Log in

View Full Version : Саединителя на климатр. пуши!!!

ShAMaR4eTO
09-08-2008, 16:10
Колеги майстора ми казва че проблема е в саединителя!!! Имам друг компресор от бензинова, който ми казаха че не ставал за моята която е дизел.Майсторът ми ми намери друг компресор който уж бил за мойта но като го сложихме и неговия саединител почна да пуши!!! :furious: Вече незнам какво да я правя и какво да копувам излезе ми златна черната красавица:((((((

ShAMaR4eTO
09-08-2008, 16:13
А на външен вид саединитяла на новия компресор е добре.

Alexanderbb
09-08-2008, 21:23
как така ще ти пуши съединителя. той да не е като този на скоростите. ако компресора е блокирал по-вероятно ще видиш как лети ремъка. аз бих премерил какъв ток минава през съединителя

mimouzunov
09-08-2008, 22:14
как така ще ти пуши съединителя. той да не е като този на скоростите. ако компресора е блокирал по-вероятно ще видиш как лети ремъка. аз бих премерил какъв ток минава през съединителя

Проверете наистина какъв ток минава през тоя съидинител!!На моита бензинова съидинителя консумира 4.2 ампера а по каталог го дават 49 вата!!Компресора ми е Sanden SD709 ,аа я проверете за всеки случаи как му е масата на тоя компресор щото аз със втория имах подобен проблем!Захващането му е такова че просто тоя компресор реално няма елекрическа връзка към масата на колата ,захващането му е такова (поне при мен)!Ако няма добра маса може да се получава искрене някаде и да ви залъгва пробваите като го пуснете да работи компресора с един кабел да му подадете минус на корпуса!!При мен беше подобен случая ама с една допълнителна маса си стана ок всичко!

XaBu4ko
10-08-2008, 07:57
Проверете наистина какъв ток минава през тоя съидинител!!На моита бензинова съидинителя консумира 4.2 ампера а по каталог го дават 49 вата!!Компресора ми е Sanden SD709 ,аа я проверете за всеки случаи как му е масата на тоя компресор щото аз със втория имах подобен проблем!Захващането му е такова че просто тоя компресор реално няма елекрическа връзка към масата на колата ,захващането му е такова (поне при мен)!Ако няма добра маса може да се получава искрене някаде и да ви залъгва пробваите като го пуснете да работи компресора с един кабел да му подадете минус на корпуса!!При мен беше подобен случая ама с една допълнителна маса си стана ок всичко!

Koлега абе ти един сервиз вземи отвори. Покрай твоя климатик направо спец стана ;-)

mimouzunov
10-08-2008, 10:38
Koлега абе ти един сервиз вземи отвори. Покрай твоя климатик направо спец стана ;-)

Ами то с наште сервизи освен да си дадеш парите и след това да няма промяна друго невиждам да става!!Даже много често става и по-зле след намесата на някои "спец".За мен съм решил категорично ,че двете ми ходения на сервиз ще си останат и последните такива!Всичко сам и така

ShAMaR4eTO
10-08-2008, 17:16
Той боксува заради това пуши!!! Зацепва спира ,зацепва спира когато иска тогава си зацепва незнам защо боксува. А тръгне ли да боксува почва да мъчи и мотора пада на 500 оборота.

Alexanderbb
10-08-2008, 17:31
така нещата почват да ми намирисват на запушване по тръбите. и то някъде в началото преди пресостата

ShAMaR4eTO
10-08-2008, 17:37
А как можем да го отпушим тоз проблем!!:comphits:

голямата риба
10-08-2008, 18:19
колега да ти кажа не боксува съединителя
а ремъка
това означава, че блокира оста на компресора

Alexanderbb
10-08-2008, 19:34
колега да ти кажа не боксува съединителя
а ремъка
това означава, че блокира оста на компресора

стига бе, колегата надали бърка толкова много. при нашите локомотиви разстоянито между ремъчната шайба и съединителя е точно хидравличната помпа + един гумен еластичен съединител. а пък колегата казва че е пробвал и втори компресор.

А иначе ако има запушване бих казал разглобяване и продухване (или замяна на запушения участък)

Сега ми идва и друго на ум обаче трябва да имаш майстор който си разбира от нещата и му се занимава. да погледне дали някой не е барникал пресостата. има вариант ако е тръгнал да заминава филтър дехидрататора предишен собственик да не е искал да го сменя и да е връзвал кабели накъсо. Обаче това вече е само теория.

mimo_
10-08-2008, 20:47
Мирише ли на бъкелит?

mimouzunov
10-08-2008, 22:21
Мирише ли на бъкелит?

Ако има запушване някъде няма ли да се хване още като се пълни системата с фреон!?Доколкото знам ако системата е в покои (компресора неработи) налягането уш се изравнява и в тоя ред на мисли като се пълни ако има някъде запушване трябва да си проличи така поне си мисля аз!

ShAMaR4eTO
10-08-2008, 22:28
Не съм чак толкова зле че да не направя разлика от боксуване на саединител и боксуване на ремак то се вижда и мирише ужасно.Обаче като си зацепи саединитела вътре става лед,така че ме самнява да е запушено.Другото което е като я взех от сервиза и като я карах на пуснат климатик се чу някакво съскане за 2-3 секунди, изпуши нещо отпред и отдолу почна капи масло от един датчик стегнах го защото беше разхлабен и на другия ден всичко това се пофтори незнам защо!

mimouzunov
10-08-2008, 22:37
Не съм чак толкова зле че да не направя разлика от боксуване на саединител и боксуване на ремак то се вижда и мирише ужасно.Обаче като си зацепи саединитела вътре става лед,така че ме самнява да е запушено.Другото което е като я взех от сервиза и като я карах на пуснат климатик се чу някакво съскане за 2-3 секунди, изпуши нещо отпред и отдолу почна капи масло от един датчик стегнах го защото беше разхлабен и на другия ден всичко това се пофтори незнам защо!

Бреиии ще ме биеш мене по проблемност маи с тоя климатик!!!:bad_evil:

ShAMaR4eTO
10-08-2008, 22:42
Ко да ти говоря направо ма разсипа тоз климатик!!!:furious:

mimouzunov
10-08-2008, 22:44
Ко да ти говоря направо ма разсипа тоз климатик!!!:furious:

Аз смених 3-4 компресора!!!Абе всичко до тука към 650лв ама поне работи вече

mimouzunov
10-08-2008, 22:50
Аз смених 3-4 компресора!!!Абе всичко до тука към 650лв ама поне работи вече

http://www.sanden.com/index.php?tag=clutch виж тука ако си наяснно с англииския има нещо

mimouzunov
10-08-2008, 23:01
http://www.sanden.com/index.php?tag=clutch виж тука ако си наяснно с англииския има нещо

Еи сега ми хрумна ,че може да качва прекалено голямо налягане компресора и затова да почва да ги прави тия чудеса!!Има варянт наистина да са окъсили някои датчик или да сее скапал просто както вече писаха по-нагоре

mimo_
11-08-2008, 09:30
Мирише ли на бъкелит?
Мирише ли на БЪКЕЛИТ?

victtorbg
11-08-2008, 15:14
Или има запушване и компресора вдига много високо налягане,или перката не включва втора скорост или е презареден.Щом съединителя приплъзва има проблем с високото налягане-не я карай така,ще стане по лошо.НЕ сменяйте компресора-това е много краен случай,всичко се ремонтира.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=309081#post309081

inginera
12-08-2008, 11:18
колега на какав фреон е този климатик 12r или 134а . При 12 има игла за регулиране на налягането апри 134а трв и в двата варянта някои път сеполучава затушване от износване на компресора (много финни "стужки")особенно при 12 аз имах този проблем другия момент е между на мотачно късо на бобината на компресора като така и пада сапротивлението

ShAMaR4eTO
12-08-2008, 15:07
Незнам каква е миризмата на БЪКЕЛИТ. Мерише на нещо но миризмата не ми е позната а за модела на фреона ще пиша утре какъв щото сега незнам трябва да питам.

ShAMaR4eTO
13-08-2008, 17:53
Фреона е 134 а за запушването нали при зареждане на системата с фреон машината си проверява за течове запушване и такива глупости.

Alexanderbb
14-08-2008, 09:32
Фреона е 134 а за запушването нали при зареждане на системата с фреон машината си проверява за течове запушване и такива глупости.

Ами то и най-умната машина ако я ползва някой неграмотник може и да не разбере какво вижда. И нека ме поправят колегите които са по-запознати но според мен машината проверява системата между точките за пълнене и има малка част от тръбите преди и след компресора която остава непроверена. Нашите хубавици събират около 740 грама фреон 134А. А проверката на токовете какво показа.

ShAMaR4eTO
15-08-2008, 22:41
Не сме ги проверявали

victtorbg
18-08-2008, 13:03

няма значение какъв е фреона,а зарядната станция само дозира.