Log in

View Full Version : След 16г. и над 300хил.км....155 роди!

Бобби
06-08-2008, 12:58
Миналата седмица и изтекоха оплодните води през ауспоха!
Та сега чакам да я отвори доктора....да видим за какво иде на реч...въпреки предположенията ми!

VFTI
06-08-2008, 13:16
Миналата седмица и изтекоха оплодните води през ауспоха!
Та сега чакам да я отвори доктора....да видим за какво иде на реч...въпреки предположенията ми!

Eййй колега много кофти...Моите съболезнования..

А какво смяташ че е ?:-(

pr_00f
06-08-2008, 13:24
Видях аз че търсиш двигател.
Честито дето се вика :(

Бобби
06-08-2008, 13:27
Eййй колега много кофти...Моите съболезнования..

А какво смяташ че е ?:-(
:joly:..не сме умрели, ще живне...остави ги съболезнованията...рано е за погребение!
За сега гарнитура на главата.....но още не сме я свалили....за да видим, дали има други поражения!
Интересно е, че е издуха....без да е прегрявана!!!

Бобби
06-08-2008, 13:33
Видях аз че търсиш двигател.
Честито дето се вика :(
:stretcher:...той е за в краен случай!....трябва да сме подготвени за всичко....
...кофти е ако търся цяла кола....че не съм събрал достатачно за нова:no:

търтей
06-08-2008, 14:08
кофти случка бате :(
стикскам палци просто гарнитурата да смените

Бобби
06-08-2008, 14:48
кофти случка бате :(
стикскам палци просто гарнитурата да смените
..чул те господ!.....е ще трябва и някой дребни елементи...след толкова години, тепърва и правим разрез....утре ще видим как е, като е отворят....за сега събирам само цени и оферти за предполагаеми повреди...

Martini_Racing
07-08-2008, 01:19
Боби искрено сажелявам за случилото се , между другото с теб сме се виждали , аз съм едното от момчетата дето взехме ПЕЖО-то /моторисчето/

pr_00f
07-08-2008, 10:17
Баце и все пак не каза какво е родила - мъжко или женско :(

сорри за неуместния хумор, но аз си знам че няма да ми се разсърдиш

Бобби
07-08-2008, 10:17
Боби искрено сажелявам за случилото се , между другото с теб сме се виждали , аз съм едното от момчетата дето взехме ПЕЖО-то /моторисчето/
Приятно ми е да те чуя;-)...ние да сме живи и здрави....железата ще се опрвят!

pr_00f
07-08-2008, 10:30
И все пак - какви са щетите - гледам глава търсиш ?

Martini_Racing
07-08-2008, 10:43
Приятно ми е да те чуя;-)...ние да сме живи и здрави....железата ще се опрвят!

аз малко катастрофирах и сега минавам на автомобили , взех си 155 1.8 / 8 клапановия / но имам още два двигателя 2.0 /16кл./ и 2.5 / 6 цил . тази вечер ще отваряме голямото прасе тъй като поръчах това онова за него и да го подготвям за улиците на града , да всява смут

Бобби
07-08-2008, 10:51
аз малко катастрофирах и сега минавам на автомобили , взех си 155 1.8 / 8 клапановия / но имам още два двигателя 2.0 /16кл./ и 2.5 / 6 цил . тази вечер ще отваряме голямото прасе тъй като поръчах това онова за него и да го подготвям за улиците на града , да всява смут
Колко малко бе братле?...с колата, или с мотора?....нали си добре...на теб да ти няма нищо!...много двигатели си събрал!....може те потърсим, ако недай си боже опрем до мотор;-)

Бобби
07-08-2008, 10:53

Баце и все пак не каза какво е родила - мъжко или женско :(

сорри за неуместния хумор, но аз си знам че няма да ми се разсърдиш
Чакам доктора да направи разреза...и ще пиша!....а бе за моя беда тоя доктор не изтрезнява:drunk:

Бобби
07-08-2008, 10:58
И все пак - какви са щетите - гледам глава търсиш ?
Подготвям се за всичко възможно!...но НЕ и за погребение!
Ако имаш нещо в предвид...като части...свиркай!:whistle:

Martini_Racing
07-08-2008, 11:01
Колко малко бе братле?...с колата, или с мотора?....нали си добре...на теб да ти няма нищо!...много двигатели си събрал!....може те потърсим, ако недай си боже опрем до мотор;-)

ами с мотора се размазах 4 ребра , лявата китка беше на сол , и десни крак има малко болтове

Бобби
07-08-2008, 11:36
ами с мотора се размазах 4 ребра , лявата китка беше на сол , и десни крак има малко болтове
Плашиш ме.....само като те сушам!....абе в теб братле трябва някоя фирма за пилоти да инвестира...поне да знаеш за какво си трошиш кокалите;-)
Надявам, че сега си добре!...един съвет от мен по леко с тия скорости...като стегнеш Алфата...слагай си каската...не се шегувам!

Martini_Racing
07-08-2008, 11:52
няма проблем само че не мога дати кажа кво ще ми остане все още от частите

Бобби
07-08-2008, 17:50
Е днес хубав ден за мойта палавница!...преди малко се прибрах от майсторана...той най сетне изтрезня(свали главата:)....и ме зарадва...продухала гарнитура на 3-ти цилиндър и го пълни с антифриз...само това!!!!...а й от вътре лъскава....никакви забележки.... нищо, че е над 300хил. км.....е това ме най зарадва!...ще я бъде още толкова най малко! Дребни процедури тия дни(шлайф глава, ще шлайфам и клапаните, едни гумички за тях, гарнитури...е това ще да е:)

Sunny
07-08-2008, 18:14
Е за това вече честито ;)
Дето се вика размина се

VFTI
07-08-2008, 19:49
Хехех естествено че ще се размине....Та това е Алфа Ромео 8V :tongue::tongue::grandpa::grandpa:

Sunny
07-08-2008, 21:23
Най коравия мотор (двигател) който съм виждал :respect:

Martini_Racing
08-08-2008, 08:43
Е днес хубав ден за мойта палавница!...преди малко се прибрах от майсторана...той най сетне изтрезня(свали главата:)....и ме зарадва...продухала гарнитура на 3-ти цилиндър и го пълни с антифриз...само това!!!!...а й от вътре лъскава....никакви забележки.... нищо, че е над 300хил. км.....е това ме най зарадва!...ще я бъде още толкова най малко! Дребни процедури тия дни(шлайф глава, ще шлаъфам и клапаните, едни гумички за тях, гарнитури...е това ще да е:)

..........:bowdown::bowdown::bowdown: господ е българин , Боби моите поздравления

Бобби
08-08-2008, 08:59
Благодаря на всички колеги, който проявиха разбиране и взеха участие в темата!
Някой, ако го интересуват някой подробности да попита....ще му отговоря какво съм правил(защото малко жаргоно описах нещата:)...но, май
сте разбрали за какво иде на реч.

XaBu4ko
09-08-2008, 05:32
Олекна ми...... Направо се бях притеснил за Алфичката. :prescription:
Ам кач пара са гумичките и труда за смяната им.

търтей
09-08-2008, 11:12
супер батко
радвам се че няма нищо сериозно на колата :)

Mury
09-08-2008, 19:20
Най коравия мотор (двигател) който съм виждал :respect:

Има много по-корави от този,иначе наистина е мнооо здрав :grandpa: Скоро и аз мое се радвам на една ризница,само че 75 :tongue: :tongue:

Бобби
11-08-2008, 08:53
Олекна ми...... Направо се бях притеснил за Алфичката. :prescription:
Ам кач пара са гумичките и труда за смяната им.
По 1лв. за бройка ги взех...труда си зависи от майстора!!!!..труда не е малко...ще трябва да сваляш разпределителните валове...:-o

Бобби
11-08-2008, 09:06
Интересното беше при моя случай, че маслото не се закваси...остана си чисто!
Колата изобщо не загря!!!....в разтояние на 500м. от светфар до другия се появи страхотен дим от аспуха без особен мириз(все едно съм сложил воена димка в гърнето:)....след това както знаете...се оказа, че гарнитурата на 3 цилиндър е духнала и антифриза влиза в цилиндъра и от там през ауспоха.....
Ремонта ми излезна към 200лв за части....като гарнитурата за главата е правих при един майстор ръчно, за по голяма сигорност(неразчитам много на качеството по наште магазини...за туда още толкова се изръсих...и доста пиячка за майсторана:)
Всичко е добре, когато свършва добре.....даже и евтино според мен излезе!

метъл
11-08-2008, 21:06
Абе аз не съм чак такъв оптимист (пу,пу, пепел ми на устата) - моята като я взех преди месец и половина километража показваше 169к (на 16г кола ?!?) дали е имало някоя 1-ца отпред или вносителите са се потрудили да изглежда така незнам, но преди две седмици отварях двигател, за да сменя гумички на клапаните и сегменти (ниска компресия (7 атм) и висок разход на масло - 1л/2000км). Реших да сменя и биелни лагери (все пак слагам нови сегменти) и добре че ги отворих (малко гадно се сваля картера на място) беше са показало помедняването - т.е. пред задиране. Основните - същата работа :furious: . Те също могат да се сменят на място - ако някой се интересува ще си потроша още малко клавиатурата.

Furious 155
11-08-2008, 22:53
Абе аз не съм чак такъв оптимист (пу,пу, пепел ми на устата) - моята като я взех преди месец и половина километража показваше 169к (на 16г кола ?!?) дали е имало някоя 1-ца отпред или вносителите са се потрудили да изглежда така незнам, но преди две седмици отварях двигател, за да сменя гумички на клапаните и сегменти (ниска компресия (7 атм) и висок разход на масло - 1л/2000км). Реших да сменя и биелни лагери (все пак слагам нови сегменти) и добре че ги отворих (малко гадно се сваля картера на място) беше са показало помедняването - т.е. пред задиране. Основните - същата работа :furious: . Те също могат да се сменят на място - ако някой се интересува ще си потроша още малко клавиатурата.
дай още инфо че и аз имам съмнения за моите гумички.... и моята я взех на 167000 ама според мен са грубо 300к... туй си е моя версия де. Кажи колко излезе тоя ремонт при теб, и при мен има малко завишен маслоразход.... така си мисля де! Кажи за какви пари става дума при тоя тип ремонт!

метъл
22-08-2008, 08:38
Извинявай че толкова късно ти отговарям, но просто не съм влизал във форума. Ремонта си го правих аз, а частите са както следва:
гумички - 8лв
гарнитура на главата - 55
сегменти - 95
биелни лагери - 50
основни лагери - 65
термостат (не затваряше добре - при спускане температурата ми падаше до 50 гр) - 60

vania23
28-01-2010, 16:29
Смяна лагери на колянов вал 156 1.8
Здравейте,имах малък проблем с колата който започна преди около 6 м.един познат- алфист :-) ми каза ,че колата е тръгнала да "ражда",доколкото разбрах ако и дам повече газ ще ми излезнат буталата през предния капак :grin:.Карах колата в продължение на 6 месеца с този проблем при максимум 2500 оборота,предполагам знаете какви звуци се издават когато трябва да си смените лагерите на коляновия вал (от бензин колата стана дизел хахаха да добиете представа за шума който се чува)докато в един момент не се качи един субект в колата и колата започна още по гадно да бучи,както и да е някой казват ,че са за смяна лагерите на коляновия вал,едно удоволствие около 1000 лв,питането ми е дали първо да не я издърпам колата до вантотрейд,тъй като само на тях им имам доверие,да ми потвърдят дали да си приготва скромната сума ако не и отгоре или някой в форума е минал през това и е по запознат как да процедирам?

The_Game
28-01-2010, 18:19
Здравейте,имах малък проблем с колата който започна преди около 6 м.един познат- алфист :-) ми каза ,че колата е тръгнала да "ражда",доколкото разбрах ако и дам повече газ ще ми излезнат буталата през предния капак :grin:.Карах колата в продължение на 6 месеца с този проблем при максимум 2500 оборота,предполагам знаете какви звуци се издават когато трябва да си смените лагерите на коляновия вал (от бензин колата стана дизел хахаха да добиете представа за шума който се чува)докато в един момент не се качи един субект в колата и колата започна още по гадно да бучи,както и да е някой казват ,че са за смяна лагерите на коляновия вал,едно удоволствие около 1000 лв,питането ми е дали първо да не я издърпам колата до вантотрейд,тъй като само на тях им имам доверие,да ми потвърдят дали да си приготва скромната сума ако не и отгоре или някой в форума е минал през това и е по запознат как да процедирам?

Щом си я карал толкова много няма да минеш само с лагери....
Преди 6месеца можеби...

Бобби
28-01-2010, 18:39
Откъде е изровихте тази тема..:shocking:
бях ги забравил тия ядове

---------- Post added at 16:39 ---------- Previous post was at 16:35 ----------

Бих ти препоръчал Лисан сервиз, ще го откриеш в форума......че накрая той ми оправи колата!
незнам във Вантротейд дали са останали специалисти...отдавна не се занимават с Алфи....а и паричките са повечко там.

Gosheto30v6
28-01-2010, 21:37
дай още инфо че и аз имам съмнения за моите гумички.... и моята я взех на 167000 ама според мен са грубо 300к... туй си е моя версия де. Кажи колко излезе тоя ремонт при теб, и при мен има малко завишен маслоразход.... така си мисля де! Кажи за какви пари става дума при тоя тип ремонт!
колега не се подвеждаи само по гум. на клапаните,8клапановата глава има големи и тежки клапани и износването на водачите им става по бьрзо,затова те посьветвам ако сваляш главата я даи на шлаифист да прецени дали има нужда от смяна на водачи.;)не бяхя мн.скьпи, мисля кьм 3 или 4лв. броиката,а иначе от кам на сигменти дьржат доста,и рьб по ризите даже не правят,абе здрави са:big_bow_down:

thecleaner
28-01-2010, 21:45
колега не се подвеждаи само по гум. на клапаните,8клапановата глава има големи и тежки клапани и износването на водачите им става по бьрзо,затова те посьветвам ако сваляш главата я даи на шлаифист да прецени дали има нужда от смяна на водачи.;)не бяхя мн.скьпи, мисля кьм 3 или 4лв. броиката,а иначе от кам на сигменти дьржат доста,и рьб по ризите даже не правят,абе здрави са:big_bow_down:

Той колегата дето го цитираш отдавна си реши проблема с мотора :shocking: Темата е стара и стават обърквания.

BillyBoy`
31-01-2010, 20:18
Здравейте,имах малък проблем с колата който започна преди около 6 м.един познат- алфист :-) ми каза ,че колата е тръгнала да "ражда",доколкото разбрах ако и дам повече газ ще ми излезнат буталата през предния капак :grin:.Карах колата в продължение на 6 месеца с този проблем при максимум 2500 оборота,предполагам знаете какви звуци се издават когато трябва да си смените лагерите на коляновия вал (от бензин колата стана дизел хахаха да добиете представа за шума който се чува)докато в един момент не се качи един субект в колата и колата започна още по гадно да бучи,както и да е някой казват ,че са за смяна лагерите на коляновия вал,едно удоволствие около 1000 лв,питането ми е дали първо да не я издърпам колата до вантотрейд,тъй като само на тях им имам доверие,да ми потвърдят дали да си приготва скромната сума ако не и отгоре или някой в форума е минал през това и е по запознат как да процедирам?Ако имаше лагери за смяна мисля нямаше да я караш 6 месеца по ме навежда на мисълта да имаш отишъл си вариатор:waving:.

mimouzunov
31-01-2010, 20:49

Мисля ,че тук става въпрос за 155-ци ама как и да е...
И аз си мисля ,че няма как да се кара 6 месеца ако са заминали лагери... Одавна е щял да затегне... И според мен е заминал вариатора ,нали това е класика за 16 клапановите...