View Full Version : klimatik
колеги сори за въпроса ама как да разбера дали ми работи климатика? и имали период през които се пълни на ново? като маслото
колеги сори за въпроса ама как да разбера дали ми работи климатика? и имали период през които се пълни на ново? като маслото
Много е трудно не се занимавай даже ......... Голямо мъчение е трябва да запалиш колата, да пуснеш климатика и да видиш дали ти става студено или не......:bored:
Между другото и аз искам да питам същото, защото мойта определено духа доста студено като си сложиш ръката на духалката, ама нещо бавно изстудява купето струва ми се, а и бая почва да не дърпа като го пусна на ауто, чудя се дали да ходя да ми проверят климата.
Като го пуснеш, след 2-3 сек. трябва да се включи компресора. Звукът е много характерен, едно изщракване и едновременно с него моментно спадане на оборотите.
Пълни се ако не включва компресора, или не изстудява достатъчно.
Писано е тонове по темата!
Пускаш на 2ра степен, вътрешна циркулация, само горни духалки. След 3-4мин на празен ход, и затворени врати, измерената температура в отвора на духалната трябва да е около 4-8 градуса. Колата е хубаво да не е напечена от слънцето! Ако показва над 12 си за допиване на фреон най-вероятно. Ако температурата е по-ниска, само може да се радваш :)
Бавно охлажда, няма как да стане фризер за 5 минути. В началото пускаш ударно да циркулира само вътре въздуха и духалките в челото :super:. Нормално е също и мощността да падне осезаемо - така е с наще малолитражки. Трябва да промениш малко стила на каране - дигаш здраво оборотите и не му мислиш много :th_up:
Трябва да промениш малко стила на каране - дигаш здраво оборотите и не му мислиш много :th_up:
Да - и лапа като змей!
Да бе - лапа ми 1,5 литра газ отгоре :grandpa:. Не е болка за умиране
Satanism
31-07-2008, 18:51
Btw...погледнете си филтрите "купе", че моя днес го извадих от колата, че се присетих...еми...фабричния си е.На 9 годинки почти е вече...а се чудех, защо като е на външна циркулация духа толкова слабо... :)
victtorbg
25-08-2008, 16:48
Писано е тонове по темата!
Пускаш на 2ра степен, вътрешна циркулация, само горни духалки. След 3-4мин на празен ход, и затворени врати, измерената температура в отвора на духалната трябва да е около 4-8 градуса. Колата е хубаво да не е напечена от слънцето! Ако показва над 12 си за допиване на фреон най-вероятно. Ако температурата е по-ниска, само може да се радваш :)
Интересно.....какви интересни тестове.....:sleep:
victtorbg
25-08-2008, 16:50
Много е трудно не се занимавай даже ......... Голямо мъчение е трябва да запалиш колата, да пуснеш климатика и да видиш дали ти става студено или не......:bored:
:rotfl:
Btw...погледнете си филтрите "купе", че моя днес го извадих от колата, че се присетих...еми...фабричния си е.На 9 годинки почти е вече...а се чудех, защо като е на външна циркулация духа толкова слабо... :)
Абе и моя си беше оригиналния като я купих, ама веднага го смениха - по него имаше пера от италиянски гълъби :)
Въпреки това климата бавно изстудява, особено в големите жеги, ама няма начин така е на всички коли при 40 градуса навън не може да ти направи 18 за 5 минути.
Ако времето е малко по-нормално например 26 - изстудява бързо.
Миналата седмица на морето за 10 минути каране ми замръзваше прозореца като го пуснех да духа на него, а навън беше около 30 градуса. Така, че мисля че работи добре.