PDA

View Full Version : Ще откача вече,помогнете

vlado_gg
22-08-2008, 10:45
.............

DerMeister
22-08-2008, 10:52
http://autoplus.bg/stores.php#

Пробвай по телефона дали ще попаднеш на него и го питай за некви части на Алфа да видим. Иначе в някой софийски магазин може да им се води главния офис, знам ли...

П.П.
http://autoplus.bg/contacts.php

Тука си излей мъката, може па да стане нещо.

code
22-08-2008, 11:21
Казвам му какво а той отвръща че за алфи няма време.Аз си помислих че се шегува и пак го попитах А той ме гледа и ми казва нещо от рода " с боклуци не се занивам бе".
Разбери коя му е колата и напиши отстрани открай докрай с големи букви ALFA ROMEO с пирон

vlado_gg
22-08-2008, 11:54
.........

Ma7e4k0
22-08-2008, 12:45
Кво ше се занимаваш...просто не пазаруваи от там и готово..е*и го тоя боклук...тои губи твоите пари

SPetrov
22-08-2008, 13:10
Кво ше се занимаваш...просто не пазаруваи от там и готово..е*и го тоя боклук...тои губи твоите пари
Едва ли ги губи ако е на твърда заплата :) , но ще загуби доста ако шефа му разбере как се държи към клиентите,това е недопустимо просто,за жалост квалифицираната работна ръка се занимава с други неща и хората които биха продавали авточасти са все хора ......абе знаете за какво говорим :)

DerMeister
22-08-2008, 13:20
Естествено, че ще се занимава. Писнало ми е от такива аграри, които се правят на велики и се мислят за недосегаеми.

Ma7e4k0
22-08-2008, 16:40
Щом ти се занимава щи дам една идея, значи купуваш 3 яйца(Изпитъл съм я лично) намираш тоя ква кола кара...през ноща таино се промъкваш и отгоре на капака тряя да има дупки за парното(Таке е на е30 нз на тоя дали ше е така) хващаш яицата и ги разтваряш ама хубаво да потекът в дупките...Така бях направил на един педал и даде 70 лева да си я изчисти..и още като пусне парното мирише на запъртък :no:

Pinky
22-08-2008, 16:45
Колега, не се занимавай с глупости. Това, което правиш, а именно - търсиш начин да се свържеш с мениджъра му, е единствения правилен и законен подход.

Ma7e4k0
22-08-2008, 16:46
Друга подобна идея, един буркан лютеница и мажеш където ти падне, петното няма махане, не знам дали и след боядисване няма да остане :rotfl::rotfl::rotfl:

ииии кфа е тая лютеница :jason2: тфа е много добра идея :ritter: довечера ше я пробвам :ritter:

Ma7e4k0
22-08-2008, 16:51
хахах като ме питат що сам го направил - "еее бате несам искал, изпуснах си филията на колата ти ..." :biggrin:

Ma7e4k0
22-08-2008, 17:11
СЕТИХ СЕ ! Взимаш лютеница и по цялата кола написваш "Cuore Миризливо" :ritter:

ФЕРАРИСТ
22-08-2008, 17:45
Ако е за мизерията, хората са измислили различни видове киселини, но това точно като случай не е нещо дето си заслужава......Оня ден и аз минах оттам, добре поне че се сетих къде е за да знам да не стъпвам повече там......това е лечението.....иначе от лютеница и кечъп няма нужда......преди когато сефте си зех Марейката и първата нощ една надежденска гад видяла чужда кола пред входа, и като на нова кокошка в кокошарника, само на сутринта го видях как ме мина с ключа от предния капак, чак до края - че беше и комби, и имаше бол мегдан за драскане.....както му имах зъб, добре че на жената апартамента е с две връти, и не сварих да отключа на време, а и тя ми увисна на врата......така стана и по добре, щото мърсола не видя че го знам, после веднъж седмично правеше гуми, на 2-3 месеца двигателя му развиваше диабет и висока бензинова захар, от това понякога му се пукаше предния джам(веднъж се пукна и задния, но предполагам че щото беше спрял обратно и тя настина от течението)......по принцип не съм отмъстителна гад, но тоя докато не си продаде кочината не мирясах.......всъщност не мирясах докато не му честитих новата такава с една подобна резка.....

stelt
22-08-2008, 17:46
Аве младежи, вие колко годишни сте ????
Да не ви хранят с някакви гъби ?

ФЕРАРИСТ
22-08-2008, 17:48
Като малък четох "Ние Мъжете" - пишеше че истинския мъж е мъж, само когато си остане като малко дете......Е.....всичко в границите на поносимото - останалото е въпрос на гледна точка......

SoHm
22-08-2008, 17:56
Шамари нямате ли, че да прибягвате до подобни ученически номера?

Pinky
22-08-2008, 17:58
Осъзнайте се малко, бе, хора! Има си достатъчно добър законен начин!
Селските изпълнения не се лекуват с други селски изпълнения.

pr_00f
22-08-2008, 18:02
Я да слушате какво ви казва шефо.
Аман от глупави изпълнения.
Ако собственика на фирмата е с всичкия си - оня ще си търси работа още утре!!!

Оги
22-08-2008, 18:04
С шамари не стават тея работи , а като накараш същия мърсол да бръкне яко в семейната хазна по същия начин ,както той го прави така заслужава и на него да се случи.
Аз в в началото на лятото збарах едно такова коп..е и какви съм му ги накъдрил след това и няма да спра никога.Когато му видя каруцата все ще я насирам с квото мога.
По принцип мразя тея неща ,но с въпросния се карах щях да го дера спасиха го некви по улицата минаваха.Но колата нема кой да му я спаси.
Има една много готина работа и не е скъпа.Рецептата е спирачна течност напръскваш колата въпроса е да поседи малко и после няма махане ,дори и с боядисване ,защото не може да се боядише на въпросните места просто новата боя се гърчи и не може да се наслои.Магарията се премахва единствено ,ако се изтърка боята до ламарина

ssveto
22-08-2008, 18:04
Като се сетя преди съм влизал в този измислен магазин, и като стана въпрос че е за Алфа се спогледаха и казаха - нямаме. Мисля, че гарнитура за капака на клапаните търсех и маслен филтър.

ФЕРАРИСТ
22-08-2008, 18:11
Шамари нямате ли, че да прибягвате до подобни ученически номера?
Остави ти тая работа......едно аверче имаше яки шамари, и някакъв дето му скочил на ОМВто на Люлинския тунел, и взел че от 1 шамар умрял.....не че му са чак такива големи шамарите, ама.......въри после обяснявай че било при самозащита.....още го лежи.....
С селяните по селски, с гражданите - с вратовръзка и етикет......
Шамари на тъмно, без свидетели, и само в краен случай......

PEPI-2ALFA
22-08-2008, 18:40
....иначе от лютеница и кечъп няма нужда......преди когато сефте си зех Марейката и първата нощ една надежденска гад видяла чужда кола пред входа, и като на нова кокошка в кокошарника, само на сутринта го видях как ме мина с ключа от предния капак, чак до края - че беше и комби, и имаше бол мегдан за драскане.....както му имах зъб, добре че на жената апартамента е с две връти, и не сварих да отключа на време, а и тя ми увисна на врата......така стана и по добре, щото мърсола не видя че го знам, после веднъж седмично правеше гуми, на 2-3 месеца двигателя му развиваше диабет и висока бензинова захар, от това понякога му се пукаше предния джам(веднъж се пукна и задния, но предполагам че щото беше спрял обратно и тя настина от течението)......по принцип не съм отмъстителна гад,

Лелеее , представям си ако беше отмъстителен :dunno:

code
22-08-2008, 19:19
:rotfl:

soldier
22-08-2008, 19:33
Не аз не съветвам селски изпълнения, просто Ви казвам нещо по-добро от ключ и дране на боя. Аз такива простотии не права. Най-добре е да се говори с шефа му и да го изхвърлят тоя лешпер

galinves71
22-08-2008, 22:28
друже успокой се вече,няма смисъл да се гневиш та ти си роден в бг и трябва да очакваш всичко от мизерниците които са се самопровъзгласили за лекарство:director::Silent::bigracer::indian::Yeee ehaaa::clap2::bash::please::picnic::tooth::dark2:: super::wallbash::prescription::drunk::dance::machi negunner::strong::love_umbrella::band:

milenamr
22-08-2008, 22:43
Наистина много тъпа ситуация.Всичките тия отпмъстителни акции звучат готино, защото за животните няма цивилизован начин за разбирателство.Но знам ,че и тоя тип саморазправа не е решение.Най -много да провокира у ответната система още някоя изцепка и така попадаме в един омагьосан кръг на мизериите, където става и много опасно понякога.Дано успееш колега да се свържеш с шефа на тоя бауш и да го изшъткат.Ако трябва и други опарени да се обадят и така да се засили ефекта.Успех ти пожелавам.
И аз имам сега един такъв голям проблем, от който полудявам ,а незнам какво може да е решението му.
Във входа, в който живея голяма част от жилищата са на общината.Е има и собствени като моето.Но в по-голяма част от тях живеят възрастни хора, които са социално слаби и плащат някакъв символичен наем.Та наскоро на етажа ми се насели едно младо семейство мангали с малко дете на около годинка,дадоха им да ползват срещу жълти стотинки жилището, защото имат малко дете.Разбира се, за мангалите винаги може.:jason2:
До тук уж всичко нормално.Да ама мангалката, освен ,че е мангалка по-голяма част от проявите и са от животински характер.От сутрин до вечер само квичи,то е направо цвилене , като прасе ,когато го колят.На детето ли се кара,на мъжа си , незнам, но е непоносимо цвилене почти денонощно и то на магалски, от който език имам тежка алергия.Оплаках се на комшиите(не че би имало ефект това), а те като че ли се опитаха да ме успокоят ,че тя така си говорела.Такъв и бил тембъра.Е да,ама аз длъжна ли съм цял ден да подскачам от някво зверско цвилене и квичене, все едно ми викат в ухото. Някакъв ад е направо.По принцип съм много спокойна, но напоследък се изнервих точно от това.А сега съм отпуска и по често се задържам вкъщи, та ща не щам попадам под истеричните удари на мангалското и цвилене.
Та незнам какво да правя, имаме 2 пистолета честичко ги поглеждам и особено като се разквичи яко едва се сдържам да не ида да и вкарам малко "райски газ" през мрежата./Те и без това в горната част на врата са си сложили мрежа да се проветряват.Ама знам ,че това не е решение.Ако и кажа да не цвили ,знам че няма да има ефект, щото с улично животно не виждам как може да се разбере човек.
Та не знам какво да правя, но това наистина не се издържа вече....малко ми остава да направя някоя дивотия.А не ми се ще да си създавам проблеми от друго , по-сериозно естество.

trouble
22-08-2008, 22:59
Няма да го изгони шефа му.....аз работя в магазин, знам че шефа докато не види не чуе...вярва на подчинените си...А онзи ще украси работата като най-учтивия продавач. Ако шефа иска да го улови, да гледа записите ако има охранителни камери ама ако няма..............Може да прати, т.нар., тайни клиенти които следят за поведението на продавачите и после докадват на шефа....При всички други обстоятелства служителя няма да бъде изгонен. Тва обаче е лошо....на мен също ми е писнало от такива защото в моя град аз също бивам едва ли не изгонен от всеки сервиз като ме изпращат с боклук, трошка и подобни. Нищо не казвам....не им падам до нивото, макар че понякога съм много нахален и държа да ми оправят колата, ако ще да се скараме. Лошото е че същите тези монтьори са и клиенти в моя магазин и ако знаеха....ако знаеха...хехе... Според мен не търси отмъщение....заеби го, всичко се връща.

stelt
22-08-2008, 23:10
Мeн пък като не ме кефи даден магазин или сервиз - не влизам в него.

StarChild
22-08-2008, 23:59
Еииии аман от простаци и селяни като тоз! С боклуци не се занимаваме егати отношението към клиентите просто. Такива като него ги отебаваш(с извинение) и не се занимаваш "боклуици". Той сам си прави анти реклама на фирмата. Охх почнах и аз да се дразня как щях да го нахраня хубаво:jason2:

164 td
23-08-2008, 01:16
Колега vlado_gg ако аз бех на твоито место в магазина и некав папурлак ми каже така изоб6то нема6е да броиа до 10 а 6тех да му стро6а носа с парвиа удар,пак да иде да се опла4е на когото си иска после.Може да е селско но никога не сам имал претенции 4е сам културен нито 4е сам вазпитан.Такав тапанар това заслужава и следва6тиа пат когатото некои попита за не6то за Алфа Ромео 6те бега като младо иаре да отвара каталога.Много мраза такива поплувковци.Ти отива6 да си купи6 не6то,тои те посре6та се едно пари на заем си оти6ал да му иска6.Надуи му кратуната и толкоз.Аз 4ак се иадосах докато пи6а пак ти не знам.

arbalov
23-08-2008, 07:11
Брат обади ми се ,искам аз да наточа пироно,па може и една кама да се намерим,гумите му може да са нови.

ФЕРАРИСТ
23-08-2008, 09:31
Брат обади ми се ,искам аз да наточа пироно,па може и една кама да се намерим,гумите му може да са нови.
Хихихи....ти не си ли ходил там??????

PEPI-2ALFA
24-08-2008, 11:26
Няма да го изгони шефа му.....аз работя в магазин, знам че шефа докато не види не чуе...вярва на подчинените си...А онзи ще украси работата като най-учтивия продавач...
Тук си прав. Аз съм в хотел и преди 5-6 дни една кифла така се беше разфучала , чеее... Написа 1 страница съчинение в тетрадката за похвали и оплаквания , закани се , че ще ни наклепа на много места и гарантира 90% по-малко гости. За някои неща си бяха прави , но шефа не ги взе много на сериозно. Просто мина в графа "вечно недоволни" и това е.
Виж ако се повторят оплакванията вече ... ще има ефект , може би.

Sunny
26-08-2008, 00:13
Една идея от братушките ;)

PEPI-2ALFA
26-08-2008, 04:58
Една идея от братушките ;)
Това си е произведение на изкуството.:-)

Sunny
26-08-2008, 10:38
А за гаврата боята може да бъде на някаква полиуретанова или нитроцелилозна основа . В резултат основната боя се надига заедно с кита и висчко става като Юфка ;)
Тогава вече трябва да се шкури до метален блясък като подготовка за хромиране например :bad_evil:

П.С. Май пак съм се събудил с извратеното подсъзнание ;)

fred
26-08-2008, 10:42
Абе с простаци какво се занимавате, нито ще поумнее нито нищо.Ако можеш на място му отговряш, но не слизай на нивото на простака, защото каква ще е разликата между теб и него тогава??Без значение, кой бил почнал.
Разбира ли ти свиня, от кладенчова вода, то нищо ново под слънцето.

ivo_red
26-08-2008, 11:59
Както каза някой от колегите по-горе, трябвало е да му разбиеш носа още при тая реплика. Сега и да го мислиш, все тая. Другия вариант е: отиваш пак там и пак питаш за части за Алфа, тоя ако пак се направи, вече ще си готов и няма да му мислиш много преди да срещнеш юмрука си с носа му. Заеби боята и другите глупости. Кат му счупиш носа, ще му личи цял живот и ще се сеща за какво е...

Pinky
26-08-2008, 12:20
А някой от тези с препоръките за чупене и други телесни повреди ще се включи ли в изплащане на обезщетение, ако случайно повдигналият темата вземе, че го направи, а онзи идиот заведе дело?

DerMeister
26-08-2008, 13:13
Аз не мога да разбера какви са тия още по-селски изпълнения дето предлагате. Най-добър урок ще му дадете като му застрашите работата. Демек, свързвате се с шефове, пишете оплаквания, ако и от по-горна инстанция са същите капути, спирате да ходите в тоя магазин, казвате на всички приятели и ползвате услугите на по-свестни хора. Рано или късно всички подобни мижитурки ще се окажат леко изолирани и ще си преосмислят държанието.

morfius
26-08-2008, 14:36
Колеги, с пирони и др. глупости няма да промените магазина... оплаквания до федерацията за защита на потребителя му е майката, ще им се сгади животеца много бързо ако е написано хитро оплакването.

Bonev
26-08-2008, 16:14
Братле идеите до тук са гениални! Моята идея е да му набуташ неколко запалки в ауспуха и после само гледай сеир. Другия вариянт е йод на прозорците или захар в резервоара. Стискам палци да си отмъстиш за себе си и за обидата на нашата любима марка Алфа Ромео.

Alfa Pilot
26-08-2008, 16:16
Няма какво да се занимаваш с него, тоя е толкоз прост, че това му е най-голямото наказание.

Bonev
26-08-2008, 16:21
Осъзнайте се малко, бе, хора! Има си достатъчно добър законен начин!
Селските изпълнения не се лекуват с други селски изпълнения.

Мойте уважения, но явно забрави в коя държава живеем та говориш за законни начини. Тук бате си е дивия запад ако ме питаш мене. Само боя му е майката еййй!

Orm
27-08-2008, 19:59
Така днеска моето посещение на "Цар Симеон" завърши с цепната устна ( моя ) , цепната вежда ( на главния тъпанар ) и подуто око ( на помошника на главния тъпанар ).
Влизам си аз в магазинчето да си купя накрайник за опелчето . Взех го и помежду другото го попитах дали има ремък за алфата. На което ми се отговаря - " Аз продавам части за автомобили , а не за такива боклуци като Алфа, Ровър и тем подобни." На което аз му викам - "Малоумна работа " и тръгвам да излизам , когато чух едно - " Аз ли съм малоумник бе копеленце " и тръгна към мене . Аз понеже съм си бивше боксьорче ..... и така общо взето . После дотърчаха отнякаде някакви араби да ни разтървават. Не мислех че такива работи още се случват по Софията!

Crusader
27-08-2008, 20:36
Мммм подушвам че сме от една порода - 6 годинки в отбора по бокс на Полицията и после още 3 в отбора на ТУ - Габрово /тогава още го имаше/ бравос, не ми дреме кво ще кажат "цивилизованите" в тоя форум обаче и аз на твое място щях да му вкарам няколко ъперкъта в челюстта, а после..... после щеше да пикае кръв няколко дена от шутовете в бъбреците.
Сега някой ще каже че е просташко - не ми пука какво мислят инаквомислещите - ние на "село" така си решаваме проблемите!

code
27-08-2008, 20:51
Така днеска моето посещение на "Цар Симеон" завърши с цепната устна ( моя ) , цепната вежда ( на главния тъпанар ) и подуто око ( на помошника на главния тъпанар ).
Влизам си аз в магазинчето да си купя накрайник за опелчето . Взех го и помежду другото го попитах дали има ремък за алфата. На което ми се отговаря - " Аз продавам части за автомобили , а не за такива боклуци като Алфа, Ровър и тем подобни." На което аз му викам - "Малоумна работа " и тръгвам да излизам , когато чух едно - " Аз ли съм малоумник бе копеленце " и тръгна към мене . Аз понеже съм си бивше боксьорче ..... и така общо взето . После дотърчаха отнякаде някакви араби да ни разтървават. Не мислех че такива работи още се случват по Софията!
Много хубаво си направил! Кой знае още колко хора му се целят тука . . . Такива селски пръчки само това ги оправя!

virusalfa
27-08-2008, 21:01
Направо се пръскам от яд.ДА ви кажа какво ми се случи преди малко .Влизам в магазина на ауто плюс в Стара Загора с намерение да си купя гарнитурата м/у тръбите на инжекцията и главата.Посрещаме некъв охлюв на име Тома.Казва кво искаш .Казвам му какво а той отвръща че за алфи няма време.Аз си помислих че се шегува и пак го попитах А той ме гледа и ми казва нещо от рода " с боклуци не се занивам бе".Превъртях.Преброих на ум до десет успокоих се и излязох от магазина.След като поразпитах разбрах че тоя мишок е управител на магазина и на месно ниво няма към кой да отправя оплакване.Ако някой може да ми помогне и да ми даде координати на някой началник на тази фирма ще му бъда много благодарен.
Между другото в този магазин съм оставил не малко пари но все съм попадал на други служители.Пишейки това направо треперя от яд.Трябва да отмъстя час по скоро че да не вземе да ми мине и тоя боклук да остане ненаказанОти не го пита защо нема време за алфи-заради това,че му се е запалила тиквата от продаване на части за ФАК-автомобили по телефона ли ,или нешо подобно?Аз хич не ги бавя,даже едни такива лекета от Ауто Хелп много са заинтригувани какво им казвам и много ме слушкат

virusalfa
27-08-2008, 21:02
Влизам си аз в магазинчето да си купя накрайник за опелчето . Взех го и помежду другото го попитах дали има ремък за алфата. На което ми се отговаря - " Аз продавам части за автомобили , а не за такива боклуци като Алфа, Ровър и тем подобни." На което аз му викам - "Малоумна работа " и тръгвам да излизам , когато чух едно - " Аз ли съм малоумник бе копеленце " и тръгна към мене . Аз понеже съм си бивше боксьорче ..... и така общо взето . После дотърчаха отнякаде някакви араби да ни разтървават. Не мислех че такива работи още се случват по Софията!Охо,откога по аватарите се накачиха и вертолети Ка-52?:metal:

svetlastf
27-08-2008, 21:06
Всяко нещо си има лек...
За информация има "Агенция за защита на потребителите". Там имам чувството ,че са назначени най -заядливите инспектори в страната. Само чакат някой да им звънне с подобно оплакване и изорават света. Толкова поразии правят на търговците, че....
Така ,че колега - направи го! Звънни и дай координати на магазина и разкажи какво се е случило в писмен вид и им го пусни на E-meil.
София 1000
ул. “11 август” № 10
тел. 02/989 01 06
тел./факс 02/989 01 07

http://www.bnap.org/i/accounts/sofia.gif
а това е линка им. : http://www.bnap.org/?page_id=46
Успех!

Orm
27-08-2008, 21:14
Всяко нещо си има лек...
За информация има "Агенция за защита на потребителите". Там имам чувството ,че са назначени най -заядливите инспектори в страната. Само чакат някой да им звънне с подобно оплакване и изорават света. Толкова поразии правят на търговците, че....
Така ,че колега - направи го! Звънни и дай координати на магазина и разкажи какво се е случило в писмен вид и им го пусни на E-meil.
София 1000
ул. “11 август” № 10
тел. 02/989 01 06
тел./факс 02/989 01 07
http://www.bnap.org/i/accounts/sofia.gif
а това е линка им. : http://www.bnap.org/?page_id=46
Успех!

Разбирам че така е правилно и редно , но чесно казано не ми се занимава с всичко това. Испуснах си парата и сега релаксирам в къщи :) . А педалчето там следващия път ще се замисли преди да си отвори устата. Малко е дискомфортно с подута устна , ама ще го преживея :)))

Orm
27-08-2008, 21:15
Охо,откога по аватарите се накачиха и вертолети Ка-52?:metal:

Най добрия !!! Малко уточнение Ка 50

Crusader
27-08-2008, 21:19
Интересно решение при Черната Акула е липсата на опашен ротор, компенсирана с 2 носещи ротора въртящи се в противоположни посоки, компенсирайки си усукващия момент - в същност системата е стара но ефективна. Как се справя машината при авторотация?

Orm
27-08-2008, 21:25
Кефи ме как са я кръстили руснаците - "Лапушка" :-P Черна акула е западната версия - пълна противоположност:-P. Най ме кефи че има катапулт!!! До колкото знам се справя много по добре от аналозите на запад с абсолютно всичко !!! Апачи е играчка пред него , а команчи също му отстъпва по бързина , въоръжение , скороподемност и.т.н. Хеликоптера (ако убият пилота или ако той е в безсъзнание ) може сам да изпълни мисията и да се върне на базата.

Old Fox
27-08-2008, 21:51
Момчета извинете ме за спама ама трябва да се намеся. Пък @deadairplane най-вероятно ше ме допълни.
1) Да Ка-50 е, Ка-52 е с двуместна кабина.
2) Съосната схема е характерна за всички хеликоптери на Камов с изключение на Ка-60. И да тя има редица предимства пред класическата. Колкото дали е стара - то нови компановки отдавна няма. Каман стороят по по интересна схема ма и тя не е толкоз нова.
3) Името черна акула идва от едноименния филм в който се снима такъв вертолет. Не е западна версия. На чуждите хеликоптери в НАТО се присвояват имена започващи с "Н". Ka-52 например е HOCUM
4) Ако загине пилота машината не може да извърши сама мисията. Има възможност за програмиране на "n" завойни точки, автоматично извеждане към целта, автоматичен втори заход и т.н. и т.н. Руснаците рекламират усърдно че може да върне ранен пилот, но в никъде не съм срещал официална публикация че може да работи сам по целите(разбирай да стреля).
5) А и американците спряха програмата Команчи. Тъй че той е извън играта пък и замисъла му е съвсем друг.

Orm
27-08-2008, 21:54
Момчета извинете ме за спама ама трябва да се намеся. Пък @deadairplane най-вероятно ше ме допълни.
2) Съосната схема е характерна за всички хеликоптери на Камов с изключение на Ка-60. И да тя има редица предимства пред класическата. Колкото дали е стара - то нови компановки отдавна няма. Каман стороят по по интересна схема ма и тя не е толкоз нова.
3) Името черна акула идва от едноименния филм в който се снима такъв вертолет. Не е западна версия. На чуждите хеликоптери в НАТО се присвояват имена започващи с "Н". Ka-52 например е HOCUM
4) Ако загине пилота машината не може да извърши сама мисията. Има възможност за програмиране на "n" завойни точки, автоматично извеждане към целта, автоматичен втори заход и т.н. и т.н. Руснаците рекламират усърдно че може да върне ранен пилот, но в никъде не съм срещал официална публикация че може да работи сам по целите(разбирай да стреля).
5) А и американците спряха програмата Команчи. Тъй че той е извън играта пък и замисъла му е съвсем друг.

Да , докато не подкараме едно такова няма как да разберем нали :) А за названието пак ще проверя ;)

Old Fox
27-08-2008, 21:58
Дай боже, ама язе не искам да разбирам дали може да ме върне в безсъзнание по трудния начин. Това му е името Черна акула, но тръгва от филма, ма провери си го де.

Orm
27-08-2008, 22:08
Дай боже, ама язе не искам да разбирам дали може да ме върне в безсъзнание по трудния начин. Това му е името Черна акула, но тръгва от филма, ма провери си го де.

Ние ще се правиме само на ранени :cheers:

Alfa User
27-08-2008, 22:44
От едно известно време мога да наблюдавам поведението при различни условия на руски и френски машини ... По една случайност "овехтелия и глупав Ми-17" все още е 200% конкуренция на идиотската инженерна мисъл, наречена AS-532L Cougar, която тъпата ни държава купува в момента. Доста западни армии (примерно английските ВМС и СВ) изхвърлят (буквално подаряват) своите Кугари, и сега си купуват модернизираните Ми-17 (ново РЛ оборудване, нови ТРД, нова авионика и т.н.). А ние ... понеже сме богати и сме турбо-гъзета, ще изхвърлим Ми-17, и си купуваме френските ч.кии. Започвам с това, за да ви послужи като апетайзър.
И сега си представете качествата на Ми-24 или Ми-28, сравнени с Апач примерно - хеликоптер, който даде близо 85% дефектация при операция "Пустинна буря", аналогично "Пустинна лисица" поради попаднал пясък в двигателите... което ще оставя без коментар, защото за един щурмови хеликоптер това би трябвало да представлява 0-ев проблем... Но ... разни хора, разни идеали :)
Американците гледат да си угаждат на пилотчетата - да им е шаренко и комфортничко, а руснака гледа машината да отиде, да порази и да се върне за следващата задача...

P.S. Снимките са от базата, в която работя сега - просто да видите за какво иде реч :)

Orm
27-08-2008, 22:51
Е за ми 24 и 28 няма спор доказали се хеликоптери . Ако не се лъжа единия от тях май ми 28 лети малко наклонен на страни ( което би ми било интересно да разбера защо ) . Летящата крепост май му викаха нали ?!?

P.S И аз мисля че на танка примерно не му трябва аудиосистема BOSE !!!

Sunny
28-08-2008, 00:42
Абе тука не ставаше ли дума за нЕк`ви авто части и отношение към клиента в магазин за такива или ? :metal:

П.С. Не съм пилот , не разбирам от вертолети и би ми било интересно ама омазахме темата на човека ;)

Orm
28-08-2008, 01:09
Абе тука не ставаше ли дума за нЕк`ви авто части и отношение към клиента в магазин за такива или ? :metal:

П.С. Не съм пилот , не разбирам от вертолети и би ми било интересно ама омазахме темата на човека ;)

Да прав си , сори ама нали знаеш от дума на дума и :))))

164 td
28-08-2008, 01:20
Ни6то и нема на темата.Важното е 4е си замазал тъпата мутра на ониа бурсук в магазина!

deadairplane
28-08-2008, 06:19
За точки 1 и 2 потвърждавам. Ка52 е експортната версия на Ка50 има само 3 бройки произведени които са проторипи, защото Руснаците не са продали нито една.
За колегата Алфа Юзер - това, че на Апачи моторите се скапват от пясъка в Ирак е стара информация, При войната в Афганистан (само няколко години разлика) картинката е различна. Нищо си им нямаше докато бях там и си хвърчаха яко. Всъщност той е един от най добрите щурмови вертолети. За Ми24 няма спор дето баба Тина пее "Simply the best". Относно Ми 17 в западните армии не е точно така, купуват ги и ги използват много, но не и армията. В афганистан не видях нито един Ми17 военен, (А имаше много и то западни, не са и цивилни но не е много за форум това.)

Orm
28-08-2008, 14:53
За точки 1 и 2 потвърждавам. Ка52 е експортната версия на Ка50 има само 3 бройки произведени които са проторипи, защото Руснаците не са продали нито една.
За колегата Алфа Юзер - това, че на Апачи моторите се скапват от пясъка в Ирак е стара информация, При войната в Афганистан (само няколко години разлика) картинката е различна. Нищо си им нямаше докато бях там и си хвърчаха яко. Всъщност той е един от най добрите щурмови вертолети. За Ми24 няма спор дето баба Тина пее "Simply the best". Относно Ми 17 в западните армии не е точно така, купуват ги и ги използват много, но не и армията. В афганистан не видях нито един Ми17 военен, (А имаше много и то западни, не са и цивилни но не е много за форум това.)

Я deadairplane призна нещо руско за "the best" - това трябва да се запише някаде :static:

Alfa User
28-08-2008, 19:25
Това за Ми-17 и Кралските ВМС е 100% проверено и доказано :) Явно англичаните са по-глупави и по-бедни от нас ... :hehe:

Alfa User
28-08-2008, 19:29
:cheers:

deadairplane
29-08-2008, 18:02
Това за Ми-17 и Кралските ВМС е 100% проверено и доказано :) Явно англичаните са по-глупави и по-бедни от нас ... :hehe:
Кралските ВМС са нещо различно от истинския купувач ама е вярно, че Англичните също ги купуват, иначе кралские ВМС са с някакви Сии-американска боза дето наистина не струват, а щях да забравя и Кугари също. Иначе истинския купувач лесно се разбира от името на въртолета вадиш 11 :mrgreen: Хамериканските им колеги също на това летят :mrgreen:

В Русия съм.... В Русия съм...........

deadairplane
29-08-2008, 18:09
Я deadairplane призна нещо руско за "the best" - това трябва да се запише някаде :static:

Що бря, тогава спорихме за нови самолети не за стари вертолети, иначе Команча е по добър ама няма да види бял свят, и Ка50 е по добър ама е една камара години по нов. Новите Апачи също са много добри с тази електроника даже вероятно и го превъзхождат, ама за това може наистина да се поспори, защото и единия си има предимства пред другия и обратното, в случая нещата опират до товва каква е целта на занятието и при какви условия. Денем бих предпочел Ми-24, по-яка броня по-тежко въоръжен, отиваш смилаш и се връщаш, за през нощта Апачи с тази електроника не само ше си свършиш работата ами и ще помогнеш и на останалите за това, да не говорим как успява да се "скрие" за дървета вътре във дерета, зад малки хълмчета и кво ли не.

Old Fox
29-08-2008, 18:55
Скрива се ако съм в танка с шлемофона. Иначе егати звука дето го вади тва:-P

deadairplane
29-08-2008, 19:55
Скрива се ако съм в танка с шлемофона. Иначе егати звука дето го вади тва:-P

Във пъти е по тих от другите вертолети. И ако се навре в някое дере и извън танка няма да го чуеш, особенно ако си гърмял цял ден и са ти писнали ушите. Иначе да в сравненис с кола или нещо друго е адски шумен. Определено има разлика, трябва да си до него за да го разбереш с думи не става.

code
29-08-2008, 20:52
И какви части не искал да продава тоя в магазина за въртолети . . И като е с цепната вежда, колегата му изпълнява мисията така ли . . . :wierdo:

Orm
01-09-2008, 17:10
Що бря, тогава спорихме за нови самолети не за стари вертолети, иначе Команча е по добър ама няма да види бял свят, и Ка50 е по добър ама е една камара години по нов. Новите Апачи също са много добри с тази електроника даже вероятно и го превъзхождат, ама за това може наистина да се поспори, защото и единия си има предимства пред другия и обратното, в случая нещата опират до товва каква е целта на занятието и при какви условия. Денем бих предпочел Ми-24, по-яка броня по-тежко въоръжен, отиваш смилаш и се връщаш, за през нощта Апачи с тази електроника не само ше си свършиш работата ами и ще помогнеш и на останалите за това, да не говорим как успява да се "скрие" за дървета вътре във дерета, зад малки хълмчета и кво ли не.

Четох някъде из нета за Ми24 ( или Ми28 не си спомням точно ) дето са го уцелили в двигателя в чечня и той кацнал аварйно някаде в планината дето нищо не може да стигне до там в някакво дере. И какво било решението..... в 11.00 докарали с друг хеликоптер нов двигател сменили го на място и в 18.00 хеликоптера се прибрал на базата.... :screwy: Ето това според мене е практично оръжие .... а не да ти се преебе нещо и трябва група учени да размишляват 2 дена какъв е проблема. Иначе многото електроника е много яко предимство КОГАТО РАБОТИ ;)

deadairplane
01-09-2008, 17:42
Темата наистина се изкриви и по добре да бъде разделена. :mrgreen:

А сега да дадем малко матрял за новата тема.
Точно по тези параметри които изтъкваш за предимство Руснаците винаги са догонвали. Нпример двигател на Апачи се сменя по бързо от колкото на Ми24. Тъпите хамериканци това го правят от много отдавна. В тяхната доктрина е заложено логистика, а на Руснаците - живучест. Тоест дадения пример от тебе е по-скоро позор за Руснаците. Ми-24 би следвало да се прибере с един двигател без никакви проблеми. (без да му сменят двигателя) Тоест постъпили са като хамериканци!! Честно да ти кажа още ме болят ръцете като си спомня как ги надирах до кръв при най-малкия проблем на МиГ-21, и как като съм виждал хамерикански самолети от това време, колегите хамериканци работят с бели престилки. Даже има шега, че някакъв техник взел на микоян дъщерята и за да си го върне оня измислил МиГ-19 и МиГ-21. Разбира се това е само майтап, но Руснаците в това отношение са много зле. Това обаче не пречи на единия двигател на Ми-24 да създава достатъчно тяга, за да не е неубходимо описаното от тебе упражнение.

ПС иначе групата учени размишлява в завода преди да го построят, при хамериканците електрониката е концентрирана в един комп който управлява дадена система или група системи, и за по сигурно този комп е дублиран или го слагат цели 3 пъти, когато нещо се прее*бе го научаваш от самодиагностиката и тя ти казва кой комп е извън строя, иначе системата си работи щото някой резервен комп бачка. При Руснаците е друга бира, една система се състои от хиляди релета навряни в различни блокове из целия самолет, понеже това утежнява конструкцията са дублирани само животоспасяващите системи. За тройно подсигурени се среща рядко и то само на само на пътнически и транспортни самолети. И когато някое от тези блокчета се прее*бе ходиш като глъмав и ги сменяш на ред докато налучкаш кой е извън строя. Номера по симптомите на отказа да се насочиш към правилния блок който е отказал не винаги минава при толкова сложни системи. Това по въпроса за електрониката.

Orm
01-09-2008, 17:53
Темата наистина се изкриви и по добре да бъде разделена. :mrgreen:

А сега да дадем малко матрял за новата тема.
Точно по тези параметри които изтъкваш за предимство Руснаците винаги са догонвали. Нпример двигател на Апачи се сменя по бързо от колкото на Ми24. Тъпите хамериканци това го правят от много отдавна. В тяхната доктрина е заложено логистика, а на Руснаците - живучест. Тоест дадения пример от тебе е по-скоро позор за Руснаците. Ми-24 би следвало да се прибере с един двигател без никакви проблеми. (без да му сменят двигателя) Тоест постъпили са като хамериканци!! Честно да ти кажа още ме болят ръцете като си спомня как ги надирах до кръв при най-малкия проблем на МиГ-21, и как като съм виждал хамерикански самолети от това време, колегите хамериканци работят с бели престилки. Даже има шега, че някакъв техник взел на микоян дъщерята и за да си го върне оня измислил МиГ-19 и МиГ-21. Разбира се това е само майтап, но Руснаците в това отношение са много зле. Това обаче не пречи на единия двигател на Ми-24 да създава достатъчно тяга, за да не е неубходимо описаното от тебе упражнение.

Виж за това вече не мога да споря щото не съм запознат .... Щом са сменяли двигател значи е имало нужда :)

Z:)m
03-09-2008, 12:40
:confused:...момчета, мене нещо ми убегна нишката на мисълта!:confused:

Sunny
07-09-2008, 20:22
:confused:...момчета, мене нещо ми убегна нишката на мисълта!:confused:
Еми станаха 2 теми в една ама нема се пУашиш , някой щастлив ден на модератора ще му писне и ще ги раздели :pizza:

BaiJedi
08-09-2008, 22:28
8)