Log in

View Full Version : Проблем с ел.стъкло

TheLemonSong
04-08-2008, 18:09
Колеги, предното ми дясно стъло си "прави каквото си иска".Независимо от коя врата се опитвам да го сваля-не ще.След десет минути-ще, разбира се после, не се затваря и т.н.Т.е явно машинката си работи, контролерите също, но ....:bored:
Да имате идеи, къде се крие проблмът?

stanic
05-08-2008, 14:26
здравей,според мен проблема е в алфа при всеки горе долу е така на мен пак ми е автомати4но вдигането само от шофиорския контролер,от другия неще а пък понякога и забравя да се вдигне от десния контролер.Според мен проблема е в самите контролери не дават хубав контакт.провери си ги всичките.:thumbup:

TaNo
06-08-2008, 00:40
абе на шофьорския джам вдигането и свалянето му е автоматично а на десния само свалянето! нищо развалено няма

TaNo
06-08-2008, 00:43
Колеги, предното ми дясно стъло си "прави каквото си иска".Независимо от коя врата се опитвам да го сваля-не ще.След десет минути-ще, разбира се после, не се затваря и т.н.Т.е явно машинката си работи, контролерите също, но ....:bored:
Да имате идеи, къде се крие проблмът?

а на джама като му се доиска да се вдигне по-трудно ли му е от обикновенно

stanic
06-08-2008, 09:30
абе на шофьорския джам вдигането и свалянето му е автоматично а на десния само свалянето! нищо развалено няма
егати и работата защо само на долу ще го правят автомат?за мен няма логика,но може да истина,незнам.:dunno:

EMo0o
06-08-2008, 13:45
егати и работата защо само на долу ще го правят автомат?за мен няма логика,но може да истина,незнам.:dunno:

Алфа Ромео .. :D

TheLemonSong
06-08-2008, 14:53

Не самото движение си е безпроблемно, просто не винаги реагира, когато натисна някое от копчетата-ако трябва да бъде откровен вече дори не го ползвам-просто си знам, че няма да се отвори, а ако случайно се отвори, то никой не знае кога ще мога да го затворя..
А сега вече имам проблеми и с щофьорското:sayjin:.Когато го затварям, стига до горе и започва да прескача, съответно не спира, а продължава да се блъска, докато на го спра с натискане на копчето надолу.
Ебаси, почвам да се изнервям май,май....
Вчера ми падна дясното стъкло на 156-та, не мо'а да разбера к'во става с тия стъкла....

TaNo
07-08-2008, 01:05
щом си слиза без проблем стъклото 100% някаде и се губи тока, невярвам да е нещо сложно. Като отвориш врата и там дет са пантите напипай снопа с кабелите за към вратата и пробвай да натиснеш бутона за сваляне да неби там да е прекъснато някое кабелче. На тебе май не ти върви с тея стъкла

EMo0o
10-08-2008, 19:20
щом си слиза без проблем стъклото 100% някаде и се губи тока, невярвам да е нещо сложно. Като отвориш врата и там дет са пантите напипай снопа с кабелите за към вратата и пробвай да натиснеш бутона за сваляне да неби там да е прекъснато някое кабелче. На тебе май не ти върви с тея стъкла

Не е така .. ако се сваля без проблем , не е 100% сигурно , че ще се вдигне така ;)

achkar
10-08-2008, 21:23

На моята лявото и дясното предни стъкла доста трудно се вдигат, когато са на 90%. По 3-4 пъти да натискам копчетата, за да ги затворя докрай. .

S@gittarius
02-10-2008, 16:42
Едно от слабите места на Алфите са електрическите връзки. За другите модели не знам, но в 164 и 166 почти цялата електроника е BOSCH, SIEMENS и т.н. Микро-ключетата в бутоните за прозорците са немски, аналогични са с тези в компютърните мишки, капсуловани са, и ако не са разглобявани и/или насилвани, ще надживеят не един собственик. За разлика от тях контактите и съединителите са склонни да оксидират и се държат точно, както описва колегата, ту ги има ту ги няма. Особено, ако колата целогодишно стои на открито. Лично аз нямам такива проблеми, но ако се случи, почиствам съединителите по веригата, намазвам ги с електролитна грес и забравям за случката.

TheLemonSong
27-10-2008, 10:43
Пичове, дайте акъл к'во да правя.
Като си вдигам стъклото(шофьорското) и достигна до около 3/4 см от горния край на вратата, започва да прескача на едно място, да трака като лудо и нищо повече... не може да се качи догоре и това е.Вчера махнах кората, защитите, ама к'во от това, като незнам къде да търся проблема...
Да имате някакви идеи?

didod
28-10-2008, 20:06
Мирише на механизъмче за смяна май...

TheLemonSong
29-10-2008, 15:29
Готово!:-P
Някво малко зъбно колело от цам беше проблема.
Work:60 lv
Tip :20 lv
Total:80 lv:-P

didod
29-10-2008, 15:38
Много уърк бе... :) Не можа ли 'направи си сам' ? :-P

leketo84
29-10-2008, 19:58
Ужас много е за такъв ремонт !

TheLemonSong
30-10-2008, 09:37
Не, колега. За жалост неможах-две зъбчета бяха "отишли",т.е. или нов механизъм, или нова отливка, или заварка.
Абе, пичове вие къде си праите ремонтите в "Отопия "ли?

didod
30-10-2008, 10:11
Аз лично си смених целия механизъм, моторчето с жилата (30 лв. 'Италианеца'). Обаче не знам за 166 колко чини това удоволствие. :) Все пак 80 лв. взимат примерно за реглаж клапани на twin spark, много по- сложна и отговорна задача. Както и да е, не ни слушай нас. Радвай се на работещото стъкло и туй то. :)

rodeff
26-11-2008, 15:53
При трудно отварящи/затварящи прозорци има и нещо друго.
Механизма има едни пластмасови плъзгачи които се плъзгат в алуминиева рамка.
Та проблема е че тази алуминиева шейна леко се окислява.
Решението е да я намажете с малко грес.
Отваряте/затваряте прозореца няколко пъти и сте готови.

:smoke:

Коки
30-11-2008, 02:28

Има или няма логика, така са го направили - факт.

Коки
30-11-2008, 02:35
Не, колега. За жалост неможах-две зъбчета бяха "отишли",т.е. или нов механизъм, или нова отливка, или заварка.
Абе, пичове вие къде си праите ремонтите в "Отопия "ли?

Някои си ги правят в "Направи си сам". Аз като теб ходя по сервизите - нали и те са хора, трябва да ядат :)