PDA

View Full Version : Въпрос за коте

Оги
20-08-2008, 20:30
Здравейте днес си взех коте на 2 месеца е персийче ,голям хубавец.
Въпроса ми е кога мога да му дам хапчета за обезпаразитяване глисти тения и др...
За ваксина знам на третия месец

Ето 3 бързи снимки на хубавеца

nikki_sixx
20-08-2008, 20:38
Здравейте днес си взех коте на 2 месеца е персийче ,голям хубавец.
Въпроса ми е кога мога да му дам хапчета за обезпаразитяване глисти тения и др...
За ваксина знам на третия месец

Ето 3 бързи снимки на хубавеца
Колега, сигурен ли си, че е персийка бре? Това си е ангорка... а най-добре ще ти каже ветеринарен лекар, защото точно той ще ти изписва пасти (които са точно за малки котета, и се изписват спрямо теглото на животинчето)! Заеби съвети от авто форум... и то точно когато става въпрос за такова мило животинче! ;) Аз имам ангорка! Огромна... и бяла! За съжаление с този нов формат на форума не знам как да кача снимка, че да ти я покажа...
Иначе, браво, животинката е много убава!

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=632&stc=1&d=1219254159

Оги
20-08-2008, 20:44
Ами не е ангорка , персийка си е имал съм ангорка и знам как изглежда.
Аз само исках да питам като е на 2 месеца дали вече е време да я водя на доктор за хапчета.

Знам че това е авто форум ,но съм сигурен ,че има и запалени по животните ,които разбират повече от мене.
Аз от доста време не съм имал котка и съм позабравил доста неща.
Иначе с кучетата немам ядове

nikki_sixx
20-08-2008, 20:48
Ами не е ангорка , персийка си е имал съм ангорка и знам как изглежда.
Аз само исках да питам като е на 2 месеца дали вече е време да я водя на доктор за хапчета.

Знам че това е авто форум ,но съм сигурен ,че има и запалени по животните ,които разбират повече от мене.
Аз от доста време не съм имал котка и съм позабравил доста неща.
Иначе с кучетата немам ядове
Ами хубаво за теб - радвам се, че харесваш животните, но... на персийките носовете са им сплеснати... и то много ;)
Аз от кучета не разбирам... освен мааааааалко от немски овчарки - с такива съм имал мнооооого безсънни нощи по заставите! ;)

pipi
20-08-2008, 21:19
Сега да разреша спора. :rotfl:
1. Котето на Оги е класическа персийска котка.
2. Малките котета може да се обезпаразитяват на всеки 2 седмици, но ти препоръчвам да отидете на ветеринар.
3. nikki_sixx, да спеснати са носовете на персийските, но на класическите персийски не са. Писаната ти наистина изглежда по-добре на тези снимки.
Класическите персийки почти нямат проблем със сълзенето на очите.
4. Ангорските котки са с прави носове и големи уши и не са големи като размер. Най-вероятно котката, която имаш не е ангорска. Дай снимки и ще ти кажа.

Оги
20-08-2008, 22:37
Сега да разреша спора. :rotfl:
1. Котето на Оги е класическа персийска котка.
2. Малките котета може да се обезпаразитяват на всеки 2 седмици, но ти препоръчвам да отидете на ветеринар.
3. nikki_sixx, да спеснати са носовете на персийските, но на класическите персийски не са. Писаната ти наистина изглежда по-добре на тези снимки.
Класическите персийки почти нямат проблем със сълзенето на очите.
4. Ангорските котки са с прави носове и големи уши и не са големи като размер. Най-вероятно котката, която имаш не е ангорска. Дай снимки и ще ти кажа.

Благодаря , а за доктор ще я водя задължително.Само исках полезни съвети

galinves71
20-08-2008, 22:45
колега,котката е като кокошката няма наяждане.туй за хапчетата е жив ташак,ако е в домашни условия храни го със сварени храни без никви кървища и без тези гранули,те го засищат но и много го боли стомаха от тях,ще му трябва трева да пасе за да предизвиква повръщане.успех ,гледам ги от 78г.без прекъсване.

Illusion
20-08-2008, 23:02
На два месеца даже вече е минало много време. Има си специални лекарства така че най-добре заведи животинчето на ветеринар. Още повече, че не е някое улично коре, а е много красиво.

И не е ангорско. Гледала съм такова и беше ето това:
http://img521.imageshack.us/img521/3558/bob1wo1.jpg

ПС: Да приемем ,че на снимката не е пияно. :tooth:

didiod
20-08-2008, 23:12
най-добре колега се консултирай с най-добрия вет.лекар в града;)аз така правя с моя красавец

pipi
21-08-2008, 06:50
колега,котката е като кокошката няма наяждане.туй за хапчетата е жив ташак,ако е в домашни условия храни го със сварени храни без никви кървища и без тези гранули,те го засищат но и много го боли стомаха от тях,ще му трябва трева да пасе за да предизвиква повръщане.успех ,гледам ги от 78г.без прекъсване.
Това, че котката няма наяждане не е вярно. На мойте купите с храна са пълни постоянно. Ако яде качествени гранули (скъпи) няма да има проблем със стомаха. Яде трева, за да повърне космите. Ако яде малцови хапки няма да има проблем и с това.

Illusion, ако трябва да съм честна котето ти не е ангорче, по-скоро прилича на сибирче.

fred
21-08-2008, 08:53
Заведи го на ветеринар, вече има хапчета, които не са дават на гладно само, за глисти.И е хубаво да ги вземе, преди ваксината.Иначе може и да питаш в някой ветеринарен магазин.Зависи от теглото-обикновено едно хапче се дава на котка до 4 кг, не съм сигурен дали има отделно хапчета за малки котета.
Моята котка си яде само готови храни-едни пастети Гурме и суха храна смесвам от най висок клас. Общо взето не яде много, има наяждане

pipi
21-08-2008, 08:57
Заведи го на ветеринар, вече има хапчета, които не са дават на гладно само, за глисти.И е хубаво да ги вземе, преди ваксината.Иначе може и да питаш в някой ветеринарен магазин.Зависи от теглото-обикновено едно хапче се дава на котка до 4 кг, не съм сигурен дали има отделно хапчета за малки котета.
Моята котка си яде само готови храни-едни пастети Гурме и суха храна смесвам от най висок клас. Общо взето не яде много, има наяждане

По принцип продажбата на хапчета е забранена в магазините. Аз бих ти препоръчала паста против глисти, но тя също не се продава в магазините.
fred, внимавайте с консервите, доста вредни са. По-добре да яде само суха храна висок клас.

fred
21-08-2008, 10:34
По принцип продажбата на хапчета е забранена в магазините. Аз бих ти препоръчала паста против глисти, но тя също не се продава в магазините.
fred, внимавайте с консервите, доста вредни са. По-добре да яде само суха храна висок клас.
Хапчета имам предвид от ветеринар, а иначе за консервите - спорове има доста + и -, но консервата е с по голямо водно съдържание, и я давам за да не прави проблеми с бъбреците, нищо че другата във всичките си серии има разни съставки за бъбречна профилактика.Но и от двете храни купувам само от реномирани марки, да се надяваме за добро.

lyuli
21-08-2008, 10:59
еми аз не разбирам от котки, но мисля че е време за обезпаразитяване, което е задължително, независимо дали котката живее вътре или навън, не си прави експерименти с тия работи. За малките хапчетата са специални, така че и аз ще повторя съветите на другите - ветеринар ;)
успех, много ти е хубаво котето, да ти е живо и здраво и го научи да яде суха храна, за да нямаш ядове после ;)

pipi
21-08-2008, 11:35
Ми те тези неща са еднакви и за кучета и котета.

Оги
21-08-2008, 19:50
Ами първите ми наблюдения са ,че котето яде само гранулките консервата май не и допада.Ше я заведа на доктор още утре , но исках и някои съвети от хора които са гледали котки повече от мене , и мисля че получих добри такива.Въпросите са ми просто да съм запознат ,естествено че и литература ще попрочета ,просто искам да съм потготвен ,че съм патил от ветеринари и не искам и това животинче да загубя ,като последното ми което гледах 9г.