PDA

View Full Version : Скорости.. най-вероятно синхронизатор

Mony
31-07-2008, 11:08
Имам доста дразнещ проблем с 2-ра предавка. През последния месец се появи. При рязко превключване от 1-ва на 2-ра между 6-7к оборота в първият момент не иска да влезе и звука е все едно се опитвам да забода задна. Ако напъна повече предавката влиза, но звука при влизането е плашещ.. Като продължа да реда нагоре предавките на същите обороти няма проблем. Само на 2-ра е така. Също при сваляне на 2-ра предавка с малко по висока скорост - пак така. Предполагам, че си е заминал синхронизатора на 2-ра, но все пак да попитам тук ако някой има друга идея... Смених масло на скоростите вчера (което беше и без това само на ~10k километра) и промяна няма. Хич не ми се наливат пари в момента, че вчера сменях и дебитомер ама друг вариянт май няма :( При бавно каране и смяна на предавка на ниски обороти всичко си е нормално. Ама да я карам нормално не е решение. Ако някой има друга идея от какво може да е нека сподели. Също ме интересува и колко пари горе долу ще ми излезе ремонта :(

Satanism
31-07-2008, 11:18
И аз имам същия проблем... :(

Голяма излагация пада като не влезе втората.. ;(

При мен за първа и задна от време на време трябва да отпусна леко съединителя и тогава влиза....

oem
31-07-2008, 11:19
И при мен е същото. Ама го прави само над 6000 оборота, а аз много рядко я карам в тези обороти.

morfius
31-07-2008, 12:18
Много познато, пробвай да смениш маслото на скоростната, ако няма ефект - караш внимателно на 2 ра или отиваш на ремонт на кутия - труда е по-скъп от частите ако трябва да се сменят само синхронизатори.

code
31-07-2008, 12:20
Вкарвай 2-ра с двоен съединител, а като ги сваляш отгоре надолу с междинна газ;-) иначе един ден ще сваляш кутия!

Mony
31-07-2008, 12:34
То кутията, че ще се сваля е ясно. С междинна газ пак го има проблема при сваляне на предавка (3 -> 2). Въпроса е дали може да е нещо различно от синхронизатор и колко пари ще се бръкна...

code
31-07-2008, 14:04
На тоя въпрос само някой ясновидец може да ти отговори - сваляш, гледаш, псуваш и така! :screwy:

Vankata85
31-07-2008, 21:56
Здравеитв колеги моита алфа 146Ти сащо имаше подобен проблем и аз мислех че е синхронизатор но като свалихме скоростната се оказа съединителя си беше отишъл.350лв Валео комплект 100лв труд и сега нямам този проблем.Но без да се свали няма как се разбере .Дано сам бил полезен с нешо

Mony
01-08-2008, 00:16
Благодаря колега, но съединителя ми е на около 10к километра и отделя доста долу още. Не е той най-вероятно.
EDIT: Да добавя и помпа на съединителя не е. Пропадаше вече и ми падаше нивото на спирачната течност. Смених я преди ~8 месеца

Vankata85
01-08-2008, 09:17
Здравеи отново колега .Дано си сложил Валео ,защото измислените марки карат точно толкова километра,и дано си сменил комплект ,а не само феродов .Успех с проблема и барзо отсраняване че е доста неприатно.

Mony
01-08-2008, 19:45
Валео е. Смених всичко - притискателен, феродов, лагер...
Иначе съединителя си е като нов. Отделя страшно рязко и долу. Не е в него проблема..