View Full Version : Facelift - брони?
blacksnoopy
16-08-2008, 23:49
Има разлика м/у тези 2 алфи в броните
http://i37.tinypic.com/28h0msp.jpg
http://i37.tinypic.com/fz8b51.jpg
2рата е по-красива според мен.
Интересува ме кога започват да ги правят така.
След някоя определена година или само JTD моторите примерно?
Satanism
17-08-2008, 00:24
03.99г.
Да точно,03.99г. започва фейслифта,независимо с какви мотори са, и така е положението и със 145-тицата,на промяната8-)
моята е 11.99 и е с 2-рия тип броня :)
blacksnoopy
26-08-2008, 10:53
Да точно,03.99г. започва фейслифта,независимо с какви мотори са, и така е положението и със 145-тицата,на промяната8-)
А има ли някакви други промени освен броните?
DerMeister
26-08-2008, 11:10
Предната решетка е друга, огледалата са в цвета на купето, халогените са кръгли, ама това може да се каже, че си е от бронята. Също вече има алуминиеви(примерно) кръгчета около циферблатите на километража, но съм чел и мнения, че не е задължително да ги има.
blacksnoopy
26-08-2008, 11:12
Благодаря за информацията.
Има един особен момен в тези модели след фейслифта - там на бронята има една лайсна, която трябва да е черна само тя, а бронята да е в цвета на колата, ама на повечето е боядисана същия цвят, което не е гот, защото веднага става ясно че колата е правена и не е направена както трябва, защото явно ги е мързяло да пропуснат тази тънка лайсна :(
Много малко съм виждала с черна лайсна, но според мен това е истинското, и мойта е боядисвана и отпред и отзад, ама няма начин все пак е стара кола ...
DerMeister
26-08-2008, 11:43
Има един особен момен в тези модели след фейслифта - там на бронята има една лайсна, която трябва да е черна само тя, а бронята да е в цвета на колата, ама на повечето е боядисана същия цвят, което не е гот, защото веднага става ясно че колата е правена и не е направена както трябва, защото явно ги е мързяло да пропуснат тази тънка лайсна :(
Много малко съм виждала с черна лайсна, но според мен това е истинското, и мойта е боядисвана и отпред и отзад, ама няма начин все пак е стара кола ...
Сигурен ли си, че няма и излизащи от завода с боядисана лайсна, защото моята е боядисана, а в интернет като търся снимки, повечето също са с боядисани. Да не кажа всички с цвят като моята, които открих.
Сигурен ли си, че няма и излизащи от завода с боядисана лайсна, защото моята е боядисана, а в интернет като търся снимки, повечето също са с боядисани. Да не кажа всички с цвят като моята, които открих.
Абе не съм на 100% (има 1% дето се надява, че има и боядисани, затова пуснах това мнение, чакам някой да ме опровергае:))
но, ако отвориш чужди сайтове ще видиш коли в перфектно състояние за смешни пари - и на всички лайсните им са черни, нали знаеш, че в БГ се внася понапудрен боклук все пак...
Дано да не е така с нашите барачки :) толкова я избирах :furious:
Satanism
26-08-2008, 12:03
Предната решетка е друга, огледалата са в цвета на купето, халогените са кръгли, ама това може да се каже, че си е от бронята. Също вече има алуминиеви(примерно) кръгчета около циферблатите на километража, но съм чел и мнения, че не е задължително да ги има.
Халогените са и Н1 крушка вече, а не Н3.Металните кръгчета около циферблнлатите и въздуховодите са задължителни.Огледалата в цвета на купето има и от предния фейслифт(97-99).
За лайсничката, аз мисля, че е с цвета на купето.
Абе не съм на 100% (има 1% дето се надява, че има и боядисани, затова пуснах това мнение, чакам някой да ме опровергае:))
но, ако отвориш чужди сайтове ще видиш коли в перфектно състояние за смешни пари - и на всички лайсните им са черни, нали знаеш, че в БГ се внася понапудрен боклук все пак...
Дано да не е така с нашите барачки :) толкова я избирах :furious:
Хмм, а аз се чудих защо боята на лайсната на задната броня се лющи.
Хмм, а аз се чудих защо боята на лайсната на задната броня се лющи.
Именно - при мене беше излющена отпред като я взех и отдолу се подава черното - после я боядисвах и вече е ОК
мойта е 145 98-ма и огледалата са с цвета на копето ама халогенките са правоууъгални
StarChild
26-08-2008, 19:48
И моите огледала са в цвета на купето.Това зависи как е била поръчана колата от първият собственик тези с орязаните екстри огледала и т.н. са базовия варянт за модела.
на 1.8 и 2.0 независимо от годината са си в цвета на купето огледалата и праговете, на джуниора също
Аз съм с 2.0 96-та година,но огледалата ми са червени а не черни като тапицерията. Незнам дали са боядисвани,но лака им се бели доста...Другото което е имам 2 лайсни над 2-та задни странични прозореца(за 145 говоря) и те са пластмасови и вече избледняват ;)