Log in

View Full Version : Алфа 146 1.9 TD

victtorbg
08-08-2008, 20:42
Купих Алфа 146 1.9 турбо дизел,но нещо не ми харесва как върви-кажете някой добър дизелджия.Незнам дали е нормално,но има масло по турбината-омасляват ли дизелите?
Аз се занимавам с автоклиматици и ако имате проблеми-питайте.

Satanism
08-08-2008, 23:11
омасляват...не мисля, че е нещо ненормално.И моята беше така, по турбопътищата цялата беше мазна...а мотора беше изряден :)

victtorbg
09-08-2008, 01:35
абе ходих при един майстор и ми каза,че мотора е добре,но ми се струва,че харчи масло(за сега я карам рядко) и нещо не върви-имам и голф 3 1.6 на газ и разликата е голяма

trustworthy
09-08-2008, 09:26
Явно турбината не е първа младост ;) Провери колко масло харчи горе-долу! Обърни внимание дали има пушек, когато натиснеш по-рязко педала на газта, но не на място, а по време на ускорение, в движение!
Шансът да попаднеш на кола с читава турбина при тези мотори е доста малък - все пак ТД са задължително на над 10 години вече и километрите със сигурност няма да са малко. Ако колата е на 200 - 300 хил. + км, ясно е, че турбината ще е потръгнала да си ходи :( Иначе самият двигател (без турбото) си е достатъчно здрав сам по себе си и не би трябвало да очакваш нещо сериозно по него, ако е бил каран що-горе като хората. Няма почти никаква електроника и скъпи части, които могат да дадат фира, както е при жтд, примерно. Единственото по-скъпо за ремонт може да е турбото и горивната система, но пак цените са далеч по-поносими ;)
Не знам голфът на газ с какъв двигател е бил, но не е невероятно да върви повече от стар турбо дизел, особено, ако турбото не надува нормално ;)

БТВ, кажи поне откъде си, че да можем да те насочим къде да ходиш. За турбината бих ти препоръчал Унитех сервиз във Варна, примерно :)

Satanism
09-08-2008, 11:19
Моята много масло хвърляше, а маслото не го барваше...направо не знам как стана тоя номер.

Та...с две думи целия двигател беше в масло, а бях направил ревизия на турбото като я купих...та може и да е читава турбината и пак да хвърля :)

robertov
09-08-2008, 11:26
Моята много масло хвърляше, а маслото не го барваше...направо не знам как стана тоя номер.

Та...с две думи целия двигател беше в масло, а бях направил ревизия на турбото като я купих...та може и да е читава турбината и пак да хвърля :)

Къде си я направил тая ревизия ако не е тайна?

Satanism
09-08-2008, 11:45
В турбо сервизчето на Каблешков, в Борово, София

victtorbg
09-08-2008, 12:42
В турбо сервизчето на Каблешков, в Борово, София

Къде е това сервизче и там само турбините ли правят?И аз съм от София

Satanism
09-08-2008, 13:27
Като тръгнеш от пазара на Борово, по Каблешков, към Билла...на 50м след светофара от дясно има жълта табела "Turbo" .Само турбини правят.Турбината трябва да е свалена от колата.
Другия вариант за сервиз е Риъл Турбо, на околовръсното, срещу ОМВ- Бояна.На разклона към бул. България

victtorbg
09-08-2008, 13:47
Като тръгнеш от пазара на Борово, по Каблешков, към Билла...на 50м след светофара от дясно има жълта табела "Turbo" .Само турбини правят.Турбината трябва да е свалена от колата.
Другия вариант за сервиз е Риъл Турбо, на околовръсното, срещу ОМВ- Бояна.На разклона към бул. България

Мерси,разбрах,но ми се щеше да я закарам някъде на диагностика преди това за да ми кажат къде е проблема.Много хора ми казват да отида в Супер дизел на околовръстното,но чувам различни отзиви за там.

Satanism
09-08-2008, 14:09
Tам не ходи за нищо на света ;)

Там нещата ги оправят по български...със свински опашки и телчета ;)

victtorbg
09-08-2008, 15:03
Tам не ходи за нищо на света ;)

Там нещата ги оправят по български...със свински опашки и телчета ;)

А поне диагностика могат ли да направят?

Satanism
09-08-2008, 15:04
Mи могат сигурно....ама то диагностика на 100 места могат да ти направят :)

victtorbg
09-08-2008, 15:05
дай идея къде

Satanism
09-08-2008, 16:03
ООО...чакай, 1.9ТД....
Диагностика...в тоя вид, в който си я представяш, не могат да ти направят.Компютър няма тая кола.В тоя ред на мисли изобщо не ходи в Супер Дизел.

Тея мотори се карат при разни стари дизелджии, които си работят по гаражите.
Аз знам 1-2ма...но ми е страшно трудно да ти обясня как да стигнеш.

Пробвай в едно сервизче, пише си Дизелови Помпи, като вървиш по околовръстното, подминаваш Панчаревско ли е Самоковско шосе и 100м по-нататък към Пловдив от дясно има 2 сервизчета.Пада се горе-долу зад Ванто.

victtorbg
09-08-2008, 16:19
Това някъде около горубляне ли е?Идеята ми е някой майстор да каже какво е за ремонт.Отпред при мотора има разни празни букси-не са ли за диагностика?Ориентирай ме горе долу къде са тия сервизи(на bgmaps.com има карта)

clockmaster
11-08-2008, 11:01
Колега, извинявай че ти бъркам в темата, но понеже отначалото казваш, че си по климатиците, имам един проблем с моя - нещо просвирва м/у 2000 и 3000 оборота дай координати да мина да го преслушаш?

victtorbg
11-08-2008, 14:30
Колега, извинявай че ти бъркам в темата, но понеже отначалото казваш, че си по климатиците, имам един проблем с моя - нещо просвирва м/у 2000 и 3000 оборота дай координати да мина да го преслушаш?

0885740832-Виктор

Провери ремъка дали не е хлабав,ако не е вероятно хлабината на съединителя е по-голяма и при натоварване приплъзва-няма страшно,прави се всичко.