View Full Version : Алфа Ромео 166 - проблем заключване
Здравейте алфисти!Имам проблем който не мога да разреша.Не мога да си заключа колата-при натискане на черното копче за централното трите врати без шофиорската се опитват да се заключат но веднага след това се отключват. Шофиорската врата изобшо не реагира.когато се опитма да я заключа с ключа....не мога д аго завъртя за да се смъкне пинчето надолу.Помогнете от какво е това?
Ключар! Или "разглоби си сам"! И после пак на ключар:tongue: ако ти е прецакана и машинката има по 15-20лв китайски.
Здравейте алфисти!Имам проблем който не мога да разреша.Не мога да си заключа колата-при натискане на черното копче за централното трите врати без шофиорската се опитват да се заключат но веднага след това се отключват. Шофиорската врата изобшо не реагира.когато се опитма да я заключа с ключа....не мога д аго завъртя за да се смъкне пинчето надолу.Помогнете от какво е това?
Чети тук
http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=23393
Иначе за София препоръчвам Вантотрейд
Ключар! Или "разглоби си сам"! И после пак на ключар:tongue: ако ти е прецакана и машинката има по 15-20лв китайски.
але пич тея китайските каде ги има, че другите са на някви извънземни цени
Машинките на 166 са капсуловани и са комплект с бравите. Освен това се прецакват не машинките, а крайните микропревключватели, които дават сигнали кога вратата е отключена или заключена. Така че даже и да разкапсуловаш бравата, с тая машинка не постигаш нищо.
Чисто нова оригинална цяла брава комплект с жилата и кво ли не струва около 120 лева в ТНкар на Оборище. Има и гаранция.
Машинките на 166 са капсуловани и са комплект с бравите. Освен това се прецакват не машинките, а крайните микропревключватели, които дават сигнали кога вратата е отключена или заключена. Така че даже и да разкапсуловаш бравата, с тая машинка не постигаш нищо.
Чисто нова оригинална цяла брава комплект с жилата и кво ли не струва около 120 лева в ТНкар на Оборище. Има и гаранция.
Е аз случайно имам оправена врата с машинка чайна за 15лв, не си чеша пръстите тука с предположения:calc: Тия машинки са от разни китайски комплекти за централно . .
BOXER_33_PLD
18-08-2008, 13:45
Купи си нова и си карай спокоино
Аз го имаь проблема и трябва да ти кажа че всики ме посъветваха да взема нова ( за което съм благодарен )
Сега си свиркам
Аз дадох 170,но тука в Пловдив че не ми се идваше до София ( ЗАСЛУЖАВА СИ )
Отчети факта, че ако блокира в заключено положение с монтираните кори и т.н. ще е неприятно свалянето на същите при затворена врата:)
leketo84
05-09-2011, 11:32
Така на мойто приятелче му се скапа май машинката или бравата знам ли ! Като на колегата не иска да се натисни и ръчно дори лостчето за да се заключи предна дясна врата следствие на което всики врати седят отключени ! Кажете къде да я водиме колицата и от къде могат да се намерят евтините машинки в София ! Колата е 166 фейслифт , ако е от значение !:|
leketo84
06-09-2011, 12:16
Никой ли не знае ? Айде колеги , че утре е работен ден и трябва да свършим тая работа :busted_cop:
nightroller
06-09-2011, 17:13
+1 !
Колкото и да е странно моята имаше същия проблем със заключването на пасажерската врата - хубаво де, ама се оправи сама ;) сега чакам есента и ако пак се появи проблема си взимам чисто нова и ми дреме на шапката :)
ecotronic
06-09-2011, 18:48
Никой ли не знае ? Айде колеги , че утре е работен ден и трябва да свършим тая работа :busted_cop:
Доколкото разбирам само предполагате, че проблемът е в машинката. Моят съвет е да разглобите вратата и да установите точно къде е проблемът. Ако наистина се окаже машинката и искате да приспособите неоригинална, то следва поне да се изясни принципно машинката от какъв тип е. Обикновено биват или с 2 или с 5 кабела.
Китайски такива има на цена под 10 лв.
Примерно такава (http://www.lesibg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=88)
Аз бих потърсил втора употреба но оригинална, ако не ми се дават пари за нова.
leketo84
07-09-2011, 18:28
Хъм току що разбрах , че било изгоряло някакво моторче в бравата ! Какви са ни вариантите сега ? :shutup:
П.С. Дали стават примерно бравите от задните врати , защото май такива мога да намеря или да се намери моторче да се подмени ?
leketo84
08-09-2011, 18:44
Проблема е решен ! 50 кинта от Италиянеца поздрави !!! :static:
leketo84
17-09-2011, 17:57
Проблема е възобновен и то точно заради тази втората ръка ! Та сега след хапването на дървото , нова за 110лв. и пей сърце :kicking:
ecotronic
17-09-2011, 20:36
Голям малшанс!
Да не би да има някаква причина за да гори моторчето? Нещо да задържа механично?
Ако има нещо такова и ново да вземеш пак ще си изгори.
Колеги, при мен се получи същото! До сега не съм имал такива проблеми, преди два три дни закарах колата на автомивка и се появи този проблем! Понякога се заключва друг път не иска! Машинката я чувам че работи но не иска да заключва, после пък се оправя! Възможнали е от измиването да е проникнала вода или е съвпадение!:brickwall:
ecotronic
13-01-2013, 15:17
Колеги, при мен се получи същото! До сега не съм имал такива проблеми, преди два три дни закарах колата на автомивка и се появи този проблем! Понякога се заключва друг път не иска! Машинката я чувам че работи но не иска да заключва, после пък се оправя! Възможнали е от измиването да е проникнала вода или е съвпадение!:brickwall:
Възможно е да е от водата или ниските температури. Като начало разкачи буксите на предните врати , почисти пиновете доколкото може и ги напръскай с контактен спрей. Ако е проникнала вода през уплътненията на тези букси, белята е готова.
PS:
Ако и при теб не може да се заключи някоя врата с ключа, вероятно се касае за механичен проблем в конкретната брава. Докато не оправиш механиката, не търси проблеми по ел инсталацията.
Linkestis
13-01-2013, 15:57
Възможно е да е от водата или ниските температури. Като начало разкачи буксите на предните врати , почисти пиновете доколкото може и ги напръскай с контактен спрей. Ако е проникнала вода през уплътненията на тези букси, белята е готова.....
Най-вероятната причина за описания проблем :)
Мерси колеги, когато имам време ще погледна и ще пиша!
Смазах ключалката и механизмите, засега работи без проблем! Изглежда е било от проникнала вода след автомивката! Благодаря на всички за отговорите!
denkata97
19-02-2013, 16:31
КОЛЕГИ И МОИТА 166ЦА ЗАКЛЮЧВАМ ВРАТИТЕ И СЛЕД 2 СЕКУНДИ СЕ ОТКЛЮЧВАТ САМИ УПРАВЛЕНИЕТО ЗА ЦЕНТРАЛНОТО Е ПОД ЖАПКАТА НО ТРЯБВА ДА ГО ВИДИ ЕЛЕКТРИЧАР
ecotronic
19-02-2013, 16:56
КОЛЕГИ И МОИТА 166ЦА ЗАКЛЮЧВАМ ВРАТИТЕ И СЛЕД 2 СЕКУНДИ СЕ ОТКЛЮЧВАТ САМИ УПРАВЛЕНИЕТО ЗА ЦЕНТРАЛНОТО Е ПОД ЖАПКАТА НО ТРЯБВА ДА ГО ВИДИ ЕЛЕКТРИЧАР
Това се получава, когато някоя от бравите не регистрират положение "заключено" чрез затваряне на контакт на микроключе.
Проблемът е или в някое от микроключетата или в техните вериги. Слабите места на тези вериги са буксите на самите брави или буксите между вратите и купето.