PDA

View Full Version : Реглаж на клапани!

Бобби
14-08-2008, 13:48
Въпроса ми е - някой ако знае къде може да ми регулират клапаните на 155 1.8 8 винтила! от къде може да се вземат ремонтни комплекти и т. н.
:prescription:

голямата риба
14-08-2008, 18:05
трябва ти човек с зверски нерви

Бобби
15-08-2008, 09:52
трябва ти човек с зверски нерви
не познаваш ли някой такъв, който ще свърши работа:calc:

голямата риба
15-08-2008, 11:50
много скъпо взимам

Бобби
15-08-2008, 12:03
много скъпо взимам
Да чуя цена....важно е качеството!

търтей
15-08-2008, 15:56
много скъпо взимам

пууу
мизерник
:hmm:
и да ми намериш фар ей :spiteful:

hsr
15-08-2008, 16:34
Айде и аз да помоля, който има информация колко
горе-долу излиза, да я сподели !

търтей
15-08-2008, 17:18
Айде и аз да помоля, който има информация колко
горе-долу излиза, да я сподели !

големия рибок е прав
понеже реглажа е голяма играчка и много смятане, колкото и да посика майстора ако е добър си струва
ся секи може и сам при желание :spiteful:

hsr
15-08-2008, 17:49
големия рибок е прав
понеже реглажа е голяма играчка и много смятане, колкото и да посика майстора ако е добър си струва
ся секи може и сам при желание :spiteful:

ОК. това го разбрах, обаче мен ме интересува някаква ориентировъчна цифра,
щото да не стане да я закарам и после като ми кажат цената :noooo:

търтей
15-08-2008, 17:50
еми затва пърпво питаш бе :wink:

hsr
15-08-2008, 17:59
еми затва пърпво питаш бе :wink:

Е нали точно това правя :hehehm:

chenkette
16-08-2008, 13:17
Мда, гаднярска работа си е :wallbash: ,предполагам малко хора ще се наемат да ги регулират на цена под 60-70 лв. и отделно по 3лв. цена за пулче...

hsr
16-08-2008, 18:54
.....предполагам малко хора ще се наемат да ги регулират на цена под 60-70 лв. и отделно по 3лв. цена за пулче...

Това ми се струва доста оптимистично :roll:
Други предположения ?

търтей
17-08-2008, 23:08
Това ми се струва доста оптимистично :roll:
Други предположения ?

епа оти ни съ обадиш на сервиза Х да ги питаш колко ше ти земат?
аз също като рибока зимам много за тая процедура :spiteful:

hsr
17-08-2008, 23:22
епа оти ни съ обадиш на сервиза Х да ги питаш колко ше ти земат?
аз също като рибока зимам много за тая процедура :spiteful:

Оти сервизите в нашия край явно не знаят за какво става въпрос и като
ги питаш ти казват "Ми незнам, като я отворим ще видим"
А мен тоя отговор не ме удовлетворява .
Предпочитам предварително да знам в какво се набутвам.
Та затова питам, да добия горе-долу някаква представа .
А това "много" за един може да е 100 лв., а за друг 1000 .

valia
18-08-2008, 00:19
За 60-70 лв няма кой да ти ги направи клапаните!!

Бобби
18-08-2008, 08:28
За 60-70 лв няма кой да ти ги направи клапаните!!
...а бе има, ама нещо не им се доверявам..в "Александър ауто за труд взимат 70лв. натам си сметни и косумативите....
Цената не е, чак толкова от голямо значение(стига да не ти вземат като за основен ремонт:)....въпроса е качеството!..работата, не е чак толкова трудоемка, НО майстора трябва да е в час какво прави...което се заплаща:)

Бобби
18-08-2008, 08:32
Да чуя цена....важно е качеството!
Колега, ако не искаш да плашиш останалите и естествено желаеш...прати ми цената на лични...няма да я разгласявам:shutup:

hsr
20-09-2008, 19:56
Преди 2 дни я закарах да регулират клапаните и тъкмо си мислех да споделя малко инфо, но май засега ще пропусна .
Според майстора тракането се дължи на износени гърбици на 1-ви и 4-ти цилиндър на изпускателния вал :roll:
Тъй че сега си търся вал. Пуснах обява за 2-ра ръка, но ако някой случайно има инфо колко струва нов, ще съм благодарен да го сподели ;)

Бобби
21-09-2008, 18:37
И мойте валове са поизносени особено този на изпускателните клапани!
Но майстора излезе валшебник Лисан:)...и успа мотора
...е по късно сигурно ще търся и аз валове....

ALFA CORSE
21-09-2008, 19:08
Преди 2 дни я закарах да регулират клапаните и тъкмо си мислех да споделя малко инфо, но май засега ще пропусна .
Според майстора тракането се дължи на износени гърбици на 1-ви и 4-ти цилиндър на изпускателния вал :roll:
Тъй че сега си търся вал. Пуснах обява за 2-ра ръка, но ако някой случайно има инфо колко струва нов, ще съм благодарен да го сподели ;)

Колко са износени гърбиците?

hsr
21-09-2008, 19:52
Колко са износени гърбиците?

Ами незнам какво точно имаш предвид, в смисъл мерят ли се с нещо или ?
Просто на око се вижда, че 2-те са по-заоблени и по-къси, а другите 2 по-заострени и по-дълги :oops:

Станното обаче е, че като че ли тракането се чуваше откъм всмукателните клапани.
Дори и майстора преди да свали капака предполагаше, че е от тях :unsure:

ALFA CORSE
21-09-2008, 23:31
Ами незнам какво точно имаш предвид, в смисъл мерят ли се с нещо или ?

Да де, беше ми интересно какво износване е замерено :)

hsr
28-09-2008, 20:49
А при положение, че износването се вижда дори на око, дали има вероятност да се окаже, че проблема не е във вала и да не е необходимо да се сменя?
Питам понеже един колега ми намекна нещо, но така и не ми каза какво точно има предвид и у мен се породиха някои съмнения .

Lisan
28-09-2008, 22:32
При износен вал трябва да се смени и чашката,сменяш я нея и регулираш. При правилно регулирани клапани не би трябвало да има шум,от който ти се оплакваш.

hsr
29-09-2008, 10:11
При износен вал трябва да се смени и чашката,сменяш я нея и регулираш. При правилно регулирани клапани не би трябвало да има шум,от който ти се оплакваш.

Благодаря ти за отговора !
Да се надяваме, че "майстора" знае какво прави, макар че имам известни съмнения :?

Бобби
29-09-2008, 11:08
По някой път излиза двойно!!!...но няма да се плашиш!
Важното е да стане като хората:)

hsr
09-10-2008, 11:23
Малко Ъп по темата.

Днес си взех колата от "майстрора" и резултата е :
след смяна на изпускателен вал и реглаж на клапани колата заработи малко по-тихо...
за околу 4-5 км. и пак се разтрака :cussing: :ranting: :brickwall:
Върнах се в сервиза да я чуе "майстора" и според него някой пул се бил улегнал след като съм я покарал. В понеделник да съм я закарал пак да примери хлабините :hmm:
Не, че няма да я закарам, но се чудя въобще има ли смисъл :roll:

Искам да помоля някой от по-знаещите ако знае някои "тънкости" за тоя двигател да сподели да помогнем малко на майсторчето, че май само няма да се справи :dunno:

А също и някой ако знае как може да се провери дали не е от тъпия вариатор, понеже уж клапаните са регулирани и всмукателния вал е наред, а тракането като че ли се чува от него ?

Бобби
09-10-2008, 13:24
Лисан ще те оправи...ама ти е далече!!!...при мен на износен вал ги успа:)
...по нагоре ти казах, че понякой път излиза двойно...от опит го знам!!!!

hsr
15-10-2008, 19:17
Вчера закарах колата за рекламация .
Днес ми се обажда и ми казва, че клапаните са регулирани,
веригата е натегната, уж всичко наред, а колата пак си потраква :-(

pr_00f
15-10-2008, 19:23
Ами освен да кажеш къде се случва всичко това , за да знаят колегите да не ходят там.

hsr
15-10-2008, 19:30
Ами освен да кажеш къде се случва всичко това , за да знаят колегите да не ходят там.

В едно малко градче на 200 км. от София.
Едва ли има някой друг във форума от тоя край .

mordohy
15-10-2008, 21:58
В едно малко градче на 200 км. от София.
Едва ли има някой друг във форума от тоя край .
Ами пробвай.Никога не се знае!Като казваш:трака,има ли връзка с оборотите и по-точно в каква пропорция са.Тоест два пъти по малко или като оборотите на двигателя или е някоя друга простотия дето няма никаква връзка с валовете и клапаните.:pokey:

Бобби
16-10-2008, 09:05
До колкото разбрах си сменил валовете...и пак нищо!?....куца майстора май!!!
За да не правя реклама на майстора втори път в темата(..на него не му и трябва )...цяла София го знае....обади му се, защото си далечко от него, а и при него винаги е навалица....разбери се...една туба бензин и си ти.
Казах ти, че по някой път излиза двойно!!!...от личен опит го знам:)
Ако майстора не е запознат за какво иде на реч при тоя реглаж....колкото и да се старае не се получава!....и математика има там и и някоя друга книжка трябва да е прочел......иначе щях да ги правя и аз тия неща:)...не е като да смениш накладки и някой други консумативи!