PDA

View Full Version : Изтъркан Вебер потенциометър

RaIDeR
04-08-2008, 00:18
Днес му мерихме параметрите на едната страна добре 0 но на другата 0.60 !
Заминал е графита и казва на компа ,че съм подал гас но няма въздох и оттам отваря моторчето за празния ход ,тогава почва да вдига и смъква оборотите все едно форсирам !
Въпросът ми е дали се продават такива потенциометри на клапата ,Вебер едва ли ще намеря ам поне МагнетиМарели да има !
Някой да е сменял такова нещо и да има някакви впечятления след смяната ?
Също и за цена долу горе ако може да ме ориентирате ?

nikolamilchev
04-08-2008, 10:43
Приятелю, продават се, Лисан има със сигурност. 35 или 40 лв беше. смяната е елементарна. Успех. Ето ти и неговия номер 0898832271 - Сашо.

RaIDeR
04-08-2008, 11:59
Е за лисан не се и съмнявам ,че има ама втора рака !
На мен ми трябва ново , пък и едва ли ще му се занимава с такава дреболия да я праща !
40-50 лева казваш хммм много бе , за един прос потенциометър !

RaIDeR
04-08-2008, 17:02
Току що се връщам от магазина там ми предложиха на магнети марели с цена 112 лева! В алто италия пък същия с поръчка от ит за 386 лева !?
Един тъп потенциометър как може да струва такива пари ?

hristo58
06-08-2008, 06:32
щракни ми една снимка на въпросния потенциометър,може да ти помогна.

RaIDeR
07-08-2008, 01:05
Ето снимки ,ако можеш да намериш такър нов на нормална цена се обади !
Тоя коъто ми го предложиха беше на Магнети Марели в друг магазин ми предложиха два турски които нямаха марка за цена 50 лева ,изглеждаха доста зле направени !
Нещо кара моторчето за празен ход да отваря постоянно и колата почва да мени обороти 1000-1400 рпм. все едно форсирам ! Замерих този потенциометър и в едната страна (на затворено положение на клапата) показва 0.60 ома ,а трябва да са 0 ома !
Диагноза изтъркан графит , този потенциометър казва на компа ,че съм подал газ (а аз несъм) а няма достатъчно въздух и оттам да отваря моторчето за празен ход ?!!??
И за това от днес карам с откачено от буксата моторче за празен ход !
Сега немени оборотите но компютърат работи в авариен режим и гори по-вече !

hristo58
07-08-2008, 08:32
Ето снимки ,ако можеш да намериш такър нов на нормална цена се обади !
Тоя коъто ми го предложиха беше на Магнети Марели в друг магазин ми предложиха два турски които нямаха марка за цена 50 лева ,изглеждаха доста зле направени !
Нещо кара моторчето за празен ход да отваря постоянно и колата почва да мени обороти 1000-1400 рпм. все едно форсирам ! Замерих този потенциометър и в едната страна (на затворено положение на клапата) показва 0.60 ома ,а трябва да са 0 ома !
Диагноза изтъркан графит , този потенциометър казва на компа ,че съм подал газ (а аз несъм) а няма достатъчно въздух и оттам да отваря моторчето за празен ход ?!!??
И за това от днес карам с откачено от буксата моторче за празен ход !
Сега немени оборотите но компютърат работи в авариен режим и гори по-вече !

видях снимките,ще потърся но няма голяма гаранция 4е ще се намери,но трябва да се опита.

RaIDeR
09-08-2008, 11:23
Проблемът с оборотите си стои , до решението му ще карам с разкачено моторче за празния ход ! Много дразни това !

RaIDeR
10-08-2008, 13:25
Вчера таратаъката ме остави напътя ,нещеше да запали !
Махнах моторчето за празният хот и колата запали отраз , нещо компа се бърка !
Някой знае ли дали има "моторче и потенциометър" от друга кола съвместими с тези на моята ?
Чух нещо от лада на 5 пъти по ниска цена !
Някой знае ли по-вече ?