Log in

View Full Version : Нови спирачни дискове BREMBO

vaklinator
16-08-2008, 23:10
Дисковете са спортни за 155 . Ако някой има такива нека сподели впечатленията си.
http://www.diskovear155.hit.bg

Furious 155
16-08-2008, 23:21
Дисковете са спортни за 155 . Ако някой иска мога да го уредя.
Пишете на ЛС.http://www.diskovear155.hit.bg

това са брембо макс! 257мм ли са на твоята кола? на какви пари ги взе?

vaklinator
16-08-2008, 23:26
109 бройката.

vaklinator
16-08-2008, 23:31
Колеги нашите алфи ускоряват много по-бързо, отколкото могат да спират!!! - ФАКТ
Затова се грижете за спирачките си!

Furious 155
17-08-2008, 00:09
109 бройката.

това с отстъпка ли е ?

Martini_Racing
17-08-2008, 22:27
тая цена за предни или за задни е ?ако съдя по сниката ми приличат на предни

hsr
17-08-2008, 23:09
Дисковете са спортни за 155 . Ако някой иска мога да го уредя.
Пишете на ЛС.http://www.diskovear155.hit.bg

Колега, само да те питам каква е целта на темата ?
Продаваш, искаш да се похвалиш какво си сложил на колата си или....... ???

vaklinator
18-08-2008, 08:16
Колега, само да те питам каква е целта на темата ?
Продаваш, искаш да се похвалиш какво си сложил на колата си или....... ???

Такива си сложих и очаквам някой да сподели мнение по темата. Сигурен съм, че и други колеги имат подобни. Та не е излишно за мен да разбера, дали с тези канали накладките не се износват по-бързо например или дали спирачките скърцат кто на влак по вакарелския баир и други подобни.
Ако темата ти се вижда безинтересна - махни я!
Поздрави.

trustworthy
18-08-2008, 09:05
...Та не е излишно за мен да разбера, дали с тези канали накладките не се износват по-бързо например или дали спирачките скърцат кто на влак по вакарелския баир и други подобни.
Поздрави.

Естетвено, че се износват по-бързо и са една идея по-шумни при спиране ;) Идеята е каналите да ти отнемат повърхностния слой феродо при спиране за да е по-ефективно триенето. Не знам защо, но специално за този модел на Брембьо се чуват най-различни отзиви. някои казват, че се изкривявали за нула време, други - че са си ок. Ровил съм къде ли не из нета за спортни дискове и накладки.
Друго важно, което научих за спортните дискове, е, че ако караш баба и не се пускаш по писти, просто не ти трябват, освен за визията, която определено се подобрява :)

hsr
18-08-2008, 10:55
Такива си сложих и очаквам някой да сподели мнение по темата. Сигурен съм, че и други колеги имат подобни. Та не е излишно за мен да разбера, дали с тези канали накладките не се износват по-бързо например или дали спирачките скърцат кто на влак по вакарелския баир и други подобни.
Поздрави.

Не, колега, темата не е безинтересна и нямам намерение да я махам ;)
Просто по начина, по който си я формулирал не става ясно каква е целта й (поне за мен де:blush: )
Можеше да напишеш тия неща още в първия си пост и тогава нямаше да питам ;)

trustworthy
18-08-2008, 11:00
Не, колега, темата не е безинтересна и нямам намерение да я махам ;)
Просто по начина, по който си я формулирал не става ясно каква е целта й (поне за мен де:blush: )
Можеше да напишеш тия неща още в първия си пост и тогава нямаше да питам ;)

Аз даже си помислих, че темата е тип 'продавам', съдейки по начина, по който е формулирана :)

vaklinator
18-08-2008, 22:20
Много благодаря на колегата trustworthy за подробната и полезна информация.

trustworthy
18-08-2008, 22:50
Много благодаря на колегата trustworthy за подробната и полезна информация.

Това са задочни благодарности към колегите mimo и 75 2.0 турбо, с които се бях консултирал по темата :)

WhitePower
19-08-2008, 10:56
ако споделиш от коя фирма ги взимаш ;))
мене може да се наложи за пунтото да купувам че сега като стане много бързо и може да се окаже че стандартната спирачна система няма да е толкова ефективна

голямата риба
19-08-2008, 14:36
защо си мисля, че на сайта на брембо обяснението за каналите е с идеята
да изкарват топлината по бързо към периферията на диска

valjo
19-08-2008, 15:19
аз съм карал с такива - предни - 284мм и наистина стърже повече накладката, и цапа много повече джантата :)

мисля че каналите са главно за топлоотделяне де, както е казал Еньо, но и другия ефект го има :)

trustworthy
19-08-2008, 15:47
защо си мисля, че на сайта на брембо обяснението за каналите е с идеята
да изкарват топлината по бързо към периферията на диска

Both drills and slots improve braking consistency, continuously cleaning and refreshing the pad surface. These slots or drilling provide a path to disperse built-up heat and gasses that result from pads acting on the rotors, as well as help to clean and refresh the pad surface.

Явно и за почистване на накладката, и за разсейване на топлината и газовете са предназначени :)

Официален сайт (http://www.brembo.com/ENG/HighPerformance-Brakes/CarsSportLine/searchDisc.htm)

...мисля че каналите са главно за топлоотделяне де, както е казал Еньо, но и другия ефект го има :)

А именно доста по-бързото износване на накладките спрямо варианта с гладки дискове :(

Grim
23-08-2008, 21:36
не е ли повече от ясно (и очевадно) че и двата ефекта ги има (абразивен и топлоотделяне) ??? иначе за подобряването на визията-спор няма, само трябва някоя по "отворена" телефонна шайба на гумите ;-)