View Full Version : Музика 166
duronman
27-08-2012, 22:12
През 60 ампера бушон, супер дебел екранирам кабел на 30 см директно от акумулатора. Масата е хваната със същия кабел от голямата метална планка над акумулатора и под навигацията. Най-културният вариант за който се сещам. Мислех да не е от усилвателя, но когато колата не е на контакт свири кристално чисто !
Аз винаги имам късмета на странните полуненамираеми проблеми, така че взех да свиквам :)
ecotronic
27-08-2012, 22:19
През 60 ампера бушон, супер дебел екранирам кабел на 30 см директно от акумулатора. Масата е хваната със същия кабел от голямата метална планка над акумулатора и под навигацията. Най-културният вариант за който се сещам. Мислех да не е от усилвателя, но когато колата не е на контакт свири кристално чисто !
Аз винаги имам късмета на странните полуненамираеми проблеми, така че взех да свиквам :)
При така описани нещата всичките ми подозрения падат върху кабела.
Не се ядосвай! Ще го подкараш.
Съдбата винаги праща изпитания на тези, които могат да се поучат от тях и винаги прави нещата лесни за тези, които не могат да се справят с даден проблем.:grandpa:
duronman
27-08-2012, 22:24
Прав си, благодаря за окуражението, помогна! :)
Истината е, че не се ядосвам и не ми пречи да разглабям пак, просто колкото и да обичам италианските коли имат един недостатък - крехки щипки на пластмасовите детайли :)
Всяко сваляне на прага днес ми беше супер внимателно и пак пукнах една щипка, но това е положението.
Като се видим някой ден бирата е от мен, ако пиеш бира, ако не черпя и безалкохолни :D
ecotronic
27-08-2012, 22:40
Прав си, благодаря за окуражението, помогна! :)
Истината е, че не се ядосвам и не ми пречи да разглабям пак, просто колкото и да обичам италианските коли имат един недостатък - крехки щипки на пластмасовите детайли :)
Всяко сваляне на прага днес ми беше супер внимателно и пак пукнах една щипка, но това е положението.
Като се видим някой ден бирата е от мен, ако пиеш бира, ако не черпя и безалкохолни :D
:th_up:
:cheers:
duronman
28-08-2012, 02:04
Луд умора няма :) Хванахме се с един приятел и нощно разглабяне, вече го правя за минути свалянето на ICS :) Колкото и иронично да прозвучи - слава богу проблемът е в усилвателя. Пробвахме 3 други, единия с туба, и другите 2 със стандартните говорители. Няма никакви шумове. Когато бяха усилени на максимум и радиото беше намалено до минимум се чуваше нещо минимално, като шум, ако си допреш ухото до колоната, но досадното бучене го няма.
Явно усилвателят има отечка. Дори, за да съм напълно сигурен пробвахме този усилвател с чинчове за 20лв, след това отново с тях, но с допълнителна маса от корпуса на ICS и двата пъти извън колата и резултатът е 1:1.
Това всъщност ме радва, защото няма да се налага да разглобявам и тормозя колата повече, намирам си читав усилвател и това е.
Благодаря на колегата за съветите.
ecotronic
28-08-2012, 11:32
Хубаво е, че си открил къде е проблемът.
Кофти работа с този усилвател. Очевидно не е изпълнен както трябва.
Не знам, дали можеш да го върнеш на продавача, но ако нямаш такъв вариант и може да се отваря (ако не се нарушават гаранционни условия) може да се преработи, така че да може да се ползва.
duronman
28-08-2012, 12:26
Купих го за малко пари, аз съм си виновен. Ще опитам да го върна, ако не ще го преработя. В крайна сметка наистина предпочитам този вариант, не ми се разглобяваше пак всичко. Сега знам, че взимам един, връзвам кабелите и всичко е точно.
ecotronic
28-08-2012, 12:48
Купих го за малко пари, аз съм си виновен. Ще опитам да го върна, ако не ще го преработя. В крайна сметка наистина предпочитам този вариант, не ми се разглобяваше пак всичко. Сега знам, че взимам един, връзвам кабелите и всичко е точно.
От гледна точка на това, че на един усилвател няма кой знае какво да му се повреди след определено време на eксплоатация, аз бих си купил за по-малко пари усилвател втора употреба но качествен.
Мисля, че това е по-разумно пред варианта за същите пари да се купува нов но "куча марка".
Примерно някой от тези (http://www.ljclub.net/auto-audio/amps_new/amps_new.htm).
duronman
28-08-2012, 12:50
Точно него гледах! Средата на септември ще потърся и ще купя нещо хубаво.
milenmilan
01-09-2012, 16:41
Някой може ли да ми каже размера, за говорителите в кората под задното стъкло, че мойта няма, а съм намислил да сложа 2 басови говорителя. Захранвани от отделен усилвател.
и моята пе4ка няма от зад,онзи ден отваря от горе капаците и гледам няма никои,та искам да попитам дали поне има кабели нещо прекарани да си сложа да свири нещо и там,поздрави...
duronman
02-09-2012, 22:32
Процедурата е досадна, но после ти дава свобода. Няма голям смисъл да сложиш "някакви" да дрънчат буквално. Или сигнал от задните колони (букси под задната седалка) и усилвател + оригинални / подобни говорители. Или сигнал от ICS преди усилвателя, кабели до отзад, усилвател, пак тези говорители или някой босе бас от либра, отделна туба или каквото прецениш.
Най-добре например да си намериш фабричният усилвател, окабеляване и т.н., но се убедих, че е сложно и леко ненужно занимание, най-малкото заради 3-те дни работа които си отваряш и стотиците неща, които можеш да счупиш по пътя.
roverbulgaria
03-09-2012, 09:59
Здравейте , колеги . Вчера реших да разглобя ICSa и да видя какво се случва отзад . И какво да видя : въпросната букса я имам от едното излизат жълт , червен и черен кабел ( като държим буксата да е горе в дясно - дясната малка ) . По другите букси не обърнах внимание . Отворих отзад и какво да видя , усилвателчето за колонките , кабел за ченджър , кабел за нави и чинчове :) . Пуснах на бързо тоци моци и вкарах чинчовете . ДА АМА НЕ :) усилвателя си свети но не свири ( а до последно работеше) . Има ли нещо по настройки или ??
duronman
03-09-2012, 14:21
Усилвателят не е на чинчове (фабричният) а е на голяма букса. Чинчовете са ВХОД към ICS от ченйнджъра и при определено oбстоятелства може да се преработят за AUX.
duronman
04-09-2012, 00:00
Мен ми хрумва нещо друго. И без това навигацията е реално неизползваема. Не може ли отзад да и се резнат 3-те кабела за RGB и по тях да се пусне видео сигнал от друго устройство ( след преобразовател естествено ) и когато се цъкне навигацията в колата реално да се вижда видео сигналът от това устройство (било то камера за задно виждане, DVD или каквото и да е).
ecotronic
04-09-2012, 10:16
Мен ми хрумва нещо друго. И без това навигацията е реално неизползваема. Не може ли отзад да и се резнат 3-те кабела за RGB и по тях да се пусне видео сигнал от друго устройство ( след преобразовател естествено ) и когато се цъкне навигацията в колата реално да се вижда видео сигналът от това устройство (било то камера за задно виждане, DVD или каквото и да е).
Да, това е възможно.
Проблемът е че и видео входът на ICS-а е морално остарял (RGB). Понеже трудно се намират устройства с такъв изход, трябва преобразувател на сигнала.
http://www.xcarlink.bg/alfa-romeo някой да знае по евтин вариант на това и как седят нещата с връзването
duronman
04-09-2012, 18:51
Пуснах по-назад в темата вариант за 100лева и се свързва директно с букса отзад на ICS на мястото на CD Changer-а.
А някой да има впечатления от варианта XCarLink с Bluetooth ?
roverbulgaria
05-09-2012, 17:44
Хора , кажете на кои пинчета на буксата отзад на ICS са вързани чинчовете ??
ecotronic
05-09-2012, 18:03
Хора , кажете на кои пинчета на буксата отзад на ICS са вързани чинчовете ??
Ако питаш за чинчовете, който служат за да свържат изхода на cd-то с входа на ICS-а, това е букса "C" на ICS - а, пинове 19 и 20. Ширмовката е на пин 18 от същата букса.
Ето и скица на буксата:
http://snimki.be//store/1/461346857211.jpg
roverbulgaria
05-09-2012, 18:08
Ако питаш за чинчовете, който служат за да свържат изхода на cd-то с входа на ICS-а, това е букса "C" на ICS - а, пинове 19 и 20. Ширмовката е на пин 18 от същата букса.
Ето и скица на буксата:
http://snimki.be//store/1/461346857211.jpgСкапани чинчове в багажника имам :) но май са вход от ченджъра . Искам да сменя пиновете да стане изход и да си вържа усилвателя към ICS
duronman
05-09-2012, 18:19
И аз това мислих и накрая си изкарах нов кабел. Не е много по-сложно а си струва да ти останат и двете опции. Най-малкото на мястото на чейнджъра можеш да сложиш специален MP3 плеър с емулатор, който да командваш от таблото, като чейнджър.
roverbulgaria
05-09-2012, 19:13
И аз това мислих и накрая си изкарах нов кабел. Не е много по-сложно а си струва да ти останат и двете опции. Най-малкото на мястото на чейнджъра можеш да сложиш специален MP3 плеър с емулатор, който да командваш от таблото, като чейнджър.как ги изкара кабелите? От къде взе сигнала? От тази букса ли?
ecotronic
05-09-2012, 19:47
как ги изкара кабелите? От къде взе сигнала? От тази букса ли?
Изходите за външен усилвател се правят от същата букса "C" по следния начин:
пин 4 и пин 5 - сигнал (ляв и десен канал)
пин 3 - ширмовка
пин 6 - управление на захранването на усилвателя (remote)
roverbulgaria
05-09-2012, 20:21
Изходите за външен усилвател се правят от същата букса "C" по следния начин:
пин 4 и пин 5 - сигнал (ляв и десен канал)
пин 3 - ширмовка
пин 6 - управление на захранването на усилвателя (remote)
Благодаря много!! Имаш бита от мен. Утре ще тествам
ecotronic
05-09-2012, 20:31
Благодаря много!! Имаш бита от мен. Утре ще тествам
Има и готови букси за целта:
http://media.snimka.bg/4182/014619116.jpg
http://media.snimka.bg/4182/014619095.jpg?r=0
Но не е голяма философия да направиш връзките и директно на пиновете.
Иначе ако ще прокарваш нови кабели, колегата Duronman наскоро ги бори и може да даде ноу-хау.
roverbulgaria
05-09-2012, 20:35
Има и готови букси за целта:
http://media.snimka.bg/4182/014619116.jpg
http://media.snimka.bg/4182/014619095.jpg?r=0
Но не е голяма философия да направиш връзките и директно на пиновете.
Иначе ако ще прокарваш нови кабели, колегата Duronman наскоро ги бори и може да даде ноу-хау.
Знам че има. Но при положение че имам букаса, изларани чинчове в багажника и е въпрос на преместване на 4 пинчета не виждам смисъл да копувам друга букса
ecotronic
05-09-2012, 20:42
Знам че има. Но при положение че имам букаса, изларани чинчове в багажника и е въпрос на преместване на 4 пинчета не виждам смисъл да копувам друга букса
Добре си се ориентирал. Само трябва да предвидиш едно жило за remote на усилвателя. За целта можеш да ползваш някой от проводниците на управляващата шина на cd - то. Така и така, ще му ползваш сигналните кабели, тя няма да ти трябва.
Купих си Усилвател и туба искам да я вържа но какво трябва да направя четох като луд 15 страници от темата и нищо не разбрах какво трябва да си купя букса от 8лв и какво трябва да направя къде да връзвам знам как се връзва усилвател най ми е лесно да го взема сигнал от задна колона но искам да е като хората дайте ми съвет какво да направя мерси предварително колеги !
ecotronic
16-01-2013, 21:35
Купих си Усилвател и туба искам да я вържа но какво трябва да направя четох като луд 15 страници от темата и нищо не разбрах какво трябва да си купя букса от 8лв и какво трябва да направя къде да връзвам знам как се връзва усилвател най ми е лесно да го взема сигнал от задна колона но искам да е като хората дайте ми съвет какво да направя мерси предварително колеги !
Трябва да свалиш ICS-а и на гърба му ще видиш конектора в който трябва да включиш въпросната букса с четирите чинча:
http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1358364726x.jpg
добре а като я вържа там какво ще стане ще спрът ли колоните който са в вратите или просто дава още 2 чинчови кабела през който давам сигнал на усилвателя ?
ecotronic
16-01-2013, 22:20
Няма да спрат. Просто така вадиш сигнал и за външен усилвател.
Има по един чинч за всеки канал:
Преден ляв, преден десен, заден ляв и заден десен. Единичното кабелче, което излиза от буксата е управлението на захранването на външния усилвател (remote).
Няма да спрат. Просто така вадиш сигнал и за външен усилвател.
Има по един чинч за всеки канал:
Преден ляв, преден десен, заден ляв и заден десен. Единичното кабелче, което излиза от буксата е управлението на захранването на външния усилвател (remote).
мерси много това ме интересуваше някой да го обясни лесно и просто ! :clap:
да питам ако имам прекарани кабели до акумулатора от ICS-то мога ли да вържа прословутата букса за да не тегля RCA (чинчове-те) кабела чак до отзад ? http://media.snimka.bg/4182/014619116.jpg
ecotronic
17-01-2013, 17:47
Ако има кабели за допълнителния фабрично-монтиран усилвател, който стои над CD-то и навигацията, можеш да ги ползваш. Но там не са изведени предните 2 канала, в случай че искаш тях да ползваш.
Свалих акумулатора свалих и металната стойка на която седи от долу минава сноп с кабели и излиза един който беше прегънат и вързан с свинска опашка ето и снимки на него http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1358446932z.JPG
Scrapera
17-01-2013, 21:12
При мен такива кабели влизат в ченджъра.
При мен такива кабели влизат в ченджъра.
През тия 2 чинча мога ли да дам сигнал към усилвателя ? :mr-t:
ecotronic
18-01-2013, 10:14
През тия 2 чинча мога ли да дам сигнал към усилвателя ? :mr-t:
Ако това са кабелите за cd-то, не можеш, защото това е вход а не изход. Но ако не възнамеряваш да слагаш cd или някакъв друг плеър, можеш да ползваш кабелите за да не прекарваш други. За целта обаче, трябва откъм ICS-а да преправиш съответните връзки на този кабел.
ще ги оставам тия за за сд то според мен ще прекарам нови през с буксата а от тук да си купиш някой от емулатори те с флашка и АУХ какви пари са какво трябва да търся някаква марка ако ми кажете модел ?
да попитам колоните в вратите какъв размер се водят 16.5 или 17 и колко мм. са пищялките ?
CHEFO666
26-01-2013, 15:06
Така...май куесчън е.......МОже ли,на мястото на ченджера,а може и да не е там.....да се сложи сд плеар,като се вземе захранване от ISC , и от самото сд да се пуснат кабели за колоните..По тоя начин ще станат две системи...
Дали е възможна тая комбинация...?
ecotronic
26-01-2013, 15:21
Какво трябва да правят тези кабели от cd - то до колоните? Май не можах да разбера питането ти.
CHEFO666
26-01-2013, 17:07
Какво трябва да правят тези кабели от cd - то до колоните? Май не можах да разбера питането ти.
Ами...имах предвид да се пуснат отдилни кабели от сд-то към колоните за да звучи музиката.....а от isc-to se vzima samo zahranvane za tok kum ve4e novoto cd.Ипо тоя начин си имаме сд в колата,като isc няма да играе никаква роля относно музиката в колата....щи си се ползват само другите си му функций за които е предназначено тва isc...a,muzikata ще се поеме от сд-то.
ecotronic
26-01-2013, 17:22
Усилвателят на ICS - а ще се ползва ли от новото CD, или CD-то ще ползва само колоните и ток от ICS-а?
CHEFO666
26-01-2013, 17:45
Усилвателят на ICS - а ще се ползва ли от новото CD, или CD-то ще ползва само колоните и ток от ICS-а?
Хм...сд-то си има вграден си уселвател....мисля че усилвателя на ics-to няма да ни е нужно....Ползваме го само за захранване на сд-то...
Но това като цяло дали е възможно нямам идея...
to_lose_HEART
26-01-2013, 17:53
Идва и въпроса как ще се управлява това сд като е в багажника
бях сложил снимка някъде, как копчетата под ICS-a, понеже са отделен модул, могат да се преместят на друго място, а на тяхно място идеално идва касетофон/cd, на най-правилното място, може да ползва и оригиналния куплунг за колоните.
athilaaaaa
22-02-2013, 21:10
Имам бас в багажника като съм дръпнал звука от задните колони ,който минава през конвертор и в усилвателя който е с hi level input.Обаче като поувелича повечко като удари баса и цялата музика спира за секунда и после си продължава,не всеки път но доста често! От къде може да е проблема?
Linkestis
22-02-2013, 21:30
От защитата на усилвателя
athilaaaaa
23-02-2013, 11:09
Как може да се оправи ? Gain e на нормал.
ecotronic
23-02-2013, 15:12
Откъде си пуснал захранване за тубата и колко е дебел захранващият кабел?
athilaaaaa
23-02-2013, 19:00
Откъде си пуснал захранване за тубата и колко е дебел захранващият кабел?
Захранващия кабел е 12мм и е около 1 метър до усилвателя.То като удари баса и чейнджъра от вибрацийте прескача(чува се прищракване) и затова се губи звука за момент.Намалих gaina повечко и е по добре сега,това незнам как може да се оправи?
Bobiuzunov
26-02-2013, 19:18
Трудно ще е да намеря музика BOSE от Алфа 166,но намерих от Audi S6,дали ще стане на 166-та
Трудно ще е да намеря музика BOSE от Алфа 166,но намерих от Audi S6,дали ще стане на 166-та
какво точно си намерил от ауди с6
Bobiuzunov
28-02-2013, 08:13
Колони за вратите и усилвател,но незнам дали колоните имат същия размер като мойте и също така незнам дали този усилвател може да се командва от ICS-а?
Реших и аз да пипна малко музиката в колата защото ми се вижда малко слаба фабричната и се чудя какво да направя. Една от идеите ми е да я направя като фабричната с усилвател и басови говорители под кората насочени надолу. Другата е на кората да сложа трилентиви говорители насочени нагоре като и в двата случая усилвателя ще е вързан само на говорителите в кората.
Интересува ме има ли някой, който е направил вторият вариант, силен ли е звука и има ли приличен бас? Не искам да ми вибрира номера и да ми скърцат пластмасите от бас. Искам малко по-силен и басов звук от фабричния.
Също така и някой ако е слагал трилентови говорители на кората, какъв е максималният размер който ще влезе под решетката и за басови говорители какъв е размера?
Аз съм с втория вариант колега - трилентови 17см сонита и усилвател само за тях в багажника и подобрение определено има. Но - музиката от тях е доста по-силна и дори и на намален усилвател почти до края се създава усещането че предните колони направо не работят, отделно постоянно имам оплаквания от возещите се отзад че от музиката нищо не чуват какво им се говори и трябва да намалям музиката почти до края :death: Иначе за изолатор на подслушващите отзад върши перфектна работа :roll2:
Отдавна се каня и сега като се позатопли ще взема вече да го направя - да си поиграя с усилвателя да е най-намален както и с ICS-а с оная настройка за баланса на колоните и през нея да видя дали може да се поуравновеси положението.
Иначе за мен това е по доброто решение - дори и с тези колони усилени като думне баса скърцат и тропат пластмаси, не ми се мисли само баси ако се сложат какво ще е.
ecotronic
13-03-2013, 10:34
Аз съм с втория вариант колега - трилентови 17см сонита и усилвател само за тях в багажника и подобрение определено има. Но - музиката от тях е доста по-силна и дори и на намален усилвател почти до края се създава усещането че предните колони направо не работят, отделно постоянно имам оплаквания от возещите се отзад че от музиката нищо не чуват какво им се говори и трябва да намалям музиката почти до края :death: Иначе за изолатор на подслушващите отзад върши перфектна работа :roll2:
Отдавна се каня и сега като се позатопли ще взема вече да го направя - да си поиграя с усилвателя да е най-намален както и с ICS-а с оная настройка за баланса на колоните и през нея да видя дали може да се поуравновеси положението.
Иначе за мен това е по доброто решение - дори и с тези колони усилени като думне баса скърцат и тропат пластмаси, не ми се мисли само баси ако се сложат какво ще е.
Доброто съгласуване на допълнителния усилвател се състои в това, така да се настрои входната му чувствителност, че когато задните говорители на вратите са на max. и тези под кората да са на max. От там нататък си регулираш баланса предни - задни от ICS - а.
Помня че го пробвах този метод като слагах усилвателя ама не помня какво точно не ми се получи. Както и да е де ще пробвам пак за да го донастроя.
А от къде си взел сигнал за усилвателя? Аз си взех буксата за изход от ИЦС-а и ще пусна кабели и за 4-те канала до багажника. При мен пък се оплакват, че отзад музиката била много слаба и нищо не чували, пък тези отпред се оплакват, че е силна. Всички колони работят, но задните се чуват доста по-слабо и за това мисля, че ако вържа усилвателя на задните колони няма да има проблем.
ecotronic
13-03-2013, 17:28
А от къде си взел сигнал за усилвателя? Аз си взех буксата за изход от ИЦС-а и ще пусна кабели и за 4-те канала до багажника. При мен пък се оплакват, че отзад музиката била много слаба и нищо не чували, пък тези отпред се оплакват, че е силна. Всички колони работят, но задните се чуват доста по-слабо и за това мисля, че ако вържа усилвателя на задните колони няма да има проблем.
Вероятно искаш да кажеш, че ще вържеш усилвателя към задните канали, но чрез изхода на ICS - а а не директно към задните говорители. Така ще се получи добре.
:grin: Да, точно така, но все още се чудя дали да са стандартни говорители или само басови.
ecotronic
13-03-2013, 17:47
:grin: Да, точно така, но все още се чудя дали да са стандартни говорители или само басови.
Аз бих сложил басови. Така или иначе средните и високите се чуват що-годе от другите говорители. Това, което и липсва на тая кола е мек и плътен бас.
От ICS-а взех сигнал с познатата букса преходник.
Колега Еко какво имаш в предвид под това да вържеш усилвателя към задните канали ?
ecotronic
13-03-2013, 17:58
От ICS-а взех сигнал с познатата букса преходник.
Колега Еко какво имаш в предвид под това да вържеш усилвателя към задните канали ?
Като се ползва въпросната букса с чинчовете, се вадят пак четирите канала от ICS - а, но преди крайните стъпала, което е много по-добрия вариант сравнен с това да се взема сигнал от говорителите, където сигналът съдържа внесените от крайното стъпало на ICS-а шумове и изкривявания.
И в случая се ползват чинчовете за задните канали.
Днес като усилих малко повече музиката ми направи впечатление, че чувам само предните колони. Т.е. отзад звук почти не се чува. Играх си и с музиката на 166 с високото ниво на оборудване и там дори е по-зле. Колонките на задните врати все едно не работят. Чуват се силно предните и силен бас от кората. Освен еквалайзера и по-силния бас друга разлика не видях в звука.
athilaaaaa
14-03-2013, 18:48
сложи си малък буфер в багажника 15-18литра в ъгъла ,допълва баса и се получава добре
to_lose_HEART
18-03-2013, 23:56
Или настрой баланса на 2 деления към задните аз така си го държа
С две деления назад става слаб звука. Днес пуснах кабели за усилвател и за 4-те канала до багажника + кабели за предните говорители от ИЦС-а до усилвателя. Така ако реша да вържа предните колони на усилвателя ще стане лесно и бързо. Имам един усилвател и колони от старата кола и тези дни ще си правя експерименти.:naughty:
Получи се така, че тези в кората свирят много по-силно дори и от предните, които са вързани на усилвателя на ИЦС-а. Нивото на усилвателя е намалено докрай и пак свирят много по-силно и не мога да ги регулирам така, че да свирят еднакво. Ако прехвърля да свирят по-силно предните ефекта на задните се губи. Т.е. стана ебати бозата.
ecotronic
21-03-2013, 18:13
Когато усилвателят е вързан на говорителите под кората и си вързал на входа му двата задни канала с балансиране от ICS-а предни - задни, не можеш ли да направиш предните да свирят по-силно от тези в кората?
Мога. Проблема е, че ако ИЦС-а е на средата т.е. предни и задни трябва да свирят еднакво, при леко усилено положение задните свирят много силно. Ако усиля повечко ИЦС-а задните почват да пукат, а предните се чуват горе/долу добре.
Ако врътна ИЦС-а 2 деления да свирят предните по-силно при малко усилване всичко е наред. Ако усиля повече предните почват да свирят по-силно от задните и един вид няма полза от тях. Просто не мога да ги синхронизирам така, че при намален или усилен ИЦС предни и задни да свирят еднакво.
един въпрос колоните на кората ми не работат
има ли кораба усилвател или да свалям кората ?
ecotronic
02-04-2013, 17:49
Тези които имат фабрично монтирани говорители под задната кора, имат и усилвател, който се намира в лявата част на багажника над акумулатора.
Тези които имат фабрично монтирани говорители под задната кора, имат и усилвател, който се намира в лявата част на багажника над акумулатора.
еми .... проверих и нямам нито говорители нито усилвател :sickness:
а иначе моята се води "Super" което до колкото знам трябва да е високото оборудване на модела :lol:
ecotronic
03-04-2013, 12:54
Сигурно някой преди теб ги е демонтирал.
а иначе моята се води "Super" което до колкото знам трябва да е високото оборудване на модела :lol:
И моята се води супер и няма говорители. Просто и твоята не е имала никога.
И моята се води супер и няма говорители. Просто и твоята не е имала никога.
е да им имам високото оборудване тогава !!!
Колегите които си имат фабрично Bosse са най облагодетелствани останалите се оборудваме кой с каквото може .
Scrapera
05-04-2013, 21:59
Super по-скоро значи, че под капака имаш 6 цилиндъра.
Ще ме прощавате, но не ми се четат 20 страници тема. Може ли на кратко, кой е най-лесния начин да бъде изведен USB вход на ICS с цел слушане на MP3-ки? Трябва ли нещо външно да връзвам и от ICS-а ли се управлява плейлистата? Благодаря.
Директно от ICS-a нямаш начин (необходим е допълнителен player). Най-лесният вариант (но не много евтин) на пазара се предлагат устройства които симулират нашият CD changer и могат да се управляват от бутоните на ICS-a. Устройството работи с usb и sd карти. Цената му е около 240 лв. Това е най-лесният вариант. Има и доста други - за пример можеш да погледнеш темата с DVD, там предлагат доста по-евтин (около 50 лв) и хубав вариант, защото може да гледаш и телевизия и филми, но трябва да се пускат доста кабели ... Ти сам решаваш.
Темата за телевизията съм я чел, там не ми харесва, че се правят доста маневри, а и не ми трябва видео. Като си взема колата от сервиз, ще погледна дали ги имам тези кабели отзад под поставката на акумулатора. Благодаря за мнението!
п.п. А ако колата никога не е имала CD чейнджър, ще има ли софтуерна опция в ICS за управление на CD?
ecotronic
12-04-2013, 12:28
Темата за телевизията съм я чел, там не ми харесва, че се правят доста маневри, а и не ми трябва видео. Като си взема колата от сервиз, ще погледна дали ги имам тези кабели отзад под поставката на акумулатора. Благодаря за мнението!
п.п. А ако колата никога не е имала CD чейнджър, ще има ли софтуерна опция в ICS за управление на CD?
CD changer интерфейс (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1178467&postcount=1).
Доколкото знам, няма софтуерна разлика при ICS, който не е имал свързан changer.
колеги някои ако си няма cd changer
продавам 60 лв като нов е
(става и за lancia lybra)
Аз намерих чинчове под акумулатора, не знам дали са фабрични обаче, защото колата имаше външен усилвател, когато я купих. Този чейнджър чете ли MP3?
ecotronic
16-04-2013, 11:21
Аз намерих чинчове под акумулатора, не знам дали са фабрични обаче, защото колата имаше външен усилвател, когато я купих. Този чейнджър чете ли MP3?
Не. Само CDA
ако усилватела е бил върху шеината на модула за навигация значи си е оригиналния на колата
иначе чейнджъра чете само музикални дискове
има 6 слота и обратно на всички очаквания не прескача по дупки :) :Yeeeehaaa:
ако усилватела е бил върху шеината на модула за навигация значи си е оригиналния на колата
иначе чейнджъра чете само музикални дискове
има 6 слота и обратно на всички очаквания не прескача по дупки :) :Yeeeehaaa:
То такава шейна няма... Имаше буфер и усилвател в багажника. tahi, бих го взел чейнджъра, но в момента нито имам пари, нито ми се записват cd-та като обезумял :biggrin:.
То такава шейна няма... Имаше буфер и усилвател в багажника. tahi, бих го взел чейнджъра, но в момента нито имам пари, нито ми се записват cd-та като обезумял :biggrin:.
Просто направи като мен
http://www.youtube.com/watch?v=6af-cdV8ctM
пак толкова пари излиза ама имаш телевизия и USB Player за клипове и музика :)
Просто направи като мен
http://www.youtube.com/watch?v=6af-cdV8ctM
пак толкова пари излиза ама имаш телевизия и USB Player за клипове и музика :)
Знам го това решение, но изобщо не ми се занимава... Идеята е да включа нещо, и то да тръгне. Иначе поздравление за добрата работа, супер е станало при теб.
п.п. Това ли са въпросните кабели?
Linkestis
16-04-2013, 19:20
колеги някои ако си няма cd changer
продавам 60 лв като нов е
(става и за lancia lybra)
Тази кутия струва по около 30лв. даже някой ги подаряват :)
60лв. не знам кои би ти дал освен ако не е запознат :)
Тази кутия струва по около 30лв. даже някой ги подаряват :)
60лв. не знам кои би ти дал освен ако не е запознат :)
ами аз бая време търсих и под 70-100 лв не намерих
най-накрая си купих за 70 и сега намерих целия модул с навигацията и усилватела за 180 лв та ... първия ми е в повече
ако ти можеш да намериш за 30 евала аз два месеца не успях !!!
---------- Post added at 15:48 ---------- Previous post was at 15:45 ----------
Знам го това решение, но изобщо не ми се занимава... Идеята е да включа нещо, и то да тръгне. Иначе поздравление за добрата работа, супер е станало при теб.
да самоче чинчовете не ми изглеждат много фабрични ??? може да се сменяни
Чинчовете са фабричните. М/у другото има разлика в буксата на чейнджъра. Стария тип е само с едно зъбче което закопчава двете букси, а новият вариант е с две. Разбира се не е проблем, но малко по-трудно се откопчават буксите ако не са от един тип.:grin:
Eто това са моите изглеждат ми същите :flirt:
Колеги а за това какво ще кажете. пише че има и видео изходи дали ще може да се върже към екрана
- Interfaces: USB + SD
- Supports max 8GB SD card or 4GB flash drive
- Supports video format: RM/RMVB/MPEG4/DVD/DIVX/AVI/3GP/VCD
- Supports audio format: MP3/WMA/AAC/MPGE/FLAC
- Supports image format: JPEG/BMP/PNG/GIF/TIFF
- Supports YpbPr/CVBS output up to 720P
- Supports FM radio
- Supports VGA output, can connect to monitor screen
http://dx.com/p/car-mp5-player-module-with-remote-controller-usb-sd-slot-59430
ecotronic
23-05-2013, 10:39
Колеги а за това какво ще кажете. пише че има и видео изходи дали ще може да се върже към екрана
- Interfaces: USB + SD
- Supports max 8GB SD card or 4GB flash drive
- Supports video format: RM/RMVB/MPEG4/DVD/DIVX/AVI/3GP/VCD
- Supports audio format: MP3/WMA/AAC/MPGE/FLAC
- Supports image format: JPEG/BMP/PNG/GIF/TIFF
- Supports YpbPr/CVBS output up to 720P
- Supports FM radio
- Supports VGA output, can connect to monitor screen
http://dx.com/p/car-mp5-player-module-with-remote-controller-usb-sd-slot-59430
Няма да стане без допълнително преобразуване (YpbPr към RGB).
Ако се ползва VGA изхода, пак трябва преобразувател за синхронизацията (H-sync, V-sync към composite sync.)
Вчера взех това усилвателче http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=21003370
Оказа се, че свири прилично добре за парите си и може много добре да се настрой с останалите 4 колони захранвани от ИЦС-а. Единствения недостатък е, че няма вход за + при включване на ИЦС-а ( няма ремоут така да се каже). Реших с реле да го направя да се включва при положението на контактния ключ при което свири ИЦС-а и работи предната запалка. Въпроса ми е от къде да взема захранване? Мисля да го вържа на захранването на запалката с предпазител от 5А. На запалката до колкото си спомням е 7.5А и има ли нещо друго вързано на тази верига? Има ли друг вариант за захранване около ИСЦ-а? В багажника отдясно никъде не намерих дебел захранващ кабел при контакт. Всички са с постоянен +
Сега гледах кабелите на запалката и нещо много тънки ми се видяха, та ще търся някъде постоянен + по-дебел, а от запалката ще е само командата за релето.
marian666
01-06-2013, 19:38
Колеги, а дали може да се пусне само аудио сигнал от външен източник ( мр3 например) през двата чинча на чейнджъра отзад, докато той е включен само да комуникира с ICS-a. Предполагам ,че чинчовете са само за аудио сигнала .
ecotronic
02-06-2013, 14:58
Сега гледах кабелите на запалката и нещо много тънки ми се видяха, та ще търся някъде постоянен + по-дебел, а от запалката ще е само командата за релето.
Къде мислиш да монтираш допълнителния усилвател? И помисли върху това дали не е добре да ползваш изхода "remote" на ICS - а за да ти управлява релето.
Така усилвателя ще можеш да го ползваш не само когато колата не е на контакт, а когато аудиото на ICS - а работи.
---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:41 ----------
Колеги, а дали може да се пусне само аудио сигнал от външен източник ( мр3 например) през двата чинча на чейнджъра отзад, докато той е включен само да комуникира с ICS-a. Предполагам ,че чинчовете са само за аудио сигнала .
Тези чинчове не могат да се ползват като AUX вход, защото ICS - ът не си отпушва входовете докато не разпознае cd -то. Затова се налага да се ползва емулатор (Xcarlink) или да се извеждат други аналогови входове.
---------- Post added at 14:57 ---------- Previous post was at 14:46 ----------
---------- Post added at 14:58 ---------- Previous post was at 14:57 ----------
Иначе +12V когато колата е на контакт в багажника за да управляваш релето можеш да вземеш от конектор B пин 4 на модула за задните стъкла (черната кутия до блока с релетата и предпазителите)
Не ми дойде на акъла в първия момент да ползвам "remote" на ИЦС-а да управлява релето.:wallbash: Кух съм като лейка. Ще го монтирам под ИЦС-а при жилата на скоростите защото мисля да ползва USB изхода за захранване на цифровия приемник. Та ще хвана най-вероятно от контактния ключ постоянен +. Сега имам друг проблем. Вързах го пробно на колоните и щом запаля получавам ефекта на тролей от колоните. Вият колоните според оборотите на мотора.:Suicide:
ecotronic
02-06-2013, 17:48
Когато вие откъде си подал входен сигнал на новия усилвател?
Купих букса с изходи от ИЦС-а и пуснах кабели до багажника.
ecotronic
02-06-2013, 17:56
Имало ли е случай в който този усилвател не е виел при работещ двигател или само при сегашното свързване го прави?
Не съм го свързвал в друга кола и по друг начин. Онзи ден го взех и го вързах. Със стария усилвател който бях вързал преди виенето беше едвам доловимо, но с този не се търпи.
ecotronic
02-06-2013, 18:08
Сега, когато вие +12V откъде си му подал? Ако при работещ двигател му изключиш входните чинчове виенето спира ли напълно?
Пробвах го със захранване от много места включително и от акумулатора и няма разлика. Виенето изчезва като изключа чинчовете.
ecotronic
02-06-2013, 19:35
Пусни един допълнителен проводник между шасито на усилвателя и това на ICS-а и виж дали ще има разлика.
Съмняваш се, че няма маса на чинчовете ли?
ecotronic
02-06-2013, 21:16
Съмняваш се, че няма маса на чинчовете ли?
Съмнявам се, че няма добра маса на чинчовете. Факт, че и с другия усилвател си усещал макар и по-слабо виене ме навежда на тази мисъл. Електрическа верига може и да има, но оплетката на кабела да не е добре оформена като екран.
Покрай TV приемниците напоследък някои колеги се натъкнаха на този проблем с "фабрични" Scart кабели.
ОК, ще пробвам. По принцип ако му откача масата на усилвателя той продължава да работи. Явно взима маса от чинчовете.:calc:
ecotronic
03-06-2013, 13:30
Не му откачай масата на захранването, защото при по-висока консумация може да изгориш пътечки по някоя платка.
Откачих кабела само за проба без товар. Пробвах това което ми каза с проводника. Няма разлика. Сложих и хубав къс кабел с дебела екранировка и пак същото.:surrender:
ecotronic
07-06-2013, 14:56
Намери един електролитен кондензатор с работно напрежение над 16 V. и капацитет над 1000 мкФ и го свържи между масата на усилвателя и +12V извода му (възможно най-близко до усилвателя) и виж дали ще има разлика.
Длъжен съм да напомня, че електролитните кондензатори имат полярност, която трябва да се спази.
Мен ме съмнява, че проблема идва от сигнала, не от захранването защото щом изключа чинчовете виенето изчезва.
ecotronic
07-06-2013, 17:37
Мен ме съмнява, че проблема идва от сигнала, не от захранването защото щом изключа чинчовете виенето изчезва.
Нали с другия усилвател, който си пробвал смущенията са били значително по-слаби?
Идеята ми е, че когато захранването на един усилвател не е добре филтрирано, това се проявява когато реално му се подаде сигнал на входа.
Добре, ще пробвам и с кондензатор.
duronman
08-06-2013, 00:07
Абсолютно и при мен има шум, в който можеш да чуеш едва ли не алтернатора, бобините и т.н., да много слаб е, но го има и не мога да уловя защо е така. Това харесвах в Либрата - фабричното BOSE, работеше безотказно и беше много балансирано, като звук, и за капак изваждането на AUX беше въпрос на 30 минути работа.
ecotronic
08-06-2013, 11:16
Двигателят, в т.ч. и дизеловият се явява източник на смущения (колебания по захранването и радиочестотни). Поради това, такива ситуации често възникват, особено с по-евтино оборудване. Решение винаги има. Просто трябва да се установи характера и причината на смущенията и да се приложи подходящото решение.
Пробвах с кондензатори. Виенето се усилва още повече. Други предложения?:surrender:
Този филтър ще свърши ли работа?http://www.tpetrov.com/search.php?prod=%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1% 80+%D0%B7%D0%B0+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0% BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8+%D1%82%D0%BE%D0%B D%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+ISOLATOR
ecotronic
10-06-2013, 15:05
Откачи кабелите за говорителите от усилвателя и премери съпротивление спрямо всеки един от изводите им (изводите на говорителите) спрямо шаси. Ако някъде има връзка/утечка към корпус ще ги прави тез мизерии.
PS:
Джаджата от линка вероятно ще ти реши проблема, но е за предпочитане да опиташ без нея.
Не става въпрос да икономисаш някой лев а затова, че такива устройства най-често работят на принципа на изолационен трансформатор, който внася изкривявания в сигнала. Или поне на теория е така.
Нямам система Bosse и т.н. .... как мога да изкарам чинчове за стъпало от ICS-а?
mitkomeg
20-06-2013, 20:08
Нямам система Bosse и т.н. .... как мога да изкарам чинчове за стъпало от ICS-а?
На 19-та страница може би ще намериш отговор на въпроса ти.
Преди известно време някой беше задал този въпрос но до колкото си спомням остана не разбран и не получи отговор. До колкото си спомням към changer-a има 3 кабела - 2 чинчови и този за комуникацията. Няма ли да се получи ако се откачат само чинчовите букси и на тях се закачи някакъв външен плеър, ад комуникационния кабел да си остане. Така когато се пусне някой диск на ICS-a той ще си върти и ще са отпушени аудио входовете, но сигнала ще идва от външния плеър. По този начин получаваме един тип aux със стерео сигнал. Според вас дали е ще се получи?
ecotronic
21-06-2013, 14:37
Преди известно време някой беше задал този въпрос но до колкото си спомням остана не разбран и не получи отговор. До колкото си спомням към changer-a има 3 кабела - 2 чинчови и този за комуникацията. Няма ли да се получи ако се откачат само чинчовите букси и на тях се закачи някакъв външен плеър, ад комуникационния кабел да си остане. Така когато се пусне някой диск на ICS-a той ще си върти и ще са отпушени аудио входовете, но сигнала ще идва от външния плеър. По този начин получаваме един тип aux със стерео сигнал. Според вас дали е ще се получи?
Мисля, че няма да стане както трябва, защото (доколкото знам) ICS-ът отпушва входовете само когато реално някой трак трябва да се възпроизвежда. Примерно вкарваш диск, прочита се инициализацията, пуксаш даден трак и чак когато го намери оптиката, се отпушват входовете. Свършва даден трак и в паузата входовете отново се запушват.
Накратко входовете са отпушени само когато има прочетени валидни данни за възпроизвеждане.
Може и да греша.
Еми в този случай просто записваме диск който е с един трак 80-90 мин и за това време слушаме безпроблемно от външен плеър
ecotronic
21-06-2013, 15:46
Еми в този случай просто записваме диск който е с един трак 80-90 мин и за това време слушаме безпроблемно от външен плеър
Сиромах човек - жив дявол :)
Направих си експеримент и вързах телефона към чинчовете на changer-a и пуснах диск с една песен 80 мин. Свиреше си доста добре, но не успях да постигна целта която исках. Както каза Еко входа се запушва когато сменяш песента, но това не е единственият ми проблем- входа се запушва също когато диска прескочи, точно това което се опитах да избегна и за жалост не ме устройва да ми спира музиката на дупките.
Направих си експеримент и вързах телефона към чинчовете на changer-a и пуснах диск с една песен 80 мин. Свиреше си доста добре, но не успях да постигна целта която исках. Както каза Еко входа се запушва когато сменяш песента, но това не е единственият ми проблем- входа се запушва също когато диска прескочи, точно това което се опитах да избегна и за жалост не ме устройва да ми спира музиката на дупките.
Имаш вариант виждаш по схемата на ицс-а или чеинджъра кой крак е муте и просто слагаш прекъсвач за да можеш да го пускаш когато си на цд а когато си на вход да откачен кабела и ти си човека :)
duronman
27-06-2013, 00:29
Има тракове, които са 99 часа, нещо, като безкраен луп. Мислил съм обаче как да лъжем системата, че иам вързано устройство и дали има някакви емулатори без вградени плеъри, за да се позлва реално аукса.
Има тракове, които са 99 часа, нещо, като безкраен луп. Мислил съм обаче как да лъжем системата, че иам вързано устройство и дали има някакви емулатори без вградени плеъри, за да се позлва реално аукса.
Е това с траковете идея слагаш такъв диск на повтаряне и откачаш кабелите за аудиото на чеинджъра и ги закаш кам жак и става вход :bouncing_smiley:
ecotronic
27-06-2013, 11:24
Да, но така едно от предимствата на статичния плеър (без механика) се губи.
Както каза Tweety, възпроизвеждането продължава да се влияе от вибрациите. Т.е - един от основните проблеми, заради които слагаме статичен плеър, не е по никакъв начин решен.
Е това с траковете идея слагаш такъв диск на повтаряне и откачаш кабелите за аудиото на чеинджъра и ги закаш кам жак и става вход :bouncing_smiley:
Да само трябва да измислим вариант да отпушим входа постоянно, за да не спира при прескачането на дисковете по дупките.
duronman
27-06-2013, 12:36
Да само трябва да измислим вариант да отпушим входа постоянно, за да не спира при прескачането на дисковете по дупките.
Трябва да се погледне схемата и да се види на платката как идва сигнала по дата кабелите. Имам един чейнджър с проблем в механиката, готов съм да дам платки от него за експерименти. Бих пробвал и аз, но нямам работещ и нямам и време напоследък.
Няма ли начин да се пипне нещо по дата кабела? Интересно ми е какъв сигнал праща на ics по време на възпроизвеждането на диска и няма ли възможност входа на ics-а да остане отпушен постоянно?
п.п. В Алфаоунъра прочетох, че някой е използвал линията на касетката вместо тази на цд-то, което премахва нуждата от диск в устройството.
Ето и темата - http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-164-and-166/114956-aux-line-in-on-ics-of-166-a.html
ecotronic
27-06-2013, 15:04
Няма ли начин да се пипне нещо по дата кабела? Интересно ми е какъв сигнал праща на ics по време на възпроизвеждането на диска и няма ли възможност входа на ics-а да остане отпушен постоянно?
п.п. В Алфаоунъра прочетох, че някой е използвал линията на касетката вместо тази на цд-то, което премахва нуждата от диск в устройството.
Въпросният интерфейс се води като Becker Unilink Interface. (http://www.mictronics.de/projects/becker-unilink/)
Принципно се провежда някакъв диалог между ICS-а и changer-а. В резултат на този диалог ICS -ът "решава" кога да отпуши входовете си.
Т.е - това се случва в резултат на някаква двупосочна комуникация и вероятно не може отпушването да се получи само ако външното устройство праща конкретни данни.
Относно варианта с използването на входовете за касетофона, да - това е възможно и не е трудно да се изведат въпросните входове като се направят съответните електрически връзки и се задейства контакта, както когато е вкарана касетка.
Лошото е че при този вариант губим възможността да управляваме външния плеър от ICS-а.
Лошото е че при този вариант губим възможността да управляваме външния плеър от ICS-а.
Ако плеъра е вързан само към двата чинча, как става управлението на траковете? Нали тази роля я изпълнява интерфейсния кабел, или бъркам?
ecotronic
27-06-2013, 16:11
Ако плеъра е вързан само към двата чинча, как става управлението на траковете? Нали тази роля я изпълнява интерфейсния кабел, или бъркам?
Имах впредвид това, че ако ползваме входовете за касетофона не можем да управляваме плеъра от ICS-а
Т.е - управлението може да стане само през интерфейса за changer - а. Но тогава отпада необходимостта да се извеждат входовете за касетофона тъй като тези за changer-а ще бъдат отпушени.
Моята идея беше просто да използваме съществуващият вход на changer-a за да не се налага разглобяване на ICS-a и запояване на кабели и т.н., но ясно е че няма да стане този номер.
Колеги купих оригиналния усилвател за 166-цата
има ли варянт да няма инсталация за него ?
ако няма как да го "предобра"
колата е 166 супер 2.0 V6 Turbo с Бекер и босе
ecotronic
08-08-2013, 11:30
Колеги купих оригиналния усилвател за 166-цата
има ли варянт да няма инсталация за него ?
ако няма как да го "предобра"
колата е 166 супер 2.0 V6 Turbo с Бекер и босе
Ако не си имал фабрично монтирани говорители под кората с третия стоп, най-вероятно нямаш и кабели за усилвателя.
Ако е такава ситуацията, гледаш схемата и връзваш.
Ако нямаш схема, казвай.
ecotronic
08-08-2013, 12:18
Ето я схемата:
http://www.img-share.eu/f/images/356/diag_1wha7YWK.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/356/diag_2wFcZUjb.jpg
Усилвателят е модула P-70
Означенията на говорителите са както следва:
Connector A of P70 also sends out the cables carrying the signals to the car's ten loudspeakers:
pins 1 and 10 to the left front door speakers P35 and P45
pins 2 and 11 to the right front door speakers P36 and P46
pins 5 and 14 to the left rear door speakers P40 and P47
pins 15 and 16 to the right rear door speakers P41 and P48
pins 4 and 13 to the left rear speaker on the parcel rack P30
pins 3 and 12 to the left rear speaker on the parcel rack P31
Съветвам те да монтираш усилвателя близо до ICS-а. Така кабелите, които ще трябва да пускаш ще са по-малко.
Linkestis
08-08-2013, 14:32
Няма място...иаз го мислех така,но в крайна сметка го сложих пак отзад.
Как си "бос" пък нямаш усилвател и кабеляк
ecotronic
08-08-2013, 16:31
Няма място...иаз го мислех така,но в крайна сметка го сложих пак отзад.
Как си "бос" пък нямаш усилвател и кабеляк
Действително и от електрическа гледна точка е по-добре да е отзад, защото така кабелите до говорителите под задната кора, които поемат основната част от мощността са къси и усилвателят е близо до акумулатора.
ecotronic
09-08-2013, 11:36
Мерси :super:
Би ли споделил за колко го купи усилвателя?
150 лв ама комплект със cd changer-а и nav unit-а(и шеината де то всичко си беше закачено на нея)
лошото е че nav unit-а не тръгва остава на please wait
a тамън мислех да се мъча с картите !!!
150 лв ама комплект със cd changer-а и nav unit-а(и шеината де то всичко си беше закачено на нея)
лошото е че nav unit-а не тръгва остава на please wait
a тамън мислех да се мъча с картите !!!
Аз имах същият проблем с навигацията - разглобих я и почистих окото и тръгна без проблеми.
Bobiuzunov
13-08-2013, 14:03
Ако не е тайна откъде го взе,аз отдавна търся но досга без успех.
Ако не е тайна откъде го взе,аз отдавна търся но досга без успех.
от една морга в Драгичево имаха цяла кола за части
мисля че имат още една мога да ги питам
CHEFO666
29-08-2013, 01:09
Имам питанка.Всички 166 ли са така???.....при ускорение ми се усилва музиката до определен момент...в смисъл...слушам си тихо музичка,почвам да ускорявам...и звукът от колоните се усилва .. луда работа.
Linkestis
29-08-2013, 01:13
Да това е екстра,но можеш и да я махнеш от настройките.
CHEFO666
29-08-2013, 10:23
Да това е екстра,но можеш и да я махнеш от настройките.
А,не...не ми пречи...но се зачудих само при мене ли е така..или при всички 166...
Имам питанка.Всички 166 ли са така???.....при ускорение ми се усилва музиката до определен момент...в смисъл...слушам си тихо музичка,почвам да ускорявам...и звукът от колоните се усилва .. луда работа.
Да. Имаш такава функция на ICS. С три степени - easy, medium и strong (по спомен ги карам), та като ускоряваш, колата да компенсира шума от двигателя и вятъра, като усилва музиката и ти продължаваш да си слушаш без да се напрягаш или да се налага да усилваш. Виж в менюто АUDIO. Не можеш да го пропуснеш:plane:
ecotronic
29-08-2013, 12:04
При печките препоръчителната настройка е "strong", че иначе от големия въртящ момент не се чува музиката.:tooth:
Bobiuzunov
29-08-2013, 16:02
:rotfl:
Оказа се че имам оригинален усилвателче имам DSP-функцията активна.След като влезеш в менюто има нещо като DSP active,Dyn.volume,Position и т.н.Нали няма вариянт да ми е активно тава меню пък да нямам усилвател?Наистина откакто купих тази кола и правя сравнение с JTD-то има разлика в качеството на музиката.Явно така си купих усилвател,но нищо ще го метна на дизеловата.
ecotronic
29-08-2013, 16:26
:rotfl:
Оказа се че имам оригинален усилвателче имам DSP-функцията активна.След като влезеш в менюто има нещо като DSP active,Dyn.volume,Position и т.н.Нали няма вариянт да ми е активно тава меню пък да нямам усилвател?Наистина откакто купих тази кола и правя сравнение с JTD-то има разлика в качеството на музиката.Явно така си купих усилвател,но нищо ще го метна на дизеловата.
Със сигурност имаш фабричен усилвател щом ти излиза DSP менюто.
Bobiuzunov
29-08-2013, 22:23
Така значи мистерията е разгадана и разбрах че имам оригинален усилвател,само че задните колони(тези на кората) са ALPINE а това ме озадачава и незнам дали предишния собственик е сменил оригиналните или не е имало усилвател и той е сложил заедно с тези колони?Колоните във вратите каква марка трябва да са?Мога ли да ги сменя с неща със същия ряазмер за по добро качество?П.С тези на задната кора иначе са обърнати с магнита нагоре,а тези във вратите нямат име а логото на Фиат и компания,това което го има на повечето части на италянските коли.
Колеги ето един СД мп3 емулатор за алфа ако на някой би му влязло в употреба ! На един познат е !
http://prodavalnik.com/mr3-boks-za-originalno-sd-na-fiat-i-alfa--blaupunkt-i31833291
ecotronic
10-10-2013, 10:56
Колеги, много има писано по въпроса, но не можах да намеря ясен отговор и затова питам:
1 - С какви говорители на задната кора излиза 166-ца фабрично?
2 - В документацията (Е-learn) ги дават обърнати с мембраните нагоре и с по една пищялка. Същевременно знам, че са без пищялки и обърнати надолу. Кое от двете е вярно?
3 - Какво точно включва фабрично монтирана система Bose при 166?
Ето в тази тема има снимки на колоните, доколкото знам трябва да са обърнати нагоре с магнитите:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=79020
Освен тези колони и усилвателя, фабричното босе трябва да е с различни колони във вратите, какви точно обаче не знам.
ecotronic
10-10-2013, 11:46
За говорителите във вратите - ясно.
Питам ето за това нещо:
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/cqs1381394688j.jpg
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=78523&d=1314376149
И двата варианта ли ги има във фабрично изпълнение?
При втория вариант говорителите Bose ли са?
anton.mudev
12-10-2013, 15:38
колеги днес реших да си сменя говорителите от оригинални с хертц защото започнаха да бръждят но нещо не се получава пак сега пък кривят ако някои има същият проблем и се е справил с него да каже как става
Linkestis
12-10-2013, 20:42
Ватовете и омовете си ги спазил нали?
Стига да не си с допълнителен усилвател.
anton.mudev
13-10-2013, 09:18
Ватовете и омовете си ги спазил нали?
Стига да не си с допълнителен усилвател.
неэнам колко са оpигинално но нямам усилвател
и новите са по силни
В какъв смисъл кривят? При силен бас пукат?
Linkestis
13-10-2013, 10:31
Ако са 4х? вата и са доста над оригиналните,то ICS-а няма как да ги захрани :)
Стига да са 4ома и по 500 вата да са пак ще си свирят толкова колкото може ИЦС-а:dunno:
---------- Post added at 11:02 ---------- Previous post was at 10:53 ----------
За говорителите във вратите - ясно.
Питам ето за това нещо:
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/cqs1381394688j.jpg
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=78523&d=1314376149
И двата варианта ли ги има във фабрично изпълнение?
При втория вариант говорителите Bose ли са?
И аз се загледах в този тип говорители в епер-а, но до сега не съм видял на нито една такива дори и на коли с Босе. Имам чувството, че оригиналните говорители са българси. Фабричние им номера започват с WKN/...
anton.mudev
13-10-2013, 11:41
не когато усиля прави бррррр или нещо таkoва
---------- Post added at 08:41 ---------- Previous post was at 08:38 ----------
Ако са 4х? вата и са доста над оригиналните,то ICS-а няма как да ги захрани :)
аэ энам че не може да ги храни ама не трябва да kриви
ecotronic
13-10-2013, 12:07
Прегледай и почисти буксите на ICS-а. Проблемът ми прилича на като да кляка захранващото напрежение поради лоша връзка.
Друга вероятност е това при смяната на говорителите да се е получила нежелана връзка между някой от изводите на даден говорител и шаси?
anton.mudev
13-10-2013, 14:04
Прегледай и почисти буксите на ICS-а. Проблемът ми прилича на като да кляка захранващото напрежение поради лоша връзка.
Друга вероятност е това при смяната на говорителите да се е получила нежелана връзка между някой от изводите на даден говорител и шаси?
ще проверя благодаря
Какви говорители слагате за да подмените оригиналните във вратите? Аз днес сложих в задните врати Пайнер уж хубави, а те свирят по-зле и от оригиналните. Бас почти няма и кънтят като в картонена кутия.:hmm:
ecotronic
29-10-2013, 14:10
Какви говорители слагате за да подмените оригиналните във вратите? Аз днес сложих в задните врати Пайнер уж хубави, а те свирят по-зле и от оригиналните. Бас почти няма и кънтят като в картонена кутия.:hmm:
Ако говориш за TS-ката ти, то мисля, че за да постигнеш по-добро звучене от това, което чух, трябва да минеш на варианта DSP усилвател + говорители на задната кора.
Не, Т.С.-ка свири добре и няма да пипам нищо по него. По старата сменям. Взех ги с идеята да подменя старите сонита в задната кора за по-силен бас и по-добри високи, но бас не вадят никакъв ми само пукат. Сложих ги в задните врати поне високи да вадят по-добри, но баса е по-слаб и от оригиналните колони.:hmm:
Въобще големи боклуци се оказаха Пайнер-а
ecotronic
30-10-2013, 10:03
Боби, погледни един от говорителите на TS-ката, дали случайно не е такъв:
http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/m-bpLEF6nzOpevEZQHWqyAQ.jpg
http://snimki.be//store/1/311383120159.jpg
Говорителите са със същата мембрана и пластмасова основа, но са на 4 ома.
ecotronic
04-11-2013, 17:15
Говорителите са със същата мембрана и пластмасова основа, но са на 4 ома.
Значи вероятно е някакъв заводски ъпгрейд в разновидност без DSP усилвател.
Колеги на някой да му се намира работещ CD changer за продаване?:flirt:
Колеги, има ли някой добре запознат със смяната на заводската музика. Имам 2-3 въпроса, ако може да го питам на лично за повече инфо. Смених предната линия с Hertz ecx 165.5, но не съм доволен, а мислех да слагам и за задна линия подобни. Ходих на няколко места, някой казват, че тия колони са много слаби и не са за усилвател, други казват да си добавя усилвател и какви ли не варианти.. Ще се радвам някой да помогне. Колата ми е с най-нисък клас музика + changer и навигация. Имам и др въпроси относно окабеляването.
old alfist
13-12-2013, 19:05
Не ми се иска да ставам досаден, но ми се струва, че трябва да припомня, че на всяка HI-FI система трябва всички компоненти да са от един клас, за да се оправдаят очакванията, както и носителя на аудиосигнала да отговаря на класа на системата.
Не би трябвало да се очакват някакви добри резултати от МР3-ки.
В Малката Алфа говорители и СД-то са Рioneer и звукът е перфектен без допълнителен усилвател, но с дискове записани на Audio CD формат.
Колега последното изречение не ти го разбрах нещо. Иначе сигнала ми е от audio cd, а за характеристиките на ICS-a не съм сигурен какви са и на какво ниво.
ecotronic
13-12-2013, 20:38
Колеги, има ли някой добре запознат със смяната на заводската музика. Имам 2-3 въпроса, ако може да го питам на лично за повече инфо. Смених предната линия с Hertz ecx 165.5, но не съм доволен, а мислех да слагам и за задна линия подобни. Ходих на няколко места, някой казват, че тия колони са много слаби и не са за усилвател, други казват да си добавя усилвател и какви ли не варианти.. Ще се радвам някой да помогне. Колата ми е с най-нисък клас музика + changer и навигация. Имам и др въпроси относно окабеляването.
Има 2 варианта да подобриш съществено качеството:
1 - Намираш 4 говорителя от 166 ца (от тези без гъбата в средата на мембраната) и сменяш сегашните ти.
2 - Слагаш фабричния DSP усилвател и говорителите, които вървят с него.
Това второто, ако не задоволи слуховите ти претенции, значи си голям HI - FI - ст :)
Има много писано в разделите, като този (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=37)
Питай, каквото те интересува в тях. Публичното обсъждане е по-полезно за всички.
И аз сложих други говорители, но на Пайнер. Не ми харесаха как свирят и ги сложих в задните врати. Вече почвам да си мисля, че фабричната музика е много некачествена и по тази причина с оригиналните колони не долавям некачествения звук. С новите по-хубави говорители дефектите се проявяват и качествените колони свирят лошо.
И аз сложих други говорители, но на Пайнер. Не ми харесаха как свирят и ги сложих в задните врати. Вече почвам да си мисля, че фабричната музика е много некачествена и по тази причина с оригиналните колони не долавям некачествения звук. С новите по-хубави говорители дефектите се проявяват и качествените колони свирят лошо.
Именно за това говоря и аз, колега ! Май ще се окаже, че най-добрият вариант за нас е да търсим заводско топ озвучение от 166, както колегата написа вече..
ecotronic
13-12-2013, 22:56
Да поясня още малко за DSP - озвучаването.....
Тъй като всичките 6 канала (X40 W RMS) се подсигуряват от DSP усилвателя, балансът е перфектен.
Освен това двата канала за задната линия (говорителите под задната кора) са обособени като субуферни - с орязани високи и среди и с повдигнато ниво.
В случай, че се слага някакъв друг усилвател, с него трудно се балансира предна и задна линия.
Ако пък се сложи 4 или 6 канален усилвател, възниква проблем с това, че линейният изход на ICS - са е неподходящ, тъй като е 2 канален и трябва да се взима сигнал от изходите на крайните му стъпала, което не е добра идея.
old alfist
14-12-2013, 16:37
Вече почвам да си мисля, че фабричната музика е много некачествена и по тази причина с оригиналните колони не долавям некачествения звук. С новите по-хубави говорители дефектите се проявяват и качествените колони свирят лошо.
Много точно си уловил момента - звученето в 166 с фабричните компоненти "замазва" звукът и не може да се долови неговата "сочност", въпреки условията, които предоставя купето.
За мен стандартното озвучаване в 166 не звучи добре за хора с HI-FI изисквания, но все пак сме в кола, а както знаем, по-добре да се концентрираме върху пътя и звука на двигателя.
За мен стандартното озвучаване в 166 не звучи добре за хора с HI-FI изисквания, но все пак сме в кола, а както знаем, по-добре да се концентрираме върху пътя и звука на двигателя.
А, звука от двигателя предпочитам да не го чувам. Колкото е по-тихо в колата толкова по-добре.:D
ecotronic
16-02-2014, 19:55
Днес, след голямата одисея на тема озвучаване, най-накрая завърших конфигурацията в заводския вариант на топ озвучаването на 166 (без changer-а).
А именно - DSP усилвателя + колоните във вратите + говорителите на задната кора.
Качеството на звука надминава всички очаквания.
И аз да се включа след доста дълго отсъствие тук.. :D Има вариант да си слушате музика в 166-ците чрез AUX :) Малко се преправя, но не и външно - таблото не се преправя по никакъв начин. Просто вместо касетка ще имате кабел с жак и дължина по избор.. Ако някой има интерес да ми пише на лично и ще обясня и с радост ще помогна :)
ecotronic
03-03-2014, 22:01
Сподели го тук. Мисля, че така ще е по-добре за всички.
Сподели го тук. Мисля, че така ще е по-добре за всички.
Не съм сигурен, че ще се справя да обясня всичко, така че да ме разберат всички и не искам да обърквам някого.. Всеки, който желае може да се обърне към мен за помощ :) В моята кола го направих и резултата е страхотен ;)
lordliness
03-03-2014, 22:42
Някой беше публикувал снимки къде се запояват жичките.
Аз ги имам някъде из лаптопа снимките, но не мога да ги открия. Когато ги намеря ще ги кача, но има още нещо, което се прави, за да може да работи без да има касетка в касетофона :)
---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:43 ----------
http://www.oelprinz-online.de/images/w126forum/ics2.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/attachments/166/33634d1315164099-mp3_do_ics_prosty_line_aux-dscf7963.jpg
И това ще свърши работа :)
kabamitov
03-03-2014, 23:08
Аз ги имам някъде из лаптопа снимките, но не мога да ги открия. Когато ги намеря ще ги кача, но има още нещо, което се прави, за да може да работи без да има касетка в касетофона :)
http://www.forum.alfaholicy.org/attachments/166/33634d1315164099-mp3_do_ics_prosty_line_aux-dscf7963.jpg
път към пловдив нямаш ли :Д
За съжаление нямам никаква работа в тази посока.. но ако идваш насам пиши и с радост ще помогна! Отнема около час час и половина цялата работа ;)
kabamitov
03-03-2014, 23:45
За съжаление нямам никаква работа в тази посока.. но ако идваш насам пиши и с радост ще помогна! Отнема около час час и половина цялата работа ;)
идващата събота може да идвам на разходка малко ще се разберем допълнително :)
ecotronic
04-03-2014, 11:11
Ето тук (http://www.alfisti.net/alfa-forum/car-hifi-navigation-telefon/103286-aux-mp3-am-166-ics-ohne-loudlink-so-gehts.html) е и последната част, касаеща ключето за да се симулира наличието на касета.
То е ламаринка и трябва да се изкриви, за да не натиска копчето и да не отчита касетофона, че е празен ;)
Linkestis
04-03-2014, 20:34
Емоооо ма ти жив ли си бе човек???
Жив съм та :) Просто поради ред обстоятелства не съм се появявал хаха
Днес си поиграх и вече имам изкаран кабел от предусилватела, направих го по снимката! Става лесно стига да имате хубав поялник и малко свободно време!
Днес си поиграх и вече имам изкаран кабел от предусилватела, направих го по снимката! Става лесно стига да имате хубав поялник и малко свободно време!
А оправи ли ламаринката, дето трябва да се изкриви, за да си работи и без касетка?
А оправи ли ламаринката, дето трябва да се изкриви, за да си работи и без касетка?
Да колега изкривих я, перфектно е!
Единствения недостатък, който аз не оправих беше, че не прекъснах захранването на моторчето и се чува шум от него, но не и когато се усили малко музиката :)
Vlado Popa
21-03-2014, 04:29
Колеги, от къде трябва да мине кабела, ако искам да вържа колоните в предните врати с усилвател в багажника?
ecotronic
21-03-2014, 10:12
Под задната седалка и напред покрай ръчната, от дясната страна на централната конзола за да стигне зад ICS-а.
kabamitov
22-03-2014, 21:20
днес си сложих аукс утре ще слагам ТВ тунера ако ми остане време мн готино свири :P
Привет Днес извадих сноповете кабели за озвучението на двете коли Едната с топ озвучение другата с обикновенно Първият проблем с който се боря в момента е че буксата най отдолу на АЦС зад копчетата за управление на климата при двата модела АЦС е различна но все е с по 10 кабела Огледах двете еднакви платки от които излиза буксата и ще заменя платките с което се надявам да реша проблема Това което немога да разгадая е че при колата 2002г без топ озвучението на снопа кабели до краката на мястото на пасажера има извод четири кабела с букса която се включва в друга букса на която кабелите са увити със жълта обвивка и отива към снопа жълти кабели за инсталацията на еърбеците При колата 98г с топ озвучението което местя такова разклонение с букса изобщо няма Та въпроса е какво е действието на тази букса Това че няма да включа буксата в старата кола според мен не е много притеснително но се притеснявам че при новата кола няма какво да включа в празната букса Незнам изобщо какво общо има озвучителният сноп кабели с еърбеците Ако има значение или нещо общо другото което незнам е защо на новата кола на предна дясна врата колоната е с две букси И двете коли са с фабрични телефони При старата всичко действа при новата още незнам защото не съм разкодирал АЦС
ecotronic
15-12-2015, 20:42
Развий снопа с кабели и виж, къде вървят жълтите за ербег системата. Най-вероятно нямат нищо общо с ICS-а или озвучаването а просто ползват същото трасе.
Премятането на кабелни форми от една на друга кола може да те вкара в голям филм, поради хилядите модификации и модификациики на инж. Тоци Бегали.
Откакто в една тема четох, как един колега тръгнал да си монтира топ озвучаване, като сменял цялата кабелна форма от донор и след нам си колко часа къртовски труд, установил, че нямало да стане, защото донорът бил от друга модификация и трябвало да върне всичко в изходно положение, съм се отказал да правя такива неща. Има си достатъчно ясни схеми, като ми трябва нещо, свързвам си го, както си знам, без да ползвам готовите кабели и ядове нямам.
Преди време друг колега също реши, че трабва да "изпипа нещата" и като се започна един синджир-похват, само дето резервоарите не се наложи да сменя.
Колата стоя маса време разглобена заради нещо, което можеше да се направи точно за 1 час.
Е - че нямало да е както е в заводско изпълнение - дреме ми на шишарката. Тая кола ще се кара още някоя и друга година и ще иде на скрап. А и покрай други чисто мои нововъведения, няма как нещата да си останат в заводския им вид.
Ще кажа моето мнение което мисля да реализирам Меря с мултицета или развивам снопа и разбирам къде е привързана тази букса Режа я от единият сноп и я привързвам към намерените пинове на другият Предполагам че тази букса е заради по новата версия на АЦС на по новата кола което е необяснимо какво повече си говори АЦС с еърбеците Всъщност като извадих сноповете на озвучението от двете коли в АЦС остават да се включят само по една букса от инсталацията на колата Тази откъм шофьорското място
И така Прехвърлих кабелните форми и по старата кола всичко си работи По новата незнам защото незнам кода на АЦС но щом старата работи с другата кабелна форма се предполага че и при новата не трябва да има проблем Ако някой го интересува да пообясня че имах няколко проблема Първият беше че най долните букси на АЦС бяха различни За да не режа кабели замених платките между двата АЦС Тук да вметна че по старият АЦС е версия 3,37мисля беше а по новият 5,51 Вторият проблем беше една букса на инсталацията на новата версия която я нямаше при старата инсталация Развих снопа и я извадих Два от нейните пинове тръгваха от зелената букса на навигацията включваща се в АЦС Извадих направо пиновете и ги сложих на другата кабелна форма където местата на буксата бяха празни Странното беше че и двете букси на двете кабелни форми бяха с по 10 кабела а тези места бяха празни Сега на едната форма тази букса е 12 кабела а на другата с 8 Другите два кабела за тази букса бяха маса и захранващ кабел И последният проблем беше голямото разглобяване и предстоящо сглобяване След толкова размотаване с такива дълги кабели доста приятели ми казваха да сменя направо и АЦС но аз не го направих В тази връзка някой може ли да каже каква е разликата във версиите Плюсове и минуси Предполагам че по новият е по добър и затова искам да го запазя въпреки че надали ще му ползвам по доброто като незнам какво е
Ще си купувам XCarLink или YATOUR. За някои от тях има ли преходник с който да се свърже към буксата на чейнджъра в багажника? Къде има място да се постави ако се свърже директно за ИЦС? Колата е 166 2004г. с DSP.
ecotronic
11-10-2017, 20:35
Преходник за в багажника не знам да има готов. Най-добре е да се свърже директно към ICS - а. Кабелът на xcarlinк-а е достатъчно дълъг за да се монтира, където и да е отпред около конзолата или в жабката.
Понеже жабката е супер тъпа му намерих място в един долап до бутона за отваряне на багажника (преди FL се намира там). Тоест имаше капаче, което отрязах и мушнах устройството вътре. В жертва падна само осветлението на жабката, понеже опираше в крушката. Само внимавай като махаш ICS системата, понеже е малко тъпо направено и трябва да уцелиш баш щипките, които го държат към таблото.
И аз имам енда фрезована част, може би има хладилна жабка като опция. ИЦС не съм го свалял и ще взема YATOUR без да знам какво е радиото. Мисля, че е Becker защото с DARK+CLIMA не ми излизат никакви скрити менюта.
Монтирах Parrot Asteroid в моята Alfa Romeo 166 с DSP. И се появи проблем - високочестотно смущение при контакт, а при стартиран двигател и зависимост от оборотите му. Темата "Музика 166" изчетох страница по страница. Пробвах с електролитен кондензатор 26 V 2200 microF, но не се получи, после с проводник свързах корпуса на ICS-а с корпуса на Parrot-а. Шумът си остана. Boby /модератор/ е имал такъв проблем, но не разбрах решил ли го е? Моля ви за помощ!
ecotronic
26-06-2018, 15:56
При така направените проби, най-вероятно шумът прониква през сигналния вход.
Това, което има голяма вероятност да реши проблема е това:
https://www.avitel-bg.com/acv-30_5000-01--rca-noise-filter
Благодаря, Любо! Ще го поръчам още сега. Надявам се да игнорира този проблем.
нЕкой взимал ли си е такава уйня
http://www.xcarlink.bg/XCarLink-avtomobilen-interfeis-za-integraciia-na-USB-SD-AUX-Bluetooth-alfa-romeo
ecotronic
07-10-2018, 18:07
Да, работи прилично.
Свързването като на снимките ли е....на мястото на чейнджъра ли се закача буксата.......жабетата са се изложили с озвучението
ecotronic
07-10-2018, 19:43
Свързването е лесно. Синият конектор с който върви нещото се включва в най-горния конектор на ICS а намястото на синята част.
И аз си взех. Ако имаш оригинален чейнджър, ще трябва да разкачиш оригиналната букса. Тя е тройна. жълто/зелено/синьо по спомени и трите са закачени едно за друго.
А къде сте монтирали вашите? Моя го набутах над жабката, до копчето за отваряне на багажника. Хем лесно сменяш флашка, хем не пречи.
ecotronic
09-10-2018, 23:17
При жабката е най-удачното място. Понеже имах оригинален changer, респективно - окабеляване, първоначално реших да свържа джаджата на неговото място. Най-вече за да си спестя демонтирането на ICS - а. Но когато започнах да се балтавя с тоя конектор molex, разбрах, че това е по-неудачният вариант.
A някой пробвал ли е вариант със смяна на ИЦС-а с нещо друго?
Във фейсбук видях снимки на доста добре направена 166ца със следната конзола.
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/43683451_276941206262319_7914207808227115008_n.jpg ?_nc_cat=100&oh=9172e02c7b4488504a3ccc31c450ebfc&oe=5C594D6A
Като цяло по другите снимки личи, че са хвърляни много пари по колата.
Trenkata
10-10-2018, 11:52
Моя го монтирах в малката жабка.
На оградената букса ли се свързва?
Тая джаджа мога ли да я шибна директно в буксите дето са ми в багажника или да прежаля още някои лев и да взема loudlink? Не ми се разглобява ICS, а после и да се чудя къде да я сложа.
ecotronic
11-10-2018, 10:52
На оградената букса ли се свързва?
Мисля, че тази снимка не е от ICS на 166. На моя синият участък от конектора се пада отдясно.
Както и да е. Ако колата ти има окабеляване за changer, има и синя букса. Просто махаш старата синя букса и на нейно място нанизваш тази с която си върви плеърът.
ecotronic
11-10-2018, 12:14
Тая джаджа мога ли да я шибна директно в буксите дето са ми в багажника или да прежаля още някои лев и да взема loudlink? Не ми се разглобява ICS, а после и да се чудя къде да я сложа.
Можеш, но за целта трябва да свържеш старите кабели към новото устройство (буксите са различни). Това, както вече писах по-напред е по-трудно отколкото да демонтираш ICS - a и да включиш конектора.
И аз така мислех, ама нъц.
Буксите в багажника са други.
Качеството на музиката в 166 е пълен провал :/
ecotronic
13-11-2018, 01:10
Качеството на музиката в топ версията и (с DSP усилвателя) е доста далеч от провала.
Аз казвам за стандартното озвучение не за топ версията.....сравнено с други коли от неиния клас си е провал...споделям лично мнение.
Scrapera
13-11-2018, 16:12
Вярно е като ВЕФ без DSP-то. :grin:
Замислил съм да направя един проект. Питанката е ако сложа CD player , трябва ли задължително да го прекрам през ICS или мога да вържа колоните директно към него? И ако може как да разбера, кое е окабеляването на колоните? Или може ли да използвам кабелите на чейнджъра, което май няма да е много удачно дори и да може?