евтино ли е Минито, щото и то не е от най-евтините ;)
Пробвай да идеш в мола, в най-лъскавия магазин и ги питай, що техните пловери са по скъпи от тия на Илиенци, дето даже са по-дебели и топлят повече ;)

Gran_Turismo
17-09-2009, 23:33
Ти хем се каниш от толкова време да си купуваш, нова Алфа, хем постоянно ги сравняваш с Фиат, Сузуки, Бозуки и кво ли още не. Ми скъпо е Мито и всички Алфи са скъпи. Мито не е конкурент на Пунто или Корса. Мито е конкурент на Мини и другите премиум коли в тоя клас. За това Кики те попита, евтино ли е Минито, щото и то не е от най-евтините ;)
Пробвай да идеш в мола, в най-лъскавия магазин и ги питай, що техните пловери са по скъпи от тия на Илиенци, дето даже са по-дебели и топлят повече ;)

Добре де виж сега! Минито е продукт на БМВ все пак. Айде с това съм съгласен. Това се отнася и за КИКИ! Обаче не мога да се примеря с това, че почти с едни и същи двигатели това МиТо тая шусейна въшка струва колкото флагмана на френската компания Рено Лагуна!

Kuku
17-09-2009, 23:38
Че те много въшки струват колкото Лагуна - нали това ти обяснявам :idea:

Stoyan Georgiev
17-09-2009, 23:43
флагмана на френската компания рено вика
хахахахахаххахахах

******и и флагмана човек :Д

Gran_Turismo
18-09-2009, 00:58
флагмана на френската компания рено вика
хахахахахаххахахах

******и и флагмана човек :Д

Така съм чел из интернет когато е ставало дума за Рено Лагуна! Така го пишат. :comphits:

Sm0k
18-09-2009, 01:49
Добре де виж сега! Минито е продукт на БМВ все пак. Айде с това съм съгласен. Това се отнася и за КИКИ! Обаче не мога да се примеря с това, че почти с едни и същи двигатели това МиТо тая шусейна въшка струва колкото флагмана на френската компания Рено Лагуна!

Последния път когато видях Мито или Фиат 500 да се движи, го караха точно същите нагласени мадами, като шофьорките на Мини Купъри. И това не е случайно ;)

Ще ти го обясня и по друг начин. Ти самия в началото на темата се вайкаше, че не си си купил Алфа, ами си взел Киа-та си. И що съжеляваш - защото усещаш, че Алфата и Киата са различни коли. И затова са различни и в цените. Затова Алфите са по-скъпи, защото много хора са като теб. Не си купуват Алфа, щото е скъпа и после цял живот съжеляват. Щото скъпа, евтина, харесва им. Като си мислиш, че тая "шОсейна въшка" трябва да се раздава за без пари, понеже е като другите коли, що искаш да си купиш точно Алфа. Пусни тема във форума на сузуки, рено или каквото смяташ, че е най-разумно да си купиш ;)

Gran_Turismo
18-09-2009, 19:41
Последния път когато видях Мито или Фиат 500 да се движи, го караха точно същите нагласени мадами, като шофьорките на Мини Купъри. И това не е случайно ;)

Ще ти го обясня и по друг начин. Ти самия в началото на темата се вайкаше, че не си си купил Алфа, ами си взел Киа-та си. И що съжеляваш - защото усещаш, че Алфата и Киата са различни коли. И затова са различни и в цените. Затова Алфите са по-скъпи, защото много хора са като теб. Не си купуват Алфа, щото е скъпа и после цял живот съжеляват. Щото скъпа, евтина, харесва им. Като си мислиш, че тая "шОсейна въшка" трябва да се раздава за без пари, понеже е като другите коли, що искаш да си купиш точно Алфа. Пусни тема във форума на сузуки, рено или каквото смяташ, че е най-разумно да си купиш ;)

Добре де така е съгласен съм. Обаче темата не съм е пуснал само за мен какво съм мислил да си купя. А е пуснах за всички, които влизат четат и пишат във Форума с цел всеки да си каже мненито и да обменим малко опит най - вече из между тези съфорумци, които са карали и все още карат Алфа Ромео. По темата, обаче дали си заслужава човек ако има пари и финансовата възможност да си купи нова Алфа от магазина! Ето за това става въпрос. Това ми е идеята и за това е пуснах темата. Защото из другите форуми на другите автомобилни марки това не се коментира въобще, защото е ясно при всички случаи при тях си заслужава. Обаче тука никога не се е коментирало такъв въпрос относно човек да си купи чисто нова Алфа и нищо не се знае в крайна сметка по този въпрос ни вес ни кос!

SFINKS
18-09-2009, 22:47
и като чете чете , писа писа , как мислиш , заслужава ли си ?
може ли от една година да го задаваш тоя въпрос и да не си направил някакъв избор ?

Gran_Turismo
18-09-2009, 23:29
и като чете чете , писа писа , как мислиш , заслужава ли си ?
може ли от една година да го задаваш тоя въпрос и да не си направил някакъв избор ?

И да и не много е относително честно казано.

code
19-09-2009, 10:58
Единствения флагман за който се сещам на Рено е Сафран :big_bow_down:и това си остава най-тежкарската им кола, за съжаление много отдавна спряна от производство и заменена от запъртъка Велсатис.http://www.carissime.com/p/renault_safrane_f.jpg

code
19-09-2009, 11:02
Ето го и него :death: Какъв прогрес!

Gran_Turismo
19-09-2009, 19:42
Аре като много знаете и преместихте хубавата тема в графата "Общи приказки" - За всичко, което НЕ Е свързано с Алфа Ромео. И ми правите коментари относно, кое било флагмана на Рено Лагуна или Сафран тоест сегашния Вел Сатис някой може ли да ми каже тогава каква е тази елегантно черна лъскава дипломатическа лимузина?

Доко
19-09-2009, 19:59
Аре като много знаете и преместихте хубавата тема в графата "Общи приказки" - За всичко, което НЕ Е свързано с Алфа Ромео. И ми правите коментари относно, кое било флагмана на Рено Лагуна или Сафран тоест сегашния Вел Сатис някой може ли да ми каже тогава каква е тази елегантно черна лъскава дипломатическа лимузина?

Махния тая корейка Kia-Amanti , я виж това - италиянеца не могат да го стигнат, а модела е мисля 3 години по-стар от Kia-та .

rusiq86
19-09-2009, 23:06
Като всяка кола, си струва да бъде закупена от магазина, стига да имаш мерак и парите...Една Брера от магазина няма ли да караш питам аз, или 159 или ГТ?

Gran_Turismo
20-09-2009, 03:30
Като всяка кола, си струва да бъде закупена от магазина, стига да имаш мерак и парите...Една Брера от магазина няма ли да караш питам аз, или 159 или ГТ?

Момчета да Ви кажа честно много съм навит на ГТ, обаче струва 60000 лв. В момента може да го продават за 48000от Милано Моторс, обаче сега няма да купувам кола, а когато дойде това време изцяло обновения ГТ ще струва 60000 лв. и още поне ще трябва там 5000 да имам за харчене, за да мога спокойно да е изкарам на пътя, за да е карам и да спя спокойно. Незнам тогава дали ще разполагам с тази сума пари за харчене. А аз не мога да си дам всичките пари за такава покупка трябва да имам поне 70000 лв. не мислете ли като ще се купува чисто нова Алфа. В европа Киа Опирус, а в Америка е Аманти струва 80000 лв. 3800 куб. см. с автоматична 6-степенна трансмисия и само 266 к.с., 6V и това е абсурд! Аз искам да взема кола коята на външен вид да е класически седан от средния клас това ще бъде Алфа Ромео Джулия или Киа Магентис. Джулията още не е излезнала, но като излезе ще струва поне 50000 лв. с базовия мотор и оборудване. Магентиса излезе вече с новия си фейслифт в Южна Корея под името Лотце и Оптима в Америка. Обаче в Европа още не е дошъл с изключение на Германия, заради главния дизайнер на Киа Европа, Германеца Питър Шраер с пълната гама двигатели двата бензинови 2.0 164 к.с., 2.7 193 к.с. 6V и единствения дизел 2.0 150 к.с., комън рейл! Както и Англия, която не е в Евро съюза, но явно по заобиколен начин се вкарва единствено и само дизела без бензиновите. При това положение избщо не се знае тоя Магентис кога ще дойде изцяло в Европа както и у нас и колко ще стрява. Но от ценовата листа която гледам в Германия се продава базовия модел с бензиновия 2-литров мотор от 164 к.с. за 22450 Евро. Така, че засега това като, че ли ми е най - изгодно. И то по редица причини. Обаче не знам до тогава какво ще стане един господ знай! :cussing:

Mirela
20-09-2009, 17:23
Само да попитам ти от къде знаеш на каква цена ще излезне даден модел ?http://s16.rimg.info/e4b3dfa26f11398981c879b62407f6d2.gif
А дали тоя модел въобще ще излезне?http://s17.rimg.info/68599210e5bfac9b25b6f0e1b7e6e284.gif

pavlin
20-09-2009, 18:04
Киа Оптима е няколко класи под Алфа Ромео. Това е една от наи-евтините коли в класа си. Ти изглежда искаш да караш Алфа пък имаш възможности за Киа.

fred
20-09-2009, 18:09
В такива дълги тема забравям вече какво съм писал, а от друга страна се и променям с годините :) хахаха :crybaby:
Та, в този момент мисля, че си заслужава, стига да имаш парите, защото за тези пари ще си купя имотче да си изкарам старините /не чи бих ги дал за друга тенекия де/, отделно определено си държа на мнението, че покупката на старо е по-изгодна, е след още сто пак ще пиша :drive:

Gran_Turismo
20-09-2009, 22:44
Само да попитам ти от къде знаеш на каква цена ще излезне даден модел ?http://s16.rimg.info/e4b3dfa26f11398981c879b62407f6d2.gif
А дали тоя модел въобще ще излезне?http://s17.rimg.info/68599210e5bfac9b25b6f0e1b7e6e284.gif

За кой модел по точно става въпрос?

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Киа Оптима е няколко класи под Алфа Ромео. Това е една от наи-евтините коли в класа си. Ти изглежда искаш да караш Алфа пък имаш възможности за Киа.

Добре Павлине сега искам да те попитам и ти честно да ми отговориш ако имаш възможност да замениш старата Алфа 166 за една нова от магазина Киа Опирус ще го направиш ли?

pavlin
21-09-2009, 01:46
За кой модел по точно става въпрос?

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Добре Павлине сега искам да те попитам и ти честно да ми отговориш ако имаш възможност да замениш старата Алфа 166 за една нова от магазина Киа Опирус ще го направиш ли?

От практична гледна точка може, защото новата кола има гаранция и в началото може би няма какво да ремонтираш. Като усещане няма нищо общо между Киа и Алфа. Аз лично бих си купил запазена Алфа на старо вместо Киа.

Sm0k
21-09-2009, 02:53
От практична гледна точка може, защото новата кола има гаранция и в началото може би няма какво да ремонтираш. Като усещане няма нищо общо между Киа и Алфа. Аз лично бих си купил запазена Алфа на старо вместо Киа.

И точно като и изтече гаранцията, ще ремонтираш всичко и пак ще си остане Киа. От тая гледна точка по-дбре да си ремонтираш Алфата от самото начало, наистина поне усещането си заслужава. И аз бих си купил добре поддържана Алфа, отколкото нова Киа, ако парите ме ограничават между двете възможности.

Gran_Turismo, нищо лично, ама задаваш един и същ, еднакво глупав въпрос по хиляда начина. Просто приеми отговора - тук сме фенове на Алфа и предпочитаме стара Алфа пред нова Киа. Не ни бърка че дребното Мито е по-скъпо от незнам кой си "готин" модел на Сузуки. Не ни пречи и че моделите на Алфа са доста по скъпи от аналозите на Фиат. Точно обратното - харесва ни. Няма евтина Алфа. И ние нямаме проблем с това, защото тая кола просто не е измислена да бъде евтина, а да бъде добра. Парите за нея си заслужават. А който иска евтина Алфа, значи всъщност не иска точно Алфа ;)

goge_to
21-09-2009, 11:19
Преди година и половина тръгнах да си купувам нова или леко употребявана сравнително нова кола /лизинговите вноски на 159 ми идваха "леко" в повече/. Та след доста проби на различни марки в един и същи ден ми се случи да пробвам Киа Сийд и Фиат Линеа /произведен в Турция/. Искам да споделя, че самото сядане на седалката на шофьора и небрежното поставяне на едната ръка върху волана, а на другата върху скоростния лост "изстреляха" ФИАТ-а за мен светлинни години напред в способността да прави АВТОМОБИЛИ в сравнение с КИА: т.е. въобще не КОМЕНТИРАМЕ АЛФА! В самите реклами на марката навсякъде присъства думичката СЪРЦЕ!!! Преди 8 год. като седнах в една 155-ца и като ускори /тогава за мен за отрицателно време/ по АМ "Тракия" до 180-190 км/ч леко и със спиращ дъха звук на мотора, забравих всякакви карани дотогава от мен марки /предимно немски и чат-пат френски/!
Та от тогава съм сменил три Фиат-а и три Алфи / по една от двете имам и в момента/. И съм казал: никаква нова кола, докато не ми се отвори възможност за нова АЛФА! За мен колата не е сбор от цена+здрава ходова част /ако може като на верижен трактор/+да не прави проблем с мотора+да не прави проблем с трансмисията+други такива /т.е. ако може да е вечна за без пари и т.н./. За мен колата е: като я видя да ми грабне окото,като я подкарам да ми грабне сърцето,1-то + 2-то да ми "вземат душата"! От тук нататък кой каквито иска коли т. нар. сувове и други таралясници да си купува нови или втора употреба! Все пак има богат избор и акъл кой за какво да си харчи парите не давам!

VFTI
21-09-2009, 16:32
с., 2.7 193 к.с. 6V и единствения дизел 2.0 150 к.с., комън рейл!.................. Както и Англия, която не е в Евро съюза, но явно по заобиколен начин се вкарва единствено и само дизела без бензиновите.................

Колеги след този пост мисля, че отдавна трябваше да ви е станало ясно че се ОПИТВАТЕ да водите диалог с човек, който няма елементарна култура и отделно вече най-най-най елементарни знания за АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕТО....

Към всички колеги, които ще продължават с опитите си да напишат нещо свястно и да дадат малко знания на Гран-Туризмо- ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!

На самия Gran_Turismo му пожелавам да потърси(макар че те не се търсят) повече знания за авто. света..., както и душевен покой:razz:

Gran_Turismo
22-09-2009, 00:25
Благодаря за добрите пожелания! Честно казано май не трябваше да се занимавам с вас фанатични фенове на Алфа като се замисля. Това за Киата и Фиата изобщо не е вярно, но както и да е какво може да се очаква от човек фанатик на тема Алфа и прочие! В крайна сметка до последно решението си е мое! Може да купя и ДЖУЛИЯ, а може и МАГЕНТИС. Обаче във форума на Киа когато им бях казал, че ще копувам нова Алфа всички почнаха да ми си смеят и да ме мислят за луд. И те ме пратиха при вас във вашия Форум да ви видя и да Ви питам как сте с Алфичките. Как по цял ден сте висяли из сервиза и постояно сте се заяждали за глупости и скандали. Как сте карали по 10 дена и после 5 дена на сервиз и прочие. Обаче независимо от всичсо на мен Киата си ми харесва. СБОГОМ :love_umbrella: И си останете с добро. Живи и здрави.

Доко
22-09-2009, 01:03
Честно казано май не трябваше да се занимавам с вас фанатични фенове на Алфа като се замисля. Обаче във форума на Киа когато им бях казал, че ще копувам нова Алфа всички почнаха да ми си смеят и да ме мислят за луд. :love_umbrella: И си останете с добро. Живи и здрави.

Като гледам регистрацията ти от 2008 година,голямо проучване, чудене и маене пада но, само с желание и писане по форуми кола не се купува, некви пари трябват. А вероятно ще гледаш нови коли на компютъра си само. Я вземи и си купи една кола първо, пък тогава им коментирай качествата .:locked::blah::blah::blah::blah::blah::blah:

п.с. А книжка имаш ли вече ???

Жив и здрав.

CrazyElement
22-09-2009, 01:19
Благодаря за добрите пожелания! Честно казано май не трябваше да се занимавам с вас фанатични фенове на Алфа като се замисля. Това за Киата и Фиата изобщо не е вярно, но както и да е какво може да се очаква от човек фанатик на тема Алфа и прочие! В крайна сметка до последно решението си е мое! Може да купя и ДЖУЛИЯ, а може и МАГЕНТИС. Обаче във форума на Киа когато им бях казал, че ще копувам нова Алфа всички почнаха да ми си смеят и да ме мислят за луд. И те ме пратиха при вас във вашия Форум да ви видя и да Ви питам как сте с Алфичките. Как по цял ден сте висяли из сервиза и постояно сте се заяждали за глупости и скандали. Как сте карали по 10 дена и после 5 дена на сервиз и прочие. Обаче независимо от всичсо на мен Киата си ми харесва. СБОГОМ :love_umbrella: И си останете с добро. Живи и здрави.

Ами купувай каквото си искаш , какво си тръгнал да се ваеш и чудиш да не ти се вижда изгодна чисто нова алфа, отиди си купи КИА.А тфа,че четеш , че седим по 5 дни в сервиза е не за друго защото като сме си купували алфичките сме си ги купили с желание и са ни мили и при най-малкото проблемче отиваме да го разрешим а не като други хора карай докато и падне гумите или и роди двг. Жив и здрав!

rusiq86
22-09-2009, 01:33
Понякога колегите са заядливи, но не мислят зло на никой! Алфа карал ли си да говориш така, не и по-добре и да не караш. Карай си корейското бръмбърче и си му се кефи, ебаси боклуците, кво ги сравняваш тез корейци с италианците, ферари, ламбо все марки, а киа...немам думи, все едно чувам за дачия. Аре стига верно от над година проучваш ебаси майката., книга ли пишеш!?
Някой ти се урепчил и ти реши да не си купуваш алфа, порасни приятелю, май верно книжка дали си взел се чудя..аз като си харесам нещо, боли ме фикоса кой кво приказвал. На крив х*й, вълната му пречи.

Gran_Turismo
22-09-2009, 01:51
Като гледам регистрацията ти от 2008 година,голямо проучване, чудене и маене пада но, само с желание и писане по форуми кола не се купува, некви пари трябват. А вероятно ще гледаш нови коли на компютъра си само. Я вземи и си купи една кола първо, пък тогава им коментирай качествата .:locked::blah::blah::blah::blah::blah::blah:

п.с. А книжка имаш ли вече ???

Жив и здрав.

Всички знаят, че карам купена нова Киа Сийд от магазина за 27000 в кеш с ДДС. За какво да говорим повече. За каква книжка за какви 5 лева. Я си карайте Вие макаронените изделия и не се заяждайте наистина с мен. Не се притеснявайте повече няма да пиша по темата. Споко. Аре и утре пак към сервиза.