View Full Version : Искам Алфа 146 имам въпроси
Joro_pld
01-08-2008, 20:46
Здравеите от доста време съм запален към тази марка и искам да си купя 146 за около 3000 3500 лв . Въпроса ми е кои двигател е наи-добър аз лично се спрях на 1.6 122 конски сили и евентуално искам газов инжекцион , и разбира се интересува ме как е този мотор с разхода на гориво на бензин и гас . Общо взето ако направя този избор ще збъркам ли ,защото много приятели ми казват че с Алфа ще ми се запали главата от скапи ремонти и ме отказват но на мен ми харесват на външен вид и за това искам . Сори за въпросите просто нямам време да ползвам търсачката и като стоя мн пред монитора не издаржам .
Моя съвет е бягай ,ама на далеко бягай, моята я имам от 4 месеца и вече ме боли главата от хилядите глупости с който се занимавам.
J_I_V_K_O
01-08-2008, 21:31
Моя съвет е бягай ,ама на далеко бягай, моята я имам от 4 месеца и вече ме боли главата от хилядите глупости с който се занимавам.
ми продавай я и си купи астра и проблеми ще имаш само като почне са се самоунищожава, на такава кола си случил. Моята що не ми прай проблеми?!?
ааа колега горат да ти кажа поне 10-12 ж градО щи дава само не взимай наи малките мотори че горат като за 3 стада коне а одат като муле хахаха шегувам се :laughing1:
а иии според мен БОКСЕРА е по безпроблемния мотор, но и малко по-бавния Успех ;)
аз продадох моята 146 ама не заради ремонтите,а защото няма6е клима.ина4е земеш ли алфа тва е болесно състояние тя те дърпа към сервиза ти я вадиш от там и си казваш,ще го продам тоя бирник .ама след стотния метър удоволствие да караш такава кола ,ще я продам но за по нова алфа.така че слушаъ сърцето си.не слушаъ хора които не са карали алфи.ние тук сме болни и диагнозата ни е АЛФА РОМЕО.
забравих да кайа какво сам си купил.по точно да се похваля,ланча дедра 1.6 16в 103к.с.99г.фул екстри без кожа.
Joro_pld
02-08-2008, 00:11
А мерси много за инфо абе ще взимам сигорно то се е видяло аз карам една 156 2.0тс и напрао съм полудял по тея алфи :D Само още един въпрос казаха ми да не взимам боксер а другия мотор че бил по-добър верно ли е това нещо :)
А мерси много за инфо абе ще взимам сигорно то се е видяло аз карам една 156 2.0тс и напрао съм полудял по тея алфи :D Само още един въпрос казаха ми да не взимам боксер а другия мотор че бил по-добър верно ли е това нещо :)
Боксера е по лесен за потдръжка , но доста труден за самите майстори ,поне някои.
Иначе не слушай кво ти разправят за алфа ,те тея дето плюят дадена марка в повечето случаи ,даже не са се и возили в такава кола па много знаят.Кат един приятел ,кото взех алфата и преде да я обслужа ми разправяше ,че сам взел каруця пак ще плащам кат за мерцедес.Моето обслужване + смяна на никви тампони и всички ремъци и маслото и филтри до към 350лв , а той взе некъв форд без никви екстри и ръсна само за ремъци и ролки 280лв ,а фордо нема нисви екстри а в алфето си имам доста глезотийки
Joro_pld
02-08-2008, 13:17
Верно е много си прав алфито си е с екстри е много готина засега съм се спрял на алфата . А имам и още един въпрос тъи като всички кубици на алфата горели много има ли разлика между 1.6 122 к.с. и 2.0 155 к.с. смисал ако дават разлика 1 литар е по добре да взимам 2.0 мотор :)
Както стана въпрос в една тема преди ~2 години 1.4ТС гори повече от 2.0ТС при нормално каране. За 1.6 нямам представа. Разбира се 2.0 не мисля, че се взима, за да се кара пенсионерски и вероятно като краен резултат ще даде най голям разход :)
Мене ми дава около 11-12 градско да каже някой с 1,4 и 1,6 при него как е
моята беше 1.4 т.с гореше 12-13 грацко смених съеденителя и ламбда сонда и падна на 9-10.а да ти кажа защо малките кубици горят повече.защото и при 1.4 и при 2.0 копето е едно и също 1250кг.,със тази разлика че 1.4 се мъчи да го дърпа.представи си че двамата сме на една вазръст на едни кг.абе близнаяци сме и се надбягваме ама ти си със две тухли във джобовите....
моята беше 1.4 т.с гореше 12-13 грацко смених съеденителя и ламбда сонда и падна на 9-10.а да ти кажа защо малките кубици горят повече.защото и при 1.4 и при 2.0 копето е едно и също 1250кг.,със тази разлика че 1.4 се мъчи да го дърпа.представи си че двамата сме на една вазръст на едни кг.абе близнаяци сме и се надбягваме ама ти си със две тухли във джобовите....
Тва с килограмите не е така, 1.4 е със ~100кила по-лека от моята. Иначе в книжката на колата за 2.0 пише градско 10.1. Напълно постижимо при нормално каране и без задръствания.
Тва с килограмите не е така, 1.4 е със ~100кила по-лека от моята. Иначе в книжката на колата за 2.0 пише градско 10.1. Напълно постижимо при нормално каране и без задръствания.
може и да бъркам.ама нали за 146 говорим
Здравеите от доста време съм запален към тази марка и искам да си купя 146 за около 3000 3500 лв . Въпроса ми е кои двигател е наи-добър аз лично се спрях на 1.6 122 конски сили и евентуално искам газов инжекцион , и разбира се интересува ме как е този мотор с разхода на гориво на бензин и гас . Общо взето ако направя този избор ще збъркам ли ,защото много приятели ми казват че с Алфа ще ми се запали главата от скапи ремонти и ме отказват но на мен ми харесват на външен вид и за това искам . Сори за въпросите просто нямам време да ползвам търсачката и като стоя мн пред монитора не издаржам .
колега взимай смело каквото ти харесва - аз мойта алфа 146 1.4ТС я имам от 6 месеца и съм много доволен.
да ти кажа чесно частите са малко скъпички особенно електронните (ламбда сонда ,дебитомер, и т.н)
по окачването не е страшно поне според мен.
алфите са много ктасиви
купувай :) :tongue:
Vankata85
02-08-2008, 22:41
Здравеи колега, аз имам 146 2.0Ти попринцип са по капризни от немските коли скапи части, но ако има6 финанси няма да те затрудни да е подаржаш.Относно двигателя моята гори градско 10 11л бензин изван града 7 8 може и 10 зависи как кара6 и колко е настапваш.Моя съвет е ако намери6 1.8 или 2.0 е наи одачно като вървене и разходи.Малките горят колкото големия мотор.За газ горят много на един приател гори градско 15 газ .газов инйекцион е 1700лв го сложи, изван града гори 9 10 л газ.дано сам ти бил полезен .
Nasko_77
03-08-2008, 04:10
Вземи си двойката най-добре, но на глупости от рода на... 1.4-то горяло повече от 2.0 при нормално каране не вярвай:whistle:;-)
Ще си дава около 12-13/100 като пич8) Зимата и още даже.
Но че ще й се кефиш много повече... това е вярно.
J_I_V_K_O
03-08-2008, 12:13
бат ти наЦко е прав, а ако си решил за 156 първо се поинтересувай от цени за ходова част и още куп неща който струват МНОГО... ам всеки си знае възможностите :) въпросът е да се интересъваш от цени и да се повозиш преди да се хвърлишс главата на доло.
Ааа отностно боксера, кой ти го каза твеа?! Някой гоУфаджия...
Joro_pld
03-08-2008, 12:17
А бе засега съм го решил искам 1.6 16в 122к.с. . А иначе относно 156 много ми харесва но не ми е по джоба :)
Joro_pld
03-08-2008, 14:42
Значи днес бях до един автосалон и гледах една Алфа 146 1.9jtd 2001г. климатроник кожа а бе всичко уникат и направо ми останаха очите аз по принцип дизел не искам ама вие какво ще посаветвате за Дизела ? : )
blacksnoopy
03-08-2008, 16:20
А колко харчи 145/6 JTD в София?
Колега, извинявай, че питам в тази тема, но да не отварям нова :)
skakalec
05-08-2008, 11:39
колегата няма ли да се похвали вече? 146 взе ли , не взе ли ??
Joro_pld
05-08-2008, 20:54
Ми колега все още са ми проблем парите ,но се надявам в наи-скоро време да се похваля то се е видяло че ще е алфа :)
А колко харчи 145/6 JTD в София?
Колега, извинявай, че питам в тази тема, но да не отварям нова :)
Ми колега при мене дава около 8,но и не галя педала на газта.
Мойта е 1.4 в града харчи 9-10/100 извън него за морето с климатик падна на 7/100
И мойта е 1,4 и харчи като на колегата. Това че 2,0 харчи по малко не е вярно. На 2ката докато и се нарадваш как хубаво върви и колко добре ускорява, ще видиш голям разход. Тя си гори колкото и сипеш. 1,6 според мен ще е добър вариант. Като купиш да се похвалиш.
Пичове, никой не е казал, че 2-ката е ебаси икономичната кола, ама сетете се, че разликата м/у 1,4 и 2,0 е има нема 50 катъра, а разликата в разхода около литър. Как ви се струва 50% повече мощност за 10% повече бензин? На мен ми се струва оферта...
Vankata85
08-08-2008, 15:27
Здравеите отново,и аз тва се опитвам да им кажа на колегите с 1.4 че за 1 до 2 литра разлика, но като ти трябва мощност е имаш пак те ко и да искат реве кат мечка вари като буболечка... 2.0 Т.С си е мотора или 1.8ТС за мене това са моторите
Joro_pld
08-08-2008, 19:00
Съгласен съм с последните 2 мнения колеги :)
BillyBoy`
09-08-2008, 11:18
ела на някоя от сбирките да се запознаем;-)
Joro_pld
13-08-2008, 22:45
Нека първо да купя колата и тогава може да доида ще ми е приятно :)
А в момента ме спира това че не мога да изтегля кредит :) :) :)
dilian alfa gtv
14-08-2008, 10:31
разликата между 1.4 и 2.0 в разхода е има няма 1литър
Мойта по последни засичания в Сф-12.5 с доста ръчка,нека някой колега от Сф сподели колко му харчи градско :grandpa: :grandpa:Разликата между 1.4 и 2.0 е от земята до небето,но аз снмятам че и 1.8 е яка оферта,все пак няма баланс валове,и е по-ефтин за обслужване;-) ;-)
Здрасти Жорка, като ти е на сърце,тази колица,красива,преди да си я купиш,поогледай я много хубавко,макари аз като си купувах моята,я взех на магия дето му се вика,и да ти кажа,за 26хил.км по мотора несам пипал нищо,:th_up:,само ся започна нещо окачването па полопва. но се оправя. ами с този двигател според мен няма да збаркаш,еластичен е и много добре си пасва на купето. аз на газ ми гори около градско 11л. средно 9.5/10л. изван града 7,5/8л. но пак зависи от настапването на туинс спаркчето:drive:
Да не отварям нова тема, тук да попитам: жената много харесва алфа 146, и съответно обмислям да и взема една така, да се радва :) Обаче, това, което ме притеснява е разхода. Колата ще се кара градско, да си ходи на работа, по кафета, абе предимно в София ще се кара, а там както всички знаем има много задръствания. Насочил съм се към двигателя 1.4 90к.с. (незнам дали е ТС). Като коне според мен е напълно достатъчен да носи купето, разход бензин предвиждам 7-8/100 - правилно ли си мисля? Ако греша - поправете ме. Повече коне не са нужни, иска ми се да хвана преференциите в данъците (под 74kW с катализатор -50%), а и не ми се дават 500-600лв. за ремъци, ролки, свещи... Та - неискам да е TS, неискам и да е двувалов (ама бих го преживял, веднъж ще е). Най-вече ми се иска икономичен двигател. Ще ме насочите ли към нещо друго? И държа да е 146, гледахме с нея 145, ама не и харесва че е двувратка. Благодаря на всеки помогнал с нещо в избора ни за количката (ох как искам алфичка и аз, ама 156 не ми е по джоба, която всъщност съм си харесал).
DerMeister
26-08-2008, 13:52
Под 10 разход забрави...
LeoVin4i
26-08-2008, 14:41
Synthy май си търсиш икономична кола с евтина поддръжка. Моя съвет е да се ориентираш към друга марка.
Поддръжката не ме притеснява толкова, колкото разхода. Наистина търся икономична кола. Ама явно няма да е алфа, за съжаление :(
DerMeister
26-08-2008, 15:35
Е тя жена ти щом е харесала 146, значи иска сериозна и не малка кола. Такава икономична с разход 7-8 в града трудно ще намериш. Иначе една корса 1.5 дизел и ще забравяш кога си зареждал последно.
НО! Има Алфа 146 2.0 ТД, която ще дава евентуално 7-8 в града.
Всъщност тя иска малка кола с климатик, което пък е доста рядко срещано явление, и така се стигна до алфата. А и като и я показах на улицата, и се влюби. Та сега умувам над проблема - алфа или някаква друга. Това с корсата 1.5Д - добра идея. Благодаря :)
Сега остава и да успея по някакъв начин да я убедя, че алфата не е за нея.
DerMeister
26-08-2008, 15:44
Алфа 146 не е малка кола. Ако харесва Корса (след 93 година), лесно ще намериш с климатик, от там варианти много, дизел, бензин с газова и т.н. и т.н. Колите са много здрави и непретенциозни.
LeoVin4i
26-08-2008, 16:35
Алфа 146 не е малка кола. Ако харесва Корса (след 93 година), лесно ще намериш с климатик, от там варианти много, дизел, бензин с газова и т.н. и т.н. Колите са много здрави и непретенциозни.
Ама са грозни :sad2:
ами мн зависи къде в града я караш... ама около 12 е моята...
не е малко... ама дърпа здраво... и си струва кефа :)
еми 30км. на ден, като половината са в задръстване, другата половина може и със 100 да се минат ;) Все си мисля, че каквато и кола да се вземе, под 8 в града няма да падне разхода в най-добрия случай.
1.4 90 к.с е боксер. 2 вала, 4 свещи, по-евтина подръжка от т.спарка. Разхода май е като на 1.6. Според мен под 10/100 в София няма да падне. Ако сложеш газ ще е по-евтино.
Имай предвид, че читави алфи , а още повече боксери, се намират рядко ;)
Търси нещо запазено, защото ако тръгнеш за конкретен двигател ще е доста трудно.
И я карай предварително на преглед. При колегата Lisan примерно.
AntiLuuP
29-08-2008, 19:28
Преди около 10 дена си взех алфа 146 1.6 T.S 97-98 веднага я вкарах в сервиза пълно обслужване и останах учуден от цената очаквах да е двойна може би като се вземе на предвид че всички говорят много скъпа била подръжката (колата е обслужвана в сервиз на алфа) За момента съм доволен возия вървеж ... само 1 нещо ме притеснява много гори около 14-16 градско в софия с включен климатик , крака също ми е много тежък и се чудя дали е нормално да гори толкова , но за да гори явно е нормално :D
DerMeister
30-08-2008, 01:24
Много е 14-16, освен ако не я караш постоянно в 5-6-7 хиляди оборота.
Преди около 10 дена си взех алфа 146 1.6 T.S 97-98 веднага я вкарах в сервиза пълно обслужване и останах учуден от цената очаквах да е двойна може би като се вземе на предвид че всички говорят много скъпа била подръжката (колата е обслужвана в сервиз на алфа) За момента съм доволен возия вървеж ... само 1 нещо ме притеснява много гори около 14-16 градско в софия с включен климатик , крака също ми е много тежък и се чудя дали е нормално да гори толкова , но за да гори явно е нормално :D
Най-масовите причини за това са: ламбда сонда, свещи, запушен филтър. Моята като я купих харчеше 18 градско, като смених овъглената ламбда падна на 13, сега с нови свещи и кабели - 12 с климатик. Успех!
Колега 14-16 как ги постигаш? На какви обороти я караш? Мойта дава ~15 като се има предвид, че сменям предавка малко под прекъсвача. Ако я карам нормално 10-11, но не се е случвало отдавна:mrgreen:
AntiLuuP
30-08-2008, 20:39
Колега 14-16 как ги постигаш? На какви обороти я караш? Мойта дава ~15 като се има предвид, че сменям предавка малко под прекъсвача. Ако я карам нормално 10-11, но не се е случвало отдавна:mrgreen:
ми карам я по същия начин като позагреее ама ташака е там че я паля студена карам я около 10км тъкмо загрее и трябва да я гасна като изстине пак я палякарам и тъкмо като загрее гасна и така 2-3 пъти на ден и за капак като и ударя едно пържило и толкова отива... абе нз за 20 лв минавам около 70км градско София - тва са 8 литра абе всъщност нз дали е 16 горенето ....
А колкото до колегата който ме съветва с ремонтите преди 10 дена е сменено абсолютно всичко което може да се смени и е имало нужда да бъде сменено ... ;)
Щом те кефи само на външен вид ще се излъжеш и тн. не си ли много запален фен бягай на далече!
DerMeister
31-08-2008, 22:34
ташака е там че я паля студена карам я около 10км тъкмо загрее и трябва да я гасна като изстине пак я палякарам и тъкмо като загрее гасна и така 2-3 пъти на ден и за капак като и ударя едно пържило и толкова отива...
Нещо имаш проблем с работната температура според мен, при мен за 1 км вече си е на 90 градуса. Ако за 10км в София не ти е загряла, то там е причината за високия ти разход.
MIRO7908
15-02-2009, 19:29
здравеите колеги,искам да си взема алфа146 1,6 тс,1996 г,обаче имало някакво чукане в клапаните,казаха ми че било хидравличен повдигач,:help:
Най-добре разгледай обявите в раздел Продава и си земи някоя количка от тук ;)
Поне е доста вероятно, че ще е гледана ;)
Иначе части за тия коли има доста, в момента има сигурно 5-6 145/6ци, които се продават на части, така че дори и да има проблем в алфата, може да се оправи, вече зависи и от цената, на която ти я продават
здравеите колеги,искам да си взема алфа146 1,6 тс,1996 г,обаче имало някакво чукане в клапаните,казаха ми че било хидравличен повдигач,:help:
Колега това е твоята кола:grandpa::grandpa:http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29819
Колега това е твоята кола:grandpa::grandpa:http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29819
На негово място нямаше да му мисля! ТИ-то е уникално :respect:
poison1912
16-02-2009, 09:24
и мойта дава 11-12 градско 146-1.4тс,а за алфичката просто нямам думи - кола за удоволствие
На негово място нямаше да му мисля! ТИ-то е уникално :respect:
Ми аде и аз така мисля,ма е на никой неще да я вземе,колата е толкова хубава:flirt::smartass::evilsmiley:
DerMeister
16-02-2009, 11:03
Ми аде и аз така мисля,ма е на никой неще да я вземе,колата е толкова хубава:flirt::smartass::evilsmiley:
Ако иска да вземе мойта, пък аз ще взема твойта като додам пари....
Ако иска да вземе мойта, пък аз ще взема твойта като додам пари....
Ми ае де:smartass::smartass:
crashboy
17-02-2009, 01:07
joro_pld писах ти на лична.виж и ми отговори
колегаимам 146-1,4-2000г на 1г е и съм много доволен градско-10л извън-8л Малко е като каруца но пък е кеф-пушка е
Ами мойта е 1.4 ТС 103 коня и преди смяна на ламбда и обслужване даваше 16 градско :) Сега гори макс 13 като педала е до метала и си ползвам климата редовно :) При пенсионерско каране без клима ми даде 10.3. Ама не е капризна колкото и сипя толкова ще изяде. Ремонтите малко ми излизат през га*а, ама си я карам като ме кефи. Принципно ако ще ти е 1ва кола не е много препорачително до колкото разбрах.
poison1912
13-07-2009, 11:12
мойта ми дава 10.6 градско! иначе за колегата алфата си е алфа и колкото и да е ремонтираш наистина си е удоволствие да е караш
galinves71
13-07-2009, 21:30
ТИКОООО.
KalinAlfista
14-07-2009, 17:34
моита е 1.6 ТС и гори бензин колкото и сложа не враща нищо....хахахи колега 120 коня е каде са тея 2коня отгоре 122???
Моята също е 146 ,но 1.4 ТС 103 коня 99 година ноември .. градско 10/100 много сам доволен от това.. за 1 година само ламбда сонда смених преди няколко дни !!!! :)
аз продадох моята 146 ама не заради ремонтите,а защото няма6е клима.ина4е земеш ли алфа тва е болесно състояние тя те дърпа към сервиза ти я вадиш от там и си казваш,ще го продам тоя бирник .ама след стотния метър удоволствие да караш такава кола ,ще я продам но за по нова алфа.така че слушаъ сърцето си.не слушаъ хора които не са карали алфи.ние тук сме болни и диагнозата ни е АЛФА РОМЕО.
Браво колега,евала....страшно много идиоти се влияят от чуждо мнение за тези коли, всичките ми приятели карат немски и френски коли и ме убеждават в нещо което не е така,че Швабина бил по добър.....да но да караш АЛФА е удоволствие.Лично аз съм си направил моита 146ца така че като я карам все едно друго несъществува.АР 146 16 В 1.4 ТС 99`
Браво колега,евала....страшно много идиоти се влияят от чуждо мнение за тези коли, всичките ми приятели карат немски и френски коли и ме убеждават в нещо което не е така,че Швабина бил по добър.....да но да караш АЛФА е удоволствие.Лично аз съм си направил моита 146ца така че като я карам все едно друго несъществува.АР 146 16 В 1.4 ТС 99`
да не говорим, че от всички коли долу на паркинга, било по-нови, по-скъпи и т.н. е не мога да го скрия, че мойта е най-красива :super:
street fighter
21-07-2009, 02:17
Съгласявам се колегите, карам и обслужва както BOXER така и ТС. Боксера е по не капризния мотор и с по евтини части както и по бавният, но не винаги (тук може да попитате Дригата да Ви сподели впечатление:naughty:) нямам нищо против и капризният ТС, но мисля че някой части са доста скъпички като прословутият "варятор" , както и кабелите! Верно че не се сменят всеки ден.
Колега какъвто и да ти бъде изборът на мотор независимо от обема му не забравяй това е алфа ромео!! КОлкото до разходът градско нормално каране на малолитражките 9-10л.извън градско 7-8л. Колкото до по-голямите им батковци разликата не е толкова фрапираща 1-2л отгоре. извън градско пак толкова 7-8л.Дизелът като чели е най стабилен измежду фаворитите, разходът му е със 2-3л надолу градско7-8л. нормално каране и извън градско 5-6л. Обслужването му е като на ТС.
Поздрави и дано да съм бил полезен.